Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Sajnos igazatok van.
Sem a személyi, sem az anyagi feltételek nem adottak. Félmillás gép sokáig álom marad, és edzettségi állapotom is katasztrofális.
Talán jövõre, kemény edzéssel bejuthatok a középmezõny elejébe...
A kilométerrel nincs gond, elvileg tudom teljesíteni az évi 10ezret.
Síkon tartósan 30-32. ;D
Mezõnyben nem mentem, ezért érzem közelebbinek az idõfutamokat.
Gép szintjén inkább a geometriát, meg a konkrét kormányt gondoltam.

De itt a suliban foglalkoznak karbon cuccokkal. Hátha nem horror ára van, még megkérdezem, érdemes lenne késõbb készíteni valamit.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Henger: ahogy tpresident írja, szerintem sem érdemes külön idõfutam gépben gondolkodni, egyébként sem tudnál ilyet építeni, mert ami neked van acélvázad, az nem az! Külön geometriája van, külön kerék, kormány stb. Ha meg nem ilyenben gondolkodsz, akkor csak egy másik géped lesz, de nem idõfutam. A másik, hogy Magyarországon és amatõrnek nem érdemes gondolni, ugyanis nincs olyan sok idõfutam, arról nem is szólva hogy olyan edzettségi szinten sem biztos hogy leszel. (feltételezem nem csak erre készülsz életedben)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Békás I. van a legközelebb:-))))

Nem érdemes külön idõfutó gépet építeni, csak ha van fölös fél millád rá ;D ;D ;D ;D ;D

Egy könyöklõ, esetleg egy telikerék, bár az utóbbi akkor érdemes, ha síkon tartosan ~40km/h-t hajtasz.

idõfutamon MENNI KELL, nem azon morfondírozni,h
200g-al nehezebb, v könnyebb a géped.

Évi 10000-12000km(vagy még több), 2-3éven kersztül, eljárni versenyekre, megismerni a terepeket, az ellenfeleket, a taktikát, önmagat határait...utánna lehet már minõségi munkáról beszélni. Ekkor már számít az,h 1-2%-al kisebb a légellenállás...stb.

De ha keveset mész, azzal,h verseny elõtti 1 hónapban hetente 2-3órával többet edzel(ergo 10-25%-al többet, mint addig) sokkal súlyosabb másodperceket faradsz le, mint egy pár tízezres telekeékkel, vagy 500g-al könnyeb biciklivel.

Ennyit szerettem volna mondani.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Nos, arra gondoltam, hogy van egy acélvázam feleslegben.
Áthegesztve, normál küllõs kerekekkel, tt kormánnyal, direkt erre készítve.

A Békás 1. még messze van.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Szerintem idõfutamgépnek elég ha egy könyöklõt felteszel, a teli kerék megfizethetetlenül drága bár ha tudsz szerezni kölcsönbe akkor jó. Én nagyon várom már a sikvidéki idõfutamokat (Békás I.), ebben viszonylag jobb vagyok. Az emelkedõkhöz kicsit nehéz vagyok de elég jó sebességet tudok tartani vizszintesen.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Elõször is hadd gratuláljak a Nimródosoknak, és mindenkinek, aki részvételével emelte a versenyek színvonalát! Gratula! ;D

De jövõre... Úgy döntöttem, belefogok a versenyszerû bringázásba. XC versenyeken, és outi idõfutamokon indulnék. Még nem tudom, mire leszek képes, de igyekezni fogok.
Akkor a kérdés: érdemes külön idõfutamra építeni gépet? Van egy normál gépem, azt nem akarom szétbarmolni.
Ti hogyan mentek? Minden versenyfajtára más géppel, vagy azzal az eggyel, ami van?

Egyébként ma terepeztem egy kicsit, estem is. Hiába, az aszfaltgumi nem szereti a nedves avart. Meg rosszul is éreztem magam, csak egy kisebb kör sikerült.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Gratulálok mindenkinek.
Fõleg,h így szezon végén még van harci kedv kiállni harcolni a heggyel, a pedállal, a tudat határaival.

Kellemes pihenést mindekinek!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
PCYCLE: elég jót mentél!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Én csak annyit tudok amit ti. Az amatõr kupa futamait jövõre kirakom (természetesen ha elküldik ;) ). A versenyrõl: itt fordult elõ velem hogy egy autó megelõzött, a 117-es úti leágnál balra kanyarodott, persze nekem satufék és mielõtt megszólaltam volna BOCSÁNATOT kért (mire én nagyvanalúan á semmi baj, mégis csak egy nõrõl volt szó ;) ). 1 negatívum , a családom késõbb indult fel utánam autóval, s mondták néhányan "húzzaták magukat" kocsival, amikor nem volt kerekes a közelben, hát ez meg mire jó? Ezt otthon is megteheti, szerintem itt a kihívás volt a cél. T. GY. I: Monor-Bénye szolid tréfa ehhez!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Idõeredményekben én is jobbre számítottam (úgy látszik a szél nem csak engem akadályozott), nem lepõdtem meg Bacsek eredményén ismerve õt, annak ellenére hogy verseny elõtt nem volt túl bizakodó. Hátszéllel szerintem 27-28 perc között simán fellépett volna Két-bükkfa-nyeregig (Szuromit 27 percen belülre becsülném). De voltak még tehetségek más korosztályból is, ld. Gosztonyi Bálint stb. Szuromi nevét nem láttam, nem indult?

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 hozzászólás
Köszönjük Reszõ!

Az eredményeket látva kicsit meglepõttem és egyben gratulálok Bacsek Zoltánnak hogy a balesete után sikerült így összeszednie magát. Ha jól tudom megnyerte az amatõr kupát is. Télleg az amatõr kupáról lehet majd valamit olvasni Reszõ ?!

Egyébként szuper , hogy felraktad az eredményeket csak így tovább...

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Tényleg jó verseny volt. Ígéretemhez híven a verseny végeredménye olvasható nálam: www.tonervaros.hu

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Tegnap lement a szezon utolsó oúti versenye Esztergom-Két-bükkfa-nyereg, kemény hideg (5-6C), közepes, de kellemetlen oldalszél, rengeteg induló. Átlagos jó rendezés, rostos ivólevek (!) (sajnos meleg ital már nem volt). De azért néhány autósnak minden leintés ellenére bele kellett hajtani az éppen indulókba. Sajnos pont az átlagjavító "sík" szakaszon fékezett be a szél. Lehet tudni ki nyerte? A hidegben nem volt kedvem kivárni, feltételezem, hogy Szuromi.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchello:
Veszprémben tanulok, egyébként tatabányai vagyok.
Beszélgettünk Tótfaluba múlt szombaton, verseny elõtt is, után is.
Egy fekete dobozos Corsa-val voltam, meg egy piros Basso-val, fehér Campa' telekerékkel.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Szerintem a légellenállás még a kisebbik dolog...
tpresident: szombatonként szokott lenni az egyetem szervezésében délután közös tornatermi: kb 45 perc kinti futás, utána bent 2 óra erõsítés. Szentessy Balázsnál kell érdeklõdni ha ismered. Suli szervez még úszást is. Egyébként meg össze szoktunk dumálni hogy mikor mennyünk futni. Csak nem veszprémi vagy?

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
A profik azt modják, hogy könyöklõvel kilométerenként 1-2 másodpercet lehet nyerni ha a légellenállás csökkenését veszed figyelembe. Ez 20 km-en már 20-30 sec lehet.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchello: Télen el szokott járni együtt a "banda" futni, úszni itt Veszprémben????

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Namindenesetre most zsírul megcsinálták, autósok sztem azért nem használják, mert csak Szigetújfalu felé érdemes ott menni.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ezt az utat én is használtam, igaz minden évben csak egyszer, mert az elég volt egy évre. :-\ Ezekkel az új utakkal egy baj van: nem tartanak sokáig, kb. 1 hónap és felnyomják, mondjuk itt nem biztos mert kisforgalmú, de el fog terjedni, hogy megcsinálták és akkor rámennek a teherautók is meg a többi. Hasonló párszáz méteres új aszfaltot kapott a Váchartyán - Váckisújfalu - Galgamácsa út is, de már hullámosodik, pedig itt is kevesen járnak.

zfazek

zfazek

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
En a nyaron bicajoztam ott, kb. 10 km/h-s atlaggal.
Ilyen rossz uton biztos, hogy meg nem mentem eletemben.
Nagyon klassz ha tenyleg megcsinaltak, mert a Csepel szigeten
jokat lehet tekerni es az egy fontos kis ut, hogy ne mindig ugyan
azon az egy uton menjel.
Forgalom tenyleg nem volt sok, de en az ut minosegenek tudtam be,
kocsival meg jarhatatlanabb volt, mint bicajjal.
Csak nem tudom a tel mit kezd vele.