Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ne legyen több haláleset - Felvonulás: 2006. május 13. 11:00

- - - - -

• Please log in to reply
1663 replies to this topic

Perillustris

Perillustris

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Egy kerékpáros és két motoros vesztette életét abban a közúti balesetben, amely kedden este történt a 7-es fõúton, Polgárdi és Lepsény között - értesült a HavariaPress.

Az eddigi vizsgálatok szerint az ütközés, azért következett be, mert a kivilágítatlanul közlekedõ kerékpár vezetõje szabálytalanul eléhajtott a vele azonos irányba tartó motornak, amellyel így összeütköztek.

A baleset következtében a 34 éves kerékpáros és a motor 18 éves utasa a helyszínen meghalt, míg a motorkerépár 27 éves vezetõje a kórházba szállítást követõen halt bele sérüléseibe. A három halálos áldozattal járó, súlyos közúti baleset körülményeit a rendõrség szakértõk bevonásával tovább

P E R I L L U S T R I S

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Hmm, az elég szokatlan.. Motoros-biciklis baleset.. Érdekel, hogy mi is történt, de errol még nem írtak..Egyébként pont nem rég volt valami panasz nap arról, hogy szegény motoroskra senki nem vigyáz. Nem akarom a sztereotípiákat szaporítani, de én sajnos nagyon kevés normális motorossal találkoztam. Én ráadásul olyan vagyok, hogy ha áll a sor és észre veszem, akkor megpróbálok kihúzódni, hagy menjen..
Persze, ebbol lett is egy problémám, mert láttam jön, félrehúztam, addigra át ugrott rögtön a hátam mögött és majdnem betoltam a villamos alá. Ott üvöltözött velem...

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts
Megint meghalt egy kerékpáros. :(

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

a KRESZ szerint még dinamónak is kellene lennie a bringán, és névjegykártyatartónak, vagy minek. :)

Szerintem a "Gazálkodj okosan"-ban lévo szabályok az érvényesek még.. :D

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Hatulra-elolre 3-3 ezer forintert mar hibatlan minosegu villogot lehet kapni, nem hiszem, hogy ennyit ne erne meg barkinek a testi epsege.

Én elolre kicsit drágábbat vettem, de olyan jó ereje van, hogy egyszer-kétszer rámvillogtak szembol, hogy kapcsoljam már le.. :D Pedig nem is hord felfele.. De legalább látott rendesen. Mondjuk én is láttam az utat, ha nem volt ellenfény..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

de hamár villogó, akkor azon íratlan szabályt igazán betarthatnák, hogy elõre "fehér", hátra piros.
nem pedig random kiválasztás. Ez is okozhat galibákat. (persze, még mindig jobb, mint a semmi)
Valamint találkoztam már sárgával is, ami a közlekedésben leginkább a hossz jelzásáre van kitalálva (meg persze az indexre), ha nem tévedek.

Húha, van aki elölre teszi a pirosat??? Te jó ég!
Én is találkoztam sárgával. Ahhoz képest, hogy azt mondják a sárga jobb az éles látásnak, alig vettem észre.. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Villogóért büntethet a rendõr. Merthogy nem "folyamatosan" világít. A KRESZ is némi updatere szorulna...

a KRESZ szerint még dinamónak is kellene lennie a bringán, és névjegykártyatartónak, vagy minek. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Villogóért büntethet a rendõr. Merthogy nem "folyamatosan" világít. A KRESZ is némi updatere szorulna...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Perillustris

Perillustris

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Hatulra-elolre 3-3 ezer forintert mar hibatlan minosegu villogot lehet kapni, nem hiszem, hogy ennyit ne erne meg barkinek a testi epsege. Bar arrol is meg vagyok gyozodve, hogy a tobbseg egyszeruen tudatlan. Eppen ezert en mindig kerdore vonom oket. Nem egyszer volt, hogy csak elfelejtette bekapcsolni a bicajos.

En most az elsot amiatt vagyok kenytelen cserelni, mert a mult heti ketszeri sz*rra azas soran bebizonyosodott, hogy max. 5 percig birja a kikepzest. Szaradas (az ekezet-nelkuliseg varazsa:)) utan tokeletes. Egy vizallo kivitelu 6-8 ezer forint, igaz, ezzel mar a medenceben is jatszhatsz. :)
P E R I L L U S T R I S

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Egyébként ha már a kivilágítattlanság szóba került. az sem mindegy, hogy mivel teszi. Senki ne nyugodjon meg, hogy van egy szar kis villogója.

de hamár villogó, akkor azon íratlan szabályt igazán betarthatnák, hogy elõre "fehér", hátra piros.
nem pedig random kiválasztás. Ez is okozhat galibákat. (persze, még mindig jobb, mint a semmi)
Valamint találkoztam már sárgával is, ami a közlekedésben leginkább a hossz jelzásáre van kitalálva (meg persze az indexre), ha nem tévedek.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

"a társadalom megítélése apró dolgokban rejlik"...
...amúgy te megszoktad nézni,hogy mennyire pislákol a segged?...:)
(nem venni komolyan...)

Nem veszemkomolyan, de azért válaszolok.. :)
Én direkt úgy vettem hátsó és elsõ lámpát, hogy akár 2-300 méterrõl is jól lehessen látni, még normál utcai világítás mellett is (itt persze, nem ilyen nagy a hatótáv).. A hátsó villogót és az elsõ lámpát is úgy alakították ki, hogy oldalról is lehessen látni..
Egyébként nem nehéz ellenõrizni, olyan fénye van, hogy elég oldalra nézni és látszik a tereptárgyakon.. :)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
"a társadalom megítélése apró dolgokban rejlik"...
...amúgy te megszoktad nézni,hogy mennyire pislákol a segged?...:)
(nem venni komolyan...)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

..sokan egybemossák...vagy csak a másikat fogják fel...sajna...
...egyébként kemény volt...vagy inkább durva...

Tudom, miután leírtam éreztem, hogy sok..
DE döbbenetes néha, hogy az emberek nem veszik észre, hogy min múlik az életük! Mondjuk csak maradjunk a feltételezésnél. Mennyi két ceruzaelem? 2-300 Forint? Ezen szerintem nincs mit magyarázni..

(Mondom ezt úgy, hogy én is voltam ilyen hülye! És áldom a sorsot, hogy nem lett bajom. És rettegek, amikor a kedvesemmel megyünk, és nincs rajta bukó!)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
..sokan egybemossák...vagy csak a másikat fogják fel...sajna...
...egyébként kemény volt...vagy inkább durva...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Remélem, hogy értitek és nem félreértitek!

A közlekedés veszélyes üzem, és nem játszótér.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

...lehet,hogy csak elemcsere kellett neki...

Lehet, hogy kemény lesz, de:

Írja fel a sírjára!!!

(Most lelkiismeretfurdalásom van, hogy ezt írtam.. :( )

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
...lehet,hogy csak elemcsere kellett neki...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

én spec nem szeretnék egy ilyen öngyilkosjelölt miatt évekig álmatlanságban szenvedni....

Én majdnem ilyen álmatlanságba kerültem pár napja, pedig még csak este sem volt.. ha valaki akar, akkor nappal is tud olyan hülye lenni.. :(
Egyébként ha már a kivilágítattlanság szóba került. az sem mindegy, hogy mivel teszi. Senki ne nyugodjon meg, hogy van egy szar kis villogója. Szombaton tekertem egy picit este és 5-10 méterre voltam egy biciklistõl, mire észrevettem, pedig volt villógója, csak sz*r! Egy autós emnnyit látott volna belõle?

Perillustris

Perillustris

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
:( http://index.hu/poli...ar/baleset8875/ :(
P E R I L L U S T R I S

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
...csakhogy jobban esik úgy elpatkolni,hogy szinte nem is tud róla...jobbik esetben...
és semmi,sehogy sem jó...de ez van...