Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
shimano dx-hez kétféle méretû tüskét adnak, a pedálban a kicsi van, zacsiban van nagy, úgy nagyon durván tapad (konkrétan alig bírtam lelépni róla), viszont 40 tüskét ki- és becsavarni kicsit idõigényes feladat:D

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
köszi a segítséget!

valószínüleg wellgo mg1 lesz
fanatiX mtbc

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
shimano dx

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Fly bikesFeltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Funn Soljam Vipers
Crankbrothers 5050
Azonic - több modell
NC-17 - több modell

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Ötlet kellene

Szükségem lenne egy tisztességes, strapabíró platform pedálra, amit lehetõleg nem kell egy év múlva kukázni.Súly nem elsõdleges szempont,inkább az igényes csapágyazás és egyszerû szervízelhetõség az, ami sokat nyom a latba.
eddig ezeket néztem:
-straitline
-syncros mental
-easton flatboy
-wellgo b25

Ha valakinek van ezeken kívül még ötlete,az ne habozzon,örömmel veszem!
fanatiX mtbc

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Szerintem ennek is az alapbeállása olyan, hogy a tetején van a bekasztó rész. Mintha egy sima SPD-re teszel mûanyag taposót.
Ez Sora pedál, nem?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
A topik címében található kérdést talán el sem kell dönteni, most láttam a shimano-nak ezt a pedálját, és nagyon megtetszett, gondolkodom, hogy a városi brinyómra beszerzek egy ilyet:

Feltöltött kép

A sima montis spd szabványt használja egyik oldalon, másikon pedig taposó, egy városi bringába ideális, és csak 310g a pár
valami tapasztalat esetleg?
az egyetlen dolog amitõl félek, hogy nehezebb lesz minden alkalommal visszalépni bele mint a mostani pdm540-esembe, mert mindig forgatni kell elõtte...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
tipp az eséshez,ha már semmiképp nem tusz kilépni,és dõlsz mint egy zsák krumpli:ne engedd el a kormányt,a széles monti kormény elég nagy ütést átvesz,a kezünk helyett.Így csak a vállad ütöd be egy kicsit.Én csattantam így párszor betonra is,baj nélkül.:icon_smil

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
CRC oldalán nézelõdj!
http://www.chainreac...?CategoryID=209

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Heló!
Fehér pedál kéne 7000res kereten belül.
Kérdés hogy találok-e ebben az árba iparisat és ha igen hol?
Mer mindenhol 20ezres árakkal találtam magam szemben
az se baj ha nem iprais, ja és platform kéne.Meg még hogy mennyire birja ezeknek a fehér szine?gyorsan lekopik, vagy akár le is fújhatom a mostanimat fehérre?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

A több irányba oldó stopli hány irányba képes oldani??? :wtf:
Nekem minden cipõmön sh51-es stopli van és mindegy, hogy kifele, vagy befele csavarom a lábam, ugyanúgy old. Ugrásnál akkor old, ha rommá van kopva, vagy laza a pedál és/vagy szar a technikád.

Alapból minden pedálhoz egy fekete stoplit adnak, ez a hagyományos stopli, vízszintesen balra vagy jobbra csavarva ki tudod venni a lábadat.

Az alap stopli mellett,mindig lehetett és lehet kapni a többirányba oldó stoplit, vagyis minden shxx változatnak létezik shyy "multirelease" típusa.

A multirelease ezüst/arany stoplikból így tudod kivenni a lábad:
- vízszintes oldal csavarás mint a fekete.
- rézsút felfele oldalt csavarás
- hátra felfelé húzva picit csavarva (csak nagyon laza rugónál)

A lényeg az, hogy az ezüst változatnál könnyebb (természetesebb) kilépni, szintén nem fordulhat elõ, hogy elesel/eldõlsz és a pedál még fogja a lábad és ordítasz miközben próbálod vízszintesen csavarni a lábad, hogy szabadulj :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ki lehet próbálni a több irányba oldó stoplit is (sm-sh55 ezüst, sm-sh56 arany).

Ezekkel sokkal könnyebb a tanulás, több mint tíz éve használom, esésnél 100%-ban magától old. Egy hátránya van csak: extrém körülmények közt (ugratás) véletlenül kioldhat.

Mostanában tekertem az alap feket stoplival is, és nem éreztem különbséget az ezüsthöz képest, szóval aki gyakorlott felhasználó annak mindegy.

Kezdõknek ajánlom, nem kellemes piros lámpánál zsákként az útra és térdre dõlni :)

A több irányba oldó stopli hány irányba képes oldani??? :wtf:
Nekem minden cipõmön sh51-es stopli van és mindegy, hogy kifele, vagy befele csavarom a lábam, ugyanúgy old. Ugrásnál akkor old, ha rommá van kopva, vagy laza a pedál és/vagy szar a technikád.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
az spd nekem nagyon megérte... tényleg jobban bírsz húzni/tolni... persze hozzá kell szokni... elsõ nap: gyakoroltam egy kicsit a rajtot... wow! el is indultam... jön a kanyar... piff(a betonon:)) én nem bírtam annyira röhögni sajátmagamon, mint amennyire Ti itt írtátok... persze aki nézte, annak jó röhögni... az elsõ spd-s s versenyen semmi gáz nem volt(BUÉK KUPA 2007), csak egyszer estem el a kb. 11. körben az emelkedõ elején... na mindegy...

MEG KELL SZOKNI :D

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Ki lehet próbálni a több irányba oldó stoplit is (sm-sh55 ezüst, sm-sh56 arany).

Ezekkel sokkal könnyebb a tanulás, több mint tíz éve használom, esésnél 100%-ban magától old. Egy hátránya van csak: extrém körülmények közt (ugratás) véletlenül kioldhat.

Mostanában tekertem az alap feket stoplival is, és nem éreztem különbséget az ezüsthöz képest, szóval aki gyakorlott felhasználó annak mindegy.

Kezdõknek ajánlom, nem kellemes piros lámpánál zsákként az útra és térdre dõlni :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nincs szebb dolog, mint álló helyzetbõl esni!:) Az engem mindig megihlet. Az ember egyszerre csak olyan zsákszerûvé válik...

jaja:) tudod, hogy mindjárt bumm és nem is marad el..

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
nekem az elsö 2 hétben volt majdnem minde bicajozásnál egy eldõlésem,aztán egyre ritkábban.
Az egyik kellemetlen esés a házunk elõtt volt a betonon.A kapu elõtt van 2 lépcsöfok,azon lementem,és kioldottam a bal lábam,majd eldõltem jobbra.Az fájt.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
És a másodperc törtrésze alatt oldalradõl. Mint ha mágnes húzná oda az embert. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Nincs szebb dolog, mint álló helyzetbõl esni!:) Az engem mindig megihlet. Az ember egyszerre csak olyan zsákszerûvé válik...

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Sziasztok! Én klipszet használok, és ott mindíg le kell nyúlni ha oldani akarod. Még sosem estem!! De elõrelátónak kell lenni, úgy megúszhatod. Sõt fék nélkül is közlekedtem egy rövíd ideig, és nem fixivel. Azért szeretnék én is spd-t!!!