Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

.

Nemigen láttam még embert spd-rõl visszaváltani platformra..

jelen :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ma volt az elsõ napom spd-vel. Tetszik, jó, de a platformomat nagyon megszokatam az elmúlt 5e km-en, így még ahhoz húz a szívem.
Nem tom megfogalmazni de kiállni sokkal jobb volt platformon, meg a nem is tudom azért jó hogy van egy széles felülete a pedálnak...

erre térjél vissza 1-2hónap múlva.
mármint, hogy melyika jobb.

Nemigen láttam még embert spd-rõl visszaváltani platformra..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ma volt az elsõ napom spd-vel. Tetszik, jó, de a platformomat nagyon megszokatam az elmúlt 5e km-en, így még ahhoz húz a szívem.
Nem tom megfogalmazni de kiállni sokkal jobb volt platformon, meg a nem is tudom azért jó hogy van egy széles felülete a pedálnak...

A keretes spd-k jólilleszkednek a cipõkhöz, vagy csak kinézetre olyan mint egy platform spd hibrid?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Jja, értem, köszi.. Kicsit fáradt vagyok már az állandó 3-4 órás alvásoktól és félre olvastam a beírást. Most már látom, hogy szervizelésrõl volt szó..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
raycoon: amit leírsz, az egy sima pedálcsere. de pl. az 520as S-ben ugye vannak csapágyak, és szét lehet szedni apró darabjaira (pl. átzsírzás, tisztítás). de ahhoz ,hogy megbonts a pedáltestet, kell egy ilyen kis körmös izé.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

És az 520ashoz adnak megfelelõ körmös baszt is a csapágyazás/tengely kicsereléséhez? Ha nem, és otthon akarod szerelni, akkor külön kell venni hozzá, ha lehet egyáltalán kapni, vagy viszed boltba szervizelni és mindkét eset plusz kiadás. Lehet, h. hosszútávon jobban jársz az 540-essel.

Soha nem cseréltem/szereltem pedált.. Mi az a körmös bizbasz? Azt hittem kulccsal leszedem a régit, ezt meg a helyére rakom és kész.. De akkor ezek szerint nem.. Hogy is van ez? (Érthetõen, kicsi' lenni láma a szerelésbe'.. :) )

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
pedálhoz jár mindig a stopli.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
köszi. még valami: a pedálhoz külön kell venni a stoplit vagy azt adják hozzá??? :confused:

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

köszi a véleményt és javaslatot. lehet, h 520-as lesz, mert mint mondtam a 4K az 4K és inkább jobb sisakot vagy cipõt veszek akkor. a közlben van decathlon, bár a bikemag aprón láttam teljesen újat 7000-ért és 8000-ért is. dobozost. a tiedhez volt az a kis mûanyag vacak, amit néha adnak és néha nem? amire azt mondják arra van,h utcai cipõben is lehessen vele tekerni.

ami zacskóban van, ahhoz jár, a dobozoshoz nem :). legalábbis ez a tapasztalat.--bocsi , most veszem észre, már elmondták ugyanezt

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

nem volt, mint kicsit lentebb taglaltam, a dobozoshoz nincs, míg a nyers (zacskós) csomagoláshoz van. az a kis mûanyag vacak maximum arra jó, hogy a bótig elmenj vele, meg vissza. hajlik, és mondom, csak arra jó, hogy ha bótba mész, akkor ne kelljen spd cipõt felhuznod. másra nem jó..

bocsi, igazad van. olvastam is lentebb. amúgy nekem pontosan arra kéne, hogy ha tejért kell elbringázni 4 sarokra, akkor azért ne kelljen hirtelen az SPD-s "topánkába" pattani.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem volt, mint kicsit lentebb taglaltam, a dobozoshoz nincs, míg a nyers (zacskós) csomagoláshoz van. az a kis mûanyag vacak maximum arra jó, hogy a bótig elmenj vele, meg vissza. hajlik, és mondom, csak arra jó, hogy ha bótba mész, akkor ne kelljen spd cipõt felhuznod. másra nem jó..

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

szerintem 520. én is ezen filóztam ,amikor pedált vettem, hogy 520 vagy 540. de az 540 ahhoz képest, hogy +4K val drágább, annyival nem könnyebb. amúgy szólok, hogy a dobozos 520-ast is lehet imbusszal szerelni, nem viccelek, a tengely végébe pont passzol egy asszem 8-as imbusz. de hidd el, 15-ös villáskulccsal sokkal könnyebb rendesen betekerni és meghúzni, majd egyszer leszedni egy pedált, mint egy asszem 8-as imbusszal. olyan körmös bizbaszt nem adnak hozzá, de nem hiszem, hogy olyan nagy kiadás lenne. részemrõl 520, mert: rendesen szerelhetõ, és azt a ~+30 g-ot nem hiszem, hogy megérzi és zavar bárkit is, aki nem extraszuperul grammániás. én még decathlonban vettem az 520-ast, ott 8400 Ft. ha van a közeledben egy ilyen bolt, szerintem ott vedd.

köszi a véleményt és javaslatot. lehet, h 520-as lesz, mert mint mondtam a 4K az 4K és inkább jobb sisakot vagy cipõt veszek akkor. a közlben van decathlon, bár a bikemag aprón láttam teljesen újat 7000-ért és 8000-ért is. dobozost. a tiedhez volt az a kis mûanyag vacak, amit néha adnak és néha nem? amire azt mondják arra van,h utcai cipõben is lehessen vele tekerni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem 520. én is ezen filóztam ,amikor pedált vettem, hogy 520 vagy 540. de az 540 ahhoz képest, hogy +4K val drágább, annyival nem könnyebb. amúgy szólok, hogy a dobozos 520-ast is lehet imbusszal szerelni, nem viccelek, a tengely végébe pont passzol egy asszem 8-as imbusz. de hidd el, 15-ös villáskulccsal sokkal könnyebb rendesen betekerni és meghúzni, majd egyszer leszedni egy pedált, mint egy asszem 8-as imbusszal. olyan körmös bizbaszt nem adnak hozzá, de nem hiszem, hogy olyan nagy kiadás lenne. részemrõl 520, mert: rendesen szerelhetõ, és azt a ~+30 g-ot nem hiszem, hogy megérzi és zavar bárkit is, aki nem extraszuperul grammániás. én még decathlonban vettem az 520-ast, ott 8400 Ft. ha van a közeledben egy ilyen bolt, szerintem ott vedd.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
És az 520ashoz adnak megfelelõ körmös baszt is a csapágyazás/tengely kicsereléséhez? Ha nem, és otthon akarod szerelni, akkor külön kell venni hozzá, ha lehet egyáltalán kapni, vagy viszed boltba szervizelni és mindkét eset plusz kiadás. Lehet, h. hosszútávon jobban jársz az 540-essel.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Nekem 520-as van, én is vacilláltam mikor vettem, de most már nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekem sem számít a súly, túlságosan saras helyen még nem használtam, nem is nagyon tervezem, szerintem (és gondolom még sokak szerint is) jó vétel.
Volt itt régebben egy kis beszélgetés az 540 vs. 520 témában, olvass vissza egy kicsit.
Ha emlékeim nem csalnak, az lett a vége, hogy az 520-as gyakorlatilag semmivel sem rosszabb mint az 540-es, csak nehezebb. Ellenben az 540-es csak imbusszal szerelhetöö, amit néhányan nehezményeztek, mondván, hogy majd a távoli jövööben, mikor le szeretnéd szedni, sokkal nehezebb lesz mondjuk egy 8-as imbusszal kifejteni azt az erööt ami szükséges, mint egy 15-ös villáskulccsal.
De ha biztosra akarsz menni akkor tényleg vissza kell olvasnod, nekem ennyi maradt meg az egészbööl, lehet hogy teljesen félreolvastam.

köszi a hozzászólásod! nekem most sajnos az a 4ezer is számít, amivel az 540 többe van mint az 520. ahogy néztem a paul-lange.hu-n az 520-as az az LX és az 540 meg XT. a hajtókarom is LX és semmi bajom vele! lehet, hogy inkább az a plussz 4K-t a sisakra fordítom. úgyértem annyival többet tennék félre a bukóra. amúgy a kis mûanyag kiegészítõ cucc amit az 520-hoz adnak, hogy az ember rendes cipõben is tudjon tekerni, az 540-re is felmegy?

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás

sztok,

én is most határozta el, hogy megveszem életem elsõ SPD-s pedálját és az 520-as ill. 540-es között nem tudok dönteni. árban 4 ezer forint különbség van kb. igaz ez függ a bolttól is. szóval arra lennék kiváncsi, hogy megéri-e a +4K-t az 540-es? rendben, hogy könnyebb valamivel az 520-nál, de ha ez nekem nem számít, akkor milyen észlelhetõ különbségre figyeljek?

Nekem 520-as van, én is vacilláltam mikor vettem, de most már nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekem sem számít a súly, túlságosan saras helyen még nem használtam, nem is nagyon tervezem, szerintem (és gondolom még sokak szerint is) jó vétel.
Volt itt régebben egy kis beszélgetés az 540 vs. 520 témában, olvass vissza egy kicsit.
Ha emlékeim nem csalnak, az lett a vége, hogy az 520-as gyakorlatilag semmivel sem rosszabb mint az 540-es, csak nehezebb. Ellenben az 540-es csak imbusszal szerelhetöö, amit néhányan nehezményeztek, mondván, hogy majd a távoli jövööben, mikor le szeretnéd szedni, sokkal nehezebb lesz mondjuk egy 8-as imbusszal kifejteni azt az erööt ami szükséges, mint egy 15-ös villáskulccsal.
De ha biztosra akarsz menni akkor tényleg vissza kell olvasnod, nekem ennyi maradt meg az egészbööl, lehet hogy teljesen félreolvastam.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sztok,

én is most határozta el, hogy megveszem életem elsõ SPD-s pedálját és az 520-as ill. 540-es között nem tudok dönteni. árban 4 ezer forint különbség van kb. igaz ez függ a bolttól is. szóval arra lennék kiváncsi, hogy megéri-e a +4K-t az 540-es? rendben, hogy könnyebb valamivel az 520-nál, de ha ez nekem nem számít, akkor milyen észlelhetõ különbségre figyeljek?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
zacskóshoz van, ezek szerint dobozoshoz nincs. most hoztam el az enyémet a bikediscount-ból. ránézésre annyit bírni fog a keret, hogy elmenjek a tescóba. úgyhogy Lófarkas is megnyugodhat, nem fogják azt hinni, hogy õ van ott megint :).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na hogy az "adnak e sz*r müanyag keretet az 520hoz vagy sem?" vitát lezárjam:

én decathlonban vettem egy ezüst színû 520-as pedált, méghozzá >ilyen< dobozban. ahhoz nem adtak keretet, csak a pedált meg stoplit.

haverom az ebike-ról rendelt egy szintén ezüst 520-as pedált, amit zacskóban kapott meg (bulk pack?) és adtak hozzá keretet.

mondjuk nekem nem hiányzik a keret...

(tudom, hogy szar a kép, de csak a kisfényképezõ volt itthon és siettem)