Érdkes dolgok ezek, sajnálom,h ennyire összevisszaság van az egész körül.
Bencével semmi bajom a világon, lehet,h õ sem tudja, hogy mit kellene tennie.
Bacsekkal azért vívtak 1-2szer tavaly: pl. Békás 2.
Jó lenne úgy menni, mint õk, de ehhez még kell 3-4 "versenyév", addigra talán megérik a dolog...remélem.
Ami engem személy szerint "aggaszt" hogy hova tudok továbblépni 1-2-3év múlva, ha megfelelõ lesz a teljesítményem??? Addigra talán alakul valami....remélem.
Mit gondoltok????
Egyébként minden nap görgõzök 1-1.5órát, ma rövid bemelegítés után mentem 10+15perc "intervallumot", holnap szintén tervezek ugyaneggyit, pénteken pihinap, a hétvége meg majd alakul...idén sokat szereték hegyre menni, amint az idõ engedi...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Started by
syncro
, 2002. January 31. 11:38
Posted 2004. February 25. - 17:13

Posted 2004. February 25. - 15:38

Az FTC sem számít nemzetközileg profi klubnak, hanem amatõrnek hivatalosan. Azok a versenyzõk akik fizetést kapnak a licenszükön profi státusz szerepel, akik nem azok amatõrök. A BVSC inkább pályásokkal foglalkozik, nincs is tudtommal nekik jó oguti felnõtt versenyzõjük, az hogy a pályások közül kap-e valaki fizetést azt nem tudom.
Coyote: elég a TdH-ra gondolni ahol a Fradi 2 csapatot indított tisztán és még volt 3 versenyzõjük egyéb csapatokban, ami már 13 és nem indult mindenki a versenyen. Idén hozzájuk igazolt biztosan Vinceffy és az U23as Büttner Tamás, hogy ezen kívül ki jött még és ment nem tudom.
Az ideális az lenne ha legalább 3 Fradi erõsségû csapat lenne, és több szerényebb képességû egyesület még és legalább 100an indulnának egy-egy versenyen...
Coyote: elég a TdH-ra gondolni ahol a Fradi 2 csapatot indított tisztán és még volt 3 versenyzõjük egyéb csapatokban, ami már 13 és nem indult mindenki a versenyen. Idén hozzájuk igazolt biztosan Vinceffy és az U23as Büttner Tamás, hogy ezen kívül ki jött még és ment nem tudom.
Az ideális az lenne ha legalább 3 Fradi erõsségû csapat lenne, és több szerényebb képességû egyesület még és legalább 100an indulnának egy-egy versenyen...
Posted 2004. February 25. - 15:28

Szerintem nem kéne bántani a fradit mert õk az egyetlen normális csapat kb 10-12 -n lehetnek felnõtt versenyzõk és szerintem a többi csapatnál is ez lenne a normális.
és persze, hogy egy jóesetben 30-40 fõs mezõnybõl ha 10 fradis akkor már õk uralják a mezõnyt... esetleg a többi klubbnak meg kéne próbálni ezt utánnuk csinálni és akkor mindjárt lennének jó versenyek itthon is...
és persze, hogy egy jóesetben 30-40 fõs mezõnybõl ha 10 fradis akkor már õk uralják a mezõnyt... esetleg a többi klubbnak meg kéne próbálni ezt utánnuk csinálni és akkor mindjárt lennének jó versenyek itthon is...
Posted 2004. February 25. - 13:47

Pcycle: a Postás létezik, én vagyok rá az élõ példa. Fizetést nem kapunk úgy néz ki most se, a keménymag maradt. Az elsõ sor így hangzik most: Specziár Viktor, Berkesi András, Szabó András, Szórádi Balázs, Szuromi Bence (??? - lehet õ is távozik) és jómagam. A fradiban meg már régóta többszörösen tekernek mint bárhol máshol itthon. Minimum 20 an vannak, de talán 30an is. Ezért is nehéz itthon ellenük versenyezni lásd Hosszútávú OB 2003... (az indulók majdnem fele Fradis volt!)
Posted 2004. February 25. - 13:24

A fenntartások gondolom a váz magnézium tartalma és annak tulajdonsága miatt vannak, de nem valószínû, hogy jelentõs arányban lehet benne, mert szerintem lényegében ez is aluváz. Az ötvözött vázak arányát nem nagyon közlik (a Treknél Cirkóniumot emlegetnek, de nyilván nem az egész váz az).
A repedéssel kapcsolatban attól tartok, hogy egy erõsebb karcnak nézném a dolgot.
Marchello: most akkor a Postás feloszlatta a kerékpáros-szakosztály vagy nem?, mert ilyen hírek voltak és sokan abba is hagyták. Vagyis, akik maradtak kapnak innen fizetést, mert mintha ilyen gondok miatt mentek volna el. A Fradiban 30-an lennének oútisok??
A repedéssel kapcsolatban attól tartok, hogy egy erõsebb karcnak nézném a dolgot.
Marchello: most akkor a Postás feloszlatta a kerékpáros-szakosztály vagy nem?, mert ilyen hírek voltak és sokan abba is hagyták. Vagyis, akik maradtak kapnak innen fizetést, mert mintha ilyen gondok miatt mentek volna el. A Fradiban 30-an lennének oútisok??
Posted 2004. February 25. - 11:22

Pcycle: Nekem baromira bejön a váz, könnyû is meg merev, jobb benyomást tett rám mint egy alu váz. Hát én korrodálódást nem vettem észre. Meg azért a Merida cég idén felemelte a váz garanciáját 3ról 5 évre, ami azért elgondolkodtató.
Azt a kis repedést meg észre lehet venni ha elég figyelmes az ember, úgy néz ki mintha valami kis hajszál került volna a gépre, és viszonylag behatárolt helyeken adja meg magát egy váz (leggyakoribb a papucs és a középrész). Ha nem évente egyszer slaggal mosod a bringád, akkor észre kell hogy vegyed. ;D
Azt a kis repedést meg észre lehet venni ha elég figyelmes az ember, úgy néz ki mintha valami kis hajszál került volna a gépre, és viszonylag behatárolt helyeken adja meg magát egy váz (leggyakoribb a papucs és a középrész). Ha nem évente egyszer slaggal mosod a bringád, akkor észre kell hogy vegyed. ;D
Posted 2004. February 25. - 11:16

A kereket a Postás -tõl kapom, nem kerül nekem semmibe, de persze használatra mert ha eligazolnék akkor adhatnék vissza mindent.
Én részemrõl a "profi" versenyeken fogok indulni, igaz eléggé nehéz lesz felvenni a versenyt 30 fradistával, míg mi a Postás-nál úgy néz ki 5-6an maradtunk mint felnõtt versenyzõk. Ezen kívûl az egyébb amatõr versenyeken mint Tihany kupa, stb. rajthoz állok. Egyébként Bence is amatõr, hiszen õ is ugyanúgy dolgozik mellette és nem tehet róla hogy többet edz, esetleg tehetségesebb és ezért erõsebb mint a többség...
Én részemrõl a "profi" versenyeken fogok indulni, igaz eléggé nehéz lesz felvenni a versenyt 30 fradistával, míg mi a Postás-nál úgy néz ki 5-6an maradtunk mint felnõtt versenyzõk. Ezen kívûl az egyébb amatõr versenyeken mint Tihany kupa, stb. rajthoz állok. Egyébként Bence is amatõr, hiszen õ is ugyanúgy dolgozik mellette és nem tehet róla hogy többet edz, esetleg tehetségesebb és ezért erõsebb mint a többség...
Posted 2004. February 25. - 10:55

Marchello:
Az új váz az OK, mert vélhetõen rendeltetésszerû használat során következett be a hiba...
Az új kerekeket Te veszed saját pénzbõl, vagy a Posta SE "adja"????
Egyébként, ha nézted az 'Új matõr kupa' topicot, ott megy a témázás, hogy a profi versenyekkel egyszerre rendeznek egy "hobby" kategóriás versenysorozatot:
Dány, Hegyi OB, Idõfutam OB, Kritérium, Csepel Kupa.
Nagy valószínûséggel sikerül rábeszélni a csapattagokat,h nevezzünk be rá!!!
Kiváncsi leszek,h mirõl szól majd a dolog...meg hogy lesz lebonyolítva.
Pl.: Szuromi Bence hol fog elindulni????
Mert ugye az elmúlt években porba gyalázott mindenkit az amatõr-kupán azért a 3kulacsért, meg 5pólóért, mert ugye Õ megtartja az amatõr státuszát, de azért elindult a Tour de H. is, meg 5.lett az idõfutam OB-n...kicsit érdekes ez nekem...
Ennek ellenére komálom õt, mert jó gyerek, csak mikor 44.5km/h átlaggal nyeri a Békás I.et, talán el kellene gondolkodni azon,h itt van-e a helye...
Ennyit akartam mondani.
Az új váz az OK, mert vélhetõen rendeltetésszerû használat során következett be a hiba...
Az új kerekeket Te veszed saját pénzbõl, vagy a Posta SE "adja"????
Egyébként, ha nézted az 'Új matõr kupa' topicot, ott megy a témázás, hogy a profi versenyekkel egyszerre rendeznek egy "hobby" kategóriás versenysorozatot:
Dány, Hegyi OB, Idõfutam OB, Kritérium, Csepel Kupa.
Nagy valószínûséggel sikerül rábeszélni a csapattagokat,h nevezzünk be rá!!!
Kiváncsi leszek,h mirõl szól majd a dolog...meg hogy lesz lebonyolítva.
Pl.: Szuromi Bence hol fog elindulni????
Mert ugye az elmúlt években porba gyalázott mindenkit az amatõr-kupán azért a 3kulacsért, meg 5pólóért, mert ugye Õ megtartja az amatõr státuszát, de azért elindult a Tour de H. is, meg 5.lett az idõfutam OB-n...kicsit érdekes ez nekem...
Ennek ellenére komálom õt, mert jó gyerek, csak mikor 44.5km/h átlaggal nyeri a Békás I.et, talán el kellene gondolkodni azon,h itt van-e a helye...
Ennyit akartam mondani.
Posted 2004. February 24. - 23:03

Tpresident:
De Veszprémben lakom, csak a másik végén és mire átcsörtetek rajta meg öltözködés stb. sok idõ elmenne. Így inkább otthon berakok egy videókazit és úgy is valahogy el lehet viselni a monoton gõrgõzés "örömeit". Át lehet vészelni ezt a havat is én pl ma 1ó30percet futottam, benne 36x200m résztávval. A keringésem és az izomzatom így rendesen karbantartom, bár ez nem a legtökéletesebb edzésforma egy idõfutamra, de én nem arra készülök, csak elmegyek rá, mert verseny.
Addig is kellemesebb idõt mindenkinek és végre jó lenne már ha tudnánk együtt kimenni tekerni.
Egyébként pénteken viszem fel Pesre a vázam és valószínûleg ki is cserélik egy újra (2003as Magnézium), és még meg is kapom az egy pár 105ös új kereket. Remélem elfogadják a vázamat, mint garanciális probléma!
De Veszprémben lakom, csak a másik végén és mire átcsörtetek rajta meg öltözködés stb. sok idõ elmenne. Így inkább otthon berakok egy videókazit és úgy is valahogy el lehet viselni a monoton gõrgõzés "örömeit". Át lehet vészelni ezt a havat is én pl ma 1ó30percet futottam, benne 36x200m résztávval. A keringésem és az izomzatom így rendesen karbantartom, bár ez nem a legtökéletesebb edzésforma egy idõfutamra, de én nem arra készülök, csak elmegyek rá, mert verseny.
Addig is kellemesebb idõt mindenkinek és végre jó lenne már ha tudnánk együtt kimenni tekerni.
Egyébként pénteken viszem fel Pesre a vázam és valószínûleg ki is cserélik egy újra (2003as Magnézium), és még meg is kapom az egy pár 105ös új kereket. Remélem elfogadják a vázamat, mint garanciális probléma!
Posted 2004. February 24. - 20:36

Marchello: Te Veszprémben tanulsz, de nem itt laksz???? Ezt nem tudtam. Hmmmm.
Akkor, ha jó idõ lesz, megyünk a szabadba csörtetni, meg felgyûrni az aszfaltot ;D ;D ;D
A hélium-oxigén közötti tömegkölömbségnek még nem számoltam utánna, de komolyan érdekel a dolog, h mi lesz a végeredmény....
Alig másfél hét múlva Békás I. és szakad kinnt a hó, -5 C fok van...mi lesz ebbõl!!!!
Akkor, ha jó idõ lesz, megyünk a szabadba csörtetni, meg felgyûrni az aszfaltot ;D ;D ;D
A hélium-oxigén közötti tömegkölömbségnek még nem számoltam utánna, de komolyan érdekel a dolog, h mi lesz a végeredmény....
Alig másfél hét múlva Békás I. és szakad kinnt a hó, -5 C fok van...mi lesz ebbõl!!!!
Posted 2004. February 24. - 14:27

Bringatémában:
Felmentem Dobogókõre montival is, meg most SS-el is, és tök ugyanannyi lett az idõ.
Szóval nem a hardver, ami igazán számít, hanem a meghajtó szoftver.
Felmentem Dobogókõre montival is, meg most SS-el is, és tök ugyanannyi lett az idõ.
Szóval nem a hardver, ami igazán számít, hanem a meghajtó szoftver.
Posted 2004. February 24. - 00:13

Tpresident: én otthon szoktam gõrgõzni, azért az 1 óráért nem utazgatok további 1 órát. Meg most inkább futni fogok kimenni, azt a jég kivételével minden körülmények közt lehet legalább csinálni.
A hélium kereket meg használják is nem? Régebben legalábbis hallottam róla... Bár ami azt illeti nem hiszem hogy annyit számítana, mert azért akár milyen hiper szuper bringám is lenne, Armstrongnak meg valami full gagyi úgy is állvahagyna felfelé...
A hélium kereket meg használják is nem? Régebben legalábbis hallottam róla... Bár ami azt illeti nem hiszem hogy annyit számítana, mert azért akár milyen hiper szuper bringám is lenne, Armstrongnak meg valami full gagyi úgy is állvahagyna felfelé...
Posted 2004. February 23. - 18:45

Henger:
ez csak elméleti megközelítés volt, lehet,h halva született az ötlet, de meg lehet vizsgálni, hátha van benne valami...
Majd kicsit utánnaérdeklõdöm, meg számolgatok.
23mmm*3,14*2125mm=153467mm3=153cm3.
153cm3 egy belsõ térfogata, 8bár esetén 8-szor ennyi gáz helyezkedik el benne.
1227cm3 gáz.
A tömegkülömbségeket majd kiszámolom otthon ,azok fejbõl nem mennek....
ez csak elméleti megközelítés volt, lehet,h halva született az ötlet, de meg lehet vizsgálni, hátha van benne valami...
Majd kicsit utánnaérdeklõdöm, meg számolgatok.
23mmm*3,14*2125mm=153467mm3=153cm3.
153cm3 egy belsõ térfogata, 8bár esetén 8-szor ennyi gáz helyezkedik el benne.
1227cm3 gáz.
A tömegkülömbségeket majd kiszámolom otthon ,azok fejbõl nem mennek....
Posted 2004. February 23. - 18:42

Marchello:
Esetleg görgõzés jöhet szóba hétre a tesi tanszéken... én pl. 1 óra múlva megyek be...
Meg akarok holnap ,és szerdán is, ha csak nem tévedtek megint az idõjósok és rám mosolyog a szerencse...
Pcycle:
Autóval jöttem le, azzal lehetett 40el menni!!!
Nem vagyok én kamikáze ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Egyébként bicikliztem tagnap, de csak Tatabányán belül...a mellékutcában nem tudtam menni, valódi tükör jég volt minden.
A helyi járatú buszok csak délután 4kor kezdtek közlekedni!!!!!!!!!!
A fõúton meg patakokban állt-folyt a víz...trágya volt nagyon!!!!!
Esetleg görgõzés jöhet szóba hétre a tesi tanszéken... én pl. 1 óra múlva megyek be...
Meg akarok holnap ,és szerdán is, ha csak nem tévedtek megint az idõjósok és rám mosolyog a szerencse...
Pcycle:
Autóval jöttem le, azzal lehetett 40el menni!!!
Nem vagyok én kamikáze ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Egyébként bicikliztem tagnap, de csak Tatabányán belül...a mellékutcában nem tudtam menni, valódi tükör jég volt minden.
A helyi járatú buszok csak délután 4kor kezdtek közlekedni!!!!!!!!!!
A fõúton meg patakokban állt-folyt a víz...trágya volt nagyon!!!!!
Posted 2004. February 23. - 16:01

Tpresident: erre a hétre nagyon rossz idõt mondtak, így nem hiszem hogy ezen a héten tudunk együtt tekerni 
Pcycle: ez egy 2001es Merida Magnesium 909 es váz, ami a papucs feledt repedt meg. Le kell mosni a bringát és ahogy simogatja az ember, könnyen észre lehet venni ha repedés van. Esetleg össze lehet téveszteni festék hibával is, de ez egyértelmû nálam mert fel van kissé puposodva.

Pcycle: ez egy 2001es Merida Magnesium 909 es váz, ami a papucs feledt repedt meg. Le kell mosni a bringát és ahogy simogatja az ember, könnyen észre lehet venni ha repedés van. Esetleg össze lehet téveszteni festék hibával is, de ez egyértelmû nálam mert fel van kissé puposodva.
Posted 2004. February 23. - 14:45

Henger megerõsített a sejtésemben, tehát igazán valami különbség csak mondjuk egy Shimano Sora és egy Dura-ace vagy AmClassic (hátsó) agy tömege között lehet.
President: csak nem azt akartad mondani, hogy a tegnapi ónos esõben bicikliztél korcsolya helyett??
Ez már a sci-fi mûfajba tartozik...
Marchello: komolyan elrepedt a vázad (hol)?
Milyen az? El lehet árulni a márkáját?
President: csak nem azt akartad mondani, hogy a tegnapi ónos esõben bicikliztél korcsolya helyett??

Marchello: komolyan elrepedt a vázad (hol)?

Posted 2004. February 23. - 14:14

pcycle
Természetesen, de mivel olyan kicsi a kerülete (m*rnégyzet), hogy a perdületbe nem sok befolyása van. Emelkedõn annyival több munkát kell belefeccölni, hogy a nagyobb tömeget felvigyük a-ból b-be.
A felnin, és a gumin nagy már a sugár. A négyzetük meg... pl. 100gramm van 50, és 500mm-es sugáron, már 100-szoros az eltérés.
tpresident
Ezt azért te sem gondolod komolyan!? Mennyit nyernél azzal, hogy levegõ helyett héliummal töltenéd a gummancsot? Sztem nem vennéd észre a különbséget, legfeljebb csak a tudata gyorsítana. Meg mit teszel, ha enged a nyomásból? Mivel teszel bele akár 8-9 barnyit? Nem mellékesen a hélium kicsit drága mulatság ahhoz képest, hogy a levegõ (még) ingyen van.
Természetesen, de mivel olyan kicsi a kerülete (m*rnégyzet), hogy a perdületbe nem sok befolyása van. Emelkedõn annyival több munkát kell belefeccölni, hogy a nagyobb tömeget felvigyük a-ból b-be.
A felnin, és a gumin nagy már a sugár. A négyzetük meg... pl. 100gramm van 50, és 500mm-es sugáron, már 100-szoros az eltérés.
tpresident
Ezt azért te sem gondolod komolyan!? Mennyit nyernél azzal, hogy levegõ helyett héliummal töltenéd a gummancsot? Sztem nem vennéd észre a különbséget, legfeljebb csak a tudata gyorsítana. Meg mit teszel, ha enged a nyomásból? Mivel teszel bele akár 8-9 barnyit? Nem mellékesen a hélium kicsit drága mulatság ahhoz képest, hogy a levegõ (még) ingyen van.
Posted 2004. February 23. - 13:39

Lehet a latexet ragasztani, és tényleg defektbiztos, mert sokkal rugalamsabb anyag, mint a "hagyományos" gumibelsõ, sokkal jobban nyúlik, késõbb lyukasztja át bármi.
Viszont fúlyni kell bele...
Elég sokat törtem már a fejem, h mi lenne, ha héliummal tölteném meg a belsõt????
Hallott már valaki olyan próbálkozásról(akár világmárkák gyártója részérõl), h egy a levegõnél könnyebb gázzal töltött biciklikerékkel kísérleteztek volna???? Érdekes ötleteket vet fel a dolog, nem????
Marchello:
Lehoztam tegnap este a montimat, de ezeken az utakon még autózni sem volt egyszerû.
Csákvár környékén a fákra fagyott esõ a szél miatt az útra szóródott, az autó felaprították, és ráfagyott az útra...40el lehetett menni, ráadásul (este 7kor indultam) a köd is egyre sûrûsödött...nem volt egyszerû.
A lényeg,h itt van egy bicikli, megyek is este görgõzni a tesi tanszékre!!!!
Ha jobb idõre van kilátás, egyeztetünk.
Békás 1.után itt lesz az o.útim is(21én tihany-Kupa!).
Viszont fúlyni kell bele...
Elég sokat törtem már a fejem, h mi lenne, ha héliummal tölteném meg a belsõt????
Hallott már valaki olyan próbálkozásról(akár világmárkák gyártója részérõl), h egy a levegõnél könnyebb gázzal töltött biciklikerékkel kísérleteztek volna???? Érdekes ötleteket vet fel a dolog, nem????
Marchello:
Lehoztam tegnap este a montimat, de ezeken az utakon még autózni sem volt egyszerû.
Csákvár környékén a fákra fagyott esõ a szél miatt az útra szóródott, az autó felaprították, és ráfagyott az útra...40el lehetett menni, ráadásul (este 7kor indultam) a köd is egyre sûrûsödött...nem volt egyszerû.
A lényeg,h itt van egy bicikli, megyek is este görgõzni a tesi tanszékre!!!!
Ha jobb idõre van kilátás, egyeztetünk.
Békás 1.után itt lesz az o.útim is(21én tihany-Kupa!).
Posted 2004. February 23. - 10:22

Henger: akkor lényegében te is azt mondod, mint President, hogy a felni és a gumi tömegére kell odafigyelni. Ezután már csak kérdések. De mi van az aggyal? Könnyû felni-gumi együtest nem lehet agyoncsapni egy nehéz aggyal? A külsõhöz: a latex belsõ állítólag defektbiztos(!?), akkor lehet menni szuper könnyû külsõvel (persze szuper áron 10eFT fölött)? A latexet, ha mégis kilyukad be lehet-e ragasztani?
Posted 2004. February 23. - 00:02

Lehet kerék kérdés elnapolva (vagy hónapolva) :-[
Erõsen úgy néz ki elrepedt a vázam ...
Most megpróbálom hátha garanciába kicserélik, de ha nem akkor pont egy pár keréknek az árába lesz venni egy új vázat. Pedig egy héten belül ígérték hogy már lesz kézzel fogható állapotában az áhított Mavic Ksyrium Equipe.
Az idõ is eléggé ratyi most, még a futást is feladtam pár méter csúszkálás után. Egyszerûen nem tudtam lendületet venni...
Jobb idõt, száraz utakat!
Erõsen úgy néz ki elrepedt a vázam ...
Most megpróbálom hátha garanciába kicserélik, de ha nem akkor pont egy pár keréknek az árába lesz venni egy új vázat. Pedig egy héten belül ígérték hogy már lesz kézzel fogható állapotában az áhított Mavic Ksyrium Equipe.
Az idõ is eléggé ratyi most, még a futást is feladtam pár méter csúszkálás után. Egyszerûen nem tudtam lendületet venni...
Jobb idõt, száraz utakat!