Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
kedves Ras! Semmi rossz szándék nincs bennem, nem mondom, hogy a vidéken élõ bicikliseknek nincs problémájuk a közlekedéssel. Csak az ésszerûség azt diktálja, hogy a pesten élõ bringások felvonulást szerveznek a forgalom miatt az Budapesten tegyék.
És ne várják a vidéki városokban élõk azt, hogy majd ha valaki megszervezi nekik és akkor elmennek. Pl május 17-re Miskolcra is lehet egy felvonulást szervezni. Mi a visszatartó erõ?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
kedves Mariann te hol élsz?
van rá egy deákom hogy Budapesten ::)

no comment :-X

de mielõtt átmegyünk BP vs. vidék flamebe tegyük hozzá hogy pl míg tavaly volt 200milli támogatás kerékpárutakra (miközben sokmilliárdokért autópályákat építettek :-\), akkor a Veszprém-Szentkirályszabadja 5kmt saját forrásból építtették a környékbeliek és azért nem épül tovább Almádiig mert nincsen rá lóvé (azaz Almádi nem tudja vállalni a rá esõ részt...), támogatásról meg ezek szerint nem is lehet álmodni...

szóval szép meg jó az a 200milka ami idén 0, és ez rossz >:(, viszont gyere kerékpározz Veszprémbõl Márkóra... az csak 5 kilóméter, de tutira 200as pulzussal és remegõ gyomorral dobod el a p*csába a bringát és kérsz Xeduxent a körzeti orvostól mert a 8as sem egy leányálom...
5 kilóméteren kb 40 kamion vagy teherautó elõz meg + buszok...
és most négysávúsítanak :-[
Veszprémbõl összesen 8 kilóméternyi kerékpárút vezet ki (aztán mindegyik elfogy egyszercsak), és ha jól tudom egyiket sem állími támogatásból építették (kb 3 kilóméterbe tolt lóvét a H******* biztosító)

viszonyítási alap: Párizsban idén 100km kerékpárutat építenek
megyünk Európába :'( :-\ :-X

ui: ettõl még ott leszek, mert ha Bpn jobb lesz a helyzet akkor talán vidéken is javul valamicskét egy idõ múlva ::)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Lovas Gabinak üzenem, hogy azért szerveznek Budapesten biciklis felvonulást, mert Budapesten élnek. Bocs, de ha tenni akarsz valamit Miskolcon hát hajrá!

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

nem tudom milyen a miskolci belváros. csak azt tudom hogy budapesten csucsaforgalomban a rettenetesen bunko fövárosi autosok között biciklizni
még a terminátornak is félelmetes dolog.(engem még csak kétszer ütöttek el)
és orion hozzászolásában a lényeg az volt hogy nem épül biciklisút sehol.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
B*******k meg az európai fõvárosotokat!
Egyszerûen vérlázító, hogy mindenki csak BP-re gondol, a vidékkel meg legyen akármi! >:( >:( >:(
Én ott leszek a felvonuláson, több bicajos cimborám is jönni fog.
Csak megkérdezném: Hány km kerékpárút van Bp-n?
Csak azért, mert nálunk Miskolcon például az össz kerékpárút hossza kb 10 km!
Tehát a 200.000.000,-Ft-ból tavaly egy fillér sem jutott el hozzánk! Ez azért elgondolkodtató.
Nálunk is ugyanúgy megvannak a problémák és lenne igény is rá, de ugye nem centralizált az ország?
Hogy õszinte legyek, televan a szamócás napozóm azzal, hogy minden Budapestre és budapestnek, vidékre meg semmi.
Gondolkozzatok el ezen és ilyen kijelentéseket ne tegyetek!

(Bocs a hangnemért, de Orion hozzászólása végképp felbosszantott különösen az utolsó mondat.)

Orion

Orion

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Még egy ok május 17-re: Tegnap megerõsítették a budapesti híradóban, hogy az idén a tavalyi kétszázmillióval ellentétben egy árva forintot sem szánnak a kerékpárutakra. Tehát az idén építendõ utak mennyisége 0 azaz nulla km, ugyanennyi kerül tervezõazstalra is. Éljen európai fõvárosunk!

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás

miért van az hogy ilyenkor kedvem volna kicibálni a teherauto soföröket és odataposni a belüket az aszfaltra?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Köszönjük nektek, és mindenkinek aki mellénk áll ez ügyben. Az egyik legnagyobb segitség az, ha reklámozzátok a felvonulást, hogy minél több ember jöjjön el gurulni máj.17-én!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Sziasztok! Minden megmozdulásban benne vagyok, vagyunk. Én nem járok a városba kerékpárral, de a barátom igen. A legutolsó beszolás amit egy teherautó sofõrtõl kapott "Olyan szívesen elgázolnálak, mert utálom a bicikliseket". Pedig nem csinál semmit ahol lehet ott bicikli úton megy, eljár dolgozni és pont. Féltem Öt is és mindenkit aki a városban biciklizik. Nem baj ha csak páran vagyunk, az a fontos, hogy ne adjuk fel. ha megindul a dolog biztos sokan mellénk állnak, mert belátják, hogy van értelme küzdeni. Szervezésben nem vagyunk gyakorlottak, de tettre készek vagyunk. Sziasztok Mariann és Dezsõ

Wickee

Wickee

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Én is szívesen segítek szórni ha kell!!! De akkor szóljatok, ha kell, jó? az emilemre légyszíves köszike dhwickee@freemail.hu

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Haladunk haladunk...
Jelen pillanatban szórásra kerülnek a bringaboltokba a felhívások az aláírási példányokkal.
Ha nincs a környékeden légyszi jelezd itt, hogy el tudjuk juttatni oda is. ;)
Aztán készülnek a bringautak szélére elhelyezendõ szoróanyagok.
Egyenlõre itt tartunk, és tuti , hogy ott leszünk ;D

tr

tr

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
vagyunk sztem paran akik nem szolnak erdemben hozza ehhez a topichoz [ nincs idom a szervezessel foglalkozni ezer` nem esem abba a csapdaba hogy felslegesen igergessek ] de erdekelne hogyan alakulnak a dolgok. szoval T szervezogarda illetve annak szovivoje [ van ilyen? ] foglalja ossze hogy hogy allnak a dolgok..
tengermely tisztelettel
tr.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Ok vettük!
Gyertek nyugodtan minnél többen!
Jó kis meglepetést okozunk majd az autósoknak!

BigBoy

BigBoy

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv. Mindenkinet!

Az újságban olvastam errõl a rendezvényrõl.Tetszik a dolog, szívesen mennék egy barátommal. Csak azért írok, mert kértétek, hogy jelezzük, ha jövünk. Íme, két ember ott lesz a "megbeszélt" idõpontban.

Sziasztok

DANEE

DANEE

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
én is szeretnék segiteni! de ugy nem fogok tudni, ha nem szoltok! eresszetek+ legkozelebb 1 privit!

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Köszi az infót!!
Figyelek, és ha kell szórni,stb.. és szóltok akkor rámozdulok a témára.
Csak szervezzetek bõszen én bízom bennetek.
Több tízezres felvonulást várok el tõletek... ;D

mojlepque

mojlepque

törzsvendég

• fórumtag
  • 295 hozzászólás
Most szerdán találkoztunk és megy a szervezés csak már nem a fórumon. De ha van vmi jelentõs fejlemény, akkor szólunk. El kezdtük terjeszteni a szórólapokat és az aláíróíveket. A többi feladat is halad. Greenpeace is feltette a felhívást a levelezõlistájára!
Egyelõre kb. ennyi!

üdv

bharsi

bharsi

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Miért áltatok igy le?
Vagy már a fórumon kivül mûködik a szervezés?
Egyáltalán müködik még??
???

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

hosszu tavon csak az egyetlen megoldas szerintem, ha megoldjak a kerekparozni akarok szamara a "veszelytelen" közlekedes lehetöseget, es kihalnak a bunkok akik azt gondoljak hogy minden gyengebbet meg kell szivatni

Sajnos ez az, ami nem fog megvalósulni. Legalábbis nem a mi életünkben. Mert bunkók, másnak rosszat akaró emberek mindig is lesznek.

brom

brom

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Azt hiszem egy felvonulás szervezéséhez könnyen találhatunk szponzort. A bicajboltoknak és a gyártóknak nagyon jól jön egy kerékpározást ösztönzõ mozgalom.
Azzal nem vagyok tisztában, hogy melyik hivatalhoz tartoznak a bicikliutak építése és fenntartása. A felvonulás után egy erõs lobbi sokat segíthet a helyzeten.