Marchelo & Henger:
Fixitek van/lesz(örökhajtós) vagy egysebességes masina fix áttétellel.
Egyébként nekem az o.úti és montim mellett van egy városi harcos/gyilkos/mászkálós biciklim.
O.úti vázra épített egyenes kormányos kanti-fékes, egysebességes-szabadonfutós) torzóm.
Mindenapos csörtetésre itt a városban(Tatabánya city) ideális.
Sárhányó, lámpa van rajta(esõben-hóban, éjszaka is mehetek vele akárhol) Minden prizma meg kutyafasza van rajta, ami a KRESZ-szerint kell rá, így rendõrökkel is felvehetem a harcot.
Szívesen megmutatnám ezt a biciklit a kedves BikeMagos- uraknak.
Sosem takarítom, úgyis mindig újra retkes lesz.
2éve raktam rá egy már akkor használt láncot.
Iszonyat módon le van nyúlva, mindenkinek kikerekedik a szeme, aki ért hozzá. A nagy lánckerék miatt(52/20) mégsem ugrik a lánc. 2-3hetente 1-2szer fordul elõ, hogy ledobja a láncot, ami szerintem teljesen normális, szinte mindig keményebb patkázás, vagy nagyon szar üzemi úton fordul elõ.
A fékeket húzni kell izomból, és jön a fékhatás is.(NO: "egy újjal blokkolom bármelyik kereket).
Még sosem ütöttek el, és én sem senkit.
Bp-en elõfordult,h elbambultam, de ott semilyen fék nem segített volna, és így se lett semmi bajom...se a biciklinek.
2 éve egy fillért nem költöttem rá, és még minden ugyanúgy mûködik rajta, mint eddig.
amit mentem vele:
2002 nyarán 2hónap futárkodás Bp-en, kb. 3000-3500km.
1 teljes tanév("Csak" 9hónap az érettségi miatt) minden nap suliba biciklivel. 2*6km/nap, összesen kb. 2500km, plusz 2500km egyéb mászkálás vele 2002szeptemberétõl 2003szeptemberéig.
Az egész bike mire összeállt, kb. 1 hónap, belekerült talán 40000ft-ba.
(lámpák 5000, Puch váz+ Campa(!)villa 8000, korm.csap.+monoblokk(ezekbõl kell tuti tartósat venni) 8000, fékek 1200, fékkarok, 2200, kerekek 4000+8000, egyéb 6000.
Eddigi gondok:
Korm.csap. javítás(2hónap Bp. után), 5 defekt(3 db Bp-en).
Erre mit mondanának a nagy szakik...1500km után lánccsere, meg minden héten fékbeállítás, váltóállítás...lóf@szt!!!
Még annyit: Az országútimmal idén mentem 10500km-t. Ugyanaz az Ulterga sor és Shimano lánc van rajta amit az elõzõ tulaj hazsnált kb. 2000-2500km-t.
Most érett meg a cserére. Soha nem volt gondom vele se versenyen, se edzés közben. Soha nem ugrott, nem dolgozott nehezen a váltó...talán 1-2 példát tudok mondani, mikor szakadó esõben minden eltömõdött a turhától...akkor nehezebben váltott.
Sorry, hogy kicsit elkalandoztam, de már bükte a csõrömet nagyon és most kifakadt belõlem!!!!
Vélemény ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???