Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2013. September 09. - 22:15
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2013. September 09. - 22:15
Azért fújj rá egy kis olajat a dokkoló felületre mert lehet a stopli nyikorog a pedálon...
Köszi a tippet. Mondjuk attól még kotyogni fog..
Posted 2013. September 09. - 22:11
Az enyém is sz@r lett az 50 pár kilóm alatt. Kotyogni kezdett az egyik és úgy nyikorog (nem, nem a hajtókar), hogy inkább eltûnök messzire, úgy ég az arcom. Strava szerint 3000 km után, fél éves max. Sarat keveset kapott, ha volt is, az inkább a hátamra ment. Karbantartottam, amennyire ezt lehet. Dzsuvát leszedtem róla mindig, nem hagytam rohadni rajta napokig a sarat, egyebet. Nagy ritkán kézi autómosóval is megcéloztam egy pillanatra. Szerdán megnézi a szerviz, nincs kedvem másikat venni. Egyenlõre ennyit a bomb proof Shimano pedálról.
Majd egyszer, valamikor, soká...
http://media.chainre...wid=500&hei=500
Azért fújj rá egy kis olajat a dokkoló felületre mert lehet a stopli nyikorog a pedálon...
Posted 2013. September 09. - 21:48
egyre elviselhetetlenebbul pattog az m540es spd pedalom - hogy erdemes karbantartani? csak szetszedni es atzsirozni, vagy egyuttal golyokat is cserelni benne?
legalabbis azt hiszem a pedal, azert mielott szetszedem feltekerek egy taposopedalt.
Az enyém is sz@r lett az 50 pár kilóm alatt. Kotyogni kezdett az egyik és úgy nyikorog (nem, nem a hajtókar), hogy inkább eltûnök messzire, úgy ég az arcom. Strava szerint 3000 km után, fél éves max. Sarat keveset kapott, ha volt is, az inkább a hátamra ment. Karbantartottam, amennyire ezt lehet. Dzsuvát leszedtem róla mindig, nem hagytam rohadni rajta napokig a sarat, egyebet. Nagy ritkán kézi autómosóval is megcéloztam egy pillanatra. Szerdán megnézi a szerviz, nincs kedvem másikat venni. Egyenlõre ennyit a bomb proof Shimano pedálról.
Majd egyszer, valamikor, soká...
http://media.chainre...wid=500&hei=500
Posted 2013. May 13. - 05:42
nekem egy pd-A530-asom van, az pont olyan, hogy az egyik oldalára sima cipõvel ráléphetsz
és nem összekeverendõ a pd-M530-assal, mert azon is csak megtámasztásra szolgál a keret
de a felemás pedálnak csak akkor van értelme, ha közlekedésre, meg a mindennapokban is használod a bringát, viszont akkor nagyon hasznos tud lenni
Köszi nagyon, pont a pd-A530 lett volna a másik lehetõség. Akkor azt fogom megvenni.
Posted 2013. May 12. - 22:13
Üdv,
Olvasgatom a fórumot, de erre nem találtam választ.
Van valakinek tapasztalata SHIMANO DX PD-M647 pedállal? Lehet jól hajtani bekötés nélkül?
Köszi
nekem egy pd-A530-asom van, az pont olyan, hogy az egyik oldalára sima cipõvel ráléphetsz
és nem összekeverendõ a pd-M530-assal, mert azon is csak megtámasztásra szolgál a keret
de a felemás pedálnak csak akkor van értelme, ha közlekedésre, meg a mindennapokban is használod a bringát, viszont akkor nagyon hasznos tud lenni
Posted 2013. May 12. - 22:05
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. May 12. - 17:24
Olvasgatom a fórumot, de erre nem találtam választ.
Van valakinek tapasztalata SHIMANO DX PD-M647 pedállal? Lehet jól hajtani bekötés nélkül?
Köszi
Posted 2013. April 28. - 20:31
Xado zsír, tubusos
A kerékpár összes forgó, mozgó alkatrészeihez
Ridley Noah Fast
Posted 2013. April 28. - 18:51
Posted 2013. April 28. - 12:27
legalabbis azt hiszem a pedal, azert mielott szetszedem feltekerek egy taposopedalt.
Posted 2013. April 03. - 09:30
Mire ezt olvastam, már úgy állítottam be. Egy pedálnak két oldala van, mindkét oldalon lehet állítani az erõsséget. Egy pedál két oldalának erõsség állítása mintha egymástól független lenne. Ugye nem jól érzékelem? Tüzetesen még nem teszteltem, de mintha.
Hátha ez megnyugtat, mint a gumi forgásiránya és itt is 200%-ig biztos leszel magadban....
http://techdocs.shim...69830673247.pdf
Posted 2013. April 03. - 05:56
Mire ezt olvastam, már úgy állítottam be. Egy pedálnak két oldala van, mindkét oldalon lehet állítani az erõsséget. Egy pedál két oldalának erõsség állítása mintha egymástól független lenne. Ugye nem jól érzékelem? Tüzetesen még nem teszteltem, de mintha.
Független is, azaz a két pedálon 4 helyen kell összesen állítani. 540-es pedálba tök simán belépek, nem igényel semmi odafigyelést.
Posted 2013. April 03. - 00:44
Posted 2013. April 03. - 00:04
Egyenlõre kezdõként használd a csavar a - (negatív) végállásban , a leglazább kilépésnél !
Posted 2013. April 02. - 23:46
De ne a cipõ orrán keresd a belépést ! Ahol a legszélesebb a lábfejed, kb ott van a csatlakozó pont. És határozottan kicsit elõre lefelé nyomod a lábad.
Nyugi ! Egy idõ után már olyan automatikus lesz a be/ki lépõ mozdulat, hogy nem is gondolsz rá.
Egyenlõre kezdõként használd a csavar a - (negatív) végállásban , a leglazább kilépésnél !
Posted 2013. April 02. - 21:28
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. April 02. - 21:10
nem kell félned, belejössz. Én igen szórakozott vagyok, sikerült 3x borulni, természetesen népes publikum elõtt. Már évek óta nem volt esésem, olyannyira, h az SPD-rõl ha váltok a LOOK-ra az sem okoz gondot.
Én egy lépcsõház elõtt dõltem el. Próbáltam visszafordulni egy keskeny járdán és túlságosan alászedtem a kormányt. Ami ilyenkor eddig reflexszerû volt, hogy leteszem a lábam, ez most nem jött el. Mondom o-o... bamm. Senki nem volt ott, de elbújtam a lépcsõház elõtt. Elõvettem a kis szerszámom és elkezdtem bõszen lazítani rajta. 5-6 km-t mentem szakadó esõben, mert muszáj volt kipróbálnom, de nem jövök rá, hogy kell belelépni. A jobb oldalit direkt jobban megszorítottam (ez miatt is dõltem el), hogy érezzem a difit a gyengébb és erõsebb között. Viszont ez annyira alattomos, hogy észre sem veszem mikor rácsatlakozik. De amikor rá akarok csatlakozni, akkor fogalmam sincs hogy kell. Próbáltam hogy megdöntöm a pedált 45 fokos szögbe és próbálok rálépni, de semmi. Csak tekerem és tekerem, majd egyszer csak azon veszem észre magam, hogy a lábam odaragadt a pedálhoz. És fogalmam sincs mikor csatlakozott rá. A lecsatlakozás sem egyértelmû, hol összejön, hol nem. Meg is álltam, hogy majd valahogy kilépek belõle, de még esélytelenebbnek tûnt. Így hát elindultam és óvatosan feszegettem, de tök mindegy volt melyik irányba. Egyébként a + és - irányba ha elkezdem csavargatni egyszer csak lesz egy stop ahol nem lehet tovább húzni vagy lazítani? Nem mertem ezt sem egyenlõre, nem akarom túlhúzni vagy elrontani (már ha el lehet).
Posted 2013. April 02. - 20:34
Megvolt az elsõ esésem. Vagyis eldõltem.
nem kell félned, belejössz. Én igen szórakozott vagyok, sikerült 3x borulni, természetesen népes publikum elõtt. Már évek óta nem volt esésem, olyannyira, h az SPD-rõl ha váltok a LOOK-ra az sem okoz gondot.
Ridley Noah Fast