Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
Igen, sajnos marad..
Nem találtam Kulát :'(

Deville

Deville

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Rusty: mi van, mégse Kulázol? :-) marad a hátfájós Mobster váz?

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
Na akkor majd lesheted 2 hét múlva ..
Aztán majd megbeszélhetjük, hogy ki hazudik ;D ;D

juniorT

juniorT

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Ne higgyetek neki hazudik ;D ;D ;D

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
Tehát srácok összeállt a 2005-ös KELLYS MOBSTER versenygépem. Kicsit torz szülött lett de felismerhettek majd versenyeken vele :)
Tehát:
XTR fékek, elsõ, hátsó váltó,
XT hajtómû, fékváltókar,
MAVIC CROSSMAX SL kerekek,
FRM WEBSTEM WORLD CUP kormányszár,
ROOX DBS CROSS COMP kormány,
NOKON bovedenkülsõk

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás

De felsõcsõ hosszát lehet befolyásolni a nyereg csúsztatásával.

Nekem például a nyergem teljesen hátra van tolva, mégis jelentkezik a probléma. A stucnim pedig ugyan az a méret mint a Kbix gyári stucni. Tehát hosszúságra, és meredekségre is ugyan az.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Így igaz!
Ha rövidnek érzed, akkor még mindig lehet hátranyúló nyeregcsövet, és hosszabb stucnit (XC, maraton) venni. Persze lehet hogy ezek sem lesznek olcsóbbak együtt mint egy nagyobb váz... :'(
Egyébként nekem jobban bejön a kisebb váz, hosszabb stucni, hátranyúló nyeregcsõ, mint a nagyobb váz. Így ha bukta van, ügyesebben tudok lekászálódni a géprõl (a levegõben).
A 182cm magasságomhoz 18"-as vázam van.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
De felsõcsõ hosszát lehet befolyásolni a nyereg csúsztatásával.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A külömbség az ugye két coll, ami több mint 5cm. De nem ez a lényeg. A hátad a vízszintes felsõcsõ hosszától (rövidségétõl) fájhat inkább, azt meg az egyes gyártók tök másként csinálják...

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Én is 175 cm vagyok, nekem a 19-es váz nagy volt, most 17-es lesz. Igaz nem Kelly's a bicaj, tehát más a geometria. Szerintem nincs olyan különbség egy 17,5-ös és egy 19,5-ös váz között, amit ne lehetne áthidalni a nyereg, nyeregcsõ állítgatásával.
Nekem még soha nem fájt a hátam.

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
A vázmérethez csak annyit füznék, hogy én 175 cm vagyok és a 17.5-ös váz kicsi. S a hátfájás az nem jó dolog bicajozás közben.

Deville

Deville

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
TD: próbáltam kirázogatni, de nem sikerült. Ott van, csörög, kész, nem érdekel. A lyuk a belsõben úgysem ettõl van, az mindig a külsõ oldalon van. Még egy lyuk és megyek külsõt venni...

Shanx: igen, tuti elfogult itt mindenki.
Objektíven (?):

Kelly's: Deore kar, e/h Deore LX/Deore, Suntour meghajtás, SRAM lánc és fogaskoszorú, Suntour XCP75
Giant: STEF29 kar, e/h Acera/Deore, x meghajtás, x lánc és fogas, Suntour XC75
Magellán: Deore kar, e/h Alivio/Deore, Truvativ hajtás, Shimano lánc és fogas, RockShox Judy TT

Ezek alapján:
Kellys: jobb váltók a többinél, bár szerintem elírás és pont fordítva van (a hátsó az LX nem az elsõ).
Giant: mintha egy fekete lyuk lenne, az egyetle piros pont a mech tárcsáé, bár ez inkább a létezésének szól, testbike-on sok jót nem írtak róla. XC75 telót én a Suntour siteján nem találtam, csak az XCP75-öt, ami a Magnusnak is van.
Magellán: picit talán nevesebb a RockShox a Suntournál, meg van aki Shimano mániás, szóval ez az a bringa, aminek szubjektív a megítélése. Ja, majd' 1 kilóval könnyebb a Kelly'snél...
Én a Kellys választanám, bár szerintem a Magnusnak az a metálbordó színe egyszerûen ronda (pedig maga a fényezés iszonyat jó, csak a színe...), de ugyanígy nem tetszik a Magellán kockás izémizéje sem, míg a Giant sárgája jó.
Árák. Kellys 130, Giant 140, Magellan 110. Na ennél a pontnál dõl el a dolog, kivéve ha Kellysbõl van valahol akciós.
Tehát ránézésre én Magellán, ár/teljesítmény alapján, de ez totál szubjektív. Ha a Giant tényleg annyiba kerül, akkor inkább plusz 10k és Kelly's Magic :)
Ja igen. A vázméret is lehet döntõ, nekem 17.5 a 178 centimhez, de néha gondolok rá, hogy kicsit nagyobb jó lenne... (18, 18.5)
Na jó, eleget koptattam a billentyûzetem :)
.... ez csak szubjektív vélemény, dönteni Neked kell :-)...

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás

Szerinted ebben a topikban melyik bicajt fogják ajánlani ;D ;D ;D?!

Lehet, hogy nem a Kellys melett döntenék.. De ez magánvélemény ;D ;D ;D

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Szerinted ebben a topikban melyik bicajt fogják ajánlani ;D ;D ;D?!

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
Szerintem, mindenféleképpen te válaszd ki, hogy melyik kerékpárt találod ideálisnak. Mindenféle szempontot figyelj meg. Fõleg a vázméretet. Hiszen sokan azzal vannak gondban.

Shanx

Shanx

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdvözletem !
Végre rászántam magam, hogy vegyek egy új kerékpárt.
E három közül kellene választanom:
-Kelly's Magnus /2004/
-Magellan Serpens /'04/
-Giant Yukon Disc /2004/
Segítségeteket elQre is köszönöm! 8)

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás

Mármint vázzal együtt? :-\

Te most mire gondolsz ?

TheDeath

TheDeath

vendég

• fórumtag
  • 93 hozzászólás
kelliz: a gyári bowden tényleg xar volt, én is cseréltem egy idõ múlva (amikor eltört), bár én csak egy sima acorposra de az se rossz...mellékesen a gyár a legxarabb változatot rakta fel :-\ de ha rendesre cseréled és a megfelelõ kupakokkal látod el akkor szerintem elég sokat kibír... :) persze a nokon jobb, de sokkal drágább is! :(
deville: lehet a dologban vmi, de nem is akar kiesni (kosz, stb) vhol a kamrából? a szeleplyuknál elméletben ki kellene jönnie...
Maxi: látogasd meg a www.zselicteam.fw.hu -t vagy sasolj be a tájbringa topicra a megmozdulásoknál (én nyitottam ;D) de mellékesen totál cc csak térkép alapján meg kell találnod a jelölt pontokat, tehát csak utak használata semmi dzsungelharc (ellenben a tájfutással...) jó kis móka és keményen kell bringáznod, mert nincs pályabejárárs. általában nem éppen ismert területekrõl van szó, stb... gyere el egyszer és próbáld ki! :D
Rusty: sajna idén nem jutottam el maratonra, de akikkel tekerészek azok közül többen beszoktak érni a legnyagyobb távon az elsõ 30-40. helyre...tájbringában mellékesen már elitben megyek... ;D

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Mármint vázzal együtt? :-\

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás

Mennyibõl lehetne kihozni ezt a nokon rendszert?

32e. HUF