Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kelly's

- - - - -

• Please log in to reply
2151 replies to this topic

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Én mindent a Ride Bike-tõl vettem, szó sem volt róla, hogy ez a villa nem bele való vagy ha gond lesz, akkor nem lesz garis. Persze a a nem tudás nem mentesít... ;(

Bár ha belegondolok, hogy milyen esetben törhet ki a fejcsõ, akkor már annak is fogok örülni, hogy életben leszek utána és el tudok menni reklamálni... :)

A Kellys honlapján nem találtam infot a maximális rugóútról.

Luki

Az alkatrészek garijával nincsen gond, csak a vázzal.Arra az esetre ugrott, ha lesz valami a vázzal, mert egyben kérik be a bringát, és a nem bele való rugóúttal szerelt villa miatt ugrik...de csak abban az esetben, ha tényleg lesz vele valami...tudom,hiszen én is utasítottam már el ilyeneket...

I'll Be 6 If U'll Be 9!
http://picasaweb.google.com/lukiboy

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Azért kell megtartani az eredeti villát és visszatenni;)
Bár furán nézne ki egy kiszakad fejcsõ egy cc villánál;)
Ennél már ki tudja.
De minden gyártó megadja a vázhoz maximális rugóutas villát.Mondjuk szerintem az azért hülyeség mert egy 888 pld mozog 200 milit de minimum állásban is jóval magasabb mint egy 05-ös boxxer..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az alkatrészek garijával nincsen gond, csak a vázzal.Arra az esetre ugrott, ha lesz valami a vázzal, mert egyben kérik be a bringát, és a nem bele való rugóúttal szerelt villa miatt ugrik...de csak abban az esetben, ha tényleg lesz vele valami...tudom,hiszen én is utasítottam már el ilyeneket...

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Szia!

A garancia nem ugrott, egy év van minden alkatrészre.

A fejcsõt sem kell szerintem félteni, ez eleve erõsebb, mint amilyen a korábbi Kellys Majesticem volt és annak sem volt semmi baja.

Nem ugrálok vele, semmi extrém igénybevétel nem éri.

Luki

Hát szép lett a bringa, csak ugrott a vázra a gari, meg nem lesz hosszúéletû a fejcsõ....

I'll Be 6 If U'll Be 9!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát szép lett a bringa, csak ugrott a vázra a gari, meg nem lesz hosszúéletû a fejcsõ....

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Feltöltöttem a képeket is: http://kep.tar.hu/lukiboy (Új Kellys Majestic mappa)

A végleges változat lett:

VÁZ: Kinesium Premium Aluminum, 17.5"
VILLA: Manitou Sherman Flick Plus 2005-ös modell, normál tengelyes
KORMÁNYCSAPÁGY: FSA Orbit MX
KÖZÉPCSAPÁGY: Shimano Deore LX Hollowtech II (integrált)
HAJTÓMÛ: Shimano Deore LX Hollowtech II - FCM580
ELSÕ VÁLTÓ: Shimano Deore LX 2005 - FDM580
HÁTSÓ VÁLTÓ: Shimano Deore XT 2005 - RDM760
VÁLTÓKAROK: Shimano Deore LX SLM570
FOGASKOSZORÚ: Shimano XT - CSM760 - 11-34T
LÁNC: Connex 908
FÉKEK: Magura Louise Fr 2005, elsõ 210mm és hátsó 160mm tárcsa
FÉKKAROK: Magura Louise Fr 2005
KERÉKAGY ELSÕ: Novatec D361 SB 32 lukas, iparis, gyorszáras, fekete
KERÉKAGY HÁTSÓ: Novatec D362 SB 32 lukas, iparis, gyorszáras, fekete
FELNIK: Mavic XM 317 Disc fekete, 32 luk
KÜLLÕK: DT Champion fekete
GUMI ELSÕ: Specialized Enduro Pro 26x2.40 fekete
GUMI HÁTSÓ: Specialized Enduro Pro 26x2.40 fekete
BELSÕ: Schwalbe autoszelepes, menetes szelep!, 26x2.40 külsõhöz
KORMÁNYSZÁR: Bike+ 2005-ös modell, 23009 cikkszám, CNC-zett, fekete
KORMÁNY: Bike+ 2005-ös modell, 23086 cikkszám, DH, fekete
NYEREGCSÕ: KBIX PRO-Race Carbon
NYEREG: KBIX Ultraform PRO-Race Cr-Mo
PEDÁLOK: Bike+ 23243-ös cikkszám, fekete, CNC-zett, ipari csapágyazás

Luki

Csak egy átépítés került ennyibe? Nem rossz. Mi maradt meg a régi bringából?

I'll Be 6 If U'll Be 9!

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Sziasztok!

Ma végre minden alkatrész megérkezett a Kellys Majestic átépítéshez, végre összeszerelték és hazatekerhettem... :)

497.750Ft-ba került, tavaly karácsony óta gyûjtögettem rá.

Képek hamarosan lesznek...

Luki

Csak egy átépítés került ennyibe? Nem rossz. Mi maradt meg a régi bringából?
WaNNaRiDE

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok!

Ma végre minden alkatrész megérkezett a Kellys Majestic átépítéshez, végre összeszerelték és hazatekerhettem... :)

497.750Ft-ba került, tavaly karácsony óta gyûjtögettem rá.

Képek hamarosan lesznek...

Luki
I'll Be 6 If U'll Be 9!

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Szijjasztok!
Szemezek valami új biccóval és 2 õt találtam ami teccik mind árban mind felszerelésben...
A véleményeteket szeretném kérni a 2 cuccal kapcsolatban: az egyik a 2004-es kollekcióból való Merida Matts Race a másik pedig a 2005-ös Kelly's Mobster ( tudjátok 2 vagy 3 hónapig ez volt az újság hátsó fedlapján ) szerintetek melyik a jobb? De elfogulatlanul! :)

Nekem Matts Race Pro Issue-m van. Mit mondhatnék? Jó. Ha jó a 18-as vagy 20-as váz, akkor nyeregcsövet sem kell rajta cserélned. Nekem kellett.
Ha konkrét kérdésed van, tedd fel nyugodtan.
WaNNaRiDE

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Én totálisan elfogulaltlan vagyok, mert mindkét márkától van, volt gépem.
Sokat számít az ár.
Össezhasonlítva a 2 gépet, a váz és a teló szerintem a Kelly's mellett szól, könnyebb a váz illetve a a teló is 2 fokkal jobb mint a Meridában. Az "alapfelszereltség" mindkettõnél ugyanaz csak a Kelly's-nél az elsõváltó LX-es illetve a sor+lánc Sram. Keréknél meg izlés dolga, hogy valaki az XT+717-et szereti vagy a gyári fûzésû Ritchey-t (valószínüleg az elsõ kombináció egy kicsivel könnyebb lehet) ...

KleenexLáma

KleenexLáma

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szijjasztok!
Szemezek valami új biccóval és 2 õt találtam ami teccik mind árban mind felszerelésben...
A véleményeteket szeretném kérni a 2 cuccal kapcsolatban: az egyik a 2004-es kollekcióból való Merida Matts Race a másik pedig a 2005-ös Kelly's Mobster ( tudjátok 2 vagy 3 hónapig ez volt az újság hátsó fedlapján ) szerintetek melyik a jobb? De elfogulatlanul! :)
Ha pár évvel elõbb születtem volna, most én figyelnék az 1000-en.

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 posts
Elõszõr nekem a "gyári" LX fékpofák voltak benn, akkor sem volt gond. Utánna pedig cserélhetõ Ritcheyt használok, és akkor sem volt gond .. Fogalmam sincs mi lehet a probléma :(

Remélem a fejcsapágy is frankón müködik ;) Idõközben szereztem magamnak gyürüt, egy szétbontott fsa-t ..

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Mivel nálad nem volt ilyen gond ezért nem tudok másra gondolni mint a 2 fékpofa közötti különbségre.
Addig már eljutottam, hogy az eredeti fékbetétet lecseréltem Kool-Stop-ra és ezzel nyertem pár tizedmilimétert, de még így sem jön ki a kerék.

A régi gépemnél nekem sem volt ilyen gondom, de méricskélés után kiderült, hogy ott a 2 féktüske középpontja közötti távolság jó 4 mm-rel nagyobb így kifért a kerék akár nagyobb külsõvel illetve szemre is bentebb van az egész tüske.

Lassan ott tartok, hogy levágom a bütyköket a kerékrõl ... :)

Amúgy így elsõ tesztelésre korrekt a váz, könnyû, egész kellemesen gyorsul (fõleg a régi 2kg-s Meridámhoz képest) :)

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 posts
Gábor!
Szerintem nem a fékpofákkal lehet a gond.
Mikor még nálam volt a váz, nem vol ilyen problémám. És 1.8-as, 1.9-es gumikat használtam. Jelenleg pedig 2.0-ás Mishelin gumi van fenn .. És most sincs ilyen probléma. És ugyan az a támvilla .. Vagy mi :D

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Köszönöm.

Gondolom a 04-es LX fék és a 05-ös XT fékpofák között nem sok különbség lehet.

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
No Fear!

Az idei Mobster XT-s cuccán (kb. 100 Km után) 9-10 mm a betét és a ház szélessége.

NoFear

NoFear

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Mobster tulajoktól.
Én vettem meg Jani vázát, de akadt egy kis problémám és nem tudom merre kellene tovább lépnem ...
Összeraktam a gépet de hátsó féknél illetve keréknél van egy kis gondom. 9.0-ás féket használok és hiába akasztom ki a féket nem tudom kivenni a kereket, mert a fékpofa háza nekifeszül a támvillának és nincs annyi hely a 2 pofa között, hogy leeresztés nélkül ki tudjam venni a kereket.
1.9-es külsõ van benne így érthetõen ez alá nem szívesen mennék.
Szeretnék megkérni valakit, hogy egy tolómérõvel mérje le a fékbetét és ház komplett szélességét, mert azt még esetleg el tudom képzelni, hogy maga a fékpofaház vastagabb mint az alapban szerelt LX-es féknek vagy ha esetleg van valakinek valami ötlet szívesen veszem ...

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 posts
Nálam is voltaka hasonló jellegü gondok tavaly, bár nem belsõvel kapcsolatban. A hátsó kereket át kellett füzetnem, mert minden hosszabb menet után 2-3 küllõ elpattant .. És azért ez elég kellemetlen volt ..

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Skacok! Csak szólok, hogy az új Mobsterekben (de lehet hogy csak az enyémben) valami iszonyat szar belsõ van. Egy nap alatt három defektet kaptam hátulra. Jó, az elsõ egy "parafa táblára feltûzõ rajzszög" - vagy mi - volt a másik kettõ felütés. Eleve a gyáritól keményebbre szoktam fújni a cuccot, de a Nagy Kevélyrõl (óvatosan) lefelé sikerült felcsapni. Nem szólt nagyot, de a felni kapásból mind a két oldalon elvágta. A harmadik szintén kétoldali felütés csont egyenes murvás úton, úgyhogy most öt helyen van ragasztva. Ez tiszta "X" akta. Még csak nem is éreztem, hogy felütöttem. Alaposabban megvizsgálva az egész nagyszerû belsõt, láthatóvá vált, hogy - vélhetõen - az pumpálás hatására a szingó szelepben lévõ kicsi menetes "száracska" elgörbült, illetve gyárilag már eszközöltek repedéseket a szelep környékére. Lehet, hogy én vagyok ennyire amateur, de a belsõk mennek a kukába.

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Emberek!

Kelly's tulaj lettem énis!
Ma vettem meg a Sabotage vázamat!
Istenem milyen könnyûûû..................