Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Posted 2004. January 06. - 19:53

Az, hogy sokan veszik, ez csak jó! Tehát az emebereket ÉRDEKLI a bringázás, a testedzés.
És pontosan, csak apró tippek, tanácsok, trükkök vannak benne. Azért nem árulnak el mindent.
Bringa beállítás, edzéstervek, a különbözõ edzések, gyakorlatok pontosan, érthetõen leírva, külön foglalkozik a sprintekkel, és a hegymenettel.
A vezetési részben pl. lejtmenet, kanyarodás, fékezés, veszélyhelyzetek kivédése...
Posted 2004. January 06. - 16:11

Ami nagyon melengeti a szívemet.
Egyébként a hóban bukdácsoláson kívül segíthet a technikán a szabad görgõ. Ha már közben tudsz öltözködni, meg miegyebek akkor már érzed a bringát az tuti.
Posted 2004. January 06. - 15:22

Szerintem ötleteket, meg irányelveket lehet lopni Texas bikájától...bár még én sem olvastam. Könyvesboltban kapható a cucc???????
Pcycle:
FOgadd el, hogy van akinek a ciclocross jó dolog, és ha végiggondolod, valóban az egyetlen lehetõség, hogy fázás nélkül versenyezz a szabadban télen.
Azért az akadály, hogy ne száguldj 70el, és a féket is rendesen kelljen használni...könnyû a terep, ezért lehet szélesgumis o.útival is aprítani.
Van ilyen szakág is, fogadd el, ha nem tetszik, ne csináld, ne nézzd!!! Egyszerû ez, mint a bot.
Más kérdés, hogy kifejezetten örülök a hónak, mert lehet próbálgatni a gépet, ilyenkor direkt kimegyek az o.útival...keresni a határokat, dönteni, fékezni...stb. ha perecelek sincs baj, max. havas leszek kicsit.
Jót tesz mert így fogom abszolút magaménak érezni a vasat minden helyzetben...fõleg mezõnyben!!!
Posted 2004. January 06. - 13:08

Mindenesetre én maradok a saját edzéstervemnél.
Posted 2004. January 06. - 12:51

Kezdõknek, az elsõ lépések megtételekor segít. De ti már profik vagytok. ;D

Posted 2004. January 06. - 11:45

Egyébként ha valakit érdekel megjelent egy Armstrong könyv az edzésekkel kapcsolatban.
Posted 2004. January 06. - 10:03

Nem hiszem, hogy egyedül lennék, aki megérti hogy a kerékpárt mire találták ki, az hogy mégis sokan másra használják, nem bizonyít semmit.
Marchello: Ez komoly eredmény, hogy négyen össze tudtok jönni, Pesten sem biztos hogy több amatõr kerekezik együtt. Aki dolgozik, családja van nem egyszerû... A kluboknak persze könnyebb együtt edzeni, fõleg hogy általában ifikbõl, up. áll.
Posted 2004. January 05. - 19:57

Posted 2004. January 05. - 18:20

Már bocs, de miért nem lehet azt õrültségnek tartani, ha januárban, kemény minuszokban akármilyen kerós OB is van (nem edzés)? Kövezzenek meg, de szerintem sem egészen normális dolog. (egy oútis úgy sem árti meg, hogy miért kell majdnem oúti géppel terepen kínlódni, mesterséges akadályokon át, amikor lehet aszfalton is menni :
)
Más: Mi volt Pesten szombat délelõtt?? Én még annyi egyesével, kettesével szállingózó oútist nem láttam a Hungária krt.-on nyáron sem (kb.10 óra környékén).
En is lattam oket. sok bringas mogottuk BVSC busz. mindenkinek egyutt van kozos edzes FTC KSI BVSC + meg akik hozzajuk csapodnak.
Posted 2004. January 05. - 16:38

(egy oútis úgy sem árti meg, hogy miért kell majdnem oúti géppel terepen kínlódni, mesterséges akadályokon át, amikor lehet aszfalton is menni :
)
Sztem attól h Te nem érted meg,még ne általánosítsunk....
Amúgy meg pont azért,mert "kínlódsz",mesterséges akadályokon mész át,nem fázol.És h miért?
Azért mert elindulsz,csúszik,ügyeskedsz h ne ess el,aztán hirtelen egy kidõlt fa leugrasz,a fán át,és már pattansz is vissza,jön a lépcsõ megint le kell szállnod,és gyalogosan folytatni.....ettõl az örökös fel-leugrálástól,és a terepen való "kínlódástól" nem fogsz fázni!
Amúgy valóban tényleg mehetnétek oúton is,de akkor sírna csak igazán mindenkinek a szája h fázott.Gondolj csak annyiba bele,h a versenyt felviszik egy kisebb hegyre-mert sík pályát elég nehéz lenne találni-,mondjuk csak egy akkorára mint a Hármas,oké h felfele kimelegszel,nyoma sincs a hidegnek,de egyx aztán le is kell jönnöd,abban pedig nincs köszönet.....ha már lefagysz a menetszéltõl,fékezel,de akkor meg lehagynak....hát hol itt az igazság,mi?

Amúgy sztem bárkit megkérdezel h azalatt a 40-60perc alatt,míg a verseny zajlott,fázott e,valószínûleg a "nem" válasszal fogsz többet találkozni.És itt csak a verseny idejérõl beszélek,az h elõtte,utána,a nem megfelelõ öltözöttség miatt,vki fázott,az mindenkinek a saját baja....
Posted 2004. January 05. - 13:53

Más: Mi volt Pesten szombat délelõtt?? Én még annyi egyesével, kettesével szállingózó oútist nem láttam a Hungária krt.-on nyáron sem (kb.10 óra környékén).
Posted 2004. January 05. - 12:52

Posted 2004. January 04. - 15:54

Sztem jó móka, outival terepezni.
Posted 2004. January 04. - 12:48

Április-májusban is szokott esni az esõ, és legalább nem fagynak szénné a versenyzõk. Meg több verseny is lehetne, több helyszínen.
Áprilisban-májusban már kezdõdik a szezon.
Ez a kevés verseny is olyan keskeny réteget mozgat meg h sztem nincs túl sok értelme többet rendezni...
amúgy meg ajánlom figyelmetekbe ezt:
http://www.bikemag.h...cikkcsoportid=8
ha csupán ennyit elolvasol,már akkor sem írsz olyanokat h miért ilyenkor van a bajnokság....

Posted 2004. January 04. - 11:41

Most pl. -8 fok van, és szálingózik a hó...majd' ráagyott a tököm a nyeregre...tudniillik ha mindenhova biciklivel mész (városi harcos 1sebességes egyenes kormányos o.útival) az is sokat számít. Megyeszékhelyen lakom, kb. 2500km-t mozgolódom évente itt, városon belül.
Lámpától-lámpáig pörögni, felvenni a forgalom ritmusát...ez mind edzésben tart...szerintem.
Posted 2004. January 03. - 22:49

- 27'-os kerékméret
- maximum 35 mm-es gumiszélesség
- dupla vagy szimpla elsõ áttétel
- hagyományos versenykormány (görbe kormány)
- két ponton felfüggesztett fékek (tárcsafék megengedett)"
Itt egyedül a fékkel kell variálni. Canti, V, illetve tárcsafék (de ezt az UCI betiltotta nemzetközi versenyeken)
Ha maximum 35, akkor lehet menni 18-as külsõvel is

A cipeléskor az a lényeg, hogy könnyû legyen.
Montival fogok indulni.
Április-májusban is szokott esni az esõ, és legalább nem fagynak szénné a versenyzõk. Meg több verseny is lehetne, több helyszínen. (De ez már túl off)
Posted 2004. January 03. - 17:29

(elolvastam megint a kiirást s valóban szerepel ott az o.uti -tehetségkutató kategóriában-)
Posted 2004. January 03. - 17:21

az olyan Cclo orsazguti szélesebb kerék, esetleg v-fék vagy csak simán nagyfék etc..Ki érti ezt? Januárban OB-t rendezni
biztos, hogy o.utival is lehet indulni?? a kiirásban monti szerepel........ megnéznék én bárkit a sárban o.utival :
Posted 2004. January 03. - 17:11

Ki érti ezt? Januárban OB-t rendezni
a Cyclo Cross versenyeket ált. ilyenkor szokták rendezni, pont ez a lényeg benne, hó, sár....etc.
biztos, hogy o.utival is lehet indulni?? a kiirásban monti szerepel........ megnéznék én bárkit a sárban o.utival :

Posted 2004. January 03. - 17:05

Én ma kimerészkedtem ebben a kellemes -3C ban haverral.... Néztem ahogy idõközönként szállingózik a hó, szóval kamásliban elfagyott a lábujjam.
Jó edzést és netalán versenyzést!