Igen, sajnos marad..
Nem találtam Kulát :'(
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Kelly's
Indította
spangle
, 2001. augusztus 30. 21:59
Írta 2004. november 07. - 18:13

Írta 2004. november 07. - 18:05

Írta 2004. november 07. - 17:13

Na akkor majd lesheted 2 hét múlva ..
Aztán majd megbeszélhetjük, hogy ki hazudik ;D ;D
Aztán majd megbeszélhetjük, hogy ki hazudik ;D ;D
Írta 2004. november 07. - 15:46

Írta 2004. november 06. - 21:22

Tehát srácok összeállt a 2005-ös KELLYS MOBSTER versenygépem. Kicsit torz szülött lett de felismerhettek majd versenyeken vele 
Tehát:
XTR fékek, elsõ, hátsó váltó,
XT hajtómû, fékváltókar,
MAVIC CROSSMAX SL kerekek,
FRM WEBSTEM WORLD CUP kormányszár,
ROOX DBS CROSS COMP kormány,
NOKON bovedenkülsõk

Tehát:
XTR fékek, elsõ, hátsó váltó,
XT hajtómû, fékváltókar,
MAVIC CROSSMAX SL kerekek,
FRM WEBSTEM WORLD CUP kormányszár,
ROOX DBS CROSS COMP kormány,
NOKON bovedenkülsõk
Írta 2004. november 06. - 21:17

De felsõcsõ hosszát lehet befolyásolni a nyereg csúsztatásával.
Nekem például a nyergem teljesen hátra van tolva, mégis jelentkezik a probléma. A stucnim pedig ugyan az a méret mint a Kbix gyári stucni. Tehát hosszúságra, és meredekségre is ugyan az.
Írta 2004. november 05. - 13:56

Így igaz!
Ha rövidnek érzed, akkor még mindig lehet hátranyúló nyeregcsövet, és hosszabb stucnit (XC, maraton) venni. Persze lehet hogy ezek sem lesznek olcsóbbak együtt mint egy nagyobb váz... :'(
Egyébként nekem jobban bejön a kisebb váz, hosszabb stucni, hátranyúló nyeregcsõ, mint a nagyobb váz. Így ha bukta van, ügyesebben tudok lekászálódni a géprõl (a levegõben).
A 182cm magasságomhoz 18"-as vázam van.
Ha rövidnek érzed, akkor még mindig lehet hátranyúló nyeregcsövet, és hosszabb stucnit (XC, maraton) venni. Persze lehet hogy ezek sem lesznek olcsóbbak együtt mint egy nagyobb váz... :'(
Egyébként nekem jobban bejön a kisebb váz, hosszabb stucni, hátranyúló nyeregcsõ, mint a nagyobb váz. Így ha bukta van, ügyesebben tudok lekászálódni a géprõl (a levegõben).
A 182cm magasságomhoz 18"-as vázam van.
Írta 2004. november 05. - 12:37

Írta 2004. november 05. - 11:08

A külömbség az ugye két coll, ami több mint 5cm. De nem ez a lényeg. A hátad a vízszintes felsõcsõ hosszától (rövidségétõl) fájhat inkább, azt meg az egyes gyártók tök másként csinálják...
Írta 2004. november 05. - 09:26

Én is 175 cm vagyok, nekem a 19-es váz nagy volt, most 17-es lesz. Igaz nem Kelly's a bicaj, tehát más a geometria. Szerintem nincs olyan különbség egy 17,5-ös és egy 19,5-ös váz között, amit ne lehetne áthidalni a nyereg, nyeregcsõ állítgatásával.
Nekem még soha nem fájt a hátam.
Nekem még soha nem fájt a hátam.
Írta 2004. november 04. - 20:12

A vázmérethez csak annyit füznék, hogy én 175 cm vagyok és a 17.5-ös váz kicsi. S a hátfájás az nem jó dolog bicajozás közben.
Írta 2004. november 04. - 17:47

TD: próbáltam kirázogatni, de nem sikerült. Ott van, csörög, kész, nem érdekel. A lyuk a belsõben úgysem ettõl van, az mindig a külsõ oldalon van. Még egy lyuk és megyek külsõt venni...
Shanx: igen, tuti elfogult itt mindenki.
Objektíven (?):
Kelly's: Deore kar, e/h Deore LX/Deore, Suntour meghajtás, SRAM lánc és fogaskoszorú, Suntour XCP75
Giant: STEF29 kar, e/h Acera/Deore, x meghajtás, x lánc és fogas, Suntour XC75
Magellán: Deore kar, e/h Alivio/Deore, Truvativ hajtás, Shimano lánc és fogas, RockShox Judy TT
Ezek alapján:
Kellys: jobb váltók a többinél, bár szerintem elírás és pont fordítva van (a hátsó az LX nem az elsõ).
Giant: mintha egy fekete lyuk lenne, az egyetle piros pont a mech tárcsáé, bár ez inkább a létezésének szól, testbike-on sok jót nem írtak róla. XC75 telót én a Suntour siteján nem találtam, csak az XCP75-öt, ami a Magnusnak is van.
Magellán: picit talán nevesebb a RockShox a Suntournál, meg van aki Shimano mániás, szóval ez az a bringa, aminek szubjektív a megítélése. Ja, majd' 1 kilóval könnyebb a Kelly'snél...
Én a Kellys választanám, bár szerintem a Magnusnak az a metálbordó színe egyszerûen ronda (pedig maga a fényezés iszonyat jó, csak a színe...), de ugyanígy nem tetszik a Magellán kockás izémizéje sem, míg a Giant sárgája jó.
Árák. Kellys 130, Giant 140, Magellan 110. Na ennél a pontnál dõl el a dolog, kivéve ha Kellysbõl van valahol akciós.
Tehát ránézésre én Magellán, ár/teljesítmény alapján, de ez totál szubjektív. Ha a Giant tényleg annyiba kerül, akkor inkább plusz 10k és Kelly's Magic
Ja igen. A vázméret is lehet döntõ, nekem 17.5 a 178 centimhez, de néha gondolok rá, hogy kicsit nagyobb jó lenne... (18, 18.5)
Na jó, eleget koptattam a billentyûzetem
.... ez csak szubjektív vélemény, dönteni Neked kell :-)...
Shanx: igen, tuti elfogult itt mindenki.
Objektíven (?):
Kelly's: Deore kar, e/h Deore LX/Deore, Suntour meghajtás, SRAM lánc és fogaskoszorú, Suntour XCP75
Giant: STEF29 kar, e/h Acera/Deore, x meghajtás, x lánc és fogas, Suntour XC75
Magellán: Deore kar, e/h Alivio/Deore, Truvativ hajtás, Shimano lánc és fogas, RockShox Judy TT
Ezek alapján:
Kellys: jobb váltók a többinél, bár szerintem elírás és pont fordítva van (a hátsó az LX nem az elsõ).
Giant: mintha egy fekete lyuk lenne, az egyetle piros pont a mech tárcsáé, bár ez inkább a létezésének szól, testbike-on sok jót nem írtak róla. XC75 telót én a Suntour siteján nem találtam, csak az XCP75-öt, ami a Magnusnak is van.
Magellán: picit talán nevesebb a RockShox a Suntournál, meg van aki Shimano mániás, szóval ez az a bringa, aminek szubjektív a megítélése. Ja, majd' 1 kilóval könnyebb a Kelly'snél...
Én a Kellys választanám, bár szerintem a Magnusnak az a metálbordó színe egyszerûen ronda (pedig maga a fényezés iszonyat jó, csak a színe...), de ugyanígy nem tetszik a Magellán kockás izémizéje sem, míg a Giant sárgája jó.
Árák. Kellys 130, Giant 140, Magellan 110. Na ennél a pontnál dõl el a dolog, kivéve ha Kellysbõl van valahol akciós.
Tehát ránézésre én Magellán, ár/teljesítmény alapján, de ez totál szubjektív. Ha a Giant tényleg annyiba kerül, akkor inkább plusz 10k és Kelly's Magic

Ja igen. A vázméret is lehet döntõ, nekem 17.5 a 178 centimhez, de néha gondolok rá, hogy kicsit nagyobb jó lenne... (18, 18.5)
Na jó, eleget koptattam a billentyûzetem

.... ez csak szubjektív vélemény, dönteni Neked kell :-)...
Írta 2004. november 04. - 16:52

Szerinted ebben a topikban melyik bicajt fogják ajánlani ;D ;D ;D?!
Lehet, hogy nem a Kellys melett döntenék.. De ez magánvélemény ;D ;D ;D
Írta 2004. november 04. - 09:46

Írta 2004. november 04. - 09:06

Szerintem, mindenféleképpen te válaszd ki, hogy melyik kerékpárt találod ideálisnak. Mindenféle szempontot figyelj meg. Fõleg a vázméretet. Hiszen sokan azzal vannak gondban.
Írta 2004. november 03. - 21:42

Üdvözletem !
Végre rászántam magam, hogy vegyek egy új kerékpárt.
E három közül kellene választanom:
-Kelly's Magnus /2004/
-Magellan Serpens /'04/
-Giant Yukon Disc /2004/
Segítségeteket elQre is köszönöm! 8)
Végre rászántam magam, hogy vegyek egy új kerékpárt.
E három közül kellene választanom:
-Kelly's Magnus /2004/
-Magellan Serpens /'04/
-Giant Yukon Disc /2004/
Segítségeteket elQre is köszönöm! 8)
Írta 2004. november 02. - 20:09

Írta 2004. november 02. - 12:58

kelliz: a gyári bowden tényleg xar volt, én is cseréltem egy idõ múlva (amikor eltört), bár én csak egy sima acorposra de az se rossz...mellékesen a gyár a legxarabb változatot rakta fel :-\ de ha rendesre cseréled és a megfelelõ kupakokkal látod el akkor szerintem elég sokat kibír...
persze a nokon jobb, de sokkal drágább is! 
deville: lehet a dologban vmi, de nem is akar kiesni (kosz, stb) vhol a kamrából? a szeleplyuknál elméletben ki kellene jönnie...
Maxi: látogasd meg a www.zselicteam.fw.hu -t vagy sasolj be a tájbringa topicra a megmozdulásoknál (én nyitottam ;D) de mellékesen totál cc csak térkép alapján meg kell találnod a jelölt pontokat, tehát csak utak használata semmi dzsungelharc (ellenben a tájfutással...) jó kis móka és keményen kell bringáznod, mert nincs pályabejárárs. általában nem éppen ismert területekrõl van szó, stb... gyere el egyszer és próbáld ki!
Rusty: sajna idén nem jutottam el maratonra, de akikkel tekerészek azok közül többen beszoktak érni a legnyagyobb távon az elsõ 30-40. helyre...tájbringában mellékesen már elitben megyek... ;D

deville: lehet a dologban vmi, de nem is akar kiesni (kosz, stb) vhol a kamrából? a szeleplyuknál elméletben ki kellene jönnie...
Maxi: látogasd meg a www.zselicteam.fw.hu -t vagy sasolj be a tájbringa topicra a megmozdulásoknál (én nyitottam ;D) de mellékesen totál cc csak térkép alapján meg kell találnod a jelölt pontokat, tehát csak utak használata semmi dzsungelharc (ellenben a tájfutással...) jó kis móka és keményen kell bringáznod, mert nincs pályabejárárs. általában nem éppen ismert területekrõl van szó, stb... gyere el egyszer és próbáld ki!

Rusty: sajna idén nem jutottam el maratonra, de akikkel tekerészek azok közül többen beszoktak érni a legnyagyobb távon az elsõ 30-40. helyre...tájbringában mellékesen már elitben megyek... ;D
Írta 2004. november 02. - 11:03

Írta 2004. november 02. - 06:35