Én egy sima mezei mybike neoprén kamáslit használok, ez kb. olyan vastag, mint Marchello Shimano-ja(a legvastagabbik).
Meg lehet próbálni vastagabb zoknival, úgy azért véd ez jó kamásli kb. -5fokig elvileg 4-5órán keresztül is.
Egyébként a titok nyitja az,hogy mozgatni kell a lábfejedet(2-3 percenként) mert elgémberedik és azért érzed úgy,hogy fázik.
Pl. a korcsolyában, vagy a sícipõben is hasonló a helyzet(10éve nyomom mindkettõt).
Síelésnél ha van 0fok, és nem mozgatod a lábfejedet, akkor is 3-4óra után úgy érzed,h fázik, míg -15fokban ha meg-megmozgatom idõnként simán elvagyok egész nap(6-8órán át!!!).
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Started by
syncro
, 2002. January 31. 11:38
Posted 2004. December 13. - 15:09

Posted 2004. December 12. - 23:15

Én is a legmelegebbet kértem. Ez sokkal hatékonyabb mint az elõzõ. Nem mondom hogy ebben szobahõmérséklet van, de legalább nem fagy szarrá a lábam csak pár óra után kissé fázik minuszokban - az meg engem nem zavar. Kell is az:P
Egyébként lehetne fokozni hogy 2 kamásli, vagy hasonló...
Egyébként lehetne fokozni hogy 2 kamásli, vagy hasonló...
Posted 2004. December 12. - 23:04

Jól muzsikál a Shimano kamásli? Lehet én vagyok fázós, de a vastagabbik kamáslim van és így is két óra után úgy szétfagy a lábam, hogy meg kell állni csinálni vele valamit...
Nincs extra zsém téli cipõre, így viszont kínszenvedés a 0fok alatti tekerés.
Nincs valkinek valami jó ötlete ezzel kapcsolatban?
Nincs extra zsém téli cipõre, így viszont kínszenvedés a 0fok alatti tekerés.
Nincs valkinek valami jó ötlete ezzel kapcsolatban?
One planet, one tribe...
Posted 2004. December 12. - 20:59

Én ma mentem -3c ban is, jól muzsikál az új Shimano kamásli
A Cratoni téli dzseki meg még mindig elég egy vékony pólóval alatta.
igaz a viz a kulacsban kissé már darabos lett...
Azért hajrá nyár!!! 30c, fröcsögõ aszfalt

igaz a viz a kulacsban kissé már darabos lett...
Azért hajrá nyár!!! 30c, fröcsögõ aszfalt

Posted 2004. December 12. - 12:47

sajnos végleg beköszöntött a tél...sajnos +fok alat maradt tegnap is8és ma is9 a hõméékelt, ekkor már komoly lelki tusát jelent számomra a szabadban való mozgások végrehajtása...
Legyen már nyár!!!
Legyen már nyár!!!
Posted 2004. December 11. - 17:48

Litespeed, nyomnám, dehát brrr.. énis csak ezt tudom mondani.
Egyébként lehet, hogy nem jó téli alapozásnak a hegy, de elég behatároltak a lehetõségeim, idõ szempontjából is problémás (ált. ilyenkor max. 2 órám van kerékpározni), hely szempontjából is (közel s távol nincs kis forgalmú síkterep) stb. A lényeg azonban mégis az, hogy nem igazán szeretek síkon menni egyáltalán, se nyáron, se télen, azzal együtt sem, hogy ez utóbbi esetben nem ideális.
Egyébként lehet, hogy nem jó téli alapozásnak a hegy, de elég behatároltak a lehetõségeim, idõ szempontjából is problémás (ált. ilyenkor max. 2 órám van kerékpározni), hely szempontjából is (közel s távol nincs kis forgalmú síkterep) stb. A lényeg azonban mégis az, hogy nem igazán szeretek síkon menni egyáltalán, se nyáron, se télen, azzal együtt sem, hogy ez utóbbi esetben nem ideális.
Posted 2004. December 11. - 12:22

Á, értem.
Kellemes hétvégét nektek...bár nincs kedvem hozzá, de egy "laza" 120km kör vár rám...most indulok....és qrva hideg van kinnt.Brrr....
Kellemes hétvégét nektek...bár nincs kedvem hozzá, de egy "laza" 120km kör vár rám...most indulok....és qrva hideg van kinnt.Brrr....
Posted 2004. December 10. - 15:19

Az elöbbit sanker-nek írtam. Ha nem értelmeztem félre, akkor õ most a Jani hegyen nyomja felfele ezerrel.
One planet, one tribe...
Posted 2004. December 10. - 13:46

Üdv!
Litespeed: igazad van, télen sokat(szinte 100%) síkon kell menni, de hol olvastad az ellenkezõjét, mert én nem láttam???
Rezsõ:
Sok szabadidõvel is lehet jól fejlõdni...kell hozzá egy elfogadható szintû elméleti tudás, és egyedül is lehet nagyot fejlõdni.
Csak tudni kell,h mikor mit miért csinálj.
Litespeed: igazad van, télen sokat(szinte 100%) síkon kell menni, de hol olvastad az ellenkezõjét, mert én nem láttam???
Rezsõ:
Sok szabadidõvel is lehet jól fejlõdni...kell hozzá egy elfogadható szintû elméleti tudás, és egyedül is lehet nagyot fejlõdni.
Csak tudni kell,h mikor mit miért csinálj.
Posted 2004. December 09. - 21:09

Jó kérdés, hogy lehet bejutni. Nekünk (az egyesületnek) segítettek mindent elintézni. (mire nem jó egy edzõ
)Elvileg bárki mehet 6500 Ft, 1 hét múlva lesz kész a kiértékelés (a magamét hamar kiértékeltem, sakkozni talán jó az erõnlétem
). Ezután lehet az edzõvel leülni és megbeszélni a terveket (itt nem az edzéstervre gondolok, hanem a kerékpáros célokra, mikorra akarsz csúcsformába kerülni és milyen versenyen) és a teendõket. Állítólag 6 hónap alatt megfelelõ csapattal, hozzáállással, ja és szabadidõvel (ez utóbbival kicsit rosszul állok) jól fel lehet jönni. A hétvégén kiderítem, (állítólag edzés lesz
) hogy hogy lehet bejutni és megírom.
Üdv

Üdv
Posted 2004. December 09. - 20:56

Biztos jó téli alapozásként hegyre menni? Én úgy tanultam, hogy ilyenkor jobb a nyugodtabb szívritmus és a sík terep.
One planet, one tribe...
Posted 2004. December 09. - 18:57

Az elõttem szóló kérdései engem is érdekelnek!!!!
Sanker, kérlek írj nekünnk 1 részletes beszámolót...esetleg a kapott eredmények gyakorlati "kiértékelésében" tudok némi tanácsot adni(tudod, sokszor az gyakorlati élet egészen más, mint amit a dokik mondanak).
Üdv: TP.
Sanker, kérlek írj nekünnk 1 részletes beszámolót...esetleg a kapott eredmények gyakorlati "kiértékelésében" tudok némi tanácsot adni(tudod, sokszor az gyakorlati élet egészen más, mint amit a dokik mondanak).
Üdv: TP.
Posted 2004. December 09. - 15:32

Holnap megyek a sportkórházba.
Volt közületek már valaki ilyen mókán?
Nem, de engem is érdekelne! Hogy lehet oda bejutni, úgyértem kit kell felhívni, mibe kerül, és mit kapsz ezért? (kivizsgálás?, edzésterv?, étrend?, ...?)
Posted 2004. December 09. - 13:57

Hát én örülök, ha heti két Jánoshegy összejön. Cudar: legkesõbb 2kor el kell indulni, és legalább 3fok kell a trópusokhoz szokott szervezetemnek. Deha összejön, ami kifér, Sasadi út aljától kilátóig maximum velocity..

Posted 2004. December 08. - 21:33

Köszönöm, igyekszem 
Sajnos tegnap tudtam 2,5 hét után elindulni és este ezért futás lett a vége (ja és -2)
kb 1 km-el kevesebb ment le ugyanannyi idõ alatt.

Sajnos tegnap tudtam 2,5 hét után elindulni és este ezért futás lett a vége (ja és -2)
kb 1 km-el kevesebb ment le ugyanannyi idõ alatt.
Posted 2004. December 08. - 16:11

Más.
Sikerült kihasználnotok a múlt héten tálcán kínált jóidõt(ritkán van dec. elején +6-12fok napközben!!!).
Kinek hogy megy a biciklizgetés????
Sikerült kihasználnotok a múlt héten tálcán kínált jóidõt(ritkán van dec. elején +6-12fok napközben!!!).
Kinek hogy megy a biciklizgetés????
Posted 2004. December 08. - 16:09

Ha nem gond én is belelszlok, mertengem is ért alaptalan vád pár hozzászólásal feljebb.
Én Rezsõ kollegát próbáltam ösztönözni, nem pedig Pcycle kolllegát az "ellenszenvemrõl" biztosítani.
Kicsit furcsa,h mindig 1 ember érzi sértve magát...
Én Rezsõ kollegát próbáltam ösztönözni, nem pedig Pcycle kolllegát az "ellenszenvemrõl" biztosítani.
Kicsit furcsa,h mindig 1 ember érzi sértve magát...
Posted 2004. December 07. - 16:58

Pcycle! Te reagáltál néhány hozzászólással ezelõtt (ez oldal teteje, a befutás, sajnos te futottál lesre) a fejlõdésképtelen korosztályos felvetésre. (kvázi bejelntkezve)Ahogy tanult ismerõsöm mondta " akinek nem inge..."
Kár, hogy nem vagy képes a megfelelõ következtetések levonására
Kár, hogy nem vagy képes a megfelelõ következtetések levonására
Posted 2004. December 07. - 14:38

Rezsõ: ebbe nagyon belefutottál. Ha ennyire foglalkoztat, magadat kevered fölöslegesen gyanúba..., mert azt én fel sem tételezem, hogy csalsz. Amit írtam valahol, a 4 perc csak körülbelüli szám volt, egy biztos: nem rád gondoltam. Egyébként meg ez nem a személyeskedés helye, részemrõl befejezve.
Posted 2004. December 06. - 17:16

Más nem javult 4 percet tavaly óta ezekben a korcsoportokban.
Mindegy, hogy csûröd-csavarod, velem meg egy sráccal beszéltél és utána indultál haza, és a hozzászólásod azelõtt jelent meg, hogy az erdeménylistát közzétették volna. Még valami?
Mindegy, hogy csûröd-csavarod, velem meg egy sráccal beszéltél és utána indultál haza, és a hozzászólásod azelõtt jelent meg, hogy az erdeménylistát közzétették volna. Még valami?