Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
tehát a stopli rögzítõ csavarod törött el?
azt meg hogy?

vagy izé a pedálon lévõ?
(esetleg probálj egy shimano/ritchey/stb. nevesebb modellt)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ma a harmadik SPD-m ment tönkre úgy, hogy a dokkoló részt a testbe rögzítõ csavar beletört. A csonk valszeg kiszedhetetlen, csavart meg csak alig hasonlót árulnak a megyében... Az elsõ kettõ Wellgo volt, ez most egy Acor...

Van-e másnak is hasonló gondja, márkafüggõ-e a probléma, honnét pótolhatnám azt a qrva csavart hogy ne kelljen kukázni a pedált, esetleg létezik-e titánból vagy vmi tönkretehetetlen anyagból???

Kösz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Grolsch: mi itten hárman egyszerre vettünk (úgy 2 éve) Ritchey Comp V3-at, ebbõl 2 hibátlan, a harmadikban berohadtak a golyócskák mert a haversrác szédszedte (karbantartás), de rosszul rakta vissza a tömítést.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem ártana neki egy kis zsír. csakhogy majd ha egyszer ki szeretnéd venni, akkor menjen könnyebben. nagyon csúnyán össze tud rohadni, ha nincs benne kenyõcs'

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kezdo

kezdo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Csak egy csacska kérdésem van!
Új pedált szerelnék fel a hajtókarokra.Kell-e a pedálra (menetes rész) valami kenõanyag? Zsir,stb.
Köszi!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Ritchey SPD pedálokról tudtok vmit mondani? Jobb mint a Shimano, rosszabb, ua. ?
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
vagy mondd a boltosnak, hogy rendeljen kétféle méretet is meg is van oldva a probléma!

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Akkor kicsit részletezném a problémát:

nem volt még verseny spd-m, nemtom, hogy nagyobbat kell-e venni belõle, ahogy azt futócipõknél is tesszük, illetve nemtom hogy a speckó méretek mekkorák. Ja és vidéken nem úgy megy hogy besétálsz a bótba és kérsz próbálni cipõt, meg köll rendelni.:-) Ez nem Budapest.

akkor fogd magad, sétálj fel Budapestre, vagy egy közelebbi nagyvárosba, és próbálj fel pár cipõt! SPD cipõt véleményem szerint butaság (de enyhe vagyok...) próba nélkül, katalógusból és fórum alapján venni. ;)
Nem ritkán 4+ órát fogsz eltölteni benne, és ha nem fogja rendesen a lábadat és csak akár egy helyen is nyom, nagyon kellemetlen tekeréseid lesznek. Az SPD cipõ lényege az lenne, hogy tökéletesen fogja a lábadat mindenhol, ezt próba nélkül meg nem lehet megúszni...

hermit

hermit

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Na , akkor dankesõn vagy tenkjú, ahogy teccik:-)

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
ehhh... Butapest.. cipõt soha nem vennék próba nélkül egyébként sem. De! Mákod van. pont most vettem speckó cipõt, így elmondhatom, hogy a 43as lábamra 44est vettem. egyébként meg ki mit szeret.. ha végig ér, vagy nem.. én ez utóbbit. még van kb. 0,5 centi a cipõ vége meg a lábujjam között

hermit

hermit

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Akkor kicsit részletezném a problémát:

nem volt még verseny spd-m, nemtom, hogy nagyobbat kell-e venni belõle, ahogy azt futócipõknél is tesszük, illetve nemtom hogy a speckó méretek mekkorák. Ja és vidéken nem úgy megy hogy besétálsz a bótba és kérsz próbálni cipõt, meg köll rendelni.:-) Ez nem Budapest.

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
ez most komoly? próbáld fel... teee... ehhh...

hermit

hermit

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Halihó!

Hányas lábra hányas cipõ kell a specialized-bõl? Ez most az én nagy dilemmám.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
b+-t ismerem, hisz 2-m is volt:D:D már csak 1 van. mármint pár. jócska, jól tapad, a cipõt egy pöppet sem szedi szét, szal utcaiban is tolhatom vele, egyedül színben nem megy a P-hez:D de a másik sem. vedd azt!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Két pedál közül melyiket érdemes megvenni?

Specialized (demo-hoz jár, réz színû) 16e
http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/1153
http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/2288

A legfontosabb az, h nagyon jól tapadjon és minél nagyobb felületen. Másodlagos a súly. A b+ ról súlyadat nincs sajnos.

az xpedo sztem az ilyen spd-t terepen nem szeretõ cc/túra/maratonozós majmoknak való mint én.....merthogy elég kikönnyített darab.......

b+ meg 600 g körül lehet sztem....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jó ez a bike+, nekem is ez van (thez->sala->én, szóval mindenki ismeri :D )

viszont az xpedo több mint 150 grammal könyebb (a bike+ mérve 570gramm) és állítólag nincs vele baj, szal szerintem inkább az..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
b+-t használtam, nagyon frankó és könnyen ujrazsirozható
xpédo-t csak kézben fogva láttam. nem rossz az sem.

szvsz b+

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Két pedál közül melyiket érdemes megvenni?

Specialized (demo-hoz jár, réz színû) 16e
http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/1153
http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/2288

A legfontosabb az, h nagyon jól tapadjon és minél nagyobb felületen. Másodlagos a súly. A b+ ról súlyadat nincs sajnos.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Teccik a dolog de nem az igazi a dolog... vhogy ez a középen való kapcsolódás meg h ott van az erõhatás, meg a platformmal eloszlott a széles felületen. Mint már mondtam igazán nem tom megfogalmazni de majd pár hét múlva biztos kiforrott lesz a véleményem és visszatérek ide.

Szeretek állva gurulgatni meg ilyenek és fura h össze vagyok kötve a bringával .

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
te tigris vagy.. :D

(kivétel erõsíti a szabályt :))
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda