öö én én én a közönség segítségét kérném ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2004. október 06. - 23:18
Írta 2004. október 06. - 21:45
Trueman:
Nem értem. Mit kell itt értetlenkedni? Gyengeelméjû vagy?
Itt ez a kép:
Van rajta egy szép imbuszos csavarocska, ami mellett ott van a +/- jel. Szerinted ezzel mit lehet tenni?
a: A pedál hõmérsékletét lehet állítani
b: A magasságomhoz kell beállítani
c: A rugóerõsséget
Nem értem. Mit kell itt értetlenkedni? Gyengeelméjû vagy?
Itt ez a kép:
Van rajta egy szép imbuszos csavarocska, ami mellett ott van a +/- jel. Szerinted ezzel mit lehet tenni?
a: A pedál hõmérsékletét lehet állítani
b: A magasságomhoz kell beállítani
c: A rugóerõsséget
Írta 2004. október 06. - 21:37
pl. ez? csakmer ehez (is) oda van írva, hogy SPD kompatibilis ezért, ahogy tanult kollégám fogalmazott:
bár a Ritchey Pro V3 hoz nincs odaírva, de azis
A Time, Eggbeater és az egyéb nem Shimano SPD rendszert használó cipõ-pedál kapcsolati rendszerek között vannak olyanok, amiknél nem lehet állítani a rugóerõt. Viszont a Shimano SPD rendszernél igen.
bár a Ritchey Pro V3 hoz nincs odaírva, de azis
Írta 2004. október 06. - 20:32
Írta 2004. október 05. - 22:05
de most már tudod, hogy [size=0,5](tudomásom szerint)[/size] minden spd állitható?
Írta 2004. október 05. - 19:52
bocsi ha felreertetted. En meg nem leugataskent vettem,sem szantam, scak nyomatekisitottam... ;D
Írta 2004. október 04. - 21:43
és különben sem leugatásként mondtam, azontúl, hogy ott szerepelt a tudtommal varázsszó..
Írta 2004. október 04. - 18:48
A Time, Eggbeater és az egyéb nem Shimano SPD rendszert használó cipõ-pedál kapcsolati rendszerek között vannak olyanok, amiknél nem lehet állítani a rugóerõt. Viszont a Shimano SPD rendszernél igen.
Írta 2004. október 04. - 18:04
Írta 2004. október 04. - 10:50
Írta 2004. október 03. - 20:54
Írta 2004. október 03. - 20:13
Hello again!
Csak 1 kerdes. E-bike on van a cipo-pedal akcio. A ritchey pedalnak(9000)allithato a kotese?Marmint az erosseg
Csak 1 kerdes. E-bike on van a cipo-pedal akcio. A ritchey pedalnak(9000)allithato a kotese?Marmint az erosseg
Írta 2004. szeptember 24. - 15:44
Sima-NÓ 515-ös pedál a Hervis-ben 8000Ft volt. Szerintem még van nekik.
A családi költségvetés is fellélegezhet 1 kicsit.
MARCI
A családi költségvetés is fellélegezhet 1 kicsit.
MARCI
Írta 2004. szeptember 24. - 13:57
Nekem harom spd cipom volt/van eddig. ket diadora, egy shimano. az elso az alap diadora volt, annak nalam is levalt atalpa. a diadora chilim viszont kb 5 eve birja gond nelkul pedig en is mindent csinalok vele, nem kimelem. szeretem ;D
a shimanot inkabb utcara es finomabb varosi rohangalashoz hasznaltam sajna valhogy szetgyepalodott a talpa, de nem a stoplinal.
szal diadora rulez.
a shimanot inkabb utcara es finomabb varosi rohangalashoz hasznaltam sajna valhogy szetgyepalodott a talpa, de nem a stoplinal.
szal diadora rulez.
Írta 2004. szeptember 24. - 13:41
mivel még nem irta senkki és hátha valakinek hasznos: hosszu túrákra érdemes inkabb platformos spd-t venni mert elfárad az ember lába fõleg vékonyabb talpu cipöben(lásd adidas) , az "ocsó" ritchey pedálok nemolyan jók...akkor már inkabb schimano... spd sipõkkel meg az a bajom ,hogy a stopli melett leválik a talp, mindegy milyen cipõm volt eddig... spd miatt még nemigazan estem pedig noseveeltõl kezdvea 180 - 360° os fordulón keresztül az egykerekezésig mindent nyomatok vele ....csak fixin ne akadjonki véletlenül!!!!
meg persze nem cskahogy huzni tudsz vele hanem sokkal egyenletesebben tekerni is, és ez az alapja mindennek
meg persze nem cskahogy huzni tudsz vele hanem sokkal egyenletesebben tekerni is, és ez az alapja mindennek
Írta 2004. szeptember 23. - 15:27
Hi
Bocs hogy ide,de talán segít a döntésben ha valaki most akar pedált venni:
van egy eladó 525ös pedálom teljesen uj ki sem volt próbálva,doboz már ninsc meg hozzá.
vegyétek meg!!!
Bocs hogy ide,de talán segít a döntésben ha valaki most akar pedált venni:
van egy eladó 525ös pedálom teljesen uj ki sem volt próbálva,doboz már ninsc meg hozzá.
vegyétek meg!!!
Írta 2004. szeptember 22. - 17:43
én 515-ös sh pedált és ööö passz milyen shimano cipõt használok és semmi bajom vele, pedig többet is kap mint túra...
mondhatom ezt olyan... 2éves használat után
jah a cipõnek elkezdett foszlani a fûzõje, de 2 év alatt ez legyen a legnagyobb baj
anno vettem 25ér a kettöt... (10 & 15)
mondhatom ezt olyan... 2éves használat után
jah a cipõnek elkezdett foszlani a fûzõje, de 2 év alatt ez legyen a legnagyobb baj
anno vettem 25ér a kettöt... (10 & 15)
Írta 2004. szeptember 22. - 10:41
Én túrázgatni járok, egynaposokra átlag 80 km-eket megyek. Erre a célra egyenlõre klipsz van egy lapos, de viszonylag puha talpú cipõvel. A lovam full merev, ezért ez a config jobb, mint a sima pedál, de amint anyagi lehetõségeim megengedik, váltok. (Úgy néz ki ez nem most lesz)
a belépõ szintû pedál+cipõ kombó (Shimano) mennyire strapabíró a fent említett célra? A Ricsirõl mondta egy ismerõsöm, hogy hamar megadta magát. :-\
Szóval, mik a tapasztalatok?
a belépõ szintû pedál+cipõ kombó (Shimano) mennyire strapabíró a fent említett célra? A Ricsirõl mondta egy ismerõsöm, hogy hamar megadta magát. :-\
Szóval, mik a tapasztalatok?
Írta 2004. szeptember 18. - 14:25
Grof: elõtte nézd meg hogy az egy 3 éves hozzászólás
Jobb késõbb mint soha. ;D