Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútisok Bp-n!

- - - - -

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Igazad vana békással kapcsolatban, de ott úgy kezdesz,h 7-8km hegymenet....az rögötn szétszórja a mezõnyt.
Viszont síkon az is ott lobog a boly végén 40-50-60al, aki hegyen az elsõ "kóstolásnál" irgalamtlanul leszakad.
A Békás lejtõbõl áll, ahol úgyis kinyit a sor, hegyen felfelé, meg nincs nagy tempó(max. 30km/h) és rögtön a rajt után szétszakadozik a mezõny.

1 kritérium gála nagy buli, könnyebben be lehet vonni szponzorokat, fõleg, ha sok nézõt vártok(pl. XY Kft. 2000Ft-os felajánlása a 15kör részhajrájáért) nekik ez potya pénz, de nagyon jó reklám(szerintem a legolcsóbb is!!!)...nyomtatványokra-plakátokra felkerül, a verseny alatt többször bemondjátok, és az adott körben csak az Õ neve hangzik fel: "A köv. kör részhajrájáért XY ájánlott fel díjat, így a XY-részhajrája következik!!!)
Sima ügy!!!

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Kösz az ötletet, lehet ez, is illetve növelhetjük a távot is, június 4 még messze van. A várost lezárják, úgyhogy lehet minden. 3 éve volt egy komoly baleset , amikor a sprint befutónál, a utolsó kanyarból kijöttek, az egyik srác kiállt, de a pedálról lefordult a lába és nagyott bukott. A többi csak a szokásos lökdösödés.
Tavaly is kevesen vállalták be a nyílt futamot (kísérlet jelleggel volt 20 km-en, kinn a szabadban)

Békás Kupa 2. forduló 38 km-es mezõnyverseny!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
30km mezõnyverseny???

Elõre mondom, nem voltam még ott, de hallottam több helyrõl rosszat róla...
képzeljétek csak el magatokat oda.
30km...az egy sprintverseny, ha akarsz valami helyezést, folyamatosan figyelni kell, és elõl lenni.
tehát mindenki elõl akar lenni!!!!
Még az a majom is, aki 35km-után kidöglene...
Más azért egy 80km mezõnyverseny után, mikor 200ból marad 30fõ...akkor már nincs baj abból, ha mindenki elõl akar lenni.
de ha 200ból 180akar elõl lenni...abból 1 kibaszott nagy bulás lesz.
szerintem...és volt is krízishelyzet/bukás/sérülés az elmúlt években, ha jól tudom(igaz, csak részben a versenyzõk/szervezõk hibájából).
mégis...nem lenne elõnyösebb már csírájában elfolytani a TÚLZOTT veszélyt???

1 ötlet/kérdéd: miért nem csináltok kritériumot???

nem jó 5let???

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Megszületett a mû!
Június 4-én délután korosztálytól függetlenül összemérheti erejét minden vállalkozó szellemû kolléga a Tour de Gyömrõn, táv kb 30 km, 5 km-es körök a városban (kevés szintkülönbség, néhány éles kanyar, sok nézõ!!) melyre sok szeretettel várunk mindenkit. Délelõtt a szokásos korosztályos 10 ill 20km-es versenyekre kerül sor. Az utánpótlás is nyeregbe szállhat, lesz ovis futam is (õket talán még nem érdekli a pulzusmérõs, aerob tartományos, stréheres felkészülés :)) ).

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

Akkor majd nyersenyezni fogunk, és felemeljük a szavunkat,ha igazságtalanul bánnak mivelünk!!! :-)))

Csak keményen.
Kitartás 2 hónap múlva rajt!!! A mostani ajándék idõben mindent bele (vagyis nyugi, mert kiégtek).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Nem voltam még Tamásiban, de nem gyenge, az ,amit írtok...elég szomorú...majd meglátjuk nyáron, mikor 30fok lesz, és rozsdásodik a szekrénybe a téliruházat, meg a sárhányó, neoprén kamásli...stb.
Akkor majd nyersenyezni fogunk, és felemeljük a szavunkat,ha igazságtalanul bánnak mivelünk!!! :-)))

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
A Tamási tényleg olyan volt, mint Rezsõ írja, Tpresident talán a profi futamról hallott, az lehetett akár még elfogadható is. Úgy nem lehet azért amatõrfutamot rendezni, hogy aki a gyõztestõl 15 percet kap, azt a külvárosban leállítják és nem engedik befutni, arról nem is szólva, hogy az elsõ körben a végét elirányították, így többet mentek és +idõ a keresgéléssel. Aki nem tud 37-39-es átlagot, szégyelje magát, és húzzon haza a sarokba térdepelni! Más tekintetben tényleg jó volt :)

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Semmi sem fekete, vagy fehér. Nekem nem tetszett , ennyi. Más, másik versennyel van így (pl Isztimér nagyon jó volt, szerintem).

Más.
Dolgozunk rajta, hogy olyan versenyt szerveztessünk ahol korosztályoktól függetlenül lehetne összemérni az erõnket, (18 éven felül), egy mezõnyversenyben (kb mint a "profik", õk úgy is elfogytak).

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Sohasem jártam Tamásiban versenyen, így nem tudok vélekedni.
mindenesetre amit a médiában látni, versenyzõ-társaktól hallani az nagyon sok jó. Többnapos versenynek, utánpótlás-nevelés felkészült csapat...ennek ellenére van negatív oldaluk is....mindenesetre idén kiderül...mindeképpen ottleszek....sosem jártam méég Tamásiban,de kiváncsi vagyok rá.

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Tamási, amatõr futam 2003: + gyönyörû táj, - eldugták azt a pár indulót a nézõk és kísérõk elõl (szégyeltek minket?), olyan érzésem volt: add ide a lét azt menj. 2004-ben már nem mentem, nekem a körítés is számít, érezzem VERSENYEN vagyok és nem túrán. Naiv vagyok?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Ja, néztem én is,h nincs már Hunbike.hu...de állítólag lesz helyette v.mi más, pár hét múlva mûködni fog...állítólag.
Van a szabadonfutó - szobában egy topic errõl(én indítottam) oda írt v.ki, valami infot...nézzd meg, ott van weblap cím is, ami az oldal neve lesz....állítólag.

Marchello

Marchello

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
Nah õk az elsõk akik valami országutis tervezetet raktak fel. Most arra lennék kiváncsi hogy a hunbike hiányában az MKSZ versenynaptár hol fog megjelenni...
Egyébként még 1 verseny (Veszprém megyeik elõnyben)
Idén újra megrendezik a Nagy Gella versenyt Tótvázsony környékén. Május 8. án lesz, ha nem ütközik majd az amatõr kupával, különben más hétvégére teszik. 5 kör (80km): Tótvázsony - Pécsely - B.Szõlõs -Tótvázsony körön vagy a másik irányban még nem tudom. Jó dombos vidék...

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Kedves o.útisok!

Nemtudom figyeltétek-e, de a 2005ös tervezet 10, azaz 10 versenyre gyarapodott, immár két alkalommal örülhetünk Esztergom vendégszeretetének, és Tamásiba is ellátogat a Magyar amatõr Kupa sorozat ! ! !

info: www.amkeli.fw.hu

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
találtam valami nagyon jót:

a www.bikediszkont.hu oldalon Rudy Project Tayo szemüvegek vannak 8-11e Ft-ért, jb. 40-60%os leárazás mellett.... nem is rossz. lehet,h rendelek egy szép naradot karácsonyra.

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Akkor csak rossz a kamáslim, mert síelésnél nem szokott fázni a lábam, pedig nem hordok vastag zoknit...
One planet, one tribe...

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
oje, author tényleg jó, nekem is az van, igaz trekking (magyar utakon nem fogok meg beláthato ideig országútit használni, meg ha szivem szerint azzal mennek, akkor sem), de ez nagyon megbizható :)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Az idõjárás szerint a hét utolsó második fele kedvez 1 kicsit nekünk...állítólag +4-5fok is lesz napközben...azt azért már el lehet viselni...

Ha akartok jó kis biciklit venni, érdemes megnézni az author kínálatát... minden kategóriában szerintem a legjobbak itthon, minõségben valaho la TREK-környékén vannak(kicsit azért alatta!!!!), 2év gari van a vázakra, már a tiagrás/105 (vegyes) biciklijük is Colombus-csõszettes...csak ajánlani tudom mindenkinek.
És a 2004es modellek most meglepõen olcsók.

www.author-hungary.com

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Sziasztok!

Sporkórház iránt érdeklõdöknek rossz hírem van, azért nyomtak minket most gyorsan be, mert bezárják ezt a részleget :( , (állítólag nincs pénz kifûteni ezt az épületet) tavasszal, hogy mi lesz meg senki nem tudja. Szép állapotok!

Tpresident: igen sok szabadidõvel és elméleti tudással biztos sokat lehet fejlõdni, sajnos én mindkettõnek híjján vagyok.

5°c tiszta tavasz!

Én sízoknit és vízálló kamáslit vettem fel a hétvégén (-2°c), semmi gáz, pedig hátul a zipzárt elfelejtettem felhúzni. A többi cucc meg amibe sífutni szoktam (vízálló nadrág, dzseki, aláöltözett egy melegítõ felsõ plusszal, ami ilyen idõben nem szokott rajtam lenni és teljesen OK volt) igaz nem 120 kmt kekertem csak 95 percet.

Üdv

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
Péntek +5 fok, hüüüha.. :) (www.met.hu)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Írtam az edzéstopicba is: de hátha valakit érdekel és nem jár arra.

http://www.utanpotlas-neveles.hu/WEBSET_DOWNLOADS/189/edz%C3%A9startom%C3%A1nyok.DOC