Naigen a Csepeli kanyar elég sík csak ott gondolom lámpaseregen keresztül kell küszködnöm magam a Rákóczin. Ilyen a Dunaharaszti felé vezetõ Soroksári is nekem az meg pont itt van közel. Ezeken lehet tekerni de széttöredezik a bringázás sok megállástól. Edzésnek nemtúl jó.
A szombati millenárist sztem kipróbálom valamikor ha nem lesz hó.
Nincs lámpasereg: kalandvágytól függõen a Szabadkikötõ út végénél rögtön el lehet menni jobbra (itt kátyús út és kóbor kutyák hada várja a turistát - szerencsére az utóbbiak lusták, általában csak ugatnak), vagy egyenesen továbbmenve a harmadik vagy negyedik lámpánál érdemes elmenni jobbra, a Hév mellé, innentõl gyakorlatilag lámpátlan (nem teljesen, de hosszú zöldek vannak, innentõl megállás nélkül lehet menni). Az a jó, hogy pont a jobboldali becsatlakozó utak nagyon ritkák, ezért érdemes ebbe az irányba menni, és nem visszafele (a budai oldalon ugyanez - a Budafoki úton befelé szuperül lehet haladni, kifelé már nem olyan jó).
A Soroksári út nekem nem tetszik, se kifelé, se befelé.
pcycle: Taksony szerintem nem a Csepel szigeten van... :-) Ha megnézed a térképet, akkor látszik, hogy Tökölig kell eljutni valahogy (itt még lehet nagy forgalom, pl. Szigethalomnál a híd miatt), innen viszont lefelé szinte meditálni is lehet, annyira kihalt a gát (Tököl - Szigetújfalu - Ráckeve útvonalon, a másik oldal azért forgalmasabb).