Igen, arról is lecsúsztam... Bár nem linkelted, de tudom, hogy a fehérre gondolsz.
Bárcsak lenne 48-as lábad akkor ezt is megvehetnéd, még jobb vétel!
Igen, arról is lecsúsztam... Bár nem linkelted, de tudom, hogy a fehérre gondolsz.
Bárcsak 46-os lábam lenne, vennék még egyet ebből...
http://www.cyclestor...e_2013-ID_25038
Talán itt nem mindig éri ebayolni. Angol-német webshopokból, 0-6-10 euró a postaköltség, kosár összértékétől függően. Kint 33 euró egy 540-es pedál, s ha ennyi, akkor kár használtban gondolkodni.
Talán itt nem mindig éri ebayolni. Angol-német webshopokból, 0-6-10 euró a postaköltség, kosár összértékétől függően. Kint 33 euró egy 540-es pedál, s ha ennyi, akkor kár használtban gondolkodni.
Hát így leolcsózva nem rossz vétel. Csak az a gond, hogy kb ennyit szánnék az egész.
A minden cipőre mehet look, spd, spd-r, spd-sl stopli?
Épp, hogy nem határolja be a lehetőségeidet, hanem új kapukat nyit:
Ekkora lábra mindig találsz diszkontáron is cipőt.
Úgy legyen!
regi/hibas agyvaltokat veszek.
A pedáloknál nincsen hamisítási láz, mint mondjuk a mem kariknál? Nyugodtan rendelhetek mondjuk ebayről, és a Shimano pedál az Shimano lesz?
És a méretek hogyan vannak? Itt is érdemes 1-2 számot rászámolni, mint mondjuk a koriknál? Vagy ez megint gyártó, meg modellfüggő? 46/47-es lábam van, szóval ez már eleve elég rendesen behatárolja a lehetőségeimet.
Épp, hogy nem határolja be a lehetőségeidet, hanem új kapukat nyit:
Ekkora lábra mindig találsz diszkontáron is cipőt.
Én féltem először szűk cipőt venni, ezen túl a biztonság kedvéért tán még egy számmal nagyobb is volt a kelleténél. Végülis nem bántam meg, mert odaadtam ajándékba egy nagyobb lábú cimborának, ő jól járt vele.
Az lenne a lényege a csaTTos (makkos) cipőnek, hogy szépen körbetekersz vele, nem csak taposod, mint strandpapucsban, vagy taposod és húzod, mint klipsszel, hanem szépen folyamatosan körben-körbe tekered. Ha lóg a lábad a cipőben, ez nyilván nem lesz túl hatékony.
Pontos márkát/típust nem merek mondani, s még árat se nagyon. Vettem már itt az apróban 10e-ért egyszer használt márkás cipőt, de jellemzően télen, meg szezon előtt jó lesni a webshopok árait. Sajnos nem olcsó egy rendes darab, még leárazva se nagyon.
Idénre minden eddiginél szűkebb és keményebb cipőm lett, már van benne sok óra, s mondhatom, minden eddiginél jobb is.
Pedált én csak shimanót próbáltam eddig (505-520-540-XT-XTR). Szerintem az 505 felejtős, az 520 már vállalható, az 540 ésszerű választás, az XT még finomabb szerkezet, most is azt használok. Javaslom az 520-540 környékén keresgélj, 10e körül ez is megvan (kintről).
Nekem nem jönnek be a taposós és/vagy kombó pedálok, igaz én mindig bohócruhában járok bringázni, szóval igényem se nagyon volt rá eddig.
A pedáloknál nincsen hamisítási láz, mint mondjuk a mem kariknál? Nyugodtan rendelhetek mondjuk ebayről, és a Shimano pedál az Shimano lesz?
És a méretek hogyan vannak? Itt is érdemes 1-2 számot rászámolni, mint mondjuk a koriknál? Vagy ez megint gyártó, meg modellfüggő? 46/47-es lábam van, szóval ez már eleve elég rendesen behatárolja a lehetőségeimet.
Képzeld, volt olyanom. Számomra továbbra sem probléma bekötni a cipőfűzőt.
mgy remekul leirja mert fontos a jol beallitott cipo.
egy fuzoset sokkal nehezebb jol beloni mint egy csatosat.
az elso cipot szezon elott vettem kemeny 8500ert boltban.shimano, nekem kenyelmes a tepozar hianyan kivul nincs vele bajom.tehat az ar nem biztos hogy mervado.
a masik cipo mar dragabb volt de a tepozar miatt abszolut megerte.mar csak ritkan hordom a csak fuzoset mert nehezebb beloni a fuzo feszesseget.
valoszinuleg hulye formaju a labam es nem mindegy hol mennyire huzom meg.
btw mielott felreertenetek tudok cipot kotni.
Edited by ridelife, 2014. June 03. - 17:46.
Én féltem először szűk cipőt venni, ezen túl a biztonság kedvéért tán még egy számmal nagyobb is volt a kelleténél. Végülis nem bántam meg, mert odaadtam ajándékba egy nagyobb lábú cimborának, ő jól járt vele.
Az lenne a lényege a csaTTos (makkos) cipőnek, hogy szépen körbetekersz vele, nem csak taposod, mint strandpapucsban, vagy taposod és húzod, mint klipsszel, hanem szépen folyamatosan körben-körbe tekered. Ha lóg a lábad a cipőben, ez nyilván nem lesz túl hatékony.
Pontos márkát/típust nem merek mondani, s még árat se nagyon. Vettem már itt az apróban 10e-ért egyszer használt márkás cipőt, de jellemzően télen, meg szezon előtt jó lesni a webshopok árait. Sajnos nem olcsó egy rendes darab, még leárazva se nagyon.
Idénre minden eddiginél szűkebb és keményebb cipőm lett, már van benne sok óra, s mondhatom, minden eddiginél jobb is.
Pedált én csak shimanót próbáltam eddig (505-520-540-XT-XTR). Szerintem az 505 felejtős, az 520 már vállalható, az 540 ésszerű választás, az XT még finomabb szerkezet, most is azt használok. Javaslom az 520-540 környékén keresgélj, 10e körül ez is megvan (kintről).
Nekem nem jönnek be a taposós és/vagy kombó pedálok, igaz én mindig bohócruhában járok bringázni, szóval igényem se nagyon volt rá eddig.
Értem én, de milyen az a rendes cipő?
probalj ki egy tepozaras cipot aztan beszelunk.
Képzeld, volt olyanom. Számomra továbbra sem probléma bekötni a cipőfűzőt.
miben merul ki a hibaja?
Könnyebben beázik, mint a többi. Néha kell karbantartani is.
A sebesség mindent megold.
valamelyik shimanonak viszont nagyon szar a csapagyazasa.legalabbis sokan panaszkodnak ra.
valaki majd leirja melyik az mert en nem tudom.
Az 505-nek.
A sebesség mindent megold.
kereteset ne vegyel.csak utban van a keret es a cipo talpa sem erintkezik vele tehat pont semmi ertelme.
nekem m505-os van.hasznaltan szereztem es tokeletes.
valamelyik shimanonak viszont nagyon szar a csapagyazasa.legalabbis sokan panaszkodnak ra.
Ez most éppen csak példa volt, hogy kb 2x-es ár, és nem tudom miért. De amúgy köszi, mert gondoltam, hogy utcaiban a kereteset könnyebb tekerni. De akkor inkább hanyagolom.
Minden típushoz egyedi stopli van? Ezeket mennyiért lehet utólag beszerezni?
Szerintem is tévedés óvatosságból kevésbé "feszes" cipőt venni nyitásnak.
Nagyon kevés az olyan bringás, akinek nem jön be az spd, s az az igazán drága, mikor kétszer kell megvenni ugyanazt. Szóval, hajrá, egyből rendes pedál, rendes cipő, jó lesz az!
Értem én, de milyen az a rendes cipő? Ezt szeretném megtudni. Gondolom ez is olyan, mint a fotózásnál az állvány. Elhiszem, hogy 100 ezernél kezdődik egy rendes, 50-nél pedig a gömbfej hozzá, de egy 100-at érő szett alá akkor is olcsóbbat keresnék.
Szóval ha nem profi versenyző az ember, nem teker havi több ezer km-t, és még csak nem is politikus vagy ügyvéd, akkor milyen az a jó pedál és a jó cipő? Ami már elég jó.
kereteset ne vegyel.csak utban van a keret es a cipo talpa sem erintkezik vele tehat pont semmi ertelme.
nekem m505-os van.hasznaltan szereztem es tokeletes.
Edited by ridelife, 2014. June 03. - 15:16.
pedalbol csak is spd-t ajanlom.volt crank brothers-em is de az spd minden tekintetben jobb rendszer.
cipobol meg nezd meg neten mi tetszik majd menj el felprobalni a lehetseges jelolteket.
en hasonlo felhasznalasra egy egyszerubb nyari turacipot vettem.egeszen pontosan egy shimano shm 021.
de ciponel nincs tuti tipp.minden lab mas.
viszont en az elso ciponel megbantam hogy nem tepozarast vettem.
masodikon mar csak tepozar van.
tavasszal eleg sok boltban volt leertekeles.
legtobb helyen regebbi modelleket dobaltak kifele amihez ingyen adtak a pedalt.
talan meg vannak helyek ilyen akcioval es meret valasztekkal.
Kösz-kösz!
A különböző modellek között van valami szignifikáns különbség az átlagjúzernek? Az árát leszámítva? Pl egy M545 és egy M520 van érezhető különbség?
Szerintem is tévedés óvatosságból kevésbé "feszes" cipőt venni nyitásnak.
Nagyon kevés az olyan bringás, akinek nem jön be az spd, s az az igazán drága, mikor kétszer kell megvenni ugyanazt. Szóval, hajrá, egyből rendes pedál, rendes cipő, jó lesz az!
Eddig az tartott vissza, hogy nem akartam - most sem - a bicaj árát elkölteni cipőre meg pedálra.
Fordítsd meg a dolgot, végy egy drága bicajt, amihez képest teljesen elhanyagolható már a cipő+pedál.
Tépőzár engem halál hidegen hagy, mert még óvodás koromban megtanultam cipőfűzőt megkötni. Valami alap shimano akármim van, volt vagy 18e, de a hosszabb séta felejtős benne. Pedállal mákom volt, 9e-ért vettem vatta új pdm540-eseket. Nem bántam meg az spd-s cuccokat!
pedalbol csak is spd-t ajanlom.volt crank brothers-em is de az spd minden tekintetben jobb rendszer.
cipobol meg nezd meg neten mi tetszik majd menj el felprobalni a lehetseges jelolteket.
en hasonlo felhasznalasra egy egyszerubb nyari turacipot vettem.egeszen pontosan egy shimano shm 021.
de ciponel nincs tuti tipp.minden lab mas.
viszont en az elso ciponel megbantam hogy nem tepozarast vettem.
masodikon mar csak tepozar van.
tavasszal eleg sok boltban volt leertekeles.
legtobb helyen regebbi modelleket dobaltak kifele amihez ingyen adtak a pedalt.
talan meg vannak helyek ilyen akcioval es meret valasztekkal.