Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2011. July 18. - 11:13
Posted 2011. July 18. - 09:57
Shimano SPD még rosszabb, Eggbeater alapból gyorsabban kiold. Csak épp olyan helyeken megyünk rendszeresen, ahol még ez is lassú.shimanobol is nehezen csatolsz ki?
Úgyhogy muszály vagyok csatolás nélkül menni egy két helyen, viszont a többi szakaszon jól jönne az SPD. Ezért kéne feles pedál.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. July 18. - 09:56
Sziasztok!
Hosszas vergõdés és egy most hétvégi baromi nagy zakó után arra jutottam, hogy le kell cserélnem a CB Eggbeater-emet. Sokszor olyan helyeken megyünk lefelé, ahol már életveszélyes ezzel a pedállal, becsatolt lábbal mennem. A legutolsó szombati túrán levettem egy sziklát arccal, s bár nem a pedál miatt estem, de az hogy nem csatolt ki sokat rontott a dolgon. Úgy nézek ki mint aki kocsmai verekedésbe keveredett.
Mivel azonban nem szeretném teljesen feladni a csatolási lehetõséget, egy félig platform félig spd pedált szeretnék venni. Az se baj ha jó könnyû.
Tudnátok segíteni gyakorlati tapasztalatokkal, tanácsokkal, hogy mit érdemes ebben a kategóriában venni?
Köszönöm szépen!
Én shimano 520-ast használok, gyári shimano stoplival és eddig az összes necces helyzetben és az összes zakónál gond nélkül oldott. Még az sem volt probléma vele, ha megcsúszó elsõ kerék miatt kellett lábat letenni, vagy ha úgy álltam fejre, hogy én leugrottam a kormány felett és csak a bringa repült el, én el sem estem.
És az 520-ashoz van valami városi használatra ajánlott stopli is, ami ha jól tudom nem csak oldalra, hanem valahogy felfelé is ki tud oldani. Gyárilag nem ezt adják hozzá, hanem a sportoláshoz valót.
Posted 2011. July 18. - 09:53
Posted 2011. July 18. - 09:33
Hosszas vergõdés és egy most hétvégi baromi nagy zakó után arra jutottam, hogy le kell cserélnem a CB Eggbeater-emet. Sokszor olyan helyeken megyünk lefelé, ahol már életveszélyes ezzel a pedállal, becsatolt lábbal mennem. A legutolsó szombati túrán levettem egy sziklát arccal, s bár nem a pedál miatt estem, de az hogy nem csatolt ki sokat rontott a dolgon. Úgy nézek ki mint aki kocsmai verekedésbe keveredett.
Mivel azonban nem szeretném teljesen feladni a csatolási lehetõséget, egy félig platform félig spd pedált szeretnék venni. Az se baj ha jó könnyû.
Tudnátok segíteni gyakorlati tapasztalatokkal, tanácsokkal, hogy mit érdemes ebben a kategóriában venni?
Köszönöm szépen!
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. July 07. - 13:46
Speci cipõtalpa például szeret nyekeregni nekem is rajta
ezt már én is tapasztaltam
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2011. July 06. - 21:01
Remélem, hogy megfelelõ topikot találtam.
Adott egy két év után nyekergõ M970-es pedál. Lötyögött, szétszedtem, újrazsíroztam, összeraktam. Kopást belül nem láttam. 1-2 napig hallgatott, de most ismét elkezdte. Kopáson kívül mi lehet a gond? Nem lötyög, de lehet, hogy túlszorítottam, és nekifeszülnek a golyók a kónusznak?
Köszönöm elõre is a segítséget.
Speci cipõtalpa például szeret nyekeregni nekem is rajta, idõnként kis lánckenõt adok a dokkoló részeknek is.
Posted 2011. July 06. - 19:33
Adott egy két év után nyekergõ M970-es pedál. Lötyögött, szétszedtem, újrazsíroztam, összeraktam. Kopást belül nem láttam. 1-2 napig hallgatott, de most ismét elkezdte. Kopáson kívül mi lehet a gond? Nem lötyög, de lehet, hogy túlszorítottam, és nekifeszülnek a golyók a kónusznak?
Köszönöm elõre is a segítséget.
Posted 2011. June 25. - 16:09
Posted 2011. June 25. - 14:30
Posted 2011. June 25. - 14:09
Posted 2011. June 25. - 13:43
Versenyezni van egy Sidi-m. csak abban nem annyira jó sétálgatni.
Posted 2011. June 25. - 13:39
Specialized Taho lábbelirõl mik a tapasztalatok, vélemények?
Ha nem versenyszerû használatra akarod, akkor elfogadható. Mondjuk nem biztos, hogy az enyém valóban az, mivel ezen nincs tépõzár, fotón meg csak olyat láttam, ami az is van.
De ha azért kérdezed, mert neten át rendelnéd, akkor inkább lebeszélnélek. (de csak azért, mert próba nélkül cipõt venni... ;-) )
Posted 2011. June 25. - 13:27
Posted 2011. June 23. - 21:23
Nekem az E-PM25 Ti van, de acél stopli van hozzá, bár egyenlõre nem ezt használom hozzá.Azért azt hozzáteszem, h én sem 42-ért vettem:p
Posted 2011. June 22. - 13:15
Kösz a tapasztalatokat. A gyári stoplijával használod, vagy shimanoval? Állítólag a titán Exustar pedálokat csak a saját titán stoplival szabad használni, a shimano acél(?) stopli megeszi.
Azért ez is jellemzõ kis hazánkra, a linkelt pedál nálunk 42eFt, németeknél 100 Eur.... (a postban elírtam, nem E-PD... hanem E-PM...)
Én végül a sima E-PM 25-öt rendeltem meg.
Nekem az E-PM25 Ti van, de acél stopli van hozzá, bár egyenlõre nem ezt használom hozzá.Azért azt hozzáteszem, h én sem 42-ért vettem:p
Posted 2011. June 20. - 07:08
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2011. June 20. - 06:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!