Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Martin2004

Martin2004

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

... az egyik időnként idegesítően nyikorog. ...

Közben rájöttem:  a nyikorgást láncspray-vel érdemes megszüntetni, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a kenőanyag a rugó és az azt tartó tengely közé kell.

Eredmények : wd 40: 1-2 nap, BTWIN váltó- és láncolaj-spray 4-5 nap tartósság.  :) (PD-785-ön, bár ez nyilván nem típusfüggő.)

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Vigyázz ! Az a fórum fordított időrendű a bikemaghoz képest. 2 éve kezdték de az utolsó hozzászólásokat még a múlt héten is írták.

Keress 970es pedált ! Arról nem sok hibát hallottam. Vagy egy szép állapotú 959est, az kb. bombabiztos. Ezek még használtan is bevállalhatóak.

Bocs, nem fordított hanem korrekt időrendű :) Akkor már végigolvastam csak úgy tűnik hogy kb. két éves távlatban (2011/2012) voltak rossz gyártási sorozatok (év/hónap kombikból ítélve) és akinél nemrég fordult elő azoknál a sorozatoknál tartanak elhasználás szempontjából. Legalábbis úgy néztem 2013 második fele óta gyártott sorozatok még nem jelentek meg a topicban, de ahogy valaki ott is megjegyezte, lehet hogy ez szintén idén/jövőre derül csak ki.

Kiváncsi vagyok hogy az új 9000-es XTR csoportban lesz e új pedál is. 970-est inkább kihagyom mert valamivel nehezebb és messze nem annyira szexi mint a 980-as.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A 980-as XTR-t is nézegettem, de úgy tűnik legalább eleinte sok tengelytörés volt (tengelyvég letört a menetnél, pedál lecsúszott menet közben), de 2 éves topic és állítólag egy rossz sorozat volt. Valakivel itthon ilyesmi előfordult?

Vigyázz ! Az a fórum fordított időrendű a bikemaghoz képest. 2 éve kezdték de az utolsó hozzászólásokat még a múlt héten is írták.

Keress 970es pedált ! Arról nem sok hibát hallottam. Vagy egy szép állapotú 959est, az kb. bombabiztos. Ezek még használtan is bevállalhatóak.

Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Shimano PD-M540-est lehet fehérben kapni? Nézelődtem de csak ezüst/bronzban láttam.

A

csak azok vannak, fehér nincs

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Shimano PD-M540-est lehet fehérben kapni? Nézelődtem de csak ezüst/bronzban láttam.

Csiszolás, alapozó, csiszolás, festés. Át lehet fújni, de én nem vacakolnék vele.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A 980-as XTR-t is nézegettem, de úgy tűnik legalább eleinte sok tengelytörés volt (tengelyvég letört a menetnél, pedál lecsúszott menet közben), de 2 éves topic és állítólag egy rossz sorozat volt. Valakivel itthon ilyesmi előfordult?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Nincsen valakinek véletlenül selejtes 505-ös Shimano pedálja? A gumi tömítés kellene nekem a tangelyről. Ha van valakinek akkor írjon...Köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Van egy pár 535-ösöm.... :D Az se nem 520, se nem 540...

verti módosította - 2014. április 15. - 21:22

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

erik az m520.

Nézzél alig használt 540-est. Havernak is az van, nekem is, hibátlanul működnek. :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

megint megszivatott a smarty amit mar egyaltalan nem tartok smarty-nak.

a masik pedal konusz is kialzult (100km).meghuztam es sikerult elnyalni a kontanya menetet.

hala egnek faborynal volt 6x0,75-os anya ami joval jobb minosegu a gyari pudingnal.

erik az m520.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
9es dugokulcs volt a megoldas.most szebben forog mint gyarilag.

De mint lentebb is irtam szeretnem meg a szezonban kiprobalni az spd-t is.
Nezem is az aprot szorgalmasan.
  • zeezoltano kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

25 km utan kikotyogosodott a cb smarty pedalom.nem kicsit baszna fel ha elhinnem hogy nem szerelheto a csapagy ahogy a gyarto allitja.

A megoldás shimano 540.

6 éve van meg azóta nem volt szétszedve. szvsz van már benne minimum 20000km és még mindig tökéletesen forog.

zeezoltano módosította - 2014. március 31. - 16:19

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
25 km utan kikotyogosodott a cb smarty pedalom.nem kicsit baszna fel ha elhinnem hogy nem szerelheto a csapagy ahogy a gyarto allitja.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ez jo hir mert en is premiummal hasznalom.

nem biztos hogy segit de az en stoplim 28.38mm hosszu (50km-el) talan ebbol lehet kovetkeztetni a tied kopasara.

miota/mennyit hasznalod es milyen korulmenyek kozt?a pottyos stoplit melyik oldalra tetted?

ridelife módosította - 2014. március 26. - 13:44

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

elso patentpedalom de nagyon bejon a cb.konnyu beletalalni nem kell lenezni a forgalom kozepen es benazni.

kioldani fel mozdulat megsem lehet kitepni pedig naponta sprintelek fel a lanchidra.

bar lehet spd vel meg jobb lenne de azt nem ismerem.

egyetlen bajom vele hogy a stopli annyiba kerul amennyiert szereztem a pedalt stoplistul.tehat hosszutavon egy varosi bringaba lehet nem fenntarthato.

(ha valaki szeretne az spd helyett ct-t nyugodtan szoljon :D )

sokat bír a premium stopli.

enyém viszont most nem tom mi gáz, de belelépni is konkrétan rá kell nehezedni. és kilépni is kb kitépni kell. régebben vajpuha volt

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

elso patentpedalom de nagyon bejon a cb.konnyu beletalalni nem kell lenezni a forgalom kozepen es benazni.

kioldani fel mozdulat megsem lehet kitepni pedig naponta sprintelek fel a lanchidra.

bar lehet spd vel meg jobb lenne de azt nem ismerem.

egyetlen bajom vele hogy a stopli annyiba kerul amennyiert szereztem a pedalt stoplistul.tehat hosszutavon egy varosi bringaba lehet nem fenntarthato.

(ha valaki szeretne az spd helyett ct-t nyugodtan szoljon :D )

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Fél évig volt EB pedálom, 1x kipróbáltam haver sdp-ját és azonnal éreztem, hogy EZ kell nekem. Jobban tetszik a belépés, a kilépés. Ennyi.

Sártűrés ? Évente 1-2x kell néhányszor hozzárúgni a cipőt a pedálhoz hogy tisztuljon, mert nem kattan be. Ezt is inkább csak hóban. Idén elég gyenge tél volt de mentünk kicsit hóban. Haver ment előttem EB-el, neki sem kattant be elsőre a hótol, nekem sem.

Néhány hete volt a CX vb, volt róla cikk a Magazinban. Direkt rákerestem bajnok bringájára a csóka oldalán, neki is spd van. Gondolom, ha nagyon használhatatlan lenne sárban, EB-el menne mindenki.

EB-t kipróbáltam de nem ájultam el tőle (lehet hogy hosszabb távon hozzászoktam volna de nehezebb volt eltalálni a belépést), semmivel se jobb mint a mezei M520-as, ami messzemenőleg ver mindent ár/értékarányban, de minőségileg is. Sárban dugul, de nem rosszabb mint más - csak a tavalyi Vértes maratonon volt igazán probléma, de ott mindenki anyázott, és legkevésbé a pedál miatt :) Ott elhatároztam hogy azért körbenézek, a konkurrenciából gyakorlatilag csak az új Look S-Track tünt érdekesnek, és bár könnyebb, egy következő sáros versenyen kiderült hogy semmivel se jobb mint a Shimano, viszont jóval nehezebb ki és belépni, és a rugó nem állítható. Van akinek bejön hogy látástól vakulásig fog (amig nem repülsz), de én azonnal visszacseréltem a jó öreg M520-re.

Ha már maradok a Shimanonál akkor ha valamikor elkopik az M540-es lesz a következő, bár csak icipicivel könnyebb, az XT (780) annál csak 9g-al de már 2,5x annyiba kerül mint az 520-as, az XTR pedig csak 70g-ot spórol le 4x áron.

Szóval várom a minőségileg Shimano SPD-nek megfelelő, de könnyebb, talán esetleg talán sárban jobban tisztánmaradó új rendszert, addig maradok az 520-asnál amig el nem kopik, XTR meg jöhet ha top maratonon is belekerülök az első tízbe :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Time-ra nincs pénzem. Annyira nem működik jól, az egyik időnként idegesítően nyikorog. Még ősszel voltam velük két üzletben is, de pedállal nem akar(t)nak foglalkozni. Ha már nem tűnik 100%-osnak, új cipőhöz veszek új pedált is, de akkor marad az 540, nem próbálok ki másikat.

Akkor félreértettem. Nekem ilyen pedálom van és nagyon elégedett vagyok vele. A keret szerintem sokkal kényelmesebbé teszi, az oldási szöge ennek a legkisebb (és tényleg nagyon könnyen old) talán az összes Shimano pedál közül. Szeretnék venni mégegyet tartalékba, ha tönkremegy, akkor sem kell másik (bár nagyon jó állapotban van sok év és nyúzás után is).

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

A másik, végképp nem akarok beleszólni, de ha nincs pénzed, nem értem miért költöd mindenáron, főleg ha egyszer van valami, ami jól működik a bringádon.

Time-ra nincs pénzem. Annyira nem működik jól, az egyik időnként idegesítően nyikorog. Még ősszel voltam velük két üzletben is, de pedállal nem akar(t)nak foglalkozni. Ha már nem tűnik 100%-osnak, új cipőhöz veszek új pedált is, de akkor marad az 540, nem próbálok ki másikat.

IAmSpecialized módosította - 2014. március 23. - 09:16

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sárba nem megyek, illetve akkorába nem, hogy kijöjjön ezen fő előnye. ... Time-ra nincs $$$.  :P

Nekem SPD van és kivételesen ezzel a dologgal teljesen elégedett vagyok a kezdettől fogva. Én sem megyek sárban, de néha nem lehet elkerülni, hogy belelépjek egy kis sárba, általában akkor is simán bekattan. Legrosszabb esetben le kell szállni és párat dobbantani és/vagy a pedálnak párszor nekifutni amíg utat talál magának a stopli felé (a pedál letúrja a sarat), ez 99%-ban bejön. Kis hóban és is mentem -5°C-ban, amikor sokáig megálltam és előtte nem dobbantottam párat, hogy lejöjjön a hó a talpáról, nagyon nehezen tudtam visszalépni, mert belefagyott. Ha nem hagyom rajta a havat, nincs ilyen gond. Ez nagyon kis százalékban igaz és szerintem ennyi kompromisszum bőven belefér. Egyébként szerintem a stoplim/pedálom túl fogja élni a cipőt is.

A másik, végképp nem akarok beleszólni, de ha nincs pénzed, nem értem miért költöd mindenáron, főleg ha egyszer van valami, ami jól működik a bringádon.