Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Valami ilyesmire gondolok. Errõl pl. egész jókat írnak. Bár elég nehéz. Jobb ötlet?
PD-M324 Pedal

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

shimanobol is nehezen csatolsz ki?

Shimano SPD még rosszabb, Eggbeater alapból gyorsabban kiold. Csak épp olyan helyeken megyünk rendszeresen, ahol még ez is lassú.
Úgyhogy muszály vagyok csatolás nélkül menni egy két helyen, viszont a többi szakaszon jól jönne az SPD. Ezért kéne feles pedál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Hosszas vergõdés és egy most hétvégi baromi nagy zakó után arra jutottam, hogy le kell cserélnem a CB Eggbeater-emet. Sokszor olyan helyeken megyünk lefelé, ahol már életveszélyes ezzel a pedállal, becsatolt lábbal mennem. A legutolsó szombati túrán levettem egy sziklát arccal, s bár nem a pedál miatt estem, de az hogy nem csatolt ki sokat rontott a dolgon. Úgy nézek ki mint aki kocsmai verekedésbe keveredett. :D

Mivel azonban nem szeretném teljesen feladni a csatolási lehetõséget, egy félig platform félig spd pedált szeretnék venni. Az se baj ha jó könnyû.

Tudnátok segíteni gyakorlati tapasztalatokkal, tanácsokkal, hogy mit érdemes ebben a kategóriában venni?
Köszönöm szépen!

Én shimano 520-ast használok, gyári shimano stoplival és eddig az összes necces helyzetben és az összes zakónál gond nélkül oldott. Még az sem volt probléma vele, ha megcsúszó elsõ kerék miatt kellett lábat letenni, vagy ha úgy álltam fejre, hogy én leugrottam a kormány felett és csak a bringa repült el, én el sem estem.

És az 520-ashoz van valami városi használatra ajánlott stopli is, ami ha jól tudom nem csak oldalra, hanem valahogy felfelé is ki tud oldani. Gyárilag nem ezt adják hozzá, hanem a sportoláshoz valót.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimanobol is nehezen csatolsz ki?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Sziasztok!

Hosszas vergõdés és egy most hétvégi baromi nagy zakó után arra jutottam, hogy le kell cserélnem a CB Eggbeater-emet. Sokszor olyan helyeken megyünk lefelé, ahol már életveszélyes ezzel a pedállal, becsatolt lábbal mennem. A legutolsó szombati túrán levettem egy sziklát arccal, s bár nem a pedál miatt estem, de az hogy nem csatolt ki sokat rontott a dolgon. Úgy nézek ki mint aki kocsmai verekedésbe keveredett. :D

Mivel azonban nem szeretném teljesen feladni a csatolási lehetõséget, egy félig platform félig spd pedált szeretnék venni. Az se baj ha jó könnyû.

Tudnátok segíteni gyakorlati tapasztalatokkal, tanácsokkal, hogy mit érdemes ebben a kategóriában venni?
Köszönöm szépen!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Speci cipõtalpa például szeret nyekeregni nekem is rajta

ezt már én is tapasztaltam
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Én is tapasztaltam M520-nál, a rugó és illesztése nálam is nyikorog(már egy ideje :))
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Remélem, hogy megfelelõ topikot találtam.

Adott egy két év után nyekergõ M970-es pedál. Lötyögött, szétszedtem, újrazsíroztam, összeraktam. Kopást belül nem láttam. 1-2 napig hallgatott, de most ismét elkezdte. Kopáson kívül mi lehet a gond? Nem lötyög, de lehet, hogy túlszorítottam, és nekifeszülnek a golyók a kónusznak?

Köszönöm elõre is a segítséget.

Speci cipõtalpa például szeret nyekeregni nekem is rajta, idõnként kis lánckenõt adok a dokkoló részeknek is.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Remélem, hogy megfelelõ topikot találtam.

Adott egy két év után nyekergõ M970-es pedál. Lötyögött, szétszedtem, újrazsíroztam, összeraktam. Kopást belül nem láttam. 1-2 napig hallgatott, de most ismét elkezdte. Kopáson kívül mi lehet a gond? Nem lötyög, de lehet, hogy túlszorítottam, és nekifeszülnek a golyók a kónusznak?

Köszönöm elõre is a segítséget.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
csak néha elfelejtem, hogy a Taho van rajtam és a lépcsõfordulóban nem arra megy a lábam mint szeretném :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Annyira nem vészes, ugysem gyalogtúrázni van, csak hétköznapokban kényelmesebb mint egy verseny cipõ...

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
annyiért nem rossz vétel, viszont a stopli jobban kiáll belõle mint a Spec. Sport MTB cipõmbõl

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kzben beszaladtam ide a közeli boltba és megvettem...16 volt akciósan, úgyis szét van már szakadva a régi shimano-m.
Versenyezni van egy Sidi-m. csak abban nem annyira jó sétálgatni.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Specialized Taho lábbelirõl mik a tapasztalatok, vélemények?

Ha nem versenyszerû használatra akarod, akkor elfogadható. Mondjuk nem biztos, hogy az enyém valóban az, mivel ezen nincs tépõzár, fotón meg csak olyat láttam, ami az is van.
De ha azért kérdezed, mert neten át rendelnéd, akkor inkább lebeszélnélek. (de csak azért, mert próba nélkül cipõt venni... ;-) )

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Specialized Taho lábbelirõl mik a tapasztalatok, vélemények?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Na ma megjött a pedál, tényleg igényes, könnyû darab. Bicóra még nem ugrott fel, de az enyém is csak 180 fokot fordul pörgetésre. Szerintem ez nem probléma.

Nekem az E-PM25 Ti van, de acél stopli van hozzá, bár egyenlõre nem ezt használom hozzá.Azért azt hozzáteszem, h én sem 42-ért vettem:p

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Kösz a tapasztalatokat. A gyári stoplijával használod, vagy shimanoval? Állítólag a titán Exustar pedálokat csak a saját titán stoplival szabad használni, a shimano acél(?) stopli megeszi.

Azért ez is jellemzõ kis hazánkra, a linkelt pedál nálunk 42eFt, németeknél 100 Eur.... (a postban elírtam, nem E-PD... hanem E-PM...)

Én végül a sima E-PM 25-öt rendeltem meg.

Nekem az E-PM25 Ti van, de acél stopli van hozzá, bár egyenlõre nem ezt használom hozzá.Azért azt hozzáteszem, h én sem 42-ért vettem:p

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Pedálból az 520-as jó lesz, cipõbõl pedig az MT42. Platformmal egy ilyen cipõ sem lesz az igazi, mert a középsõ mûanyag fedlap egy kicsit mindig csúszkálni fog, hacsak nem SPD-rendszerû az is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Neked az MT42 cipõ kell a 87 városban absz kényelmetlen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Hopsz. Nem csúcsmodellt akartam írni, hanem az akció keretein belül elérhetõ cipõk közt ez a csúcs.