Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Remélem, ilyen kissebb túrákon hozzászokom, és necces szitunál eszembe jut a patent, és nem borulok majd fel a bicajjal együtt. :)

A minap a hegybe én is erre gondoltam. Van egy meredek sziklás lejtõzés, ahol végig sem lehet menni (legalább is részemrõl) úgy, hogy nem emelem át vagy tolom le pár métert bizonyos részeken. SPD pedállal szerintem nem mernék leindulni. Persze úgy hogy még nem volt rajtam, nem használtam sosem. Vicces, hogy egy biztonságot nyújtó eszköz látatlanban csak félelmet hoz. :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Megérkezett és tökéletes! Ráadásul sokkal jobban néz ki élõben, mint képen. Csak az egyiket vettem fel. Ahol csatlakozik a cipõ a pedálhoz, elég kemény a talp. Valóban lehet benne járni, de azért nem úgy megyek benne, mint a kényelmes utcai cipõmben. Összegezve eddig tetszik!

MT33 is nagyon baba lett. Bár még csak vmi 100km van benne, sétára nem lesz a kedvencem, tehették volna pár mm-t mélyebbre a stoplit, mert így elég szépen ropogtatja a kavicsokat alattam. :)
Remélem, ilyen kissebb túrákon hozzászokom, és necces szitunál eszembe jut a patent, és nem borulok majd fel a bicajjal együtt. :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Szerintem ez kedden itt lesz, már alig várom!

Megérkezett és tökéletes! Ráadásul sokkal jobban néz ki élõben, mint képen. Csak az egyiket vettem fel. Ahol csatlakozik a cipõ a pedálhoz, elég kemény a talp. Valóban lehet benne járni, de azért nem úgy megyek benne, mint a kényelmes utcai cipõmben. Összegezve eddig tetszik!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás
Ilyen árak alapján, ha új, ha nem, ha eladni kényszerülök méret miatt, csak bukhatok rajta. Mindegy, bevállaltam. Aki nem mer, az nem nyer. :D Az imént néztem, már Bp-n van a csomagom. Szerintem ez kedden itt lesz, már alig várom!

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

az mt43 20 ropi a dekában, 2 év garival, én januárban akcióban 15-ért vettem

Én meg 10.999.-ért februárban. :-)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
az mt43 20 ropi a dekában, 2 év garival, én januárban akcióban 15-ért vettem

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Szerk: és bejött az 1-el nagyobb méret, a lábamra 44-es cipellõ kell, úgyhogy a 45-ös az kényelmes.

Szuper!

Nekem a 33-as nem tetszett. :(

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Nekem mt33-as lett, a 43-tõl a fûzõben különbözik, ami nekem még szimpatikusabb is. Eddíg nagyon jók a tapasztalatok, bár a nonszensz idõjárás miatt csak vmi 80-100km-ert tudtam több részletben tekerni vele. Elsõdlegesen az a célom, h rögzüljön agyilag a dolog, egyelõre még nem estem el. :)
Szerk: és bejött az 1-el nagyobb méret, a lábamra 44-es cipellõ kell, úgyhogy a 45-ös az kényelmes.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Elvileg hétfõn hozom el a shimano m540-es spd pedált. :) Cipõt majd meglátom, mikor kerítek hozzá, ha látok vmi akciósan, akkor lecsapok rá. :)

Nekem is ilyen pedálom lesz a jövõ héten, már nagyon várom (elsõ SPD). Itteni javaslatokat megfogadva a Sport széria helyett a Touringból választottam ki az SH-MT43-as cipõt hozzá. Németeknél akciós volt, így 16 ezerért jutottam hozzá, ami bomba vétel, hiszen itthon 25-t kérnek érte plusz Bp-re utazás (ahol fel is tudnám próbálni). De webshopokban is 20-tól indul plusz szállítás. Shimano, így egyel nagyobbat vettem belõle, mint amekkorák az utcai cipõim. 41-est. Bevállaltam, olyan olcsó volt, hogy ha nem lesz jó eladom 0 percesen, amin tán nem is nagyon fogok bukni.

Mod: most nézem, hogy nem egy hetes, hanem egy hónapos és egy hetes postra válaszoltam. No mindegy. :)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Elvileg hétfõn hozom el a shimano m540-es spd pedált. :) Cipõt majd meglátom, mikor kerítek hozzá, ha látok vmi akciósan, akkor lecsapok rá. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én is megúsztam esés nélkül az spd-re váltást, sõt, korábban sokat szenvedtem attól, hogy lecsúszott a lábam a taposó pedálról, ami ezután ugye teljesen megszûnt

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
A páromat évekig gyõzködtem az spd-re , amikor végül rászánta magát a szokásosnak mondható eldõléseken átesett õ is , bár semmi komolyabb sebe nem lett belõle.Egyszer valami 30%-os gyökeres , köves úton mentünk fölfelé , amikor kitekerte , jött rá , hogy ez taposóval valószinûleg nem jött volna össze.Persze mikor felért , eldõlt , mert a lihegéstõl elfelejtette mi is van a lábán.Azóta már a városi bringáján is spd van és már elképzelni sem tudja hogy birta taposóval.:)
Érdekes amúgy ez az esés dolog kezdõként.Én pl. soha nem dõltem el , van haverom is , aki szintén nem.Kb.13 másodperc volt megszokni.Ha meg esel , ess akkorát , hogy kioldjon magától.;)Például ne vedd fel a telefont vizmosásban lefelé , mert garantált Superman lesz belõle brigával a lábadon.:oDe inkább ne ess el.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Én az elsõ utamon, épphogy elindultam, eldõltem az Üllõin, de nem igazán érdekelt, letekertem a 90 km-es penzumot, majd otthon lefürödtem és mentem az ügyeletre 3 öltésért a térd alá. :) Az ilyen piti sérülések nem érdekelnek, nagy meg hálistennek bringával még nem volt.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Ha nem biztos az ember az elsõ idõszakban, és fél, megéri olyan stoplival kezdeni ami több irányból is kiold. A pedált beállítani a leglazább kötésre és így lassan hozzászokható, majd jöhet a fix stopli. Szerintem meg aki öt év alatt nem szokott hozzá annak tényleg zizi van az agyában, és szerintem esélye annak, h magabiztosan tekerjen vele, nem sok.

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Bekattintva próbálta már amúgy ? Lehet, hogy megérezné, milyen jó dolog is az. ;)
Nekem volt egy nagyon súlyos esésem kezdõ spd-s koromban, bent maradt a lábam. Na, akkor néhány hónapig én is azt csináltam, mint a haverod. Ha egy kicsit technikásabb részhez értem, azonnal kicsatoltam, mert féltem, hogy megint egy olyat esem, mint akkor. De aztán szép lassan elkezdem nem kicsatolni és lassan feloldódott a félelmem.
Drukkolok a haverodnak, hogy elmúljon a félelme ! Bár 5 év elég hosszú idõ, már nagyon hosszá szokhatott ehhez a kicsatolósdihoz.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Vagy a cipõvel, vagy a beállítással. :)

áhhh csak fosik tõle, már 5 éve használja amúgy

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

A haverod fejével van baj.

Vagy a cipõvel, vagy a beállítással. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

jaja, csak van egy haverom és láttam, hogy a múltkor egy sima körforgalomban is kicstaolt, mert nem volt teljesen üres az út, meg zúzúsabb terepen is kiakasztja (persze így sokkal rosszabb, mintha sima tapsoóval menne, mert még csúszik is), na õ szeirntem annyira nem élvezi az elõnyeit

A haverod fejével van baj.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha nem bízol magadban, így is, úgy is szívsz durva terepen, terepbiciklizéshez kell az önbizalom. És az SPD. Lásd pl. hogy DH-ban is már lassan mindenki SPD-vel megy.

jaja, csak van egy haverom és láttam, hogy a múltkor egy sima körforgalomban is kicstaolt, mert nem volt teljesen üres az út, meg zúzúsabb terepen is kiakasztja (persze így sokkal rosszabb, mintha sima tapsoóval menne, mert még csúszik is), na õ szeirntem annyira nem élvezi az elõnyeit

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

durva terepen is nagyon jó az spd, már ha bízol magadban

ha nem, akkor nem fogod szeretni

Ha nem bízol magadban, így is, úgy is szívsz durva terepen, terepbiciklizéshez kell az önbizalom. És az SPD. Lásd pl. hogy DH-ban is már lassan mindenki SPD-vel megy.