Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
R.I.P., Basso! Az élet már csak ilyen.
Szerintem is érdemesebb pl. egy Meridát nézned, a Treknek nagy a márkaneve- de ugyanúgy tajvani.

A hosszú tekerésrõl annyit: köszi még egyszer a gyors segítséget, jövök eggyel!
3 óra után (azt hiszem Gödnél) teljesen elment a kedvem a tekeréstõl. Semmi erõm nem volt, ezután már a szélárnyékba is kapaszkodnom kellett.

Csütörtöktõl ismét felmelegedést jósolnak ;)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Panaszkodtam a napokban az orvosoka, hát történt rosszabb is:

Szegény öreg Basso-váz...megadta magát.
A nyeregvázcsõ- köz.csp.ház-nál.

Utolsó útján még megcsodálta egy laza-kellemes 50km-en a Gerecse lankáit, majd érintve a Kisalföld keleti csücskét(Naszálynál) még visszahozott Tatabnányára, ahol véglelg kilehelte a lelkét.
Már hónapok óta terveztem a cseréjét, néhány hete pedig már éreztem: valami nincs rendben.
Furcásn nyúlós volt...gondolom már nagy volt a repedés.
A Békás 2.t végigteljesítette, és haza is hozott Szentendrérõl...becsületére váljon.
Aztán pénteken már érzetem,h nem OK, olyan érzésem volt, mintha hátsó defektem lenne, tudjátok "úszik" a hátulja.
Néhány km-el a hazaérkezés elõtt az elsõ váltó mûködése is megváltozott(a törött csõre van ugye felfogatva)...ekkor már elmozdult a helyérõl a csõ.
Az utolsó néhány km-en az esõ elõl menekülve még megérezhette az 50el való szágulgást, és egy sprintet a település-tábláig.
Aztán 500m-re az otthonomtól eltörött a csõ.
Megráztam magam alatt, akkor láttam,h mi a baj.

1990-es évjárat, Colombus SLX-csõszett.
2.szeres amatõr-kupa gyõztes.
kb. 70-90.000km-t futott, volt olyan év, hogy 22.000-et!!!
Én 1.5 év alatt kb. 16000km-t mentem vele.
Nem rossz teljesítmény!!!!

Nyárra terveztem a cseréjét, most lett aktuális.
Kicsit hazavág most anyagilag, de remélem sikerül megoldani...
Néhány órás mérlegelés után Trek 1000 vagy 1200as lesz az új váz(+villa)...esetleg 1400-es.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
ijj, részvétem Tpresident!! Ez kemény, szar érzés amikor az emberen kísérleteznek.
Más: Ha tehetiktek nézzétek vasárnap a Paris - Roubeux-ot, az egyik kedvenc versenyem. Izgalmas lesz megint az tuti, 13.00tól adja a EuroSport.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Marchelllo:

Láttalak tegnap fél 5 kor az A-épületnél, Tapolca felõl gurulál tova...

más:

Voltam ma vérvételen(teljes vérkép+vizelet)...a dokicsajnak sikerült minden erõfeszítésem ellenére(mozdulatlanul ülve követtem az utasításait) eldurrantani a vénámat...így keletkezett egy fasza diónyi vérömleny a könyékhajlatomban(belül).
fáj, nem tudom 15-20foknál jobban behajéítani, terhelni...napikig jegelni kell,h felszívódjon a vér8volt már ilyenem).
Se biciklizés, se bicikliszerelés...fasza mi?!
Ennyit a szabad hétvégérõl.
Nektek jó tekerést, mert tuti,h 20fok lesz, szélcsend, és szikrázó napsütés!!!!!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Erdei úton mentünk át, a Dobogókõi útra jukadtunk ki Pilisszentkereszt "felett" Felmentünk Dobogókõre, aztán visszagurultunk, és P.vörösvárnak mentünk Tatabányára.
Ott esett olyan kurvan agyot a cimbora...de megúszta...kurva mázlista!

Minden jót!

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
akkor jó. fel is kaptam a fejem Knézy kijelentésére. pedig még hozzá is tette " nem ilyen felszereltségût kaptak" - mármint nem idõfutam Trek-et. azt mondjuk el tudom képzelni hogy az USA-ban amatõr versenyen vannak ilyen szponzori húzások, esetleg egy Sora-cuccal szerelt bicót kap a gyõztes. ma voltam egy Auchanban, vitték a 12 ezres össztelósokat mint a cukrot :-)) belegondolok hogy a hátsó kerékagyam talán ér ennyit...

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Vito: A Tihany kupán nem kapott senki Trek bringát, én tudnék róla :-\
Hessler: a montisok ritkán indulnak országúti versenyeken, ezért nincsenek bent a 40%os listában, ami a szûrés feltétele. Így õk is amatõrnek számítanak...

Hessler

Hessler

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Segitsetek Nekem abban a kérdésben hogy ha BK "amatör" verseny akkor miért lehet elindulni mtb maratonos élmezönynek is,ráadásul egybe is értékelik a hétvégi bringással! ::)

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szasztok! Csak megemlítem hogy a BK 2 eredménylistáján a táv nem 37-nek ,hanem 45 km-nek van írva, így az átlag sebességek a valóságban alacsonyabb értékek!

Üdv:G.Pityu

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
hello

az igaz amit Sipi és Jenõ említett a múlt heti közvetítéskor (az idõfutamon amit Bodrogi nyert) hogy a tihanyi versenyen (Jenõ "tour de tihany"-ként említette) az elsõ 3 helyezett Trek bicókat kapott?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Gyors leszek, kevés az idõm!

Békás 2.:

Faterom hozott minket Tb-ról Szentendrére.
A rajtnál derült ki,h otthon nem lett elzárva a gáz a csülök alatt...fater eltépett haza...éppen odaért, határeset volt.
Nekem reggel derült ki,h kiszakadt egy küllõm a hátsó kerékbõl. Ezzel nem volt gond, végigmentem a versenyen, és onnan haza biciklivel.
Öcsém otthonhagyta a Biciklis cipõjét, így "taposóval" nyoma végig!
És így is 7 perccel nyerte a korcsoportot!!!!!!

A legelejérõl indult, én valahogy nagyon rosszul helyezkedtem és a hátsó harmadban voltam.
Mikor az eleje bekanyarodott jobbra, én akkor léptem a pedálba!
Folyamatosan jöttem elõre, igaz, nem vérre menõ versenynek tekintettem, "edzenõdni" mentem.
Öcsém az elejérõl rajtolt, a 2.kör elején értem fel rá.
Én nem voltam jó helyen, és elõttünk senki nem ment, így igyekeztem az öcsémnek kikaparni a gesztenyét.
Bíztattam, vittem neki a tempót...stb.
Így együtt mentünk végig, a végén azért megkínáltam õt is, a másik TKTK-s srácot is, meg azt a 6-8fõt, aki összeverbuválódott körülöttünk.

Jó verseny volt, utánna biciklivel jötttünk haza 5en, Dobogõkõ-P.vörösvár-Zsámbék-Tb útvonalon.
Egyik cimbora bukott elõttem 1 kurva nagyot olyan 70el azon a kib@szott meredek lejtõn Pilisvörösvár, meg a Dobogókõi út között....de megúszta, senkinek semmi baja.
Döntötte a gépet a kanyarba, de egy aszfaltrepedés(2újnyi) megdobta a hátulját...mire összeszedte a gépet maga alatt, már egyenesen a partoldal felé ment...vészfék, kb. 40re tudott lassítani, a szerencséje,h avaros-földes puhára esett.

Röviden ennyi.

Minden jót!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Tpresident:
Megnéztem az eredménylistát... Látom lesprintelted az öcsköst ;) Ha jól számolom 2:1 a javadra ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Meg hátszelem is volt. ;)

Nem erõltetem, csak azért nem bírom a tétlenséget. Még nem múlt el, csak óvatosan terhelem (max. 75-80%), hogy minél hamarabb rendbe jöjjön. Meg kenegetem-borogatom. Ma pl. csak a Teleholdasra megyek. 19.00 a Battyhány téren, csatlakozzatok ti is! Kint lesz tévé is. A tempó totál lájt, hétköznapi kerósok is lesznek.

Ez a helyi kérdés egyszerû: ajkai vagyok, de pesten tanulok, és most az órarendem szerint hétköznap is haza tudok menni akár.
Edzés oké, szerdától jó vagyok délutánra- 4 után persze. A kedvenc utam Pomáz-Dobogókõ, meg most Etyek-Bicske felé.
Kellene készülni Pétre. De hogyan? Milyen a "pálya"?

És Marchello, gratula! Ezekkel az eredményekkel már elégedett lehetsz! :)

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Megvolt a Tolna megyei bajnokság, hasonlóan erõs mezõnnyel mint a Tihany kupán és hasonló eredménnyel ;D
18-20C os napsütéses idõben, 100km volt a táv (4 kör). A rajt után azonnali szökési kísérletek, végül 20km után Szuromi Bencével sikerült meglépnünk a mezõnytõl, majd folyamatosan növeltük az elõnyünket. 80km-es páros idõfutamot mentünk 39es átlaggal azon a dombos vidéken, végül a sprintet megnyertem. 3. helyen Szeghalmi ért célba.
Békás kupát Szóka Atesz nyerte, 2. Bacsek, 3. Kovalóczy.
Hogy ment Tpresident? Ki indult még?

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Ha valaki vasárnap a Tolna megyei bajnokságra akar menni, annak mondom hogy nem Hõgyészre, hanem Zombára kell menni. Ott lesz rajt+nevezés, a többi változatlan.
Érdekes, hogy az ilyen közléseket nem a rendezõség teszi...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
A pénzem megvan, rendes volt a manus (úgy írom, mintha ritka kivétel lenne).
Ma már nem bírtam tovább, és tekertem egy jót. Reggel ki Gödöllõre végig szembeszélben, vissza Fót után simán ment a 40-es utazótempó. Útközben "csak" 3szor akartak elütni. Meg volt egy buknó buszsofõr is.
100 lett mára. Lehet, hogy gyógyul? :) Igaz, érzem, fõleg hidegen, de bírja a terhet.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Sajnos jól látod Pcycle... Itthon nincs meg sem az anyagi sem a versenyzési lehetõség hogy a nemzetközi szinten labdába rughass. Ha tehetséges vagy és jól is megy 2 lehetõséged van: munka mellett versenyezgetsz, vagy bevállalod a nagy kockázatot és kimész külföldre. Ezt kevesen merik megtenni. Bodrogi annak idején nagyot vállalt (jól is menedzselték) és láthatjuk hogy idáig is el lehet jutni!
Egyébként ne feledkezzünk meg Rohtmer Balázsról se, õ is gyûjtögeti a pontokat!

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Én se szeretem a városi közlekedést, de valahogy ki kell jutni és lehet ezért nyomom ilyenkor annyira ;D
Szép volt Bodrogi!
Ezzel +38 világranglistapont... olimpiához még kb 100-38=62 pontocska kellene egy hónap alatt.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Jobbulást Henger! Az elszámolásnál meg keményen!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Köszi, majd igyekszem!

Tényleg jöhetne a 20körC végre!
Jobbulást az idõjárásnak is!