Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Hella srácok!

Mondok egy tükörsima sík utat "tesztelésre". Most csinálták meg, forgalom kb.negyedóránként egy autó. Igaz, csak 10 km az egész de zsír: Tököl és Szigetújfalu között a töltésen. Aztán a gyökér autósoknak egy szót se ;)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
pcycle: Kisebb a légellenálásod, meg szerintem jobban lehet erõt fejteni: jól megfogod és lehet egy kicsit karral is húzni.
Én nem számítok idõfutammenõnek, de majd jövõre akarok erre is készülni: kb 5, 10 km-es irammenéseket ajánlanak idõfutamra és ebbõl többet.
Egyébként én tavasszal fõként hegyi résztávokkal szoktam formába hozni magamat, síkon kevesebbet, no meg a versenyek.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Tükörsima út egyáltalán nincs az egész országban, még a sztrádákon sem! Ehhez képest jónak számít ez a szigeti út, mert nincsenek kátyúk "csak" átlagos rázós-érdes út.
Marchello: miért jobb könyöklõvel menni ilyen rövid távon? látom az idõfutamokon, tûnõdök rajta, de meg nem érthetem. Nnekem 200 fölött jön az az érzés, hogy no most lenne jó (pihentetésnek), de ilyen távon mezei amatõr nem sokat megy.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Gratula mindkettõtöknek!

Hogyan készültök a versenyekre?

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Igen, 25:27 -el. Végre elõször kipróbáltam milyen könyöklõvel menni és elég nagy különbség van, fõleg ha egy kicsit fúj is a szél.
Vasárnap a montit Specziár nyerte, ezúttal be kellett érnem a 2. hellyel.
Örülök hogy áttették a Ringet, így lehet el tudok majd menni rá.
Egyébként a Palota kupát Szóka nyerte, Bakos és Veingartner elõtt.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
Szerintem a legrosszabb ezen a szakaszon az út minõsége nagyon egyenetlen, tükörsima aszfalton sokkal jobb átlagokat lehetne hajtani. Egyébként a verseny Marchello nyerte! :D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Gratula, President! Jó erõs mezõny lehetett, ha ilyen átlaggal nem nyerted meg. Azt hiszem ezéven Szuromi ugyanitt 46 körüli átlagot tekert, aki ismeri ezt a "sík" terepet, tudja milyen nehéz a dolog. Tök siknak látszik de emelkedik, viszont visszafelé nem igazán lejt. A szél pedig oda-vissza akadályoz (ény-i és odafele pofaszél, vissza oldal).

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

Lejtmenetnel nincs zsirosabb?
De van! Eppsegben hazatekerni a csaladhoz.
Azert egyszer probald ki a kisebb lanctanyert!

Ez igaz, persze mindig a biztonságra törekszem, csak ha egyenes, akkor hadd guruljon!

50-34-es hajtómûvel összesen annyit érek el, mintha eggyel visszakapcsolnék. Nem éri meg.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Tegnap volt Az Egyetemi-Fõiskolai.
Kellemes idõ volt, 18-20fok, a szél is megkegyelmezett, éppen csak megmutatta magát, nem hozta a szokásos viharos formáját, ami általában ilyenkor van Tahitótfaluban.
Kellemes 50-60fõs nevezés mellett zajlott a verseny.

26:47-es idõvel a 7. lettem(18km, 40.45km/h átlag).

Most elõször hajtottam telekerékkel idõfutamot, és meg kell mondanom, fizikai és lelki hatása is van!!!
Fizikalilag 40km/h felett már-már érezhetõ(45fölött 1éretmûen), hogy viszi a lendlet a kereket, valahogy olyan érzés, mintha forgatná magát a kerék.

Pulzusom nem nagyon volt 185 alatt, többnyire a 186-190 volt a meghatározó. Persze az utolsó 1-1.5km-en 2kiló fölött...

A HUNGARORING-rõl tud valaki valamit???
Álítólag áttették 19re, de azt is hallottam, h 25-én lesz?!?!?!?!?

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Lejtmenetnel nincs zsirosabb?
De van! Eppsegben hazatekerni a csaladhoz.
Azert egyszer probald ki a kisebb lanctanyert!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Hol lesz verseny hétvégén?
Szombat outi egyetemi és fõiskolai bajnokság
Vasárnap monti...
Tudtok ezekrõl bõvebb infót?
Léccilécciléccilécciii!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
A kisebb nagytányérral csak egy apró gond van: a lejtmenet! Annál zsírabb nincs ;D
Meg ha mezõnyben mész, fel sem tûnik a 40 feletti utazó, itt már az 52-es is jól forog. Nálam az 52-12 71-nél elég vége volt, úgy tapasztaltam.
Van montim is, a fekete Istennõvel haladni akarok!

Az idei Eurobike tudósításban is van errõl szó. Gyengus fizikumom ellenére mégis maradok az 30-39-52-nél, hátha megerõsödöm a télen, és használni is fogom. ;)

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Miert nem cserelitek le a nagytanyert egy 46 v. 48 v. 50-re?
Hirtelen minden fokozatot kitudnatok porgetni!
Nem kellene allandoan az atdoboval szenvedni, orszagutival sik uton a kistanyeron menni, stb.
Nekem 46/39 van, es imadom, az en sebessegemhez tokeletes.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
A nagytányéron, az én csapásszámommal legalább 42-45 kell. Ezt nem bírom. A hétvégén is, olyan párszáz méteres sík szakaszon tudtam tartani a 45-öt.
Kellene egy olyan szakasz, amit többen ismerünk/tek, és ott tesztelni. Lehet sík, vagy emelkedõ is! De outival, attól élek, csak jövõre.
Montival viszont még nincs vége a szezonnak! Rá a virsligumi, aztán hajrá!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Henger: Ez a feltételezés nem is olyan abszurd, Miskolcon amikor ezéven bicajoztam, volt egy srác, aki mondta, hogy a diósgyõri teknõben (egy csak kissé lejtõ útszakasz emelkedõvel a végén) mindig felnyomja 60-ra, de 65 km/h a rekordja. Hát persze hogy nem hittem, de amikor magam 55-tel acsartam, õ meg leváltott 13-re és tovabb állt, mindent elhittem. És a srác inkább montizik, semmi edzésmódszer, nem is igen versenyzik!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Marchello: biztos hogy ez km/h értendõ, vagy vízállás volt Passauban? :) Nekem a 75 is elég volt, valahogy a tapadás már nem az igazi, mi lehet 96-nál?!
Endorfin köszi a dicsérõ szavakat, de mindenek ellenére nem egy eseménynél elõfordult, hogy nem is hallottam róla, hiába a kerékpársport bizonyos köreiben konspirációs titoktartás a törvény (ld. földalatti kommunista mozgalom '45-ig). Ez a felvezetés nem is lenne rossz dolog, ugyanis észrevételeztem, hogy magam jóval lassabb tempót tudok, mint a bolyban. A hétköznapi tekeréseket pedig ne add fel, egy változásnál úgy néz ki hogy most aztán mindennek vége, de idõvel ki lehet alakítani legalább egy napot amikor ráérsz kimenni legalább egy 60-kára. Tiéd a Pilis, Gerecse. Ha sokat akarsz biciklizni, két lehetõséged van: elmész profinak, vagy könyvtárosnak. :)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

kollerk@westel900.net
Szombat délelõtt, ingyenes Spinninglehetõség 9-tõl, 3 foglalkozás. Még talán van hely. Megbeszélés, oktatás is, például Lõrinc Olivér is ott lesz.

Marchello!

Mikor lesznek ezek?
Az outira nézõként, de a montin versenyzõként megjelennék, ha lehet.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
endorfin!

Én egomi vagyok, de nem hallottam még spinning teremrõl a városban. Sajna marad csak a hétvégi bicajozás. :'( Szerintem megéri lehozni a bicajt, mert lehet igen jókat tekerni errefelé országúton is.

Peace!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Az én rekordom 96.4 Passau környékén, csak gurultam (kb 10%os lejtõ 1kili egyenes)
Én megyek szombat idõfutam, vasárnap monti versenyre is

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
pcycle ;D 8)
Abban az esetben már Kanadában lennék Bodrogiékkal. De kösz, hogy feltételezted rólam. ;)
Nekem rekord, mert ugyanitt a régi géppel 65 volt. Természetesen lejtõ, 52-12-ben. Síkon inkább a 39-17(esetleg 15) megy, 30 körüli tempóval. A nagytányért párszáz méterig bírom, mert kicsi a fordulat, vagy a légellenállás (40 felett) tpresident is letesztelheti, mert nincs messze Veszprémtõl (földi! ;D), Öcsrõl mész Padragra, és ott van.