Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Autómosó sem a legjobb ötlet...Nagy nyomásnál bemehet a víz, a golyókon fellép a korrózió, a puha rozsda persze lekopik, nem csoda hogy kotyog....

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Azért fújj rá egy kis olajat a dokkoló felületre mert lehet a stopli nyikorog a pedálon...

Köszi a tippet. Mondjuk attól még kotyogni fog..

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Az enyém is sz@r lett az 50 pár kilóm alatt. Kotyogni kezdett az egyik és úgy nyikorog (nem, nem a hajtókar), hogy inkább eltûnök messzire, úgy ég az arcom. Strava szerint 3000 km után, fél éves max. Sarat keveset kapott, ha volt is, az inkább a hátamra ment. Karbantartottam, amennyire ezt lehet. Dzsuvát leszedtem róla mindig, nem hagytam rohadni rajta napokig a sarat, egyebet. Nagy ritkán kézi autómosóval is megcéloztam egy pillanatra. Szerdán megnézi a szerviz, nincs kedvem másikat venni. Egyenlõre ennyit a bomb proof Shimano pedálról. :)

Majd egyszer, valamikor, soká...
http://media.chainre...wid=500&hei=500

Azért fújj rá egy kis olajat a dokkoló felületre mert lehet a stopli nyikorog a pedálon...

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

egyre elviselhetetlenebbul pattog az m540es spd pedalom - hogy erdemes karbantartani? csak szetszedni es atzsirozni, vagy egyuttal golyokat is cserelni benne?

legalabbis azt hiszem a pedal, azert mielott szetszedem feltekerek egy taposopedalt.

Az enyém is sz@r lett az 50 pár kilóm alatt. Kotyogni kezdett az egyik és úgy nyikorog (nem, nem a hajtókar), hogy inkább eltûnök messzire, úgy ég az arcom. Strava szerint 3000 km után, fél éves max. Sarat keveset kapott, ha volt is, az inkább a hátamra ment. Karbantartottam, amennyire ezt lehet. Dzsuvát leszedtem róla mindig, nem hagytam rohadni rajta napokig a sarat, egyebet. Nagy ritkán kézi autómosóval is megcéloztam egy pillanatra. Szerdán megnézi a szerviz, nincs kedvem másikat venni. Egyenlõre ennyit a bomb proof Shimano pedálról. :)

Majd egyszer, valamikor, soká...
http://media.chainre...wid=500&hei=500

auster

auster

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

nekem egy pd-A530-asom van, az pont olyan, hogy az egyik oldalára sima cipõvel ráléphetsz

és nem összekeverendõ a pd-M530-assal, mert azon is csak megtámasztásra szolgál a keret

de a felemás pedálnak csak akkor van értelme, ha közlekedésre, meg a mindennapokban is használod a bringát, viszont akkor nagyon hasznos tud lenni

Köszi nagyon, pont a pd-A530 lett volna a másik lehetõség. Akkor azt fogom megvenni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Üdv,
Olvasgatom a fórumot, de erre nem találtam választ.
Van valakinek tapasztalata SHIMANO DX PD-M647 pedállal? Lehet jól hajtani bekötés nélkül?
Köszi

nekem egy pd-A530-asom van, az pont olyan, hogy az egyik oldalára sima cipõvel ráléphetsz

és nem összekeverendõ a pd-M530-assal, mert azon is csak megtámasztásra szolgál a keret

de a felemás pedálnak csak akkor van értelme, ha közlekedésre, meg a mindennapokban is használod a bringát, viszont akkor nagyon hasznos tud lenni

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem arra van kitalálva, hanem arra hogy nagyobb alátámasztási felületet adjon.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

auster

auster

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv,
Olvasgatom a fórumot, de erre nem találtam választ.
Van valakinek tapasztalata SHIMANO DX PD-M647 pedállal? Lehet jól hajtani bekötés nélkül?
Köszi

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Ajánlom a következõ kenyecsöt mindenkinek, Q..va jó!!! :D
Xado zsír, tubusos
A kerékpár összes forgó, mozgó alkatrészeihez

Ridley Noah Fast 

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts
Ha régóta csinálja, csak xartál rá, akkor a bejutott homok tönkre is tehette belülrõl. Ettõl független nem vesztesz semmit, ha csak szétkapod, kipucolod, és újrazsírozod. Évente 1-2x érdemes az egész bicajt atomjaira szedni, kipucolni, és bezsírozni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
egyre elviselhetetlenebbul pattog az m540es spd pedalom - hogy erdemes karbantartani? csak szetszedni es atzsirozni, vagy egyuttal golyokat is cserelni benne?

legalabbis azt hiszem a pedal, azert mielott szetszedem feltekerek egy taposopedalt.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

Mire ezt olvastam, már úgy állítottam be. Egy pedálnak két oldala van, mindkét oldalon lehet állítani az erõsséget. Egy pedál két oldalának erõsség állítása mintha egymástól független lenne. Ugye nem jól érzékelem? Tüzetesen még nem teszteltem, de mintha.

Hátha ez megnyugtat, mint a gumi forgásiránya és itt is 200%-ig biztos leszel magadban....:)

http://techdocs.shim...69830673247.pdf

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Mire ezt olvastam, már úgy állítottam be. Egy pedálnak két oldala van, mindkét oldalon lehet állítani az erõsséget. Egy pedál két oldalának erõsség állítása mintha egymástól független lenne. Ugye nem jól érzékelem? Tüzetesen még nem teszteltem, de mintha.

Független is, azaz a két pedálon 4 helyen kell összesen állítani. 540-es pedálba tök simán belépek, nem igényel semmi odafigyelést.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A két oldal két külön rendszer, nem függnek össze.
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Egyenlõre kezdõként használd a csavar a - (negatív) végállásban , a leglazább kilépésnél !

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Pedig az SPD elég határozottan bekattan. Érezhetõ és jól hallható is. Nekem korábban Habverõ/Eggbeater-em volt, az tényleg tud hang nélkül bekattanni. Meg ki. Szerintem az SPD jobb ilyen szempontból.
De ne a cipõ orrán keresd a belépést ! Ahol a legszélesebb a lábfejed, kb ott van a csatlakozó pont. És határozottan kicsit elõre lefelé nyomod a lábad.
Nyugi ! Egy idõ után már olyan automatikus lesz a be/ki lépõ mozdulat, hogy nem is gondolsz rá.
Egyenlõre kezdõként használd a csavar a - (negatív) végállásban , a leglazább kilépésnél !
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Rá teszed a cipõ orrát a pedálra majd lenyomva elõre csúsztatod vagy csak határozottan rálépsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

nem kell félned, belejössz. Én igen szórakozott vagyok, sikerült 3x borulni, természetesen népes publikum elõtt. :D Már évek óta nem volt esésem, olyannyira, h az SPD-rõl ha váltok a LOOK-ra az sem okoz gondot.

Én egy lépcsõház elõtt dõltem el. Próbáltam visszafordulni egy keskeny járdán és túlságosan alászedtem a kormányt. Ami ilyenkor eddig reflexszerû volt, hogy leteszem a lábam, ez most nem jött el. Mondom o-o... bamm. :D Senki nem volt ott, de elbújtam a lépcsõház elõtt. Elõvettem a kis szerszámom és elkezdtem bõszen lazítani rajta. :D 5-6 km-t mentem szakadó esõben, mert muszáj volt kipróbálnom, de nem jövök rá, hogy kell belelépni. A jobb oldalit direkt jobban megszorítottam (ez miatt is dõltem el), hogy érezzem a difit a gyengébb és erõsebb között. Viszont ez annyira alattomos, hogy észre sem veszem mikor rácsatlakozik. De amikor rá akarok csatlakozni, akkor fogalmam sincs hogy kell. Próbáltam hogy megdöntöm a pedált 45 fokos szögbe és próbálok rálépni, de semmi. Csak tekerem és tekerem, majd egyszer csak azon veszem észre magam, hogy a lábam odaragadt a pedálhoz. És fogalmam sincs mikor csatlakozott rá. A lecsatlakozás sem egyértelmû, hol összejön, hol nem. Meg is álltam, hogy majd valahogy kilépek belõle, de még esélytelenebbnek tûnt. Így hát elindultam és óvatosan feszegettem, de tök mindegy volt melyik irányba. Egyébként a + és - irányba ha elkezdem csavargatni egyszer csak lesz egy stop ahol nem lehet tovább húzni vagy lazítani? Nem mertem ezt sem egyenlõre, nem akarom túlhúzni vagy elrontani (már ha el lehet).

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Megvolt az elsõ esésem. Vagyis eldõltem. :D

nem kell félned, belejössz. Én igen szórakozott vagyok, sikerült 3x borulni, természetesen népes publikum elõtt. :D Már évek óta nem volt esésem, olyannyira, h az SPD-rõl ha váltok a LOOK-ra az sem okoz gondot.

Ridley Noah Fast 

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Megvolt az elsõ esésem. Vagyis eldõltem. :D