Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1663 hozzászólás a témában

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Másrészt, ahogy a mesterem mondotta vala: "...gyere, vagy ne gyere, de ha nem jössz, ne mentegetõzz nekünk; csak magadnak kell számot adnod, mi nem haragszunk! ... bár a jelenléted hiányzott!"
Hát kit érdekel, ki hol volt? Az a fontos, ki volt! Mindenki oda megy, ami neki fontosabb, de nem kell sajnélni azt, amit kihagyott, mert ezzel elrontja a másik program ízét is.

Ahoy.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
A TÜNTETÉS elmaradt! Nem is volt szervezve! Annál inkább egy demonstráció, figyelem felkeltés, ami viszont igen jól sikerült, sõt még olyanok is hallotak róla, akik nem sokat kerekeznek. Sajnálom, hogy tüntetésnek tekintesz egy olyan megmozdulást, aminek az egyik apropója a kerékpáros társaink HALÁLA vagy nyomorékká válása. Talán ezt azért nem kéne. Akinek fontos volt az eljött, aki magáénak érezte az is ott volt és aki szimpatizált még az is. Úgy vélem a viszhangokból, ismerettségi körömbõl, hogy most talán messzebre elhangzott a mondanivaló, mint egy évvel ezelõtt. Köszönet a szervezõknek és azért meg kell hagyni, hogy a média is igen pozitívan állt a dolgokhoz és jól megragadta a 'mozgalom' mondanivalóját. Nos ennyi, és bocsi a hirtelen mondatért, de részemrõl a tüntetés egy megzabolázhatatlan tömeget jelent, demagóg, betanult szövegeket skandálva, felszított és izzított hangulatban, amirõl jelen esetben nem beszélhetünk, bár voltak relitensek, de ilyenek mindig is voltak és lesznek is.

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Na mi lett a tüntetéssel emberek? Egyáltalán meg lett tartva? Én is szívesen mentem volna, de gyalogos teljesítménytúrán voltam.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás
Nem inkább itt? ;)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Nézd meg magad...

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
ja, buko se volt rajtam :P
de mit mondtam amugy? asse tuttam hogy mivan.. ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igen, és éppen egy "jó biciklishez" nem méltó mondat hagyta el a száját! ;D

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
3 csatorna beszámolóját láttam, szerintem elég korrekt riportok sikerültek kiváltképp hogy Kisvajdát is látta az "egész" ország ahogy nyilatkozik a tv2-õn.

Azóta gondolom az autogrammokat osztja mint állat...

Sajnos idén nem tudtam ott lenni, de majd jövõre ;D

Szammer

Ja, és Lens a barátodat is felismertem!!!!!!!!

Grimus

Grimus

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

A politika mindenhol ott van! Politikusok nélkül jó ha 1 TV stáb kiment volna. A bükk marcin sem azért volt ott a sportminiszter úr, mert annyira rajongunk érte. Sajnos ez kell ahhoz, hogy el lehessen adni valamit a médiának. De ha igy legalább lesz valami eredménye és épülnek kerékpárutak, vagy jobban vigyáznak ránk az autosok akkor jöjjön jövõre is pollitikus. (Azt, hogy eredménye lesz sajnos nem nagyon hiszem, mert még a miniszter úr sem biztatott a hiradókban)

Gondolom, ez nekem szólt és teljes mértékig elfogadom, hiszen azt hittem, hogy csak néhány politikai aktivista keveredett közénk :-) Szóval ha ez kell a médiának, akkor legyen.

pbali

pbali

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Én oda tudom adni a TV2-õs híradót, esetleg megbeszélhetünk egy találkát a héten.
Miért nem tudod felrakni? Pl. ha regisztrálsz a tar.hu-n, oda fel lehet rakni ennyit bõven. De ha gondolod, akkor én felrakhatom, ha csak ez a gond.

medveczki

medveczki

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Sziasztok!

Meg van az RTL és az M1 híranyaga digitalizálva, csak a gond, hogy 30MByte és nem tudom hova felrakni. Akinek kell, annak kiírom CD-re, de jó lenne, ha a többi adó anyaga is eljutna hozzám és akkor együttesen plusz a publikált felvételekkel és videókkal. Sziasztok Zoli

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Kisvajda:
Jogos is lehet, amit mondasz, és ez azért másképp hangzik. Másszunk át a "Szabadonfut"-n belül a "Biciklizés a járdán ?!"-ba (most nyitottam), ott elmondhetjuk - meg más is - a véleményeket, és ha páran tanulnk/tanukunk belõle, már BANZAI!!!

Nemfáj

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát igen, ez valahol a mi hibánk is.
Csakhogy Flame már az elején is hangsúlyozta, hogy mindenki menjen nyugodtan. Normális körülmények között én se birnám ki, hogy 9km/h-val tötyögjek a városban és megtegyek egy pár tiz km-t másfél óra alatt, mégis sikerült, és sikerült másoknak is, akik nálam is jobban szoktak száguldozni!

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás

Miért leszel gyakorlottabb és jobb bringás attól, ha öreg mamikat és pici gyerekeket meg terhes anyákat ijesztegtsz a tömött körúti járdán.

ez nem arrol szol hogy direkt szo*assuk a gyalogosokat. egyszeruen mesz a jardan es mar nem tudsz mit tenni magaddal, es szorakozasbol jaszkaizé... nemtom mi ez a szo.., szoval menösködsz. semmi hatso szandek nincs benne.
az emg hogy emgijednek.. hát igen ez benne van. de a legtobben mosolyogva figyelik, mert nem 5 centire megyunk el az emberek mellet, hanem en legalabb 2 meterre kikerulom mert tudom hogy ok is ossze vissza mennek.
mellesleg igen, senki se szolt volna hogy hé fiuk, ne itt lécci és ne most. csak mindenki nezett ki a fejebol. ennyi. mikor lementunk az utrol, eccer szolt rank rave és egybol vissza. ennyi.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
sajna nem láttam egyik hiradót sem, valaki tudna linkelni, aki bedigizte?
thx

sezlonyrugo

sezlonyrugo

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Halihó evribádi!!

Én is szeretnék csatlakozni az elöttem szólókhoz, és szeretnék köszönetet mondani a szervezõknek. RaveAce, és Findlibébinek kiválltképp (mert személyesen csak õket ismerem), de természetesen a többieknek is, nagyon szépen meg volt szervezve a tali, le a kalappal elõttetek srácok, és formás kis növények, igazán élveztem a tekerést. ;)Sok jó arc kint volt, szerintem tegnap a kerékpáros réteg krémje emelte egy kicsit a szürke pesti és budai közlekedés amúgy is életveszélyes fényét. -na ez egy katasztrófális körmondat lett- Kifejezetten öröm volt a lelkemnek látni, hogy ennyien vagyunk. RaveAce a szívembõl szólt tegnap a hangosbemondón: "MINDANNYIAN EGYÉNISÉGEK VAGYTOK SRÁCOK!!!!" Ez kiválltképpen köszönöm neki. Szombat délután hallgattam a kocsiban a rádiót -Azt hiszem Klub, vagy Infó már nem tudom- és ott egy eléggé komoly kis beszélgetést folytattak a fõvárosi brongázás mai helyzetérõl! Sok érdekes dolgot mondtak, mind a kerékpárosok szemszögébõl, mind az autósokéból. Szóval jó volt. Ami nagyon megfogott a mûsor alatt, az egy kijelentés volt. Arra kért "minket" egy igazi városi tekerõ emberke, hogy a kresz szabályait betartva lehetünk egy kicsit "agresszívak" Ezt most nagyon sok idézõjelbe tettem. az agressziót most a feltünõség, és a könnyen észrevehetõség, az egyértelmû megnyílvánulások terén értem. Legyetek szabályosak, egyértelmûen, és könnyen felismerhetõen cselekedjetek, és ne féljetek az autósoktól. AZ AUTÓS JOBBAN FÉL TETÕLED MINT TE AZ AUTÓSTÓL.Ez tény, és érdemes szem elõtt tartani. Ha ezeket a kis dolgokat betartjuk kedves bicóstársak, akkor nagy meglepetés nem érhet! Persze mindenhol vannak kivételek. ::)

Na legyetek jók, és mégegyszer köszönöm a szervezõknek!

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
A politika mindenhol ott van! Politikusok nélkül jó ha 1 TV stáb kiment volna. A bükk marcin sem azért volt ott a sportminiszter úr, mert annyira rajongunk érte. Sajnos ez kell ahhoz, hogy el lehessen adni valamit a médiának. De ha igy legalább lesz valami eredménye és épülnek kerékpárutak, vagy jobban vigyáznak ránk az autosok akkor jöjjön jövõre is pollitikus. (Azt, hogy eredménye lesz sajnos nem nagyon hiszem, mert még a miniszter úr sem biztatott a hiradókban)

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Elõször is GRATULÁLNI szeretnék, hogy ilyen jól megszerveztétek! Idén a sajtó is sokkal jobban odafigyelt, mint tavaly az eseményre. Sajnos én most nem tudtam ott lenni, mert hétfõn szigorlatozom, de tavaly ott voltunk barátnõmmel és nagyon élveztük a tekergést. Remélem jövõre ott leszek megint és egyre többen leszünk.

Egyébként nem 2 kerékpáros halt meg sajnos tegnap, csak kettõrõl + 1 életveszélyesen sérültrõl számoltak be a hiradók. Sajnos én még tudok a tegnapi napról halálos kerékpárosgázolásról Borsod megyében. Hozzá kell tennem hogy a tegnapi három esetbõl 1-ben nem az autós vot a hibás.

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
burce: DE! :)
Gondoltam összejövünk "páran", ünnepelünk, a globális party pedig dec.31-én lesz! :)

Ez volt az egyetlen olyan szombat, amikor nincs igazán nagy tömegeket vonzó verseny vagy maraton!
Ez a szorgalmi idõszak utolsó szabad hétvégéje, hétfõn két, kedden és szerdán egy-egy vizsgám lesz.
Holnap kezdek készülni! :)

uff.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Amúgy még annyit, hogy ma két kerékpáros halt meg balesetben. Az egyikük Ladánybene térségében ittasan és kivilágítatlanul hajtott hajnali egy óra körül, a másikat Kõszegen szabályosan jelzett balra kanyarodás közben ütötték el hátulról. :(

Akkor szomorú nap ez a mai! E két eset is mutatja, hogy nem szabad abbahagynunk, amit tavaly elkezdtünk, és fel kell hivnunk figyelmünket a bringásokra a közlekedésben!
Ismeretlenként is gyászolom õket.