520 az egy kellemes pedál, ha nem akarsz sokat költeni
egyáltalán nem rossz a sártûrése,sõt! ( az SPD-k között, persze... egy Timehoz vagy egy Eggbeaterhez képest más)
van egy keretes darabom is, Wellgo WPD, az sokkal rosszabb minden említett szempontból, de legalább drágább is volt
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 03:19
Írta 2006. június 06. - 08:59
Írta 2006. június 06. - 08:58
ez kb az össes shimano, illetve sh rendszerû pedálra igaz520-at nem ismerem, de
az 515-ös sártûrése=0.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. június 06. - 08:49
520-at nem ismerem, de
az 515-ös sártûrése=0.
az 515-ös sártûrése=0.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. június 06. - 01:21
En 520 -as Shimano -t vettem az orszagutira, mert nem szamitott sem a strapabiras, sem a sarturo kepesseg sem pedig a suly. A montikra pedig kizarolag Mallet -et teszek, mert egesz egyszeruen a legjobb DH/FR pedal. Ha nem vagy grammozos, akkor a Mallet C jo valasztas lehet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. június 05. - 21:45
nem, hanem, ha csak mondjuk fagyizni mész, akkor nem kell felvenned SPD-s cipõt, hanem lemehetsz papucsba is...
Írta 2006. június 05. - 21:44
nincs igazából különbség, max a kezdésnél, illetve súlyban
azt szokták mondani, a keretes DH-ra jó, mert nem kell mindenképpen becsatolnod magad, de úgy még keveset is rossz hajtani, mert nagyon nem stabil a kontakt, no meg ugyanezt a keret nélkülivel is el lehet játszani
ha olyan keresel, ahol választhatsz, h milyen cipõvel mész, akkor jön a "kombinált" pedál, de azoknak rendszerint a taposós oldala elég nyeszlett
azt szokták mondani, a keretes DH-ra jó, mert nem kell mindenképpen becsatolnod magad, de úgy még keveset is rossz hajtani, mert nagyon nem stabil a kontakt, no meg ugyanezt a keret nélkülivel is el lehet játszani
ha olyan keresel, ahol választhatsz, h milyen cipõvel mész, akkor jön a "kombinált" pedál, de azoknak rendszerint a taposós oldala elég nyeszlett
Írta 2006. június 05. - 21:16
Kösz a gyors választ! Így már értem... És használat közben van különbség ami érezhetõ?
hülyekérdés: a keretes olyan hogy nem muszáj "rákattani"?
hülyekérdés: a keretes olyan hogy nem muszáj "rákattani"?
.:]{3|\|[)3R:.
Írta 2006. június 05. - 21:06
ez egy (vagyis kettõ) sima:
ez pedig "ugyanazon pedál" keretes verziója.:
remélem érezhetõ
ez pedig "ugyanazon pedál" keretes verziója.:
remélem érezhetõ
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. június 05. - 20:28
Ajjajj, mûveletlen vagyok, mi a keretes és mi a sima? Az hogy SPD vagy sima pedál e? Hát ez is benne van a kérdésben...
Az enduro nálam egyenlõre azt jelenti hogy feltekerek Sváb-hegyre aztán lemegyek onnan, de nyáron megyek ausztriába:)
Az enduro nálam egyenlõre azt jelenti hogy feltekerek Sváb-hegyre aztán lemegyek onnan, de nyáron megyek ausztriába:)
.:]{3|\|[)3R:.
Írta 2006. június 05. - 19:50
Keretes vagy sima?
Mit jelent nalad az enduro?
Mit jelent nalad az enduro?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. június 05. - 19:46
Miután már csak egy lépésre voltam attól hogy egyben legyen a gépem egyszer csak reccs, avagy elba szóval elrontottam a menetet a régi imádott pedálom és hajtókaromban, a hajtókar marad az elõzõ gépben, és immáron a pedál is... az a nagy kérdés hogy max 18 ezerért milyen pedált vásároljak enduro bicómba..... ha lehet vegyétek a 18at maximumnak....
Írta 2006. június 05. - 18:33
Súlyán és KÜLSÕ kialakításán kívül (=régebbi kiadás) talán semmi különbség a kettõ közt.
(cirka 1.5 hónapja lefutottam én is ezt a kört itt, akkor is ez lett a "szavazás" eredménye).
(515 owner)
(cirka 1.5 hónapja lefutottam én is ezt a kört itt, akkor is ez lett a "szavazás" eredménye).
(515 owner)
Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!
Írta 2006. június 05. - 17:36
hacsak a súlyát-katalógus-nem nézed.
amúgy, sztem 515ös.
az 515-ös súlya, ha nem tévedek, 415 gr, míg a az 520-asé 380 gr. ebbõl sztem egyértelmû 520.
Írta 2006. június 05. - 15:39
Írta 2006. június 04. - 21:29
shimano pd-m 520 / 515 között nagy az éltérés vagy csak szedjünk ki még több pénzt a diákokból??? diák=ingyenélõ
Írta 2006. június 04. - 19:34
ja igen. most klipszem van érdemes lecserélni SPD-re? mennyit lehet azzal nyerni hatákonységban?
Írta 2006. június 04. - 18:55
hagyd fenn sztem, nincs rosszabb egy olyan pedálnál, amivel nincs elég jó kontaktja a talpnak
ha már taposó, akkor medvetalp.
ha már taposó, akkor medvetalp.
Írta 2006. június 04. - 18:51
a pedál súlyán spórolni csak a bringa összsúlya miatt érdemes, tekerés közben olyan mintha könnyebb vagy nehezebb cipõben tekernél.
nincs sok jelentõsége.
nincs sok jelentõsége.
Írta 2006. június 04. - 18:48
Üdv, kíváncsi lennék a véleményetekre,hogy a pedál súlya mennyire számít a bringa kezelhetõsége terén. Olvastam már itt a fórumon,hogy a kerekek súlya nagy mértékben befolyásolja a bringa gyorsítási/lassítási tulajdonságait, mennyiben igaz ez a pedálra? Keresgéltem már, de errõl nem találtam infot. A gép nehézsége annyira nem nagy baj,elcipelem, de ilyen témában szeretnék egy ideális normán belül maradni. Korábbi taposóm halála után egy nagy felületû Kona Jackshit Primo pedál került hozzám, most azt használom, leginkább hegyre fel, 46-os lábakkal. Nem egy könnyû darab gondolom,de spd-re klipszre egyenlõre nem akarok váltani. Érdekelne, hogy megérné e lecserélni valami könnyebb, kisebb, alapabb taposóra,vagy nem nyerek vele annyit,amennyit most a felület tapadása, biztonsága jelent terepen a nagy lábaimnak.
Mert ez így van jól.