Ahojj topiklakók!
Egy éve hajtok outi bicajt - mindennapi közlekedés főleg, meg néhány Balatonkör -, és lassan úgy érzem, hogy iagzán megérne a dolog egy "rendszerváltást". Eddig az tartott vissza, hogy nem akartam - most sem - a bicaj árát elkölteni cipőre meg pedálra. De talán olcsóbban is meg lehet úszni. Nem kell hájtekcucc, de azért olyan kell, ami kiold ha kell, és csak akkor old ki. Viszont egyáltalán nem értek ezekhez a rendszerekhez - pl nem tudom, hogy mi a fő különbség - de valami olyan lenne jó, ami mindennapi használatban is megállja a helyét. Tudom, hogy nem sétálásra találták ki ezeket a cipőket, nem is ez a célom. De mondjuk nem lenne rossz, ha utcai cipőben is lehetne tekerni 1-2 km-t (mondjuk el kell ugrani a boltba) különösebb kínszenvedés nélkül. De mondjuk ez utóbbi nem annyira fontos, mert max beleugrik az ember a cipőbe, akkor viszont abban lehessen a boltban mászkálni viszonylag értelmesen.
Gyorsan beleolvastam itt-ott a hozzászólásokba, és arra jutottam, hogy spd-ből vannak olyan pedálok, amik "kétoldalasak". Viszont nem tudom, hogy ezek közül mit érdemes már megvenni, mi a gagyi kategória, mire érdemes odafigyelni cipővárásláskor - azon túl, hogy kényelmes legyen - stopliügyben mi a tuti.
Ha tudtok valami kisokost linkelni, akkor azt is megköszönöm, mert tényleg hót hülye vagyok ezekhez.