VAlóban meg kell tanulni biciklizni, legalább kétszer, hihetetlen mértékben számít a teljesítményben és még akkor a bolyozást és az eséstechnikákat nem is mondtuk. Futni is meg kell tanulni, de azt hiszem kerékpározni nehezebb. A 90-es években volt egy Johnson nevezetû 400-as világcsúcstartó, minden évben többször futott 44 alatt. A futóstílusa viszont minden negatívumot begyûjtött, mégis a világ fölött volt évekig. VAgy a nagy kerékpárossztároknál is elõfordul ilyen stílusdefektus?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2004. január 13. - 10:16

Írta 2004. január 12. - 22:32

Úgy néz ki így van.
Tavaly már promlémák voltak az egyesület körül, és a Zerge is a távozáson gondolkozott. Valószínûleg idén sem fog javulni a helyzet így egyértelmû volt, hogy menni fog a klubtól. A végén odáig jutunk, hogy a Postás nem tud kiállítani egy csapatra való embert sem...
Tavaly már promlémák voltak az egyesület körül, és a Zerge is a távozáson gondolkozott. Valószínûleg idén sem fog javulni a helyzet így egyértelmû volt, hogy menni fog a klubtól. A végén odáig jutunk, hogy a Postás nem tud kiállítani egy csapatra való embert sem...
Írta 2004. január 12. - 22:18

Bocs, teljesen nem idevágó dolog. CC bajnokság, az eredmény a várt (Zerge, Márti). VISZONT: Zege klubja P-nivo Betonexpressz FTC! Már a múltkor is gyanús volt a MeridaMaraton SC.
Marcello ez ténleg így van?
Marcello ez ténleg így van?
Írta 2004. január 12. - 19:20

Felvettem a következõ félévre az óráimat, és sikerült minden napra elég idõt szorítanom az edzéseknek. Úgyhogy nincs más hátra, mint a tavasz és a kilóméterek!
Egyébként a kerékpározást folyamatosan tanulja az ember. Én 5 év bringázás után kerültem kapcsolatba az edzõmmel és neki elég volt 10 kili és máris mondta: nyereg 1 centit lejjebb, felfelé nem húzol eléggé karral, stb...
Azóta is folyamatosan van mit tanulnom, de a profik is így vannak ezzel.
Egyébként a kerékpározást folyamatosan tanulja az ember. Én 5 év bringázás után kerültem kapcsolatba az edzõmmel és neki elég volt 10 kili és máris mondta: nyereg 1 centit lejjebb, felfelé nem húzol eléggé karral, stb...
Azóta is folyamatosan van mit tanulnom, de a profik is így vannak ezzel.
Írta 2004. január 12. - 17:46

A futás is olyan, mint az összes többi sport.
Sokan azthiszik, hogy futni mindenki tud, de az emberben lévõ erõ maximálisan hatékny kihasználásához jópár hónap és km. futásra van szükség...tudjátok: a rutin, meg az évek.
Biciklizni sem tud mindeki. Az, hogy felül valaki a ház elõtt a biciklire, oszt' tud menni 3kört a háztömb körül, nem jelenti azt, hogy a forgalomban is biztonsággal közlekedik.
Ha ez megy, utánna lehet az edzéssel foglakozni.
Jó idõben hetente 2szer kísérek kicsi triatlonosokat(9-15éves) 30-50km o.úti edzéseken. Náluk látni, mikor valaki új ember kerül a csapatba, hogy 5-6hét, míg megtanul ténylegesen kerekezni.
Marchello:
Köszönöm a segítségedet, akkor majd keressük 1mást, addig is hó-esõ-sár-dagonya-hó....egyszer majdcsak vége lesz a gané idõnek is!!!! ;D ;D ;D
Sokan azthiszik, hogy futni mindenki tud, de az emberben lévõ erõ maximálisan hatékny kihasználásához jópár hónap és km. futásra van szükség...tudjátok: a rutin, meg az évek.
Biciklizni sem tud mindeki. Az, hogy felül valaki a ház elõtt a biciklire, oszt' tud menni 3kört a háztömb körül, nem jelenti azt, hogy a forgalomban is biztonsággal közlekedik.
Ha ez megy, utánna lehet az edzéssel foglakozni.
Jó idõben hetente 2szer kísérek kicsi triatlonosokat(9-15éves) 30-50km o.úti edzéseken. Náluk látni, mikor valaki új ember kerül a csapatba, hogy 5-6hét, míg megtanul ténylegesen kerekezni.
Marchello:
Köszönöm a segítségedet, akkor majd keressük 1mást, addig is hó-esõ-sár-dagonya-hó....egyszer majdcsak vége lesz a gané idõnek is!!!! ;D ;D ;D
Írta 2004. január 12. - 16:00

Most van néhány jó és sok gyenge sportolo, régen sok jó és sok közepes és sok... sstb. volt. Több réteg volt. És aki olyan idõkkel bírt, amit írtam nem számított tehetséges futónak. Most már én sem tudok 4-percesben menni, legfeljebb 4:10-4:20. Lehet hogy mindez Csernobil meg az egyéb környezetszennyezés váltja ki?
Írta 2004. január 12. - 15:15

Én örülök, hogy te tehetséges futó vagy, de aki nem atléta vagy spec. nem futó (pl. én) és nem is tehetséges összeszarja magát a négypereces tempótól ;D. Én néha elkísérek olyan futókat a könnyû futásaikra akik majd 3 percesben végifutnak 25 kilométert és õk pihenõtempóban 4:20 körül mennek csak az utolsó pár kilométeren gyorsítanak 4 percesbe. Azért most is vannak nagyon jók csak nagyon nagy köztük és a többiek közti különbség, a félmaratoni (nõi) országos csúcs pl. egészen friss (tavalyi) 1:09:xx.
Írta 2004. január 12. - 14:01

Lehet hogy több, nehéz is pontosan átszámítani.
A 4-perces tempó egyáltalán nem nehéz, csak mostanság, amikor a sportot teljesen elsorvasztották. 8 évig futottam versenyszerûen, tudom hogy rengeteg nõ tudott 40 perc alatt ('80-as évek), sõt 20km 1h:20 körül. 4-4:10 körüli tempót edzésen futottunk, ha pinenni akartunk. Nem voltam hosszútávos, de 10km-en 35:40 körül, 30kmen 1h:55 volt és nagyon közepesnek számítottam ifiként! Monstanában mennek nagyon gyengén és aki a régi szintet nem ismeri ezt tartja jónak.
A 4-perces tempó egyáltalán nem nehéz, csak mostanság, amikor a sportot teljesen elsorvasztották. 8 évig futottam versenyszerûen, tudom hogy rengeteg nõ tudott 40 perc alatt ('80-as évek), sõt 20km 1h:20 körül. 4-4:10 körüli tempót edzésen futottunk, ha pinenni akartunk. Nem voltam hosszútávos, de 10km-en 35:40 körül, 30kmen 1h:55 volt és nagyon közepesnek számítottam ifiként! Monstanában mennek nagyon gyengén és aki a régi szintet nem ismeri ezt tartja jónak.
Írta 2004. január 12. - 13:01

A 26km futás az edzõm szerint kb 120-150 bringa lehet.
A maratoni táv azért több, mint 200km bringa. Elég belegondolni, hogy a profi futók is egy évben 5-6 versenyre tudnak felkészülni.
A maratoni táv azért több, mint 200km bringa. Elég belegondolni, hogy a profi futók is egy évben 5-6 versenyre tudnak felkészülni.
Írta 2004. január 12. - 12:57

Onnét is látszik, hogy jó országuton az Era, hogy a hosszútávú OB-n is csak a sprinten verte meg õt a Márti. A hegyen pedig erõsebb Mártinál, ott csak a rutinja és kitartása miatt tud elmenni Erával.
Az hogy a Márti tudna futni egy 4perces ezret abban biztos vagyok, de ebbõl 10-et egymás után, azt már kétlem! Legfeljebb ha komolyan elkezdene rá készülni, de az is 1-2 hónapjába belekerülne.
Az hogy a Márti tudna futni egy 4perces ezret abban biztos vagyok, de ebbõl 10-et egymás után, azt már kétlem! Legfeljebb ha komolyan elkezdene rá készülni, de az is 1-2 hónapjába belekerülne.
Írta 2004. január 12. - 12:57

Egy nõnek egyáltalán nem könnyû 4 perces ezreket futni 10 kilométeren, még egy férfinak sem az. Én sok futó lány ismerek aki csak fut és rengeteget edz(versenyzõk) 3 órás maratonokat mennek és nagyon nagyon össze kell szedniük magukat egy 40 perces 10 kilométerért. Nézd meg az Avon futás eredményeit jó ha 7-8 nõ ért be 40 percen belül. Szerintem 42 kili futás ér fel 200 kilométer kerékpárral :-).
Írta 2004. január 12. - 10:01

A futás nagyon "hálás" dolog a kerékpársportra is, fõleg ha kellõ erõsítéssel is párosul (persze kis súlyokkal). Biztos hogy meglesz az eredménye. Sokkal kevesebb idõ alatt bevihetõ nagy terhelés (a 26 km már 200 körüli kerékpárnak felel meg).
Nvik: egyetértek, tényleg legjobb Csomor számára a duatlon, de mindkét számban külön-külön is jó lenne. De hogy Vajda Márta ne tudna 4 perces ezreket futni azt azért kétlem.
Nvik: egyetértek, tényleg legjobb Csomor számára a duatlon, de mindkét számban külön-külön is jó lenne. De hogy Vajda Márta ne tudna 4 perces ezreket futni azt azért kétlem.
Írta 2004. január 11. - 16:32

Na örülök neki hogy edz! Az egyesületünkben úgyis egyre kevesebben vagyunk már...
Februártól pedig egyeztetünk, aztán párszor mehetünk együtt tekerni. Akkor majd megbeszéljük az edzõtábor kérdését is.
Februártól pedig egyeztetünk, aztán párszor mehetünk együtt tekerni. Akkor majd megbeszéljük az edzõtábor kérdését is.
Írta 2004. január 11. - 13:27

Marchello:
A Veszprémin tanulok, tudod, most vizsgaidõszak, hetente 1-2napot v.ok ott.
De februártól hétfõtõl-péntekig, +ha az idõjárás engedi kerékpárral haza pénteken, vissza vasárnap v. hétfõn(100-100km).
A vizsgák után szívesen megyek veletek edzeni, még õsszel tekertünk párszor a Manóval, meg 2-3szor voltam a Balázs tornatermi edzésén...
Az edzõtábor is érdekel majd mindenképpen!
Köszönöm elõre is!
A Spanyol elég sokat biciklizet ez elmúlt 3 hétben reggel munka elõtt+délután.
Cyclocross OB-re készült, ami ma van(volt) Gödöllõn.
Tavaly tényleg elég lazára vette a dolgot, állítólag valami nem volt OK a májával. Havi 500-600km azért megvolt neki.
Nyár elején hozta a formáját: elmentünk Esztergomba biciklizni, a bazilikánál evett vagy 10 palcsintát, hazafelé meg "nyomtunk" olyan 23as átlagot:-))))
A Veszprémin tanulok, tudod, most vizsgaidõszak, hetente 1-2napot v.ok ott.
De februártól hétfõtõl-péntekig, +ha az idõjárás engedi kerékpárral haza pénteken, vissza vasárnap v. hétfõn(100-100km).
A vizsgák után szívesen megyek veletek edzeni, még õsszel tekertünk párszor a Manóval, meg 2-3szor voltam a Balázs tornatermi edzésén...
Az edzõtábor is érdekel majd mindenképpen!
Köszönöm elõre is!
A Spanyol elég sokat biciklizet ez elmúlt 3 hétben reggel munka elõtt+délután.
Cyclocross OB-re készült, ami ma van(volt) Gödöllõn.
Tavaly tényleg elég lazára vette a dolgot, állítólag valami nem volt OK a májával. Havi 500-600km azért megvolt neki.
Nyár elején hozta a formáját: elmentünk Esztergomba biciklizni, a bazilikánál evett vagy 10 palcsintát, hazafelé meg "nyomtunk" olyan 23as átlagot:-))))
Írta 2004. január 11. - 13:19

Nekem eddig mindig bejött a téli futással való felkészülés. Most is már elég jó erõben érzem magam. Ma lefutottunk Almádiba, 26km.
Az edzõtábort nem én szervezem, de én örülnék ha minél többen lennénk.
Az edzõtábort nem én szervezem, de én örülnék ha minél többen lennénk.
Írta 2004. január 09. - 22:57

Én is rengeteget futok majdnem minden nap, a hétégén 20 km-t és hetente kétszer futok hegyre + fartlek+ egyre növekvõ résztávok, kiváncsi vagyok, hogy tavasszal lesz-e valami hatása a biciklire.
Írta 2004. január 09. - 21:32

Ez jó dolog, az edzõtábor. Jelentkezhetek én is?
Legalább lesz, aki vigye a kulacsokat
Legalább lesz, aki vigye a kulacsokat

Írta 2004. január 09. - 19:18

Tpresident
Egyébként ha Veszprémben vagy tudsz velünk edzeni. Ilyen idõben mondjuk futunk. Ma pl 1óra lépcsõfutás volt.
Egyébként ha Veszprémben vagy tudsz velünk edzeni. Ilyen idõben mondjuk futunk. Ma pl 1óra lépcsõfutás volt.
Írta 2004. január 09. - 19:09

Tpresindent:
Ismerem persze a Spanyolt. Mennyire készül most, milyen szinten akarja csinálni? Az utobbi idõben annyira nem nyomta neki.
Szóval Galyatetõ edzõtábor: mi az utobbi 5 évben a sípályához szoktunk menni, elõtte magánháznál voltunk. Most szombat tornaternermi edzésen lesz megbeszélés a VTE -vel együtt van szervezve. kb 10-20 an szoktunk lenni és április vége felé 1 hét. Pontos árat most nem tudok mondani, de elviselhetõ az összeg. Lehet rendelni ott étkezést is. Kb 1000kilit tekerünk ott és mellette minden nap futás.
Ismerem persze a Spanyolt. Mennyire készül most, milyen szinten akarja csinálni? Az utobbi idõben annyira nem nyomta neki.
Szóval Galyatetõ edzõtábor: mi az utobbi 5 évben a sípályához szoktunk menni, elõtte magánháznál voltunk. Most szombat tornaternermi edzésen lesz megbeszélés a VTE -vel együtt van szervezve. kb 10-20 an szoktunk lenni és április vége felé 1 hét. Pontos árat most nem tudok mondani, de elviselhetõ az összeg. Lehet rendelni ott étkezést is. Kb 1000kilit tekerünk ott és mellette minden nap futás.
Írta 2004. január 09. - 17:55

A kerékpárra értettem, hogy ott lehetne. Ha az idejét nézzük, azért ez már nem világklasszis, de persze nagyon jó. A magyar csúcs 10000-en 32:10 körül van, ha nem jobb, a maraton meg 2h28 körül. A nyolcvanas években volt néhány nagyon jó nõi futónk. Duatlonban világszínvonalú, az kétségtelen. Azt nem tudom, hogy a magyar állam mennyire segíti õt, de nem 4 milliárddal az biztos, mint a sportnak csúfolt környezetszennyezést.
Szerintem jobb, hogy duatlonozik és nem csak bringázik ha valaki ilyen jól fut az bûn lenne kihasználatlanul hagyni. Másrész meg a nõi kerékpársport nem igazán van a figyelem középpontjában. És futóeredményeit nem a csak futó atlétákhoz érdemes hasonlítani. Megnézném, hogy a Márti mennyit fut 10 000 m-en csodálkoznék rajta ha 40 percen belül lenne... (kizártnak tartom)