Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
én nagynyomásúval leveretem a láncot,meg fogsort is benzinkúton.Így nem kell otthon pöcsölni brigoval,meg hasonlóakkal,környezetet is kevésbé károsítom,és csak 100 ft.Ja,és semmi baja nem lesz tõle a bicajnak,ha ésszel csinálja az ember.Már évek óta így csinálom.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Csinálj rendes takarítást! ;)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

:D nem gyenge :D
www.sintesibikes.com

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Adott egy olajsáros PD-M520 pedál. Ha belemártom brigéciolba, úgy, hogy a tengelyig még véletlen se érjem el a brigi, akkor máshol befolyhat a pedél belsejébe?
Köszöntem.

Csinálj rendes takarítást! ;)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
CJ, ne játszd a hülyét.

nyilvánvalóan thez sem sikálja ki fogkefével a fogassort, hanem kiáztatja, mint a láncot. lánctányért meg gyorsabb letörölni egy kicsit hígítós/WD40es/brigis ronggyal, mint áztatni.

meghajtáson kívül vegyszer a kerékpár többi részének pucolásához nem kell.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Fogaskeréksort is azzal szoktam takarítani. Akkor most jújmilesz? Sõt, még a lánctányért is. Húha.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és ezért nem értem hogy kerül a bringa (kivéve a lánc) közelébe vegyszer.

Fõleg a br!géciol.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Elvileg nem folyhat be sehol.

na ez itt a probléma:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elvileg nem folyhat be sehol.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Szoktam én ilyennel elõhozakodni?
Bocs, apa autószerelõ. Egy nagy mûanyag kanna félbe van vágva, és abba van beleöntve brigéciol. Ha elhasználódik, elvisszük a MOL kútra, a veszélyes anyag gyûjtõbe.

Megoldás: oldalra fordítom a bicajt, aztán brigis ecsettel lecsutakolom, utána meg lelocsolom vízzel, és teszek rá pár csepp friss olajat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Adott egy olajsáros PD-M520 pedál. Ha belemártom brigéciolba, úgy, hogy a tengelyig még véletlen se érjem el a brigi, akkor máshol befolyhat a pedél belsejébe?
Köszöntem.

utána meg jössz a környezettudatossággal? :)

rongy, kefe, ecset, bármi.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Minek mártogatod? Fogsz egy rossz ecsetet, lekened a mocskos részeket majd letakarítod vizes ronggyal.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Köszöntem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
+ lehet húzni is

+ nem kell arra figyelni, hogy a pedálon maradj (rázós, kemény terepen is a pedálon maradsz, tudsz tekerni és teljes koncentrációval tudod a bringát kontrollálni)

- speciális cipõ kell hozzá, illetve pedál - ebbõl a legolcsóbb, jónak mondható szett az 15-20 ezer forint (shimano pd-m520 pedál + valamilyen alapabb cipõ)

- a legtöbb SPD-cipõbõl sajnos egész kicsit kilóg a fém stopli --> kopog és nedves felületen csúszik, hétköznapi használatra kevés cipõ alkalmas

- idõ, míg belejön az ember -eleinte mindenki dõl/esik-, illetve teljesen egyénre szabja a stopli helyzetét.

de így lassan 2 év SPD-használattal (PD-M520 pedál, alap shimano és northwave kameleon cipõ) azt mondom, hogy aki kicsit komolyabban teker, annak mindenképp megér legalább egy próbát az SPD...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
elõnye: lehet vele húzni is, nem rázza le a keményebb terep sem a pedálról a lábad

hátránya: eleinte elõfordulhat kisebb eldõlés, de ez csak a betanulás idején jellemzõ

talán ezek a legfontosabbak

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
most váltanák remélhetõleg platformról spd-re.valaki össze tudná fogalalni az elõnyeit és hátrányait?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Az új Look mtb pedálokról hallott már vki. vmit.?
Ja és Xpedo patentpedálról vki.-nek van valami tapasztalata?
elõre is köszi
www.sintesibikes.com

yello72

yello72

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
crank brothersegg beater sl

ki mit tud? jó dolog ez?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
lett belole ez 9 penzert. Csapagyazott, cserelhetoszegecses, egesz jo sulyban.

Feltöltött kép

----

FÁJVÓ

----

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

6-8k korul milyen platform pedalt tudtok ajanlani, ami rendesen fogja a cipotalpat, meg a csapagyazasa sem gagyi?

semmilyent. 3 hónapig kerestem ilyet, aztán feladtam. használt crankbros 5050 van 7-8ért apróban, ha még megvan. a többi használható úgy 10 körül

http://bike-market.h...g/nagy/1520.jpg

én ezt néztem még, de ez sajna nincs készleten

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
6-8k korul milyen platform pedalt tudtok ajanlani, ami rendesen fogja a cipotalpat, meg a csapagyazasa sem gagyi?

----

FÁJVÓ

----