Bonyolult dolog ez...mindenki tudja, hogy mi történik, de nehéz dolog ez.
Feljelentést nem célszerû tenni, mert nagyon nagy presztíz-vesztrést jelenten asportág számára. Most sincs neki nagy, de ha országos botrány keveredik belõle, évekig sokkal kevesebb pénzbõl kell(ene) gazdálkodni, és az esetlegesen beadott pályázatok is süket fülekre találnának.
Szép és egyszerû lenne feljelentést tenni, de anak sajnos súlyos következményei vannak. Sajnos. És ez annak kedvez, akinek vaj van a füle mögött.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Started by
syncro
, 2002. January 31. 11:38
Posted 2005. April 15. - 22:27

"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. April 15. - 10:51

Én úgy tudtam idáig, hogy a sikkasztás büntetendõ cselekmény, ami mondjuk már ki bírná robbantani az érintetteket, vagy a kerékpársprtban nem így van??
Posted 2005. April 14. - 20:01

Amíg a Bor Sándor meg az Eisenkrammer K. "egymás f@szát veri a csalánnal", addig semmi nem fog történni.
Nagy fába vágta a fejszéjét Az Eisenkrammer.
Azt a sziklaszilárd magot, ami ma a hivatalos ügyeit intézi a kerékpáros szövetségnek, nagyon nehéz lesz kirobbantani, mert be vannak betonozva, a vérünket szívják, és a saját érdekeiket tartják szem elõtt. Senkinek nem érdeke ott szívvel-lélekkel csinálni valamit egy bizonyos összegért(tiszteletdíj, vagy megfelelõen arányos fizetés), inkább elb@sszák a befolyó pénzt saját magukra, ígérgetnek, ímmel-ámmal dolgoznak is néha napján....
Kemény dió, én bizom benne,h Karcsinak(mint volt versenyzõ, és mai üzletember) sikerül valami érdemit cselekednie, én szorítok neki!!!!
Nagy fába vágta a fejszéjét Az Eisenkrammer.
Azt a sziklaszilárd magot, ami ma a hivatalos ügyeit intézi a kerékpáros szövetségnek, nagyon nehéz lesz kirobbantani, mert be vannak betonozva, a vérünket szívják, és a saját érdekeiket tartják szem elõtt. Senkinek nem érdeke ott szívvel-lélekkel csinálni valamit egy bizonyos összegért(tiszteletdíj, vagy megfelelõen arányos fizetés), inkább elb@sszák a befolyó pénzt saját magukra, ígérgetnek, ímmel-ámmal dolgoznak is néha napján....
Kemény dió, én bizom benne,h Karcsinak(mint volt versenyzõ, és mai üzletember) sikerül valami érdemit cselekednie, én szorítok neki!!!!
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Posted 2005. April 14. - 09:06

Ezt már régebben megírtam az MKSZ honlapjára, persze semmi reakció. Már hogy a szöv.nek kellene lépéseket tenni afelé, hogy az oúti sportolókat ne vegyék egy kalap alá a mindenféle egyéb célból tekerészõkkel, ég-és föld. MEg pl. felkészíteni az autósokat, hogy a kerékpárosok nem egy állatfajta egy sebességdimenzióval. Szokásuk szép lassan kifordulni 40-50-nel szakító kerósok elé, aztán mindenki csodálkozik...
Posted 2005. April 13. - 20:21

lazus köszi, licenszem nincs, Ulrichhal nem valószinû, hogy összetévesztenének (bár neki is volt gondja a kilóival:)), úgyhogy asszem inkább a büntit választom mint, hogy karácsonyfát csináljak az országútimból. Sok szabadidõm úgysem lesz, az is leginkább egy kis faluban ahol kisforgalmú utak vannak, hátha szerencsém lesz...
Meg aztán ha beüt a jó német esõs idõjárás elõ sem veszem a gépet:(
Meg aztán ha beüt a jó német esõs idõjárás elõ sem veszem a gépet:(
Posted 2005. April 13. - 14:08

Náluk 1 féle rendszer van, ugyanaz vonatkozik a tanyabájkra, mint az 5900as TREK-re. Nevetséges.
Meg ez a közös áramforrásról mûködtethetõ elsõ+hátsó világítás.
Fantasztikus országban élünk.
És azt merem, mondani,h ez is valahol a Szövetség mûködését mutatja.
Hiszen õk a kerékpárosok érdekeit is védik, ugyanúgy kapcsolatban állnak a versenyzõket foglalkoztató egyesületekkel, mint a túrázókkal, ezt ne felejtsük el.
Nagyon kis részben, de szerintem az Egyesület felelõssége is,h elavult a kerékpározásra vonatkozó KRESZ. Egy 10-15oldalas külföldi példákon alapuló elõterjesztés néhány jó íróasztalra letéve képest lenne a KRESz módosításra...szerintem.
Meg ez a közös áramforrásról mûködtethetõ elsõ+hátsó világítás.
Fantasztikus országban élünk.
És azt merem, mondani,h ez is valahol a Szövetség mûködését mutatja.
Hiszen õk a kerékpárosok érdekeit is védik, ugyanúgy kapcsolatban állnak a versenyzõket foglalkoztató egyesületekkel, mint a túrázókkal, ezt ne felejtsük el.
Nagyon kis részben, de szerintem az Egyesület felelõssége is,h elavult a kerékpározásra vonatkozó KRESZ. Egy 10-15oldalas külföldi példákon alapuló elõterjesztés néhány jó íróasztalra letéve képest lenne a KRESz módosításra...szerintem.
Posted 2005. April 13. - 13:27

Ne is beszéljünk ilyenekrõl, mert még a végén valami illetékes elvtársnak feltûnik és + bevezetik a rendszámot, jogosítványt, súly- és luxusadót, továbbá útterhelési díjat :-) a kerékpárra is!
Posted 2005. April 13. - 09:56

10 Euro volt a bûntetés.
Persze csak a városi bringákat, bringásokat ellenõrizték, amikor edzettem, nálam volt a licenszem, akkor békén hagytak. Azért Jan Ullrichtól õk sem várnák el a feldíszített bringát
Tavaj nyáron a bratyómékat nem akarták beengedni biciklivel az osztárokhoz, mert nem volt a bringájukon lámpa. Pedig csak egy pár órás kitérõt akartak tenni. Idén télen beszerezték az összes kelléket, úgy mennek majd túrázni
http://www.polizei-b...index_teile.htm
Itt kiválaszthatod a városi és a versenybringa normális, kresznek megfelelõ képét... No comment.
Persze csak a városi bringákat, bringásokat ellenõrizték, amikor edzettem, nálam volt a licenszem, akkor békén hagytak. Azért Jan Ullrichtól õk sem várnák el a feldíszített bringát

Tavaj nyáron a bratyómékat nem akarták beengedni biciklivel az osztárokhoz, mert nem volt a bringájukon lámpa. Pedig csak egy pár órás kitérõt akartak tenni. Idén télen beszerezték az összes kelléket, úgy mennek majd túrázni

http://www.polizei-b...index_teile.htm
Itt kiválaszthatod a városi és a versenybringa normális, kresznek megfelelõ képét... No comment.
Posted 2005. April 13. - 09:37

Emberek vagyunk, külömbözünk.
Én több toleranciát várok el. Én kötöttem egy kompromisszumot abban a szituációban(azzal,h az úttestõl gyepsávval(2méter széles) elválaszott járdán haladtam.
Másik dolog az,h a stílussal volt a baj. "- Köcsög biciklisnek most jól odamondom"...kb. ez volt kiolvasható a tekintetébõl....ez az ami dühít. Ez a lenézés.
Én több toleranciát várok el. Én kötöttem egy kompromisszumot abban a szituációban(azzal,h az úttestõl gyepsávval(2méter széles) elválaszott járdán haladtam.
Másik dolog az,h a stílussal volt a baj. "- Köcsög biciklisnek most jól odamondom"...kb. ez volt kiolvasható a tekintetébõl....ez az ami dühít. Ez a lenézés.
Posted 2005. April 13. - 09:33

Hali!Azt viszont tudom, hogy Németországban déli 12 órakor, verõfényes napsütésben megbûntettek a rendõdök, mert nem volt a bringámon lámpa!!! És ott is elõírja a kresz a dinamót. Illetve csak a 12 kg-nál könnyebb bicikliken lehet elemes lámpát alkalmazni.
Szabad érdeklõdni mennyit fizettél? Csak mert májusban két hetet németben leszek, és gondoltam viszem a bringát magammal. Az viszont biztos, hogy lámpát, csengõt, meg hasonló dolgokat nem fogok felszerelni rá

Posted 2005. April 12. - 20:49

Akartam reagálni, csak aztán észrevettem, hogy már javítottál. Az üzenetet meg nem lehet törölni, úgyhogy csak módosítottam. Bocsi országútisok, ez volt az utolsó off.
Posted 2005. April 12. - 20:25

De elõfordult. De utána nem szídtam a rendõröket. Sõt, mint írtam, fényes nappal is kifizettem szó nélkül a bûntetést!
Posted 2005. April 12. - 16:00

valamikor augusztusban lesz, ha jól tudom.
Fel-fel Dobogókõre 1000el!!!!
Fel-fel Dobogókõre 1000el!!!!
Posted 2005. April 12. - 15:54

A Békás kupa III. fordulója mikor lesz? (weboldal)
Montisok is szoktak azért indulni igaz?
Köszi:Szammer
Montisok is szoktak azért indulni igaz?
Köszi:Szammer
Posted 2005. April 12. - 15:49

Lazus:
Szoktam lámpát hordani, de biztos Veled is elõfordult már,h valamikor nap közben elindulát otthonról, és úg alakult,h csak sötétedés után értél haza. Aznap is ilyen lehetett velem, nemtudom mikor indultam, de mindgi hátizsákkal tekrek, amiben többnyire ott pihen a két lámpa(bringáról lelopják). Van,h napokig cipelem,holott nem is ülök bringán, van,h éppen nincs nálam, mikor szükség lenne rá.
Ez 1 ilyen eset volt.
Veled sosem fordult elõ?????????????????????????
Szoktam lámpát hordani, de biztos Veled is elõfordult már,h valamikor nap közben elindulát otthonról, és úg alakult,h csak sötétedés után értél haza. Aznap is ilyen lehetett velem, nemtudom mikor indultam, de mindgi hátizsákkal tekrek, amiben többnyire ott pihen a két lámpa(bringáról lelopják). Van,h napokig cipelem,holott nem is ülök bringán, van,h éppen nincs nálam, mikor szükség lenne rá.
Ez 1 ilyen eset volt.
Veled sosem fordult elõ?????????????????????????
Posted 2005. April 12. - 15:46

Tényleg szarabbak a képek, mint a Békás I. vagy a Tihany Kupa képeinél.
Részben az idõjárás, részben a fotós, részben válogatásból adódik a 2minõség-romlás".
De örüljünk,h vannak képek!!! 2-3éve még csak a BVKK-n volt pár fotót, az is a mezõny elsõ 20indulójáról, aztán csá.
Én örülök,h vannak fotók, megtaláltam rajta magamat, két edzõtársamat, egy csapattársamat, és az öcsémet is. Pedig mind külön-külön értünk célba. Láttam a Kovalóczy-t is, a Szuromi Bencével a nyakában....szerintem nem rossz fotók, még elfogadhatóak.
Szerintem.
Részben az idõjárás, részben a fotós, részben válogatásból adódik a 2minõség-romlás".
De örüljünk,h vannak képek!!! 2-3éve még csak a BVKK-n volt pár fotót, az is a mezõny elsõ 20indulójáról, aztán csá.
Én örülök,h vannak fotók, megtaláltam rajta magamat, két edzõtársamat, egy csapattársamat, és az öcsémet is. Pedig mind külön-külön értünk célba. Láttam a Kovalóczy-t is, a Szuromi Bencével a nyakában....szerintem nem rossz fotók, még elfogadhatóak.
Szerintem.
Posted 2005. April 12. - 14:50

transzporter: a képeknek semmi bajuk, az idõ volt esõs, párás. Az arcokat is rendesen lehet látni. Vagy a gépeddel van valami, vagy nagyon igényes vagy (ezek digitális képek, nem mûvésziek).
Posted 2005. April 12. - 14:11

Szép (néha elmosódott) tájképek lennének, csak a legtöbb képen zavaró az a kis maszat ami valamiféle biciklisnek néz ki... Biztos van aki örül neki amikor megtalálja a képbõl épp távolodó hátsó felét de ellenpéldának elég csak a KSI-Kupás képeket megnézni (az idõjárási körülmények ugye hasonlók voltak). Ennyi képbõl szerintem szerencsésebb lenne pl. a célbaérkezõket a befutónál megörökíteni. Darabra megvan ennyi, csak nem tudom mi alapján lettek kiválogatva. Jó, Visegrádon jóval többen indultak de a képek minõsége de méginkább a kompozíció az.......inkább nem mondok semmit. Nézzétek meg. De akár a Békás 1. forduló vagy a már említett KSI-Kupás képek is jobbak, nem kell messzire menni (pl. www.grahamwatson.com vagy a cyclingnews). Na mindegy, igazából nem ez a lényeg hanem a verseny, meg hogy szeretünk biciklizni. Ezért lesz@rom, neked lehetek transzformátor is (csak az nem ugyanazt jeleni)
U.I.: vagy pl a 2004-es Békás II-rõl Farkas András képeit amik szerintem jók.
De többet tényleg nem érdemel a téma.
U.I.: vagy pl a 2004-es Békás II-rõl Farkas András képeit amik szerintem jók.
De többet tényleg nem érdemel a téma.
vendég_hasosz_*
Posted 2005. April 12. - 13:50

Posted 2005. April 12. - 13:17

Tényleg úgy tudom, hgy járdán csak 14 évnél fiatalabbak bringázhatnak. Amire gondolsz, hogy kerékpárút van a járdán, akkor az már nem járdának minõsül... De ebben modt tévedhetek, nem vagyok benne biztos.
Azt viszont tudom, hogy Németországban déli 12 órakor, verõfényes napsütésben megbûntettek a rendõdök, mert nem volt a bringámon lámpa!!! És ott is elõírja a kresz a dinamót. Illetve csak a 12 kg-nál könnyebb bicikliken lehet elemes lámpát alkalmazni.
Ha megkérdeznéd az embereket egy baleset elõtt, hogy miért megy olyan gyorsan, stb., azt mondaná, mert száraz az út, nem jön senki, jól látszik minden. Aztán a baleset után megkérdeznéd, hogy miért történt, akkor megcsúszott, szembe jött, nem látta... Amit mondasz, az csak addig érv, amíg nem történik baj. Egy rohadt lámpa 1000 Ft, a biciklid (nem a nagyon jó országútid) 35000. Hidd el, ha egy elemes lámpa lett volna rajta, nem szól egy szót sem. A magad biztonságáról van szó. Ne haragudj, de ezt én nem vagyok képes megérteni. Ugyanolyan hülyeség, minthogy az ember nem köti be a biztonsági övét. ha dierkt veszélyezteted magad, az még OK, csak utána ne a rendõrt szídd, aki ezt szóvá teszi. Ha meg ráadásul történik veled valami, a gyógykezelésed meg az én adómból megy. Ha mindenki vigyázna magára, akkor az adó is kevesebb lenne. Ez tény, ezen ne vitatkozzatok! Inkább vigyázzatok magatokra!
Azt viszont tudom, hogy Németországban déli 12 órakor, verõfényes napsütésben megbûntettek a rendõdök, mert nem volt a bringámon lámpa!!! És ott is elõírja a kresz a dinamót. Illetve csak a 12 kg-nál könnyebb bicikliken lehet elemes lámpát alkalmazni.
Ha megkérdeznéd az embereket egy baleset elõtt, hogy miért megy olyan gyorsan, stb., azt mondaná, mert száraz az út, nem jön senki, jól látszik minden. Aztán a baleset után megkérdeznéd, hogy miért történt, akkor megcsúszott, szembe jött, nem látta... Amit mondasz, az csak addig érv, amíg nem történik baj. Egy rohadt lámpa 1000 Ft, a biciklid (nem a nagyon jó országútid) 35000. Hidd el, ha egy elemes lámpa lett volna rajta, nem szól egy szót sem. A magad biztonságáról van szó. Ne haragudj, de ezt én nem vagyok képes megérteni. Ugyanolyan hülyeség, minthogy az ember nem köti be a biztonsági övét. ha dierkt veszélyezteted magad, az még OK, csak utána ne a rendõrt szídd, aki ezt szóvá teszi. Ha meg ráadásul történik veled valami, a gyógykezelésed meg az én adómból megy. Ha mindenki vigyázna magára, akkor az adó is kevesebb lenne. Ez tény, ezen ne vitatkozzatok! Inkább vigyázzatok magatokra!