Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Ajkáról még tudsz Pulának is jönni, az szintén jó 40es. Ha meg Farkasgyepünek jössza akkor érdemes még felugrani a Kõris hegyre is.
Hát igen régi idõk! Én pl megnéztem edzõm edzésnaplóját '70es évekbõl: Galyatetõ edzõtábor március - napi 200km átlag 2 héten át. Benne hegyi résztávok, síkrésztávok. Válogatott emberekkel, köztük Takács Andrással. Aki akkoriban verhetetlen bajnok, nyert Gemenc kupát, Pécs kupát, Béke versenyt... Ha bevállalta volna a disszidálást, akkor õ lett volna az elsõ magyar profi.
Kicsit elkanyarodtam, bocsi.
Egyébként kik azok a nagy öregek, hátha ismerek még valakit?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Marchello: Jól mondod, de Tatabányai gyerek a Nagy Laci...Õ "nevelt" engem és segít rengeteg információval most is.
Egyébként van egy bicikli-boltja...abból él most.
Mellette meg biciklizik...
Tavasztól õszig a szabad hétvégéken jó 200km+ Szlovákákat mennek az "öregekkel".
Elég kemny dolgokat csinál...mint régen.

A többieknek:
Nagy Laci edzései 94-96körül:
Kora reggel: 10 kör Gorba(Tata-Agostyán közötti "híres" emelkedõ 4.5km, 240m szintem.).
Délután ugyanez!!!!

És ez csak 1 példa volt....keményen nyomták annak idején...ha nekem lenne ennyi akaraterõm!!!!!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

40km -re van Ajka ha Úrkútnak mész, a 8-ason (nem ajánlom) kb 25-30km lehet. Vasárnap épp Ajkán tekertünk át kollegámmal...

Akkor ismered a környéket! Jó, mi? ;D

Tudok egy jobb útvonalat is: Ajka-Városlõd-Farkasgyepü erdészeti út-Bakonybél-Hárskút-Veszprém. Ez olyan 60km, és hullámosabb is a burkolat.

Coyote

Coyote

törzsvendég

• fórumtag
  • 294 posts

Közös edzések csak az apró triatlon-duatlon bajnokoknak van, õket mégelõl-hátul kísérni, biztosítani kell, ebbe szoktunk segíteni, bár ez nem komoly edzés számomra(20-25km/h átlag, 10-14éves kis harcosok).

triatlonosokkal menni mindig komoly edzes, egy percre sem lankadhat az ember figyelme! :))

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
40km -re van Ajka ha Úrkútnak mész, a 8-ason (nem ajánlom) kb 25-30km lehet. Vasárnap épp Ajkán tekertünk át kollegámmal...
Tpresident: Ha rá gondolsz - Nagy Laci montizott és ha jól emlékszem pécsi versenyzõ, valamint országuton is elindult. Mindez a 90-es évek elejére tehetõ. 92- kb 96 ig indult monti versenyeken. Nyert Magyar Bajnoki futamot is. Bátyám küzdött vele. Akkor Eisenkrammer Károly, Ottó József, Nagy Laci volt az élvonal.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
"évi 3000Ft-ot fizetek, kapok mezt(rövid és hosszú) és nardágot(rövid), ill. évente min. 5-7 amatõr-kupa fordulóra való eljutásomat biztosítják. Ha van info egyéb jó versenyekrõl, oda is megyünk, visznek."

E jól hangzik! Valami ilyesmire gondoltam, hogy ilyen elõnyök miatt érdemes lenne.
Mivel idõfutamra készülök, sztem bolyozni tanulnom felesleges. Csak egy taktika van, taposni izomból a pedált. ;) Van egy Szimóm is, azt be lehet fogni felvezetõ-kísérõnek.

Tavasztól, hétvégeken Ajkán leszek, ez nincs túl messze Veszprémtõl.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Az amatõr versenyeken való induláshoz nem kell egyesületi tagnak lenni: Jól mondja pcycle!
Amatõr futamokon nincs taktika, meg csapatok összetartása, mindenki magáért biciklizik.
Én a TKTK-nál(Tatabányai ker. és tri. klub) évi 3000Ft-ot fizetek, kapok mezt(rövid és hosszú) és nardágot(rövid), ill. évente min. 5-7 amatõr-kupa fordulóra való eljutásomat biztosítják. Ha van info egyéb jó versenyekrõl, oda is megyünk, visznek.
Közös edzések csak az apró triatlon-duatlon bajnokoknak van, õket mégelõl-hátul kísérni, biztosítani kell, ebbe szoktunk segíteni, bár ez nem komoly edzés számomra(20-25km/h átlag, 10-14éves kis harcosok).
Az egyik helyi fitness teremben van spinning-party, oda heti 1 edzésre jók vagyunk ingyé' a jövõ héttõl, ha minden igaz?! Remélem összejön!
Egyébként a közös edzések baráti alapon mûködnek, van itt Biondo, Hungary:A, Postás(õk 4en!!!), TKTK...meg jópár lelkes amatõr.

Marchello: Mond neked valamit (jópár évvel ezelõttrõl) a Nagy László név???
Montival karácsony elõtt kezdtem foglalkozni, van eddig 400km-em.
Lemennek a vizsgák, aztán belevetem magam a kerékpározásba.
Visszaköltözök V.prémbe, ha jobb idõ lesz, rászánom magam és reggel megyek tekerni, máskor nincs rá idõm!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Amatõr versenyen mindenki indulhat nem kell "egyesület", ami egyébként többségében csak szó, több infóval sem jár feltétlen, de a közös edzések, versenyzésnél, szervezésileg biztos jobb, ha össze tudnak állni. Amatõr versenyzésnél nincs olyan nagy súlya a csapatnak, mert különbözõ képességû, edzettségû emberek nem tudnak igazán a taktikára figyelni, ha pl. nem bírja el az adott tempót, leszakad az emelkedõn, stb. Az amatõrség nagyon széles spektrum: van 30-40 ember (csapatok), aki közel "profi", vannak ezenkívül jók, aztán olyanok is akik örülnek, ha be tudnak tekerni a célba.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Marchello!

Tárgyaltam néhány csapattal, de jelenleg nincs üresedés. Se a Telekom, se a Postal, még egy nyavalyás Kelme sem kíváncsi rám.... ;)

A k Mol meg annak a 60 millának egy töredékébõl több évi versenyzésemet finanszírozná! Ráadásul én minden versenyen célba fogok érni! ;D

Komolyra fordítva: már annyi is tökéletes lenne, ha fedeznék a nevezési díjakat, utazási költségeket- vagy egy részét.

Meditech, Trek, Probike, emg még néhány csapat jött szóba.

Arról meg ne is álmodjak, hogy szponzort találok. :-\

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hát igen! De el kell mondanom ha valaki azt veszi észre hogy közeledik felé egy õrült montis és nem tudom beállni neki, akkor az csakis XCracer kollega lehet!
Azért meg kell hagynom hogy a Merida racing gépem azóta már csillog villog. Megérdemli a steril környezet!

XCracer

XCracer

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Háj!
Nem tudom mit keresek itt az országutisok között, de itt van MArchello ismerõsöm is én is mentem ma vele 123-at. király volt, azt megmondom, idén még jobban megmuatja a köcsögöknek hogyan KELL NYOMATNI!!!
Egy montis ;D

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hát nem is tudom, hogy kell-e valamilyen egyesületbe lépned hogy indulhass. Szerintem amatõr versenyeken nem kötelezõ, bár nem vagyok benne biztos. Én amikor kezdtem, egybõl beléptem egy egyesületbe.
Hátrányai csak annyi lehet, hogy nem fizetik ki a nevezési díjaidat. Meg egy klubban könnyebben hozzájuthatsz infokhoz. Amatõr szinten mindenki a saját zsírján megy - magyarul nincs taktika, egymás segítése - ha erre lettél volna kiváncsi.
Ma tekertem egy 128km-t, már érzem a tavaszt!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Utánardeklõdtem, és elbizonytalanodtam.
Szóval KELL-e egyesületbe mennem, hogy versenyezhessek? Ha egyedül indulok, milyen hátrányai vannak?

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Én megyek az idõfutamra Tahitótfaluba, bár utálom az idõfutamot, de legalább meg tudom nézni milyen erõlétben vagyok.
Egyesület meg egy nagyon jó kérdés

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
A Telekomot legalább ki lehetett mondani.

Egy nagy kérdésem lenne:
A versenyzéshez szükséges az egyesületi tagság, de ez még nekem nincs. Szóval, melyik sztárcsapatnál érdeklõdjek, felvétel szempontjából?

Az, hogy outizni szeretnék (inkább), meg is kaptam a magamét. Mert hogy se verseny, se normális mezõny... Errõl mit gondoltok?
Március 7-én lesz a Békás 1. Ki jön?

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Hali!

Huh, de regen szoltam mar hozza.

Müszaki ember vagyok, a reklamszakemberek tevekenysegen mindig (na jo, soxor) mulatok. Ugyebar a Team Telekomot atkereszteltem T-Mobile Teamra. Tehat a "Team" szo hatra került. A fekete-rozsaszin parositast pedig feher-rozsaszinre valtoztatjak. :)

Üdv
Lazus

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Jó hír, emberek!

A Westelt át fogják keresztelni T Mobile-ra.
Jön a rózsaszín-fekete dizájn. Hihi! ;D

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Az a 25000 szerintem 2500, nem?

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts

Henger: honnan számoltad azt az évi 30e km-t?

"...összesen kb. 2500km, plusz 25000km egyéb mászkálás..."
Olvastam. Furcsa is volt, de én alig tekerek. Sebaj, idén még összejöhet. ;)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Hogy pontos legyek örökhajtós kerékpárom van és ezzel csinálom a rövidebb edzéseket 40-80km tavaszig. 100 fölött már inkább a Meridával gurulok ki. Egyébként a fiximen több áttétel is van, csak nem menet közben tudsz váltani, hanem ki kell szedni a kereket és a lánc manuális átrakásával történik ez az egyszerü folyamat. Országuton a 42/16ot favorizálom, városban meg átrakom a 18as áttételre.
Király a gép, de még néha megfeledkezek róla hogy a lábak nem állhatnak meg egy pillanatra sem. Szóval egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, utána lehet csak értékelni a "sima" országutit.
Gratula a 10,5e km hez! Montival mennyit mentél?