Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

DeviatE

DeviatE

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Tehát mondjuk egy gyakorlott spd-s közel olyan hamar ki-be tud dokkolni mint ha platform lenne? Milyen cipõ van max 20ig ami esetleg utcára is jó, úgyértem deszkás stílusú.

ha utcai kinézet fontos, akkor 661 session v. 661 dually.

nekem spec. a shimano sh-mp66l van, ami tényleg nem annyira leisure look, de a hurkanyelv frenetik tisztításkor. egy törlés vizes szivaccsal és új cipõd van.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
új dx a takaró cuccos miatt utcára kicsit gáz.
én a spec taho vagy sonoma 2-t tudom ajánlani, utóbbit utcacinak is használom néha mikor épp nincs nálam a rendes utcai.

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Tehát mondjuk egy gyakorlott spd-s közel olyan hamar ki-be tud dokkolni mint ha platform lenne? Milyen cipõ van max 20ig ami esetleg utcára is jó, úgyértem deszkás stílusú.

Ez elég deszkás kinézetû!
Shimano szóval minden Velotrades kereskedésben lehet kapni. 19 900-Ft
SH-M 66 L

http://cycle.shimano...D=1148588572222

Amúgy most még a tavalyi montis Shimanok nagyon durán le vannak árazva, én egy hónapja vettem egy SH-M 038-at 11000- Ftért

És a deszkás stílusú is van tavalyi, csak szürke. SH-M 66
Utána kell járni hol van még, vagy hova tudnak vinni.
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Ha spd-zel Karcsi, akkor a kulcs, a Body Geometry;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Egy gyakorlott spd -s eszre sem veszi hogy ki-be kell csatolni ;)

Nekem pl. 661 cipom van, az 20 alatt van es jo utcara is. Nezd meg a kinalatot. De van a Decathlonban is par jo cipo olcson. Shimano -k asszem dragabbak, bar lehet hogy a DX jo lenne neked.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Grolsch, javaslom vegyel egy rendes pedalt ;)

Amugy a kioldas csak gyakorlas kerdese. En eloszor feldobtam egy keretes DX spd -t az orszagutimra, hogy gyakoroljam az erzest, a ki-be csatolasokat, aztan feldobtam a dh gepre. Eleinte kicsit furcsa volt hogy mennyivel jobban erzem a bringat. Mostmar teljesen termeszetes, es nem is tudnek spd nelkul menni. Esesnel eddig soha nem volt olyan baj hogy ne oldott volna ki.
Egyedul dirt -re nem jo, ott tenyleg gyakran elofordul hogy el kell dobni a bringat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
DH-közben ha borulsz, nem tudod ellökni magadtól a bicót :)
De nem akarok itt hülyeségeket írni ami nem mozdítja elõbbre a témát...én outis vagyok

Amúgy montizás közben ha gyengére van állítva az SPD nekem néha kicsatolódik a rázkódástól, ugrástól. Ha meg szorosra, akkor meg lehet nem old ki! ..bár lehet azért mert Acor..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Jobban tudsz tekerni, jobban tudod iranyitani a gepet, stabilabb, nem razkodik le a labad. Ennyi nem eleg? ;) :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Valaki le tudja nekem írni naggyából, hogy miben jelenik meg az spd pedál elõnye dh-zás közben? Elõnyei, hátrányai (mallet c). Ugribugrihoz maradna a platform.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Shimano 520 -as pedal van nekem is, de en az orszagutira tettem, mert nagyon jo pedal, viszont a sraturo kepessege a nullahoz kozelit.
A DH gepen inkabb Mallet lesz.
Esetleg nezz meg egy Eggbeatert is. Dragabb ugyan mint az 520 -as, de jobb is. A 2006 -osoknal ugy tudom a stopli anyagan valtoztattak, igy mar nem kopik annyira. Legalabbis a 2006 -os Mallet C ami van nalam, az ugy tunik nem a regi fajta stopli, gondolom a tobbi Crank Brothers pedal is ugyanezt a stoplit kapta 2006 -ban.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Szilárd, mellesleg az én géprmrn is az van, ugyhogy multkor meg is nézhetted volna. Egyébként én se tudok rosszat mondani rola talán annyit, hogy amig megszoktam az SPD-t letérdeltem vagy pártucadszor, de mondjuk ez nem a pedál hibálya, hanem az enyém:) Szoval teszi a dolgát.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
akkor télleg nem szar...
most ,megnyuhodtam, köszi Kela :) És Daveridernek is (ez már Edit!)
(íg asszem én is beruházom egybe!) :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az 520asok jók. venni, használni. ennyi.:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Na olyan kell nekem:)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Buddha!!!
bikediscount. hu-n van 520as pedál 7300ért, ami sztem elég jó ár, bár azt nem írják, h. mennyiért hozzák ki, bár ha rendelek tõlük, akkor felmegyek érte Pestre és úgy nincs felár rajta. És azt hallottam az 520asról, h. elég jó minõségûek...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás

Ma a harmadik SPD-m ment tönkre úgy, hogy a dokkoló részt a testbe rögzítõ csavar beletört. A csonk valszeg kiszedhetetlen, csavart meg csak alig hasonlót árulnak a megyében... Az elsõ kettõ Wellgo volt, ez most egy Acor...

Van-e másnak is hasonló gondja, márkafüggõ-e a probléma, honnét pótolhatnám azt a qrva csavart hogy ne kelljen kukázni a pedált, esetleg létezik-e titánból vagy vmi tönkretehetetlen anyagból???

Kösz!

Nekem van Shimano SPD-m és Acor SPD pedálom.
Az Acor a nyomába sem ér az elõzõnek. Igaz olcsó, de szerintem egy rakás ...
Az Acorral már többször elõfordult, hogy egyszerûen beragadt és nem tudtam belõle kilépni...ciki volt. Most befújtam teflonos kenõanyaggal, így mindig ki tudok belõle lépni, de minden tekerés után állítani kell a csavaron, mert mindig kilazul.
A Shimanóm 2 éve megvan és azóta rá se néztem...egyszerûen hibátlanul mûködik és nagyon igénytelen!

Szóval nem csodálom, ha nálad elfáradt a csavar, elég silány konstukciók!
Jobban jártál volna, ha a 3 pedál árán vettél volna Shimanot

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Az ellenkezõ oldalon épen meradt csavart már bevittem a környék csavarboltjaiba. De csak eltérõ fejjel tudják adni. Azt meg be kellene süllyeszteni, ami a pedál megfúrását jelentené...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
hm.. érdekes..
Ha netán valahogy kitudod bûvészkedni, akkor probálj be egy csavarboltot, hátha.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
A pedálon. A csavar egyszerûen elvesztette a fejét! Tulajdonképpen használható így is, mert le nem esett a dokkoló mechanizmus, csak a "float" nõtt vagy 300 %-kal...:)