Semmi. A kettest kitekered a pedáltestbõl egy normál villáskulccsal. Néhány modellnél kell ehhez a mûvelethez spéci kulcs.Engem az érdekelne, ha már így szóba került, hogy a Shimano SPD pedál kónuszbeállításához kell valami spéci szerszám (mintha láttam volna olyat) vagy anélkül is meg lehet oldani pontosan, precízen? Ilyenem van.
mtb cipo + spd pedalrol ha valtok kozepkategorias orszagutis cipo + spd-sl [vagy look keo] pedal kombora mekkora kulonbseget fogok erezni?
Milyen cipõd van most? Mert ha valami jobb fajta akkor csak annyit, hogy jobban fogja majd a pedál a cipõd (jobban össze leszel vele nõve) és csak egy síkban tudod jobbra-balra forgatni a lábad, nem lesz meg az lötyögõs érzés, mint az spd-nél. A merevség duma csak mese, több montis ismerõsnek és nekem is az a tapasztalatunk, hogy ugyanaz a cipõ outi és mtb modellje közül általában az mtb a merevebb (mondjuk van is rajta +100g vagy több) vagy nincs érezhetõ különbség.
Saját tapasztalat, országúton jobb az outi pedálkötésrendszer, közvetlenebb, terepen is egy-két helyen bevállalnám, de ahol egyensúlyozni kell ott már nem jó (arról nem is beszélve, hogy mi van ha tolni kell a bringát ).