Bár az m087 messze nem csúcsmodell, max alsó-közép, de ebbõl a társaságból õt választanám.
Kár hogy idén az m540-es pedállal nincs akció, az mégjobb választás lenne.
A cipõben lehet hogy az 1 méret sem elég és 1.5-2 számmal kell nagyobb cipõ, mindenképpen próbáld fel. Nekem 43-as lábhoz a 44-est kicsit szûknek éreztem és végül 45-ös lett, az meg kicsit nagy.
Én az m087-hoz hasonló m122-es cipõben sok kilométert legyaloltam gond nélkül, szóval nem igaz, hogy csak az mt szériával lehet gyalogolni.
A shimano leértékelés miatt énis belefogok azthiszem végre az SPD világába.
Teljesen kezdõ SPD-s leszek (vagyok). Valahogy ez kimaradt az életembõl. Egy picit mindigis tartottam tõle.
Eszerint kellene cipõ és pedál is.
Pedálra rávágnátok, hogy shimano, hiszen van az SPD ami shimano, és a többi "shimano spd" rendszerû pedál nem valami jó, persze ha van más pedál az is szóba jöhet. Tehát: Shimano terén m505 szóba sem jöhet, annyira rossz, és mindenképp m520?
cipõ:
Szokásos módszerrel gondolom egyel nagyobb kell majd, mint amekkora utcai cipõt hordok, ez tiszta. Ott veszem, ahol majd fel is próbálom, így ezzel nem lehet baj. Terepen keveset haladok (sajnos - még), a legtöbbet városban. Mikor elmegyek bringázni keveset gyalogolok. Igazából mindenes cipõt keresek, mert fontos a kényelem (mint mindenkinek), de nem akarom, hogy a kényelem a talp merevsége rovására menjen, ezzel rontva a pedálozási hatékonyságot. Illetve az se lenne rossz, ha egy sima platform pedállal is lehetne használni, ha úgy adódik.
3 modell keltette fel a figyelmemet. Az m087 mint csúcsmodell, ehhez adnak 520-as pedált. Az m077-es az ára miatt, ehhez 505-ös jár. Illetve lehet a túra felhasználásúak a kényelmesebbek (tippelek csak) így a harmadik az mt42 amihez 520-as pedál van.
ezeken kívül még a hervisben kapható Speci taho megfelelõje is eszembe jutott mint alternatíva, de a tõlünk legközelebbiben csak 45-ös modell volt, és bár speci tahó hasonmás, nem ballance márka alatt futott. Azthiszem 15k körül volt az ára.