True: nem fog tönkremenni, használok SPD-t és EggBeatert is, az eggBeater stoplija ki sem "dudorodik", az SPD meg olyan erõs anyag hogy nem nagyon tudod elvásni sehol, de az is max fél-1 mm-t lóg ki a talpból...
Grof: elõtte nézd meg hogy az egy 3 éves hozzászólás
Trueman neked pedig extra dícséret hogy megtaláltad a megfelelõ topikot és nem niyottál újat fölöslegesen paccsee
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2004. szeptember 18. - 12:24
Írta 2004. szeptember 18. - 12:20
Írta 2004. szeptember 18. - 12:17
Elõbb-utóbb SPD-t szeretnék, de a 15.000-es pedált és a hasonló árú cipõt ezideig még nem tudtam elfogadtatni a családi költségvetéssel. ???
http://www.ebike.hu/...cipopedalakcio/
Írta 2004. szeptember 18. - 11:34
Trueman: amelyiknek a talpán van valami mintázat alig érezhetõ a stopli, inkább csak amikor kavicsra tévedsz vele és csikorog a talpad alatt.
Jorus: klipsze és SPD-s pedál ? Elég érdekes igényeid vannak, de Wellgo:
vagy Acor:
Aztán rakhatsz rá klipszet is. Bár elég morbid ötletnek tartom.
Bazzz ezt én is benéztem. : ;D
Jorus: klipsze és SPD-s pedál ? Elég érdekes igényeid vannak, de Wellgo:
vagy Acor:
Aztán rakhatsz rá klipszet is. Bár elég morbid ötletnek tartom.
Bazzz ezt én is benéztem. : ;D
Írta 2004. szeptember 18. - 11:19
Udv!
Spd vetelen gondolkodom. Viszont van valami amit jo lenne elotte letisztazni. Vannak a lanckatalogusban kulombozo cipok. Pl az egyik amelyik tetszik(SH-M 021 Y) az kezdo szintu, es gyalogolni is jo. Na mar most, az a kerdesem ha a cipore mar fel van szerelve a patent, akkor az mennyire "dudorodik ki"? Mennyire lehet benne maszkalni?Koszi.Bye!
Spd vetelen gondolkodom. Viszont van valami amit jo lenne elotte letisztazni. Vannak a lanckatalogusban kulombozo cipok. Pl az egyik amelyik tetszik(SH-M 021 Y) az kezdo szintu, es gyalogolni is jo. Na mar most, az a kerdesem ha a cipore mar fel van szerelve a patent, akkor az mennyire "dudorodik ki"? Mennyire lehet benne maszkalni?Koszi.Bye!
Írta 2001. szeptember 16. - 21:59
Hyez!
Hallottam már máshol is, de példul itt a Fórumon is olyan pedálról, amelyiknek az egyik oldala klipszes, a másik SPD-s. Tudna valaki felvilágosítással szolgálni arra nézvést, hogy hol és milyen árban kaphatók az ilyen pedálok? ::)Elõbb-utóbb SPD-t szeretnék, de a 15.000-es pedált és a hasonló árú cipõt ezideig még nem tudtam elfogadtatni a családi költségvetéssel. ???
Elõre is kösssssZönöm!
Byez!
Hallottam már máshol is, de példul itt a Fórumon is olyan pedálról, amelyiknek az egyik oldala klipszes, a másik SPD-s. Tudna valaki felvilágosítással szolgálni arra nézvést, hogy hol és milyen árban kaphatók az ilyen pedálok? ::)Elõbb-utóbb SPD-t szeretnék, de a 15.000-es pedált és a hasonló árú cipõt ezideig még nem tudtam elfogadtatni a családi költségvetéssel. ???
Elõre is kösssssZönöm!
Byez!
Írta 2001. szeptember 15. - 01:09
Látom túl sok spd-s jár a fórumba, úgyhogy kénytelen vagyok én is beleszólni : . Nos elõször volt ugye valami mûanyag. Lényegre térve, beruháztam egy klipszes pedálra, kb 2e Ft volt az egész. Sokszor jártunk már a hegyre (ekkor már a merevgép sem bírta), és ugye a mûanyag bolti semmit sem ér. A klipsz nagyon király volt, megfogta a lábam, és könnyen kitudtam lépni belõle, illetve esésnél is mindig kijött a lábam. Gondolkodni kezdtem az spd-n, de végül is egy cserélhetõ szöges, wellgo lett, meg egy jó kis deszkáscipõ. Hát nekem ez nagyon bejött, lábam jól tapad a tüskéken, és még az spd-s emelgetéseket is meg lehet csinálni simán.
Írta 2001. szeptember 14. - 06:06
Ja, gyors pontosítás. Eccer borultam meg spd-vel lejtözés közben, hááát, biciklit úgy repülni ritkán lát az ember. Elõírásszerûen magamra rántottam, aztán valahogy elrúgtam, szegény vas meg csak pattogott tovább. Szóval tényleg nem DH-ra tlálták ki a dolgot, az biztos.
Írta 2001. szeptember 14. - 05:52
Nacsak, hogy emeljem a társalgás fényét: Az egykerekû nyulakhoz nem sok közöm van, bár szép dolog. Viszont, ha valaki sokat szeret tekerni, akkor annak húzni is jó, nem csak tóni. Én pedig klipsszel borzalmasakat borultam. SPD-vel viszont csak dögfáradtan vagy nagyon sárosan és akkor is többnyire állásból hevertem el. Szóval részemrõl egy strigula a patentpedál mellett.
Írta 2001. augusztus 06. - 11:41
Szasztok! ;D
Nos Én is... meg Joghurt is... ;D platform pedált hasnyálunk. Pontosabban egy cserélhetõ tüskés TIOGA CNCzett alu platformot...
Én a magam részérõl semmi pízé' nem vállnék meg tõle, egy espédé miatt meg fõleg nem... Csak az a baj vele, hogy a cipõmet xereti kóstolgatni... Így xegény talpában gyorsan megjelentek az árkok, melyek lassan mára már mélyebbek lesznek mint a Mariner-árok... ;D
No, szal xerintem bizti vannak elõnyei az espédének is, de az általam ismertek nagyon kicsi lapra férnek fel... ;D
Csõváz és hátszél...
Joghurt meg Én, azaz Paraferee voltunk...
Nos Én is... meg Joghurt is... ;D platform pedált hasnyálunk. Pontosabban egy cserélhetõ tüskés TIOGA CNCzett alu platformot...
Én a magam részérõl semmi pízé' nem vállnék meg tõle, egy espédé miatt meg fõleg nem... Csak az a baj vele, hogy a cipõmet xereti kóstolgatni... Így xegény talpában gyorsan megjelentek az árkok, melyek lassan mára már mélyebbek lesznek mint a Mariner-árok... ;D
No, szal xerintem bizti vannak elõnyei az espédének is, de az általam ismertek nagyon kicsi lapra férnek fel... ;D
Csõváz és hátszél...
Joghurt meg Én, azaz Paraferee voltunk...
Írta 2001. augusztus 01. - 23:22
White_Rabbit
A pedálod "szakzsargon" neve a platform-pedál, vagy magyarul taposópedál. Nekem is ilyen van, és én is szeretem
A pedálod "szakzsargon" neve a platform-pedál, vagy magyarul taposópedál. Nekem is ilyen van, és én is szeretem
vendég__*
Írta 2001. augusztus 01. - 17:19
Sziasztok!
Már én is bele kell hogy szóljak.
Többen kérdeztétek, milyen pedál, milyen cipõ, leírom a tapasztalataimat.
Tavaly nyáron vettem egy Ritchey v2-t adidas el moro cipõvel.
Nekem nagyon tetszik, pontos és könnyû a belépés-kilépés. Még csak kétszer "estem" vele, bár mindkettõ inkább eldõlés volt még a legelején. Azt hittem, hogy már nagyon tudom kezelni a pedált, aztán csak azt vettem észre, hogy fekszem a földön, és röhögök
A cipõ jól tartja a lábomat és még menni sem kényelmetlen benne, mert a legeleje egy picit hajlik.
Nekem nagyon tetszik az spd fíling városban is meg terepen is, elõtte klipszem volt, azt is szerettem, de ez jobban tetszik, meg profibbnak is néz ki
Már én is bele kell hogy szóljak.
Többen kérdeztétek, milyen pedál, milyen cipõ, leírom a tapasztalataimat.
Tavaly nyáron vettem egy Ritchey v2-t adidas el moro cipõvel.
Nekem nagyon tetszik, pontos és könnyû a belépés-kilépés. Még csak kétszer "estem" vele, bár mindkettõ inkább eldõlés volt még a legelején. Azt hittem, hogy már nagyon tudom kezelni a pedált, aztán csak azt vettem észre, hogy fekszem a földön, és röhögök
A cipõ jól tartja a lábomat és még menni sem kényelmetlen benne, mert a legeleje egy picit hajlik.
Nekem nagyon tetszik az spd fíling városban is meg terepen is, elõtte klipszem volt, azt is szerettem, de ez jobban tetszik, meg profibbnak is néz ki
Írta 2001. július 12. - 20:08
Üdv!
White_Rabbit: Hány darab értékszelvényt hagytál ott a pedálokért?
kislust
White_Rabbit: Hány darab értékszelvényt hagytál ott a pedálokért?
kislust
Írta 2001. július 12. - 19:58
Csákó bákó!
SPD?? Miazazspd? ;D. Viccet félretéve én is most haladtam azon irányba, hogy beruházzak egy patentpedálra, de átmeneti állapotban a totálfix és a biztonságosan mobil pedáltípus között vettem egyí Wellgo brutál pedált (szakavatottak javítsanak!!!!!!!!, Hogy hívják azt a típusú pedált amit a BMX-esek használnak, olyan mint egy sütõlapát csak nagyobb). Szóval ez nekem iszonyatosan bejött, húzós terepen (Rázós, köves lefele, estébé) a cserélhetõ tüskéi ûgy belemartak a cipõm talpába, hogy meg sem moccant a lábfejem. Bár nem szeretném megélni, hogy lecsúszik róla a lábam mert, az tuti sípcsonttörés ;D.
Ui.: azért nem tettem le az SPD-rõl.
UFF!!!
Hajrá(f) "bájkerek"!
SPD?? Miazazspd? ;D. Viccet félretéve én is most haladtam azon irányba, hogy beruházzak egy patentpedálra, de átmeneti állapotban a totálfix és a biztonságosan mobil pedáltípus között vettem egyí Wellgo brutál pedált (szakavatottak javítsanak!!!!!!!!, Hogy hívják azt a típusú pedált amit a BMX-esek használnak, olyan mint egy sütõlapát csak nagyobb). Szóval ez nekem iszonyatosan bejött, húzós terepen (Rázós, köves lefele, estébé) a cserélhetõ tüskéi ûgy belemartak a cipõm talpába, hogy meg sem moccant a lábfejem. Bár nem szeretném megélni, hogy lecsúszik róla a lábam mert, az tuti sípcsonttörés ;D.
Ui.: azért nem tettem le az SPD-rõl.
UFF!!!
Hajrá(f) "bájkerek"!
Írta 2001. július 09. - 12:34
Hey!
Mint már korábban írtam, elsõre szerintem olcsó pedált vegyél, amit szét tudsz taposni. Ne a 30000 ft-os simánjót bombázd szét a próbálgatásaiddal. Cipõbõl is inkább a túrásabb fajtát vedd elõször, mert a versenyes modellek kényelmetlenek és elszorítják a keringést a lábodban, ami egyébként sem érzi még nagyon a patentpedált. A márka itt még igazából nem ontos.
Ja! Lényeges még, hogy eleinte ne menj saras utakra, mert nem nagyon tudod kiemelni a lábadat, meg amúgy is jobban csúszkálsz. Ha már szárazon biztonságosan megy, akkor mehet a dagonya.
Uff! Beszóltam. Bye!
Mint már korábban írtam, elsõre szerintem olcsó pedált vegyél, amit szét tudsz taposni. Ne a 30000 ft-os simánjót bombázd szét a próbálgatásaiddal. Cipõbõl is inkább a túrásabb fajtát vedd elõször, mert a versenyes modellek kényelmetlenek és elszorítják a keringést a lábodban, ami egyébként sem érzi még nagyon a patentpedált. A márka itt még igazából nem ontos.
Ja! Lényeges még, hogy eleinte ne menj saras utakra, mert nem nagyon tudod kiemelni a lábadat, meg amúgy is jobban csúszkálsz. Ha már szárazon biztonságosan megy, akkor mehet a dagonya.
Uff! Beszóltam. Bye!
Írta 2001. július 07. - 17:02
Kedves mindenki!
Az itt olvasott hozzászólások (is) hozzásegítettek ahhoz a döntésemhez, miszerint patent pedált + cipõt szeretnék venni. Na de milyet érdemes? Lécci segítsetek...
Üdv:
BRUCE
Az itt olvasott hozzászólások (is) hozzásegítettek ahhoz a döntésemhez, miszerint patent pedált + cipõt szeretnék venni. Na de milyet érdemes? Lécci segítsetek...
Üdv:
BRUCE
Írta 2001. június 28. - 12:30
Írta 2001. június 28. - 00:08
Én nem vagyok egy nagyon triálos fazon . Igazából még egykerekezni sem tudok, ezért nagyon szeretem az SPD-t, mert pl. erdõben lassú tempónál elõttem terem egy tuskó vagy egy kidõlt fa törzse és nincs olyan lendületem, hogy átugrassam, akkor csak felhúzom a lábamat és már túl is tettem magam a dolgon.
A másik ok, hogy emelkedõn felfele nem csak egy lábat használsz egyszerre, hanem az egyik lábaddal nyomod a pedált, a másikkal húzod. Igaz az elején ez elég fárasztó, de ha az az izmod is megerõsödik rendesen tudsz nyomulni fölfelé is.
Üdvözlet: Stojesz
A másik ok, hogy emelkedõn felfele nem csak egy lábat használsz egyszerre, hanem az egyik lábaddal nyomod a pedált, a másikkal húzod. Igaz az elején ez elég fárasztó, de ha az az izmod is megerõsödik rendesen tudsz nyomulni fölfelé is.
Üdvözlet: Stojesz
Írta 2001. június 23. - 19:56
Mucke: csak hogy irjak is valamit hogy mit csinalj, ne csak azt hogy mit ne ,):
1, elobb lassan csinald aztan lehet gyorsabban
/ez nem bakozas! viszont kimeli a kerot, es kicsi a valoszinusege hogy szetmegy a felnid/
2, padka, testsuly hatra, elsokerek felemel, kezek nyujtva, kerek padka felett, markolat csavar, labod a pedalrafeszitred, testsuly elore. AZt nem mondomm hogy huzd az elsofeket - hatha fejreallsz, meg amugy sem kell... Nagyobb akadalynal /4 lepcso/ van aki szokta teloval...
Jo gyakorlast - ja elobb kisebb padkaval ,)
1, elobb lassan csinald aztan lehet gyorsabban
/ez nem bakozas! viszont kimeli a kerot, es kicsi a valoszinusege hogy szetmegy a felnid/
2, padka, testsuly hatra, elsokerek felemel, kezek nyujtva, kerek padka felett, markolat csavar, labod a pedalrafeszitred, testsuly elore. AZt nem mondomm hogy huzd az elsofeket - hatha fejreallsz, meg amugy sem kell... Nagyobb akadalynal /4 lepcso/ van aki szokta teloval...
Jo gyakorlast - ja elobb kisebb padkaval ,)
Írta 2001. június 23. - 19:47
Az elottem szolokhoz hasonloan nekem is az a velemenyem attol fugg mire... Ez nem csak pedalra, bicajra is igaz. Sajnos nem sok embernek van arra penze hogy 3-4 bicajt vegyen, attol fuggoen lefele, felfele megy a hegyen vagy varosban, TRIAL stb...
Szoval: Kezdetben varosban engem is inkabb zavart mint elony hogy van /keresztezodesek, eles kanyarok/...
Meg nem is annyira jott be. Paraztam en is, 1-2 eses a kiasott arokba stb
Hegyen viszont egybol raereztem az izere, barmikor ki tudtam oldani gyokeres seggbeszurosnal... Nem problema.
Nagyon meredek lejton , ahol amugy is nehez felszallni es a seggedet surolja a hatso kerek meg hasadat nyomja a nyereg, ott kicsit nehez felszallni meg manoverezni de ott amugy is...
Szerintem is sok eles kanyarnal /PS DH / akadaly. Nameg TRIALNAL... bar lattam mar igy urget nyomulni
Egyertelmuen CC -re hasznos. Turazni lehet hogy kezdetben kenyelmetlen - mindig ugyanott van a labad
Csatlakozom : elobb kell megtanulni sima pedallal nyulazni, meg bakozni, aztan SPD vel.
Szoval: Kezdetben varosban engem is inkabb zavart mint elony hogy van /keresztezodesek, eles kanyarok/...
Meg nem is annyira jott be. Paraztam en is, 1-2 eses a kiasott arokba stb
Hegyen viszont egybol raereztem az izere, barmikor ki tudtam oldani gyokeres seggbeszurosnal... Nem problema.
Nagyon meredek lejton , ahol amugy is nehez felszallni es a seggedet surolja a hatso kerek meg hasadat nyomja a nyereg, ott kicsit nehez felszallni meg manoverezni de ott amugy is...
Szerintem is sok eles kanyarnal /PS DH / akadaly. Nameg TRIALNAL... bar lattam mar igy urget nyomulni
Egyertelmuen CC -re hasznos. Turazni lehet hogy kezdetben kenyelmetlen - mindig ugyanott van a labad
Csatlakozom : elobb kell megtanulni sima pedallal nyulazni, meg bakozni, aztan SPD vel.