Na Uraim! Kicsit szar hangulatban olvastam a hozzávetéseket, de egy meghökkentett! Valamikor aktív sportoló voltam magam is, és a sport nem öldöklésre, hanem küzdelemre tanított. Coyot! Neked csak annyit, hogy 21 évesen lehetne annyi hozzáállásod, hogy a szabályokat nem ellenünk, hanem általában értünk csinálják. Ebben az országban nem sok olyan törvény és szabály van, ami jó, de KRESZ a közlekedõkért van. Mi a fene történe akkor, ha minden közlekedõ így gondolná, piros, piros nem jön semmi átmegyek. Csak egyszer kell, hogy jöjjön... Most Európainak tartjuk magunkat vagy csak mutogatunk kifelé. Az említett országokban hagyományai vannak a sport ezen területeinek. Egyébként kiváncsi lenék arra, hogy a haverjaid között nem találni olyat aki gk. vezetõ és ezzel a hozzáálással közlekedik. A kerékpárosok egymásrai is veszélyesek, ezt nem egy esetben tapasztalom. Egyébként Rás-nak igaza van. Ha valamelyikünk felbassza egy gk. vez idegeit, az nem azon fogja kitölteni a haragját, hanem egy másikon, aki nem is tehet semmirõl. Szerintem csak az vezet célra, ha megtanulna mindenki KÖZLEKEDNI függetlenül attól, hogy mivel teszi azt. A sportcélú edzéseket nem a Váci úton,a kipufogó gáz mételyében kéne tenni és a gyorsulási versenyeket pedig nem a sportolásra alkalmas utakon bemutatni a szakadt Ladával, mert arra tellik. Egyébként ha a Te átmész a piroson, azt mivel indokolod magadnak? Sietsz valahová? Nem azért jársz kerékpárral, mert az jobb, egészségesebb, és gyorsabb? Ha vezetnél akkor tudnád, és látnád, hogy sok vadbarom padlógázzal indul, hogy elérje a következõ pirosat, mert annyi esze nincs, hogy normálisan nem kéne kapkodni és talán zöldre érne a köv. lámpához. A kerékpárnál ugyan ez. Ha megvárom a zöldet lehet, hogy a következõnél is zöldre érek oda, de az minden esetre biztos, hogy a tyukszaros életem nem teszem kockár, mert elnézek valamit. Ennyit nem ér meg 1-2 perc. Én közlekedem a városban és célom van, hogy valahová elérjek. Ha sportolni akarok, akkor kimegyek valahova olyan helyre, ahol levegõt is szívhatok, és nem a gázt. A véleményem egyébként az, hogy ezzel a hozzáálásoddal nem javítasz a megitlésünkön, hanem inkább rontasz vele. A földbe döngölöm azt aki nem olyan mint én korszak egyszer csak elmúlik, Te is leszel gk. vez, Te is fogod szidni a másikat, aki miatt valami elõre nem látott reakciót kell végrehajtanod. Akkor majd gondolj vissza arra, hogy húszonévesen pontosan ilyen voltál, de ha felnõtnek tartod magad, akkor csak annyit kéne csinálnod, hogy egyszer csak leülj egy forgalmas helyen és nézd hogyan is közlekednek a társaink és gondolkozz el azon, hogy jól van-e ez így. Én megtettem és és igen elgondolkoztató eseteket láttam. Zárszóul csak annyit, hogy 40 évesen több tízezer km-t kerekeztem le és még élek és tekerek és ezt csak annak köszönhetem, hogy magamra számítok az utakon itthon és kölföldön egyaránt, mert az általad említett országokban sem minden fenékig tejfel ezen a területen.
Maci
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00
Indította
flame
, 2002. október 27. 21:42
Írta 2003. szeptember 03. - 23:48

Írta 2003. szeptember 03. - 21:13

nalátod, így kell felfogni. énis szítkozódok(magamban) mikor el akarnak ütni a pojjénos emberek, de amikor majdnem pofára esek pl. egy dirten akkoris.. semmi különbség. amúgyén csak azokat a vicces fiúkat nem szeretem, akik pojjénból huzzák rám a kormányt... lefele sasadival párhuzamos úton... iletve pl GT letörésnél. ilyenkor nem õket kéne büntetni, és nem az jut eszembe hogy miért nem a gyerekét is így ütik el, hanem h affene, hogy nõne ki elötte egy fa, vagy bárcsak cigánygyerekek potyognának az égbõl a kocsijára(széttörne simán ;D) vagy féltégla is jó lenne nálam... önvédelni féltégla
Írta 2003. szeptember 03. - 21:06

a városban ok ez a túlélõverseny dolog ! De Dunakeszi kertvárosban kicsit meglepõ ;D de majd bejárok edzeni ;D ;D
Írta 2003. szeptember 03. - 21:00

jajj, mekkora LOL! már el sem kell mennem a jános hegyre(az már unalmas, inkább legyen dirt), hogy a napi adrenalinadagomat megszerezzem. elég a városban tekeregni ;D ;D nemtudom mi a baj... tök unalmas lenne, ha nem lennének autók... nem lenne izgalom, kihívás, illetve egy magunknak kiadható cél
ööö hogyishíjják. konspiráció. janem, inspiráció.
szal ez kell nekem.. napi túlélõtúra ;D ;D
ööö hogyishíjják. konspiráció. janem, inspiráció.
szal ez kell nekem.. napi túlélõtúra ;D ;D
Írta 2003. szeptember 03. - 20:54

te ideges vagy most én meg nemszóval megértelek...
pedig engem is ütöttek már el majdnem nem is egyszer...
mindenesetre én azt látom hogy mindenütt az ellenségeskedés a szitkozódás terjed a világban nem csak a kerékpárosok és autósok közötti kapcsolatban.. márpedig így nehéz lesz pozitív fejleményeket elérni..
anyázással, szitkozódással, "jókívánságokkal" nem megy semmire az ember
egy kínai mondást idézve: "az ideges ember saját maga ellensége"
de az egész tipikus példája az agresszió agressziót szül elcsépelt szófordulatnak is... (és az ördögi körbõl nehéz kilépni...)
és Coyote a hozzászólásaimat ne vedd magadra mert nem a konkrét esetedhez szólnak, hanem egy mentalitásról...
pedig engem is ütöttek már el majdnem nem is egyszer...
mindenesetre én azt látom hogy mindenütt az ellenségeskedés a szitkozódás terjed a világban nem csak a kerékpárosok és autósok közötti kapcsolatban.. márpedig így nehéz lesz pozitív fejleményeket elérni..
anyázással, szitkozódással, "jókívánságokkal" nem megy semmire az ember
egy kínai mondást idézve: "az ideges ember saját maga ellensége"
de az egész tipikus példája az agresszió agressziót szül elcsépelt szófordulatnak is... (és az ördögi körbõl nehéz kilépni...)
és Coyote a hozzászólásaimat ne vedd magadra mert nem a konkrét esetedhez szólnak, hanem egy mentalitásról...
Írta 2003. szeptember 03. - 20:47

NEM az ellenségem ! Egyszerûen közömbös számomra akkor ott természetesen ellenség hiszen a túlélésrõl van szó. így utólag már nem érdekel örülök, hogy túl éltem de nem rajta múlott. Ha majd lesz gyerekem, hogy engedjem ki ilyen emberek közé ?!
De lehet, hogy igazad van, ha elütnék a gyerekét ez még abból se tanulna... Meg szegény gyerek nem tehet róla, hogy hülye az anyja
De lehet, hogy igazad van, ha elütnék a gyerekét ez még abból se tanulna... Meg szegény gyerek nem tehet róla, hogy hülye az anyja
Írta 2003. szeptember 03. - 20:32

"remélem a gyerekét hasonló körülmények között fogják halálra gázolni. Õszintén kívánom neki ! "
ilyesmit te kinek szoktál kívánni? :
:-X
nem kötözködni akarok, csak szerintem itt sántít az egész dolog...
ilyesmit te kinek szoktál kívánni? :

nem kötözködni akarok, csak szerintem itt sántít az egész dolog...
Írta 2003. szeptember 03. - 20:20

Nekem nem ellenségem!
Sajnos ezek az emberek csak így értenék meg mit is tettek, tesznek. Ha most nem mi lettünk volna ott hanem mondjuk egy család bringázik vagy csak egy kisgyerek (mellékutcában történt a dolog) akkor õk már nem keltek volna fel onnan. Szóval csak a rutinnak meg annak, hogy ez volt a sokadik ilyen helyzet köszönhettük, hogy nem lett a dologból semmi.
Ha én átmegyek a piroson csak akkor teszen ha nem veszélyeztetek semkit engem nem érdekel ha valaki szabálytalankodik csak ne üssön el !!! a kettõ nem következik egymásból !
Sajnos ezek az emberek csak így értenék meg mit is tettek, tesznek. Ha most nem mi lettünk volna ott hanem mondjuk egy család bringázik vagy csak egy kisgyerek (mellékutcában történt a dolog) akkor õk már nem keltek volna fel onnan. Szóval csak a rutinnak meg annak, hogy ez volt a sokadik ilyen helyzet köszönhettük, hogy nem lett a dologból semmi.
Ha én átmegyek a piroson csak akkor teszen ha nem veszélyeztetek semkit engem nem érdekel ha valaki szabálytalankodik csak ne üssön el !!! a kettõ nem következik egymásból !
Írta 2003. szeptember 03. - 20:15

szerintem ne mjó dolog ilyesmiket kívánni a másik félnek..
ezzel semmivel sem vagy különb nála.. ha nem szereted legalább ne akarj neki ártnai (még ha csak ilyen "jókívánságokkal" is...)
szerintem az egész ott kezdõdik hogy ne ellenségnek tekintsük az autósokat... pláne mivel egy ellenséggel nem lehet kiegyezni...
szóval ott kéne kezdeni hogy megváltoztatni a bringás társadalomban az autósokkal kapcsolatos negatív véleményeket és ezzel párhuzamosan "átnevelni" az autósokat is...
ha csak az egyiket csináljuk az egész nem mûködik!
amíg te is átmész a piroson, amíg a suhancok letürdelik a visszapillantókat, amíg te is eleve úgy állsz hozzá egy autóshoz ahogy õ tehozzád addig itt semi sem fog változni...
ezzel semmivel sem vagy különb nála.. ha nem szereted legalább ne akarj neki ártnai (még ha csak ilyen "jókívánságokkal" is...)
szerintem az egész ott kezdõdik hogy ne ellenségnek tekintsük az autósokat... pláne mivel egy ellenséggel nem lehet kiegyezni...
szóval ott kéne kezdeni hogy megváltoztatni a bringás társadalomban az autósokkal kapcsolatos negatív véleményeket és ezzel párhuzamosan "átnevelni" az autósokat is...
ha csak az egyiket csináljuk az egész nem mûködik!
amíg te is átmész a piroson, amíg a suhancok letürdelik a visszapillantókat, amíg te is eleve úgy állsz hozzá egy autóshoz ahogy õ tehozzád addig itt semi sem fog változni...
Írta 2003. szeptember 03. - 20:06

Megint csak Olasz o.-val tudok példálózni ahol amikor megszületik egy gyerek vesznek neki bringát... bringával járnak iskolába 14 évesen átülnek a robogóra és amikor oda kerülnek hogy autó akkor már eltöltöttek pár évet a közúton...
Persze azért Romában kicsit más a tempó ott is mint vidéken de meg a rómaiak is 1000szer türelmesebbek nálunk !
Egyébként mi hova rohanunk ?! Nem tudom megérteni azokat az autósokat akik a városban száguldoznak, miért nme indul el inkább idõben ?! És különben is mi múlik azon a 10-15 másodpercen amíg át enged egy gyalogost az úttesten ??
Most jöttem meg edzésrõl és egy Nissan Micras csaj majdenm az egész sort letarolta Dunakeszinél mert a mellékutcában kb 80-90 -nel elõzött minket és kikanyarodott elé egy autó, a csaj persez nem a fékre lépett hanem csak simán ránk rántotta a kormányt... remélem a gyerekét hasonló körülmények között fogják halálra gázolni. Õszintén kívánom neki !
Persze azért Romában kicsit más a tempó ott is mint vidéken de meg a rómaiak is 1000szer türelmesebbek nálunk !
Egyébként mi hova rohanunk ?! Nem tudom megérteni azokat az autósokat akik a városban száguldoznak, miért nme indul el inkább idõben ?! És különben is mi múlik azon a 10-15 másodpercen amíg át enged egy gyalogost az úttesten ??
Most jöttem meg edzésrõl és egy Nissan Micras csaj majdenm az egész sort letarolta Dunakeszinél mert a mellékutcában kb 80-90 -nel elõzött minket és kikanyarodott elé egy autó, a csaj persez nem a fékre lépett hanem csak simán ránk rántotta a kormányt... remélem a gyerekét hasonló körülmények között fogják halálra gázolni. Õszintén kívánom neki !
Írta 2003. szeptember 03. - 19:56

Na ja, ez már sok embernek az agyában megfordult, hogy a jogsihoz kéne néhány óra forgalomban kerékpárral. Asszem van is olyan ország, ahol ez mûxik, de azért nem venném biztosra. Mindenesetre elég nehezen kivitelezhetõ. Mármint nálunk. Gondolj bele, mit szólna az elkényelmesedett nép hozzá! És persze sokan nem is tudnak kerózni. Vagy ha nem kötelezõ lenne, akkor legalább v.mi kedvezményt kapnának azok, akik végigcsinálták, pl. olcsóbb lenne nekik a jogsi, 2 ajándék büntetõpont (mármint minuszba
, vagy bármi hasonló. Mert kötelezõvé egyhamar nem fogják tenni. Ki csinálná meg?? Ott felül nagyon jól elüldögélnek a babérjaikon, kapják/lopják a tömérdek pénzt, akkor meg miért hoznának ilyen döntéseket?? Sajná az Eutól nagyon-nagyon messze vagyunk. Nekünk v.milyen Balkáni Únióhoz kellett volna cssatlakozni, ott legalább vinnénk a pálmát!!! :-\ Egyébként tényleg igaz, hogy vidéken valamennyire kultúráltabbak a népek közlekedés szempontjából. Talán nyugisabbak egy kicsit, nem tomm.....

Írta 2003. szeptember 03. - 19:33

igen, valahogy így van. de nemtudom h voltál e már sátoraljaújhelyen. mi mikor lementünk oda, akkor teljesen megijedtünk át tudtunk sétálni(!) az úttesten!... meg mikor leléptünk az útra, már messze fékezni kezdtek az autósok, akik városban nem is mentek sose többel 50-nél... persze ide is lejött néhány pesti/szlovák pszihopata, aki versenypályának nézte.. szal ez városfüggõ is.
és ma láttam egy metró cimoldalát:
"ötször többen halnak meg a magyar utakon, mint az uniós országokban" szal ezt lehet ránkfogni, de 10 kerékpáros balesetbõl max 1-2 a bicós hibája. szal az autósok nem tudnak vezetni... egyszer rá kéne ültetni bicóra az ilyen vezetõket, és kiküldeni budapest útjaira: és röhögni, amikor épp el****a egy autó...
és ma láttam egy metró cimoldalát:
"ötször többen halnak meg a magyar utakon, mint az uniós országokban" szal ezt lehet ránkfogni, de 10 kerékpáros balesetbõl max 1-2 a bicós hibája. szal az autósok nem tudnak vezetni... egyszer rá kéne ültetni bicóra az ilyen vezetõket, és kiküldeni budapest útjaira: és röhögni, amikor épp el****a egy autó...
Írta 2003. szeptember 03. - 19:23

Összefoglalva: A fõ probléma az, hogy Magyarországon nincs kultúrája a kerékpáros/autós közlekedésnek. Az emberek már-már balkáni szinten vezetnek. (idegesek, agresszívek, letolják egymást az útról, ráálnak a másikra, semmi udvariasság, a kerékpárosokhoz fûzõdõ viszonyukat meg asszem nem kell ecsetelnem) Ahhoz, hogy ez megváltozzon sajnos nagyon sok idõ kell. Addig annyit tehetünk mi kultúrált népek, hogy ott vagyunk az utakon, és példát mutatunk mind kerékpárral, mind autóval. Továbbá felvonulásokat szervezünk, röplapokat osztogatunk, mert ha csak néhány autós is elolvassa, és felfogja, ami a papíron áll, és ezzel akárcsak egy balesetet is megelõztünk, akkor már megérte a dolog. De ha senki nem tesz semmit, akkor a helyzet sem fog változni. Csodát pedig ne várjunk!
KisÖcsike
KisÖcsike
Írta 2003. szeptember 03. - 16:35

12 éves korom óta bringázom a bp-i forgalomba nem látom ,hogy bármi is változott volna.
Sõt szerintem évrõl évre rosszabb lesz a helyzetünk. Egyre nehezebb közlekedni a rossz minõségû utak és a vezetni nem tudó de autóba ülõ emberek miatt.
Az autósokat nem érdekli a mi életünk sõt néha még a sajátjuk se, azt hiszik, hogy azért mert õk egy fémdobozban ülnek velük nem történhet semmi...
Sajnos amíg ezen a nézeten vannak és azon, hogy az út csak az övék mindíg lesznek halálos balesetek és nem csak kerékpárossal.
A probléma az autósok hozzáállásával van, egyszerûen nem gondol bele, hogy mi csinál. pl Olaszországba ha nem fértek el mellettem lelassított az autójával és kivárt egy olyan helyzetet amikor biztonságosan meg tudott elõzni (mondjuk kinn sokkal szélesebbek az utak mivel az út szélét jelzõ fehér csíkon túl még jó 1 méter széles csíkban van aszfalt) A kedvenc példám pedig tavaly esett meg Deutschlandsberg amikor egy csapattársammal együtt metün edzeni és jött egy bazi nagy pótkocsis teherautó mögöttünk. kb 20-al mehettünk a teherautó lelassít és jön mögöttünk 20-al olyan jó 10 méter kihagyva. Szembõl folyamatosan jöttek az autók, amikor kicsit szélesebb lett az út lehúzódtunk mutattuk neki, hogy menjen !(elféert volna) intett megköszönte és tovább jött mögöttünk majd amikor már télleg senki de senki nem jött szembe akkor átment a túlsó sávba de úgy hogy a kereke a túloldalon teljesen az út szélén volt és úgy került ki, hogy a szelét se éreztük.
Mindezek azért történhetett, mert azok az emberek ültek már bringán életükbe, a gyerekük is bringázik és tuti, hogy amikor hazamegy õ is felül a bringára...
Sajnos nálunk az autós amikor leszorít nem gondol bele, hogy holnap a gyereke is kimegy bringázni vasárnap õ is elmegy Szentendrére a családdal.
Szóval amíg erre nem sikerül rádöbbenteni az autósokat addig itt nem fog változni semmi. Szóval nem hinném, hogy a halálesetekre kellett volna kihegyezni ezt a dolgot, persze így biztosított volt a Fókuszban a fõmûsoridõ de inkább azt kéne hirdetni, hogy figyelj a bringásokra, mert a Te gyereked is bringázik stb...
Sõt szerintem évrõl évre rosszabb lesz a helyzetünk. Egyre nehezebb közlekedni a rossz minõségû utak és a vezetni nem tudó de autóba ülõ emberek miatt.
Az autósokat nem érdekli a mi életünk sõt néha még a sajátjuk se, azt hiszik, hogy azért mert õk egy fémdobozban ülnek velük nem történhet semmi...
Sajnos amíg ezen a nézeten vannak és azon, hogy az út csak az övék mindíg lesznek halálos balesetek és nem csak kerékpárossal.
A probléma az autósok hozzáállásával van, egyszerûen nem gondol bele, hogy mi csinál. pl Olaszországba ha nem fértek el mellettem lelassított az autójával és kivárt egy olyan helyzetet amikor biztonságosan meg tudott elõzni (mondjuk kinn sokkal szélesebbek az utak mivel az út szélét jelzõ fehér csíkon túl még jó 1 méter széles csíkban van aszfalt) A kedvenc példám pedig tavaly esett meg Deutschlandsberg amikor egy csapattársammal együtt metün edzeni és jött egy bazi nagy pótkocsis teherautó mögöttünk. kb 20-al mehettünk a teherautó lelassít és jön mögöttünk 20-al olyan jó 10 méter kihagyva. Szembõl folyamatosan jöttek az autók, amikor kicsit szélesebb lett az út lehúzódtunk mutattuk neki, hogy menjen !(elféert volna) intett megköszönte és tovább jött mögöttünk majd amikor már télleg senki de senki nem jött szembe akkor átment a túlsó sávba de úgy hogy a kereke a túloldalon teljesen az út szélén volt és úgy került ki, hogy a szelét se éreztük.
Mindezek azért történhetett, mert azok az emberek ültek már bringán életükbe, a gyerekük is bringázik és tuti, hogy amikor hazamegy õ is felül a bringára...
Sajnos nálunk az autós amikor leszorít nem gondol bele, hogy holnap a gyereke is kimegy bringázni vasárnap õ is elmegy Szentendrére a családdal.
Szóval amíg erre nem sikerül rádöbbenteni az autósokat addig itt nem fog változni semmi. Szóval nem hinném, hogy a halálesetekre kellett volna kihegyezni ezt a dolgot, persze így biztosított volt a Fókuszban a fõmûsoridõ de inkább azt kéne hirdetni, hogy figyelj a bringásokra, mert a Te gyereked is bringázik stb...
Írta 2003. szeptember 03. - 16:06

hááát, valahogy így. autósok nekünk beszélnek, igaz, van normális is közöttük, de azért a többség ugyanolyan mint a kerékpárosok.. piroson áthajtásról beszélnek, miközben naponta csapnak el majdnem amikor látják hogy piros, kivágnak a sorból, át a szemközti sávba, és csikorgó kerekekkel rágyorsulnak a zebrára. szal ahogy köztünk is van olyan, aki úgy megy át a piroson, hogy komolyan veszélybe sodorja az autósokat, úgy a kocsik között is van ugyanez... csak amikor a kocsi el akarja sodorni a klerékpárost, akkor a kocsi röhögve továbbhajt, semmi következmény, de amikor a kerékpáros csinálja uigyanezt, abbol meg a kocsi szivja meg: öszetörik(akárcsak a kerékpár/os) és jön egy több órás forgalmi dugó... szal ez feltünöbb, és az autósok még jobban ellenünk lesznek.. de ezek vannak ritkábban, sokkal inkább a kocsik szorítabnak le minket.. csak az nem tünik fel nekik, hogy az út szélén fekszik egy bicós a drautszamarával összecsomózódva...
Írta 2003. szeptember 03. - 16:05

Coyote!
"hogy nézne ki ha a bringások egymásra szólnának hogy ezt ne csináld meg azt ne.. "
Talán egy elgázolt kerékpáros jobban néz ki??? Igenis, egy kerékpárosok is nyugodtan rászólhat a másikra, ha az veszélyezteti a forgalomban résztvevõket!!! (Maci esete) A felvonulás pedig szerintem nagyon is sikeres volt! Én úgy érzem (és ezzel nem is vagyok egyedûl), hogy a felvonulás óta, ha nem is sokat, de legalább egy picit javult a helyzet!! Sokan hallottak a demonstrációról, és sokakhoz el is jutotott az üzenete! Itt emberéletekrõl van szó, ami nem játék! Minden lehetõséget meg kell ragadni, hogy javítsunk helyzeten!
KisÖcsike
"hogy nézne ki ha a bringások egymásra szólnának hogy ezt ne csináld meg azt ne.. "
Talán egy elgázolt kerékpáros jobban néz ki??? Igenis, egy kerékpárosok is nyugodtan rászólhat a másikra, ha az veszélyezteti a forgalomban résztvevõket!!! (Maci esete) A felvonulás pedig szerintem nagyon is sikeres volt! Én úgy érzem (és ezzel nem is vagyok egyedûl), hogy a felvonulás óta, ha nem is sokat, de legalább egy picit javult a helyzet!! Sokan hallottak a demonstrációról, és sokakhoz el is jutotott az üzenete! Itt emberéletekrõl van szó, ami nem játék! Minden lehetõséget meg kell ragadni, hogy javítsunk helyzeten!
KisÖcsike
Írta 2003. szeptember 03. - 15:30

Lehet röplapozni, anyázni, de ameddig a kerósok nem szolnak a másikra, addig semmi nem történik.
Szia !
Nekem az autósokkal csak annyi a bajom, hogy mindegyik önkéntes rendõrnek képzeli magát...
Nekem mutogat, hogy menjek le a kerékpárútra mert úgy van a kresz-ben de azt már elfelejti, hogy a kresz-ben az is benne van, hogy lakott területen belül 50 km/h a megengedett sebesség !!! ÉN se ordibálok az út szélén, hagy lassabban...
Ebbõl az egészbõl csak arra akartam kilyukadni, hogy hogy nézne ki ha a bringások egymásra szólnának hogy ezt ne csináld meg azt ne.. Ezt mindenki maga érzi, hogy mit vállal be és a saját itélõképességére van bízva minden forgalmi helyzet.
Pl én is át szoktam menni a piroson. de nem mindegyiken és nem mindenáron... Ha látom, hogy piros a lámpa lassítok körbenézek és ha nem jön senki akkor átmegyek, mert nem azért ültem fel a bringára, hogy ott álljak a keresztezõdésben. Én csak annyit szeretnék, hogy minden autós hagyjon békén ne szorítson le, hagyjon élni stb....
Szerintem ezek a demonstrációk nem oldanak meg semmit ez pont azokhoz az emberekhez nem jut el akikhez kéne, sõt még mérgelõdnek is, hogy már megint le van zárva a fél város valami baromság miadt. Esetleg 1percig mélyen együtt érez aztán a következõ sarkon már nem adja meg a bringásnak az elsõbséget...
Erre az egész helyzetre csak az lenne a megoldás, hogy addig nem kaphatna valaki jogsit amig x kilómétert le nem bringázott robogózott a városban...
Írta 2003. augusztus 27. - 21:10

Na üdv Mindenkinek!
Idáig nem igen volt idõm netezni, szabadság stb.
Most olvastam végig a termést. Körte Nekem is hiányzol ;D!
Hát az elmúlt idõ élményeit inkább nem írnám meg, mert a Tolsztolj mû egy kis novella lenne, de azért lenne mit mondani. A lényeg, hoyg az az érzésem, hogy néhány ember megfeszül, hogy ember és közlekedõ számba vegyék a kerékpárost, de a nagyon nehéz építkezést egy két vadbarom egy pillanat alatt lerombolja. A minap csak néhány pilanaton múlott, hogy egy barmot ne az esti hiradóban lássak, tilos jelzés vasúti átjáró és a menetrendszerinti gyors. A többit Rátok bízom. Lehet röplapozni, anyázni, de ameddig a kerósok nem szolnak a másikra, addig semmi nem történik. Néha olyan érzésem van, hogy az a jó fej, aki áthágja a KRESZ-t. Ezeket azért volán mögé is ültetném. Aki kerekezik és vezet, az tudja mirõl beszélek. A lényeg, hogy ne csak a gk. vezetõket ba... gassuk, de a kerékpárosoknak is szoljunk oda, ha olyan helyzet van. Egyébként nagy az isten állatkertje, sokan megvférnek benne. ??? A másik bajom az, hogy egy kis baleset miatt nem tudtam SAUH-ra menni, mert egy balfasz kerékpáros miatt szarrá törtem a céges kocsit, meg magam, így némi pihenõt tudtam kcsikarni a fõnökeimtõl. A lényeg, hogy a teli piroson úgy jött átt mint a golyó és nem sok választást hagyva nekem, vagy elütöm, vag valamerre el. Rossz irányba mentem, ott egy másik kocsi jöttt. így megbeszélhettük kinek a biztosítása fizt többet. Na ennyit a röplapokról, meg minden olyanról, hogy kinek mit kell csinálni.
Egyébként a felvonulásokat támogatom, hogy mindenki lássa, hogy nem Kínában élünk, hanem Europában, annak is a közepén, és talán így is kéne viselkedni. De mindenkinek!!!!!!!!!!!!!
Na ma ennyit, és örülök, hogy ismét két keréken bosszanthatom az emberiséget.
Maci
Idáig nem igen volt idõm netezni, szabadság stb.
Most olvastam végig a termést. Körte Nekem is hiányzol ;D!
Hát az elmúlt idõ élményeit inkább nem írnám meg, mert a Tolsztolj mû egy kis novella lenne, de azért lenne mit mondani. A lényeg, hoyg az az érzésem, hogy néhány ember megfeszül, hogy ember és közlekedõ számba vegyék a kerékpárost, de a nagyon nehéz építkezést egy két vadbarom egy pillanat alatt lerombolja. A minap csak néhány pilanaton múlott, hogy egy barmot ne az esti hiradóban lássak, tilos jelzés vasúti átjáró és a menetrendszerinti gyors. A többit Rátok bízom. Lehet röplapozni, anyázni, de ameddig a kerósok nem szolnak a másikra, addig semmi nem történik. Néha olyan érzésem van, hogy az a jó fej, aki áthágja a KRESZ-t. Ezeket azért volán mögé is ültetném. Aki kerekezik és vezet, az tudja mirõl beszélek. A lényeg, hogy ne csak a gk. vezetõket ba... gassuk, de a kerékpárosoknak is szoljunk oda, ha olyan helyzet van. Egyébként nagy az isten állatkertje, sokan megvférnek benne. ??? A másik bajom az, hogy egy kis baleset miatt nem tudtam SAUH-ra menni, mert egy balfasz kerékpáros miatt szarrá törtem a céges kocsit, meg magam, így némi pihenõt tudtam kcsikarni a fõnökeimtõl. A lényeg, hogy a teli piroson úgy jött átt mint a golyó és nem sok választást hagyva nekem, vagy elütöm, vag valamerre el. Rossz irányba mentem, ott egy másik kocsi jöttt. így megbeszélhettük kinek a biztosítása fizt többet. Na ennyit a röplapokról, meg minden olyanról, hogy kinek mit kell csinálni.
Egyébként a felvonulásokat támogatom, hogy mindenki lássa, hogy nem Kínában élünk, hanem Europában, annak is a közepén, és talán így is kéne viselkedni. De mindenkinek!!!!!!!!!!!!!
Na ma ennyit, és örülök, hogy ismét két keréken bosszanthatom az emberiséget.
Maci
Írta 2003. augusztus 18. - 20:39

"szia! en egy kerekparos vagyok es nap mint nap az eletemet kockaztatom az autok kozott. kerlek vigyazz ram es a tarsaimra, tartsd be a kresz-t!"
szerintem egy ilyen vagy ehhez hasonlo szoveget barki nyomtathatna maganak es ezeket a cetliket lehetne osztogatni a forgalomban spontan modon mindenfele felvonulastol fuggetlenul. en nem hiszek ezekben a vilagnapokban... :-\
szerintem egy ilyen vagy ehhez hasonlo szoveget barki nyomtathatna maganak es ezeket a cetliket lehetne osztogatni a forgalomban spontan modon mindenfele felvonulastol fuggetlenul. en nem hiszek ezekben a vilagnapokban... :-\
Írta 2003. augusztus 18. - 20:14

talán tiltja hogy X ember egymás után kerékpározzon? esetleg mind ugyanolyan pólóban?