Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Merchello:
Hova jártok, mikor, mennyiért edzõtáborozni????
Az igazság az, hogy a "csapatom" Tatabányai KTK kicsit leállt a dologgal, olyan hullámvasút-mélypont féle van a csapatnál mostanság...pontosabban csapat is alig van, páran elmentek máshova biciklizni...mostanság a Spanyollal járok bringázni(Ti ismeritek egymást)!
Szeretnék menni edzõtáborba, készülni, edzeni, mozgni, de egyedül nem könnyû hajtani magam, jó lenne nálam erõsebb emberek között mozgolódni minnél többet!
Edzõtábor érdekelne igazán...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Azt hittem, a környezetszennyezés helyett mást írsz.

Hát igen, Armstrong született kerépáros alkat, az élettörténete még a Tour gyõzelmeknél is lenyûgözõbb. Ha meg valaki megveri, hát istenem, nem tart minden örökké, de akkor is nehéz dolga lesz a többieknek. Esetleg Ullrich megverheti.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A kerékpárra értettem, hogy ott lehetne. Ha az idejét nézzük, azért ez már nem világklasszis, de persze nagyon jó. A magyar csúcs 10000-en 32:10 körül van, ha nem jobb, a maraton meg 2h28 körül. A nyolcvanas években volt néhány nagyon jó nõi futónk. Duatlonban világszínvonalú, az kétségtelen. Azt nem tudom, hogy a magyar állam mennyire segíti õt, de nem 4 milliárddal az biztos, mint a sportnak csúfolt környezetszennyezést.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Egyébként Era (Csomor Erika) nem csak kiválló sportoló, hanem nekem mint ember is nagyon szimpatikus. Tavaly tavasszal eljött velünk Galyatetõre edzõtáborba és párszor együtt is edzettünk, meg beszélgettünk. Õróla nemcsak teljesítményre, de mentalitásra is elmondható hogy PROFI. Azóta még jobban szorítok a sikereiért.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Pcycle Csomor Erika nem csak ott lehetne hanem ott van a világ élvonalában 2* nyerte meg a budapesti maratont. 2001-ben Duatlon világbajnok, 2002-ben második helyezett. Egy két apróság tõle: 33:30-as 10 000 m, 2:39-es maraton stb. stb. világklasszis.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát 33 perc 10km-en nagyon jó idõ mostanában nálunk, fõleg nõknél! Ez olyan keringési rendszert feltételez, ami a kerékpárban is jól jön, Csomor jó edzéskörülmények között ott lehetne az (világ)élvonalba.
Az Armstrong könyvbõl is az a hihetetlen elszántság sugárzik, ami a múlt évi Tour idõfutamában is látszott az arcán és ha ehhez még olyan rendkívüli élettani adottságok is párosulnak, akkor érthetõ verhetetlensége. Mindezek ellenére ez éven már nehéz dolga lesz Tour-on (megy az idõ), de remélem sikerül az abszolút rekord!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
pcycle

Armstrong? Nagyon komoly a történet.
Elhivatottság, kitartás, akaraterõ, pozitív szemlélet.
Nem volt véletlen az 5 Tour gyõzelem.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Sziasztok! Nem kell megölni a másikat. Én is nemrég lettem kiokosítva " A cyclocross versenyeket az outi szakág szervezi, ellenõrzi, Az országúti bírók licence érvényes rá."
Vajda Márti és Zerge mester jó tipp volt. eredmény:www.tonervaros.hu/kerekpar.htm

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Zerge tuti befutó nálam. Márti is nyerni fog.
Ma kipróbáltam az "új" fix áttételes bringámat hóban. Hát elég fura érzés, de remélem tavasszal meg lesz majd a hatása. Ment már valaki ilyennel?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A "Zerge pappa" nagyon jól megy évek óta, szerintem nehéz megfogni, bár nem lehetetlen. 85%,hogy idén is õ lesz a bajnok.
Vajda Márti kerékpáros, Csomor Erika pedig multisportoló(Triatlon, duatlon, kerékpár...stb.)
A ciclocross egy technikát igénylõ verseny, ahol Vajda Márti helyzeti elõnyben van.
Orsázgúton egyértelmûen erõsebb Erika, míg egy technikás monti versenyen Márti bizonyul jobbnak.

Pcycle: A bicikli életre-halálra c. könyv nem azonos a mostanival.

Esik a hó rettenetre, itt edzés nem nagyon lesz a szabadba egy ideig.
Lehet menni futni szép nagyokat!!!

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Igen,mert a Csomor Erika egy nem utólsó triatlonos...régen montizott akkor is lenyomta a Mártit,igaz a Márti akkor még nem ment ilyen jól ::)...Amúgy a Bükk maratonon is elindult az Erika a hosszún és második lett. 8)
De szerintem ne menjünk el ilyen irányba.....

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Én ezeket olvastam:
It is not about the bike. (Élettörténet)
The Lance Armstrong Performance Program (Edzés)
És ami most jelent meg:
Every minute counts. (Hasonló az elsõhöz, de én már nem vagyok rá kíváncsi)

Ha indulna Csomor Erika akkor szarrá verné a Mártit, és még 33-34 perces 10 kilométert is tud futni...

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás

Egyébként a hóban bukdácsoláson kívül segíthet a technikán a szabad görgõ. Ha már közben tudsz öltözködni, meg miegyebek akkor már érzed a bringát az tuti.

Amikor már úgyis megy h csak az egyik lábad van bekattintva,a másikat lógatod,és tudsz egyenesen menni,felengednek a Pályára is....

A CycloCross bajnokságot sztem -csak a felnõttekrõl tudok nyilatkozni- a Zerge ill. a Vajda Márti fogja nyerni... ::)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Olvasta valaki Armstrong Bicikli életre halálra c. könyvét (2000-ben írta)? Úgy vettem ki a hozzászólásokból, hogy amirõl a fentebb szó volt, az nem azonos ezzel. Írt egy másodikat/sokadikat is?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A privi ment, Jojoba, röviden pedig annyit, hogy nem a cyclocross, vagy MTB ellen vagyok, csak az olyan körülmények közötti gyakorlása ellen, ami már megkérdõjelezi az értelmét.

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Pcycle:Priviben szívesen folytatom ezt...
Én csak rávilágítani akartam a CyC elõnyeire,ill. h nem olyan szar,mint amennyire le lett írva.A másik nagyon fontos dolog h a CycloCross egy külön ága a kerékpársportnak,csak télen sok országútis fogta a télibringáját,rátett egy canti féket,és már indulásra kész gépet kapott,ami csak hasonlít egy CyC vázra....Azok a gyártók akik foglalkoznak ilyen bringákkal,nem úgy csinálják ezeket h gyengébb oúti vázaikra rámondják h cyclocross.
Ezt kellett volna figyelembe venni,h 2 ágáról beszélünk a kerékpársportnak,amik viszonylag közel állnak egymáshoz.Ezért kezdtem el ide is írni,mert szomorú látni h pont egy oútis szólja le a CyC-t,amikor nekik lett kitalálva...pont télre....h ne kelljen otthon a 4fal között a görgõn befejelni....
ennyi. :-X
a többit privátban várom....

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Szerintem a lényeg a kerékpározás és mindenkinek a magánügye hogyan használja. Egyébként szerintetek ki nyerti a cyclo bajnokságot?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Léteznek még ilyen "beszûkültek", akik nem értik miért kell kerékpárral minuszban versenyezni, 30 cm-is hóban (ld. tavalyi tél), sárban kínlódni, vagy mesterséges akadályokon, különbözõ tárgyakon ugrálni biciklivel stb., ld. "nem rendeltetésszerû használat"... De ha neked jó, nem akarom elrontani a kedved. EGyébként meg emlékeztetlek, hogy ez egy oútis topik, mtb sokkal több van, talán lehet ilyen véleményem.

NVik

NVik

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Ne veszekedjetek ;). És ne sértegessétek egymást :-*.

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás

jojoba: azt hiszem nem érted a képes beszédet, de nem baj, talán egyszer...
Nem hiszem, hogy egyedül lennék, aki megérti hogy a kerékpárt mire találták ki, az hogy mégis sokan másra használják, nem bizonyít semmit.

Szerinted mit nem értettem?Tényleg érdekelne,hátha most van az az egyszer...

Szerinted a mountainbike-osok,a bmx-esek,etc. másra használják a kerékpárt mint amire ki lett találva?Csak az outisok használják "szakszerûen"? :o
Milyen beszûkült és korlátolt gondolkodásmód ez? :-\