Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2065 hozzászólás a témában

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Amatõr kupa a Bakonyerdõi, így nem kell licensze, csak a lóvé a nevezéshez.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Azt a környéket jól ismerem, Bakonybéltõl 5-600 méterre van egy kicsit rosszabb minúségû rész, de különben nagyon jó a pálya. Alig van szint.

Akkor úgy néz ki, indulok. Kell licenc?

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Bakonyerdõ kupa 06.13 Huszárokelõpusztáról indul és Bakonybélben van a fordító. 15km, szinte teljesen sík pálya, völgyben van, így csak enyhe szél szokott lenni a pályán.
Egyébként szerintem is elég unfear ha nem tudok vezetni, akkor SOHA életemben még nem sprinteltem a végén és ez így normális. Én feltenném azt aki ilyenkor megpróbálna még lekapni a végén.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
a Váz+villa nem kaadály, ott elfér.
32-35mm-essel próbálkozott már valaki????

Más:

A napokban írtam pár sort a hunbike-hu-n lévõ fórumba.
Kicsit feldobtam a labdát Kovalóczi Áronnak a kimagasló teljesítményrõl érdeklõdve...erre olyan szintû e-mailt kaptam tõle ma,h nem hidtem a szememnek...elõttem végleg leírta magát mint gondolkodó ember.

Érdekes ez a félprofi mentalitás...ennyi a mondanivalóm errõl.

Hogy tetszik nektek ez a május végi 10fok közeli idõjárás????

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Általában a 28-as még felmegy biztonságosan csak arra figyelj, hogy a vázba is beférjen (bár a trekking vázba tuti belemegy)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A tarján-héregi dombokat szinte naponta járom...csak úgy hívogatnak Tatabányáról.
Aki jár erre, próbálja ki egyszer,h elindul Tarjánból Agostyán irányába, majd a hegytetõn lekanyarodva Tardos felé visszatérhet a Tarjánba visszavezetõ útra. Itt felmegy az út 450m-ig(Tarján 180m magasan fekszik..van benne egy 10%+ os emelekdõ!!!) vagy Tardos-Bikolpusztán át kiérhet a Dunapartra. itt az út rossz, de 0 autó, és gyönyörû erdõ ölel körbe!!!

Hétvégén egész jó a 10es út, nincs kamion-teherautó és a minõsége is jó...csak a szélre kell figyelni. Esztergomtól aztán vissza lehet térni Bp-re Dorogon át, Visegrád felé, vagy a Dobogókõi úton.
Szép hétvégi túra, 100-140km hosszban.

Csak ajánlani tdom a Gerecse lankáit!!!

Országúti felnire milyen széles gumit lehet feltenni????
28mm, 32mm, 37mm meddig használható biztonságosan???? A bnarátnõmnek építek egy trekkinget, o.úti felnikkel terveztem, de szélesebb gumival. a hölgy 58kg, tehát elvileg a 25mm gumi is kénylemes lenne(és nem üti fel) de hát ha már kísérletezhetek....

Szóval, 28-32-37mm????

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Velem is sokszor történt hasonló kerékpárúton (meg persze máshol is). Legutóbb egy taxissal volt majdnem fight (már vettem elõ a bicikliláncot) a Hungárián, de szerencsére értelmesebb kollégái is voltak a helyszinen, akik elsimították a dolgot. Annyira szar volt az egész, hogy megfogadtam: fõ a nyugalom! Megpróbálok higgadt maradni akkor is, ha 1000000 %osan nekem volt igazam+ esetleg veszélyeztetett is az adott autós.

Amúgy a Biatorbágy-Bicske-Alcsút nekem nem jön be. Kedvencem ellenben: Pcsaba-Tinnye-Úny-Mhalom-Epöl-Bajna-Héreg-Tarján-Szomor-Zsámbék-Páty-Keszi-Bp. Kb 100km, változatos, kis forgalom, normál utak.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Üdv!

Emlékesztek a tavalyi Tourra? Amikor L.A. lelépett, Ullrich meg üldözte? És még lógott Ullrichin két spanyol is. És a célban a két spanyol lesprintelte. Addig õk sem voltak hajlandóak vezetni. Ullrch is felemelte ez ellen a szavát, hogy ez most céltalan és illetlen volt. Én is csak ennyit szerettem vona mondani. Azért is írtam oda, hogy tudom, hogy verseny. De mivel verseny, így hozzá tartozik az is, hogy esetleg egy kicsit besegítünk a munkába. Miért kellett volna, hogy vezessenek? Mert könnyebb hátul menni. És õ pont ugyanazért, amiért a mögöttem jövõnek kellett, hogy vezessek neki. Ha néha kivette volna részét a munkából, és lesprintel, akkor OK a dolog.

Ma, ahogy jöttem be melózni, az elõttem tekerõ csajt elütötték! Nem nagyon, csak épphogy meglökték oldalról, el sem esett. Kerékpárúton mentünk, a Lágymányosi híd felöl. Oszt a vezetõ még bocsánatot sem kért. Én persze üvöltözve beszéltem vele, lezavartam az útkeresztezõdésrõl (visszatolatott), megmutattam neki a mackósajtot (elsõbbségadás kötelezõ-tábla), majd mondtam neki, hogy letekerhetné az ablakot, hogy bocsánatot kérjen. A felesége mondta is, de õ inkább padlógázzal elhúzott.

Jó hétvégét!

Lazus

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Lazus:

Hegyen felfelé miért kellett volna,h vezessenek neked.
Az amatõrben mindeki megáért versenyez, ha zavar,h valaki akaszkodik rád, finoman meg kell kínálni...
Ha jön utánnad, akkor elvileg tudna menni, az õ baja,h nem tudja vinni a saját tempóját.
A végén mindig sprint van...még a 185.helyért is...errõl szól a versenyszellem, ezért áll az a pár ember a befutónál, ezért vagy ott...hogy elõhozz magagadból még 1g adrenalint!!!!

A Bakonyerdõ -kupa engem is érdekel...hol rendezikm, merre megy??????
sosem voltam még ott, mindig közbeszólt valami(érettségi, betegség...stb.)

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Jó olvasni a beszámolókat, csak így tovább, hajrá!

Mikor lesz legközelebb idõfutam? Ha jól tudom, a Bakonyerdõ lesz az. Hol rendezik?

Szombaton amolyan klubalakuló tekerés volt, montival jártunk a Duna Maraton útvonalán. A Kevély-nyereg valami brutál fal! Alig ment a középtányér- mielõtt mindenki térdeim elé borulna, nem tudtam mókuskerékre kapcsolni. Aztán Csobánka után egy hoszú mászás, gyönyörû kilátással, szerpentin frankó hajtûkanyarokkal. A Kétbükkfánál jött felfelé pár outis, a Matyi büféhez 13.00 körül értünk, ekkor már gondolom rég vége volt a versenynek.
Másnap Ózd OX. Sár. Gyalog szinte gyorsabb volt. 3,5km 22 perc alatt :o

Ma direkt felraktam a slickeket, és aszfaltoztam. Nem tudom, de montival is elég rázós bp.
Útvonlnak javaslom alcsútdoboz-Bicske kört, viszonylag kicsi a forgalom, bp 10km-es körzetétõl kell vigyázni. Esetleg, ha valakinek van kedve- remélem, van-, jövõ héten bejárhatjuk. 130km.

lazus

lazus

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Hali!

Nos, hozzászolnék a versenyhez én is. Érdekes volt olvasni elnök úr hozzászólását. Az írásommal meg akartam várni az eredménylistát, hogy megnézzem, ugyan kire is nézek rossz szemmel.

Szóval a dobogókói úton haladunk felfelé hárman, az élboy látótávolságban. Egy srác meglép tõlünk. Minden erõmet összeszedve nyomulok utána, de érzem, hogy nem érem utól. A harmadik versenyzõ jól teszi a kerekét, marad mögöttem. Utólérünk egy kocsisort, ott kicsit elszakadunk egymástól, mert egy autós furcsán elõz. De õ van mögöttem. Kétbükkfanyeregtõl (esztergomi leégazás) kissé gyorsítok, mert a korábban elszökött társunk még mindig láthatáron van. A harmadik versenyzõ a hátsó kerekemen. Valahogy nem akarja (nem tudja?) kivenni a részét az üldözésbõl. OK, akkor csak én vezetek, volt már ilyen a történelem folyamán. Meglátom a célt, elszökött társunkat nem tudom utól érni. Pár pillanat után hátraszólok, hogy Ugye nem akarsz sprintelni? Válasz: Sprintelhetünk. Mire én: De én már nem tudok. Erre õ elhúz mellettem. Kepeszkodtam, de már nem ment...

OK, tudom, hogy verseny, de valahogy rossz szájízt hagyott bennem a dolog. Vajon miért nem vezetett egy métert sem?

Ami a biztostûket illeti, amikor én vettem át a rajtszámot, még volt, több, mint elég. Igaz, nekem mondták, hogy fél 10-ig ezt el kell intézni! Gondolhatjátok, emiatt majdnem 3 órát vártam a rajtra.

Minden jót!

lazus

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Volt valami boksz a versenyen?

1-2 ember próbált kicsit keményebben helyet fogni, de a Csepel kupa óta nincs kegyelem! ;) Érdekes 23-szor már nem próbálkoztak. Néhány embernek miért kell elrontani megkísérelni más ember szórakozását?

Rosszkor mentek. este 8 után már elviselehetõ :D

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Hali
Én láttam. Jók ezek az sport1-es összefoglalók. Szervezési problémákról csak érintõlegesen volt szó, úgymint: "versenyrõl versenyre jobb a helyzet, már rajtkapunk is van stb.", mondta vmi fõszervezõ. Amúgy a mûsor felét elvitte az országúti öltözéket bemutató Aurél.

Srácok, akinek van kedve írja már le a kedvenc Buda környéki útvonalát! Legfõbb szempont: alacsony forgalom-szennyezettség. Az oda való kijutás is számít; én már lassan csak vonattal tudok ilyen helyre kijutni, anélkül, hogy fel kéne iratkoznom tüdõtranszplantációra.

Kezd már tele lenni a hócipõm ezzel a forgalommal és szmoggal. Pölö Keszi és Páty között is mi van már... Sok önzõ, kényelmeskedõ gyökér, kocsival megy budira is, aztán meg mennek a spinning terembe. Elegem van! Kib..szott sz.r ország!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
A magyar kerékpáros szövetség elmehet a fenébe...szomorú,h õk sem adnak a rendezés színvonalára eleget.

Tegnap 17:15tõl volt a sport1-en egy összefoglaló a Hegyi OB-rõl.
Látta valaki???????
Én a tegnapi Nemezeti Sport lábjegyzetében olvastam, mint ajánló.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Nem biztos hogy lesz neten egyáltalán fent lista...
Nézd meg az MKSZSZ nagydíjról még mindig nem tettek fel semmit, pedig ott a szakaszok után a vacsoránál már kinyomtatva minden csapat kezében ott volt a hivatalos eredménylista...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Pilisszántóig elég rendes szembeszél volt, így mindenki jól akart helyezkedni.
De végre valahára olyan mezõnyverseny volt (az én korcsoportom), h nem csak a bazdmegolás, meg a "ne szoríts le..." ment, hanem profin viselkedett mindenki. 1-2szer megtoltak hátulról,h ne üljek rá a kormányára(v. ne rúgjam ki a kezébõl) és is beengedtem magam elé ezt-azt, nem voltak eszetlen megindulások...meg a többi szokásos.

Viszont a végeredmény még mindig nincs fennt a hunbike.hu-n....ez elég siralamas kedden déltájt.

Üdv Mindenkienk!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Pcycle! Az amatõr versennyel és nemcsak az amatõr versenyre igaz ez, nem a biztostûhiány, vízhiány, (itt már magammal is ellentmondásban vagyok ;) ) bukó mizéria a fõ gond, hanem: ma V.17 este sem látod az eredményt! Vagy csak én nem találom? Vagy mi az amit el akarunak adni, (vagy nem akarják a holnapi tv-s összefoglaló elõtt lelõni a poént :D )

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Hegyi OB: ahogy Tpresident is írta, a rajt kissé csúszott, 11.15 helyett 12.00 kor indultunk. 10.15-kor érkeztünk, még volt biztostû. Szerintem ennél nagyobb gond, hogy vizet az alig csordogáló kútból lehetett csavarni. A családot Pilisszentkeresztig vittem fel, onnan gurultam vissza és küldtem fel õket a célig. A ¾ órás csúszás miatt a vízhiány nekünk nagyobb gondot okozott. (Csak 1 kulacs volt mindengyikünknél kb 15-perc alatt tudtunk pótolni 3 kulacs vizet) Bemelegítésnél volt egy furcsa esett: megálltam egy kollégánál vhol a pusztában segíteni, se pumpa se belsõ nem volt nála. A versenynél még csak megértem de ekkor? Rajt, gyenge próbálkozások igyekeztem a boly közepében maradni, hogy a pofa szél ne gyengítsen. Elõször nem ijedtem meg egy kis „verekedéskor” Pilisszántói emelkedõig nem is volt gond, viszont az emelkedõ megfogott. Kemény 9-11-el mentem felfele, hiába biztattak a Biondos szurkolók (ezúttal is kösz nekik). A lejtõtõl magamhoz tértem, a szántói emelkedõn utolértem egy csapattársamat, mint kiderült vmi technikai gondja volt, de megoldotta, õ is küldött elõre, tovább még egy leszakadt spori is áldozatul esett 15-18 km/h-ás „száguldásomnak”, sajnos a célegyenesben az utánunk induló korcsoport eleje befogott, így velük értem be. Igaz a gyerekeknek nagyon tetszett, hogy versenyhelyzetben láttak (itt a célegyenesnél is volt vki, lehet, hogy még az elõzõ csoportból, de akkor is ). Nagyon jól esett a kirándulók és néhány autós biztatása, szerintem ez teszi a versenyt versennyé. Úgyhogy aki szintén így gondolja, és akár több száz esetleg 1-3 ezer embertõl sem ijed meg azt Gyömrõre invitálom 29-

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Tpresident: ahogy néztem nem voltál akkor messze a bolytól és reméltem a hanghullámjaim segítségével még elcsíped a sor végét ;) Egyébként Bacsek nyerte a versenyt nem? Ahogy láttam, akkor épp szökésben volt az élbolytól. Azért is nem vártam meg egyébként a befutót, mert a 13.45ös vonattal már mentem haza a Délibõl.
Számomra a verseny egész jól alakult eleinte - a Fradi húzta a sort végig Pilisszántóig (40-45km/h) a szembeszélben. Aztán jött a fal, ahol bedobták a gereblyét, nekem meg egész könnyedén ment akkor. A legmeredekebb részénél ellépett a Fradi triója (Lengyel, Szekeres, Garamszegi), és utána jöttünk 5-en (Szuromi, Szóka, Hasenfratz, Én, ?). A domb tetején egész jól éreztem magam még (190-194 közötti pulzus volt a falon végig), aztán a lejtõ és a sík. Pilisszentkereszten viszont nagyon rosszul esett visszavenni újra a tempót és kb 1,5km szenvedés után leszakadtam és utána még jópáran megfogtak. Kb 15. hely körül jöhettem be. Mintmár sokszor az enyhe emelkedõn, erõs tempót most sem bírtam. Mindenesetre most már minden héten 1-2 versenyem lesz, úgyhogy remélem fejlõdni fogok a TdH-ig.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Lepencérõl lehet feljutni, most meg nem mondom neked,h az Visegrád melyik oldalán van, de a lényeg,h ahol most azt a rettenet nagy luxushotelt építették...na, mellette indul az emelkedõ fel-fel-fel.
9-10km, aki többet jár arra, jobban tudja.
A lényeg,h lepencérõl megy fel az út.

Tegnapi Hegyi OB:

11:15ös rajtomhoz 11:30ra érkeztem, mivel késett a vonatom bõ fél órát.
Szerencsére az MKSZ hozta a formáját, és 1 órával késõbb indultunk, ez volt szerencsém.
A nvezés egy hûtõtáskán zajlott le, a rajtszámhoz biztosítótût NEM TUDTAK ADNI!!!!

Rajthoz szólítottak mindenkit, ABC-sorrendben, így én, mint Tóth vezetéknevû a leghátsó részbõl indultam.
Szerencsére nem kerültem ezzel nagy hátrányba, mivel Pilisszántóig 25-30km/h laaz tempóval haladtnuk...mindenki tudta,h nem itt fog eldõlni a verseny. 1-2 szökési kísérletet hamar szereltük a sor elején.
Aztán Pilisszántó vége felé már éreztem,h nem én leszek a nap fénypontja, kis kavarodást okozott egy az élboly vége közé tolakodó fiatal köcsög a Ladájával. Pont mellém érkezett jobbról, üvöltöttem, visszaüvöltött, rámhúzta a kormányt, ekkor ért mellénk egy kísérõmotoros, aki kiintette a "köcsögöt" majd 150m-rõl visszanézve már a sort záró rendõrmotoros is érdeklõdött a papírok felõl....hihetetlen arcok vannak!!!!

A Pilisszántó utánni "fal"-nál akadtam le, szokás szerint két tûz között (élboly mögött, de egyes egyedül) érkeztem Pilisszentkereksztre, ahol Marchello-társ harsány bíztatásával 40el ráforrdultam a Dobogókõi útra.
1-2km után utolértem egy élbolyról leszakadó versenyzõt...mivel hátulról senki nem volt belátható távolságon belül egymást kínálgatva 17-24km/h-val haladtunk felfelé.
Mexikó elõtt kicsit ellépet tõlem(150-200m-re) az utolsó 1km-re viszont maradt annyi erõm,h felérve rá, még sprinteljünk is egyett az utolsó 300m-en.
A közönségnek nagyon tetszett a 10en valahányadik helyért vívott harcunk.

Mindent összegezve nehéz verseny volt, Pilisszántó után azthiddtem képtelen leszek végigcsinálni, de amint nem egyedül kellett mennem, nem éreztem fájdalamat-fáradtságot...végülis sikerült jó helyen célba érni, saját méréseim alapján 36-37perc alatt értünk fel.

Marchello:

Köszönöm a bíztatást, kár,h nem találkoztunk utánna, sajnos mi Esztergom felé gurultun haza az öcsémmel.

Neked hogy ment a verseny?????