President, így lassan már mindenki mindent tudhat. Téged szinte már idézni lehet majd, mint egy szakkönyvet. Nekem ez a korábbi mondatod is okozott például néhány vidám percet:
"A csoportos edzésrõl meg annyit, mint már mondtam, nem 5ösével kell tekerni, mert az nem jön össze hetente 3szor, de a heti 2-3-4-5 edzésbõl, 1-2 estleg 3 összejöhet úgy, hogy 2en, esetleg 3an mentek tekerni, a hétvégéken meg talán még könnyebb rávenni a cimborákat egy hosszabb-rövidebb túrára."
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2003. november 23. - 00:25

Írta 2003. november 22. - 12:27

Én +2-3fokban még kimegyek tekerni 1-2órát. Ilyenkor úgysem az átlagról szól a dolog, hogy menj, mint a meszes.
Legyen meg min. 120 a pulzus, és könnyû áttétel, min. 90es ford.al.
télen is néha-néha összejön egy +4-5fokos hétvége, ha még a nap is süt, akkor lehet jó állóképességet csinálni egy laza(120-140pulzus),de jó hosszú(4-6órás) tekeréssel. Ha süt a nap, kész élvezet a téli tájban kerekezni.
A stresszpontokra kell vigyázni: térd, achilles, nyak-fej, meg a lompos:-)
Térd és az achilles-ín hajlamos lehet a megfázásra, a fej az, ahol a hõvesztés 35-45%-a végbemehet, így még jobb idõben is érdemes sapkát-fejpántot húzni a bukó alá. A herék, és a prosztata meg ugye a legféltettebb kincs ;D ;D ;D
Én tavaly elkövettem egy nagy butaságot. Minuszokban is kemnetem tekerni, 1-2-3órát.
Az alapállóképességem kiváló lett, de a fogaim nem bírták, egy már korábban tömött fog nem bírta: gyökérkezelés lett a vége.
A fogakra is érdemes odafigyelni!!!
Ha hideg vagy latyak van, el lehet menni nagyokat futni. Tavaly, mikor esett 1 kis hó(3-5cm) esténként jártam futni, erdõbe. A hó megvilágított mindent, csend, békesség, nyugalom, csak a hó ropog az ember talpa alatt. Magas szárú edzõcipõben 10-12km után teljesen száraz lábbal értem haza.
Lehet még úszni, bár nekem nem jön be, sohsem voltam jó úszó, 500-600m-nél többet egyszerre talán még sohasem úsztam le.
Én jövõ héten kezdem az alapozást.
Legyen meg min. 120 a pulzus, és könnyû áttétel, min. 90es ford.al.
télen is néha-néha összejön egy +4-5fokos hétvége, ha még a nap is süt, akkor lehet jó állóképességet csinálni egy laza(120-140pulzus),de jó hosszú(4-6órás) tekeréssel. Ha süt a nap, kész élvezet a téli tájban kerekezni.
A stresszpontokra kell vigyázni: térd, achilles, nyak-fej, meg a lompos:-)
Térd és az achilles-ín hajlamos lehet a megfázásra, a fej az, ahol a hõvesztés 35-45%-a végbemehet, így még jobb idõben is érdemes sapkát-fejpántot húzni a bukó alá. A herék, és a prosztata meg ugye a legféltettebb kincs ;D ;D ;D
Én tavaly elkövettem egy nagy butaságot. Minuszokban is kemnetem tekerni, 1-2-3órát.
Az alapállóképességem kiváló lett, de a fogaim nem bírták, egy már korábban tömött fog nem bírta: gyökérkezelés lett a vége.
A fogakra is érdemes odafigyelni!!!
Ha hideg vagy latyak van, el lehet menni nagyokat futni. Tavaly, mikor esett 1 kis hó(3-5cm) esténként jártam futni, erdõbe. A hó megvilágított mindent, csend, békesség, nyugalom, csak a hó ropog az ember talpa alatt. Magas szárú edzõcipõben 10-12km után teljesen száraz lábbal értem haza.
Lehet még úszni, bár nekem nem jön be, sohsem voltam jó úszó, 500-600m-nél többet egyszerre talán még sohasem úsztam le.
Én jövõ héten kezdem az alapozást.
Írta 2003. november 22. - 00:02

Spinning fõleg, mert 20-30 év múlva is akarok bringázni. Hétvégén futás.
Még csak 'szoktatáon' vagyok, ezért kis adagokban nyomom. 130-140-tõl egészen 160-ig. Meg persze kondi is.
A tavasszal meg kinti tekerések természetesen, lehetõleg csapatban.
Hogy milyen felüdülés 1 órát tekern, hogy közben MÉSZ 20 kilcsit? Hmmm...
Ma elment mellettem egy outis, de igencsak kis áttételen ment, nehogy lefagyjon.
Még csak 'szoktatáon' vagyok, ezért kis adagokban nyomom. 130-140-tõl egészen 160-ig. Meg persze kondi is.
A tavasszal meg kinti tekerések természetesen, lehetõleg csapatban.
Hogy milyen felüdülés 1 órát tekern, hogy közben MÉSZ 20 kilcsit? Hmmm...
Ma elment mellettem egy outis, de igencsak kis áttételen ment, nehogy lefagyjon.

Írta 2003. november 21. - 19:14

Szevasztok!
Én pl már egy hónapja alapozok annyit, amennyit a suli megenged. Ha tehetem akkor bringázok kb 2órákat ahogy jólesik és ha lehet akkor társaságban. Hétvégénként meg hosszabbakat. Ha nagyon tré az idõ akkor 10-15 kiliket futok. Minden nap edzek. Lassan majd elkezdek felsõtestre is erõsíteni.
Hát nálam kb ennyi, görgõzni utálok...
Én pl már egy hónapja alapozok annyit, amennyit a suli megenged. Ha tehetem akkor bringázok kb 2órákat ahogy jólesik és ha lehet akkor társaságban. Hétvégénként meg hosszabbakat. Ha nagyon tré az idõ akkor 10-15 kiliket futok. Minden nap edzek. Lassan majd elkezdek felsõtestre is erõsíteni.
Hát nálam kb ennyi, görgõzni utálok...
Írta 2003. november 19. - 16:45

Alapozás
Sziasztok,
az érdekelne, hogyan alapoztok.
Mit, mennyit (kivel, mikor;-)
Thx,
W
Sziasztok,
az érdekelne, hogyan alapoztok.
Mit, mennyit (kivel, mikor;-)
Thx,
W
Írta 2003. november 16. - 12:16

Én mondjuk most nem fizetek be a sportkorházba, hanem megcsinálom majd itt Veszprémben kicsiben a tesztet. Az alap dolgokat az is megmondja, a nagy tesztet majd tavasszal.
Írta 2003. november 15. - 21:49

Írta 2003. november 15. - 19:23

Én már jó két hete csinálom...
Igazából most lenne nekem jó, hogy már edzettem is, de még nem csinálom keményen.
Mindenesetre én benne vagyok, mert kiváncsi vagyok mit tudok
Igazából most lenne nekem jó, hogy már edzettem is, de még nem csinálom keményen.
Mindenesetre én benne vagyok, mert kiváncsi vagyok mit tudok
Írta 2003. november 15. - 16:47

March.: A Szentessy B.al beszélgettem pár szót a héten, v.mikor dec-jan. ban akar ilyen terheléses témát csinálni.
Kérdés: Ki mikor kezdi az alapozást???
Kérdés: Ki mikor kezdi az alapozást???
Írta 2003. november 15. - 12:45

Én is voltam már jópárszor, bár ennek már van legalább 3 éve. Akkor 2 percesével emelték, pihenõ nélkül természetesen és 50W -osával. És ki meddig bírja. Rádraknak egy levegõztetõ maszkot és teleaggatnak drótokkal. Mérnek mindenfélét, és 2 percenként vesznek tõled egy kis vért (fülbõl, vagy ujjbegybõl). Aztán látsz majd egy csomó adatot, amit szakemberrel érdemes átnézetni. Nekem kb 700W ment, 203-as pulzusig. Ha jól emlékszem Eisenkrammer úgy 900W-ot ment. Persze nem minden a Watt... Egyébként ilyenkor, vagy/és tavasszal érdemes megnézni.
Írta 2003. november 14. - 11:31

A Sportkórházban végzik el. Úgy tudom, minden van. Esetleg, ha nem tetszik a pedál, viheted a sajátodat is.
3 perces intervallumok 1 perces pihenõkkel, és 50 wattonként emelik a terhelést.
VO2-t, vitálkapacitást, pulzustartományokat, tejsavindexet, meg ilyesmiket mérnek.
Tegnap 360-at tekertem, 170-es pulzussal- igaz, nem tudom, mennyire megbízható.
De a vizsgálatot mindenképpen tervezem. 5500 froncsi.
3 perces intervallumok 1 perces pihenõkkel, és 50 wattonként emelik a terhelést.
VO2-t, vitálkapacitást, pulzustartományokat, tejsavindexet, meg ilyesmiket mérnek.
Tegnap 360-at tekertem, 170-es pulzussal- igaz, nem tudom, mennyire megbízható.
De a vizsgálatot mindenképpen tervezem. 5500 froncsi.
Írta 2003. november 14. - 10:27

Henger: te voltál? Én is hallottam róla: valóban jó, csak pl. kell hozzá (utána) némi technikai apparátus, hogy az eredményét és az adott edzésútmutatást fel tud használni: terhelés-szintek, ezen belül maradás, pulzusszám, pulzusátlag stb. (polar-óra) No meg a vizsgálatot természetesen nem támogatja a TB, teljes költségû!
Tpresident: nem kifogásokat keresünk, mert kemény edzés attól még megy, hogy pl. nem állok be stéherezni folyton, vagy nincs lehetõségem bolyozni. Csak a lehetséges veszélyeket irkáltam le. Neked szerencséd van, hogy tudsz ennyit társaságban edzeni, másnak nincs lehetõségére rá, ennyi.
Tpresident: nem kifogásokat keresünk, mert kemény edzés attól még megy, hogy pl. nem állok be stéherezni folyton, vagy nincs lehetõségem bolyozni. Csak a lehetséges veszélyeket irkáltam le. Neked szerencséd van, hogy tudsz ennyit társaságban edzeni, másnak nincs lehetõségére rá, ennyi.
Írta 2003. november 13. - 23:50

mint pl.?
mert vén voltam régen...de nem yut eszembe igazán nagy okosság...tényleg nem.
mert vén voltam régen...de nem yut eszembe igazán nagy okosság...tényleg nem.
Írta 2003. november 13. - 23:22

Szevasztok!
Voltatok már terheléses vizsgálaton?
Ott mindenféle okosság kiderül.
Voltatok már terheléses vizsgálaton?
Ott mindenféle okosság kiderül.
Írta 2003. november 13. - 16:20

Írta 2003. november 13. - 14:21

Nem kell féreérteni, "indennek belószolni" természetesen az ésszerûség határain belül kell.
Ez is egy olyan úton kell csinálni, amit ismersz, tudod,h fasza aszfalt, és nincs sok lyuk-gödög-árok-csapda...stb.
Ha eleget kerekezel, 3-4hónap után már ismered az utakat amelyik a lakóhelyed környékén van.
Lehet kiválasztani egy nagyobb forgalmú utat, ami keresztülmegy egy viszonylag hosszabb falun. Ott 60fölé nem nagyon mennek, 2-3km-en lehet mászkálni oda-vissza.
A csoportos edzésrõl meg annyit, mint már mondtam, nem 5ösével kell tekerni, mert az nem jön össze hetente 3szor, de a heti 2-3-4-5 edzésbõl, 1-2 estleg 3 összejöhet úgy, hogy 2en, esetleg 3an mentek tekerni, a hétvégéken meg talán még könnyebb rávenni a cimborákat egy hosszabb-rövidebb túrára.
Csak egy gondolat az építõ jellegû kritikákhoz:
Kifogást könnyebb találni, mint megoldást?!
Ha mindenki a lehetõségeihez mérten kiaknázza annak legjavát, a maga nemében mindent megtett és kevesebb biztos nem lesz tõle, csak több/erõsebb/edzetebb/"akaraterõsebb"/és boldogabb. Ez a cél, akármennyi idõd és tered van...ez az életre is igaz, nemcsak a kerékpározásra vagy bármely más sportra.
Ez is egy olyan úton kell csinálni, amit ismersz, tudod,h fasza aszfalt, és nincs sok lyuk-gödög-árok-csapda...stb.
Ha eleget kerekezel, 3-4hónap után már ismered az utakat amelyik a lakóhelyed környékén van.
Lehet kiválasztani egy nagyobb forgalmú utat, ami keresztülmegy egy viszonylag hosszabb falun. Ott 60fölé nem nagyon mennek, 2-3km-en lehet mászkálni oda-vissza.
A csoportos edzésrõl meg annyit, mint már mondtam, nem 5ösével kell tekerni, mert az nem jön össze hetente 3szor, de a heti 2-3-4-5 edzésbõl, 1-2 estleg 3 összejöhet úgy, hogy 2en, esetleg 3an mentek tekerni, a hétvégéken meg talán még könnyebb rávenni a cimborákat egy hosszabb-rövidebb túrára.
Csak egy gondolat az építõ jellegû kritikákhoz:
Kifogást könnyebb találni, mint megoldást?!
Ha mindenki a lehetõségeihez mérten kiaknázza annak legjavát, a maga nemében mindent megtett és kevesebb biztos nem lesz tõle, csak több/erõsebb/edzetebb/"akaraterõsebb"/és boldogabb. Ez a cél, akármennyi idõd és tered van...ez az életre is igaz, nemcsak a kerékpározásra vagy bármely más sportra.
Írta 2003. november 11. - 09:43

50-60-as tempót valóban kevesen tudnak menni folyamatosan ;D, de kérdés, hogy utána ki tud szintén tartósan (2, 5 v. 10 km?) ennyivel menni, mert még szélárnyékban sem egyszerû. De szokni kell mert már az amatõrversenyeken is 50-nel mennek.
Írta 2003. november 07. - 15:50

Ugyanannyi szelet fog kicsit többet (üléspozícióból adódóan) és képes arra amire nem sokan tartós ötvennel-hatvanna tempót menni folyamatosan
Írta 2003. november 07. - 13:56

Helyes ez a megszorítás, mert a buszok hatalmasat tudnak váratlanul fékezgetni! Coyote, ha mentél már egy sima robogó után, van benne valami poén (mondjuk több szelet fog, mintha egy másik bicós után mész és mennyire tud neked vezetni)?
Írta 2003. november 07. - 11:28

A bkv-s stéherezést nem edzésmódzsernek mondtam!én csak akkor használom, ha megyek valahova és ép jön egy busz... Szerintem nem a város a megfelelõ helyszín az ilyen edzésmódszerhez !!! Ezt le szerettem volna leszögezni mielött valaki átkerül innen a haláleset topic-ba :-\
A legjobb úgy végezni ha valami robogós ismerõst megkérsz és gyenge forgalmú úton csináljátok amíg kiérsz a városból addig meg bemelegítesz és amig vissza levezetsz és akkor egyben megúszod az edzést!
A legjobb úgy végezni ha valami robogós ismerõst megkérsz és gyenge forgalmú úton csináljátok amíg kiérsz a városból addig meg bemelegítesz és amig vissza levezetsz és akkor egyben megúszod az edzést!