Fél évig volt EB pedálom, 1x kipróbáltam haver sdp-ját és azonnal éreztem, hogy EZ kell nekem. Jobban tetszik a belépés, a kilépés. Ennyi.
Sártűrés ? Évente 1-2x kell néhányszor hozzárúgni a cipőt a pedálhoz hogy tisztuljon, mert nem kattan be. Ezt is inkább csak hóban. Idén elég gyenge tél volt de mentünk kicsit hóban. Haver ment előttem EB-el, neki sem kattant be elsőre a hótol, nekem sem.
Néhány hete volt a CX vb, volt róla cikk a Magazinban. Direkt rákerestem bajnok bringájára a csóka oldalán, neki is spd van. Gondolom, ha nagyon használhatatlan lenne sárban, EB-el menne mindenki.
EB-t kipróbáltam de nem ájultam el tőle (lehet hogy hosszabb távon hozzászoktam volna de nehezebb volt eltalálni a belépést), semmivel se jobb mint a mezei M520-as, ami messzemenőleg ver mindent ár/értékarányban, de minőségileg is. Sárban dugul, de nem rosszabb mint más - csak a tavalyi Vértes maratonon volt igazán probléma, de ott mindenki anyázott, és legkevésbé a pedál miatt Ott elhatároztam hogy azért körbenézek, a konkurrenciából gyakorlatilag csak az új Look S-Track tünt érdekesnek, és bár könnyebb, egy következő sáros versenyen kiderült hogy semmivel se jobb mint a Shimano, viszont jóval nehezebb ki és belépni, és a rugó nem állítható. Van akinek bejön hogy látástól vakulásig fog (amig nem repülsz), de én azonnal visszacseréltem a jó öreg M520-re.
Ha már maradok a Shimanonál akkor ha valamikor elkopik az M540-es lesz a következő, bár csak icipicivel könnyebb, az XT (780) annál csak 9g-al de már 2,5x annyiba kerül mint az 520-as, az XTR pedig csak 70g-ot spórol le 4x áron.
Szóval várom a minőségileg Shimano SPD-nek megfelelő, de könnyebb, talán esetleg talán sárban jobban tisztánmaradó új rendszert, addig maradok az 520-asnál amig el nem kopik, XTR meg jöhet ha top maratonon is belekerülök az első tízbe