Biztosan nagy sor lesz értük
Jelentkezz be Regisztrálj
YETI ARC 2020
Írta 2022. április 04. - 22:16
Írta 2022. április 04. - 17:32
Írta 2022. április 04. - 16:24
Pláne, hogy műanyag... :-D
Az a másik, de mindent annyiért adnak, amennyiért megveszik, vagy direkt túlárazva, adva mellé a prémium érzést. Azt meg csak most látom, hogy a nyeregcsövön nincs kulacstartószem, mert olyan alacsony az elsőháromszög, és talán mert kúpos kialakítású a nyeregcső. Oké, tettek az alsócső aljára szemet, meg lehet oda tenni olyan kulacsot, aminek van normális teteje, és nem lesz rögtön tiszta dzsuva. Meg ugye lehet második kulacs nélkül menni, meg hátizsákkal is...
Írta 2022. április 04. - 07:42
A 2021es váz kb 1500-1600€ körül ment.
Az ok hogy kijavították a váltópapucs hibát - de felemelték 2000€-ra az árát. Értem én hogy infláció van a világban, meg a chip hiány...meg minden de menjenek már a p....ba... https://www.finest-b...022-x__5953.php
mar az 1500 euro is nevetsegesen sok egy vazert.
- Kisherceg és talpfa kedveli ezt
Írta 2022. április 03. - 22:27
A 2021es váz kb 1500-1600€ körül ment.
Az ok hogy kijavították a váltópapucs hibát - de felemelték 2000€-ra az árát. Értem én hogy infláció van a világban, meg a chip hiány...meg minden de menjenek már a p....ba... https://www.finest-b...022-x__5953.php
- blash, Kisherceg, zscs és 1 további fórumtag kedveli ezt
Írta 2022. április 01. - 17:21
Írta 2022. április 01. - 14:44
Most tehát ez a váltótartó szem mizéria csak a 2021es vázra vonatkozik? Sem a 2020as, sem a 2022es vázaknál nincs ilyen probléma?
Írta 2022. március 12. - 22:20
Középcsapira mondj már 1-2 példát lécci, amelyik cserélhető csapágyas és nem kell mindig gyilkolni a press-fit csapágyházat a vázból!
Én egy ilyet tekertem a BMC-be,sőt bele is ragasztottam középerős (kék) Loctite-al, azóta enjoy
Wheels Manufacturing Press Fit BB86/92 Thread Sram GRX 24-22 mm Bottom Bracket Cup
- blash kedveli ezt
Írta 2022. március 11. - 23:43
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2022. március 11. - 20:02
Középcsapira mondj már 1-2 példát lécci, amelyik cserélhető csapágyas és nem kell mindig gyilkolni a press-fit csapágyházat a vázból!
Írta 2022. március 11. - 16:09
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2022. március 11. - 10:44
- Rabbit és zscs kedveli ezt
Írta 2022. március 10. - 23:59
És miről ismerni fel a 22-es vázat? Ez az UDH annyira belesimul a hátsó háromszög sarkában a vázcsőbe, szinte semmi nem látszik belőle.
Írta 2022. március 10. - 09:53
Szerintem, a jó megoldás, az idei váz, ez kiküszöböli e problémát, a gond csak, hogy nem igazán elérhető, és meg is drágult…különben, az első, a saját vázam, nem produkálta a hibát, még, pedig lényegesen nagyobb és több igénybevételt kapott, és azonos karbantartást és figyelmet, szóval én sem értem, de szintén cserélve lesz, csak még nincsenek idei vázak méretben és színben, de valószínű hamarosan…
Nagyon köszi a rengeteg infót, szuper hasznos! Picit késve tudtam csak írni. Szóval, érdemes várni a 2022-es modellév vázaira, ez a lényeg!
Írta 2022. március 08. - 19:36
Írta 2022. március 07. - 00:23
Sajnálom nagyon az esetet. Főleg, hogy én is valami ilyesmi stílusú vázra gyúrnék de nem nagyon van ilyen. (merev trail karbon vázzal) A Santa Cruz-nak és a Rock Machine-nek van hasonló. Csak hát a SC karbont nem gyártják már, A RM-t meg idén nem nagyon hoznak be...szóval már én is kacsingattam valami alig használt Yeti felé. Erre pont írod az eseményt....
Viszont neked 2 ilyen vázad van, ez volt az asszonyé és van egy fekete is ha jól emlékszem. A másik vázzal mi lesz most?
Írta 2022. március 06. - 04:39
Most viszont, valószínű az általános helyzet okán, másképpen alakult, mert amikor jeleztem a problémát a bike24.de, felajánlottak hogy próbáljam megjavíttatni helyi bringaboltban, azaz a letört csavart kiszedetni, és hasonlóval pótoltatni, és ők álljak a szerelés költségeit, esetleg ha én csinálom, a szükséges szerszámok árát, ami szerintem korrekt is, csak nem oldotta volna meg a problémát véglegesen, így mivel nem volt raktáron a váz, es nem tudták, hogy mikor lesz nekik újra készleten, felajánlottak hogy visszafizetik a vételárat, de küldjem vissza a vázat, amit nem fogadtam el, mert akkor máshol sem volt a váz elérhető, és újra tervezett váz sem volt, így hogy meg próbáljam a bringát biztonságosan használhatóvá tenni, szerencsésen kiműtöttem a menetrögzítős M4 alu csavar maradékát, és mivel maradt elég alu betét anyag a karbonban, helicoilt raktam a helyére, majd M5 alu csavart méreteztem, és megfelelő állásban pozícionáltam a sram udh, és karbon csúszás gátló pasztával rögzítettem 25Nm, és sűrűn ellenőriztem, hogy nem e mozdult el, vagy lazult le, és persze nem, de mégis eltört az erősebb csavar is, de mostmár legalább a menetnek helyt adó alu betét is sérült, közben értesítettek hogy érkeztek vázak, és hogy, szeretném e cserét, de közben kiderült, hogy a 2022 váz hanyagolja ezt az alu csavaros mizériát, és a karbon papucsból alakítják végre ki, a megfelelő módon az interfészt a sram udh számára, de persze miután ellenőriztek,kiderült hogy a 2021 vázakat kapták,szóval nem kértem cserét és ismertettem a helyzetet, ami külföldi fórumokon is felmerült, sajnos megoldás nem volt, mivel az silverfish.uk, sem volt még a 2022 váz, és most végül a Yeti intézi a cserét, de nem direktben, hanem a többieken keresztül, de jövő héten érkeznek új vázak,a 2022, és véglegesen megoldódik remélhetőleg a dolog, ezért kérték a farigcsálást, mit persze túl teljesítettem, mert csak egy vágást kértek, lehetőleg a középcsapágyház alján elhelyezett váz szám matrica mellet…de jó akkor lenne,ha sikerült volna elsőre jól csinálni a váz kialakítását, de persze ez csak hiú ábránd marad, mert tapasztalatom szerint, ily performanszra a kerékpár ipar összes szereplője és résztvevője teljességgel képtelen…
- karakoram, marton, Kisherceg és 1 további fórumtag kedveli ezt
Írta 2022. március 06. - 00:58
end.re!
Segíts már 3-4 mondatban lécci, hogy is volt ez?
Tehát neked is történt gondod a váltótartó füllel, eltört a csavar v. bármi egyéb. Ezt jelezted a kereskedőnek. Erre ők azt mondták hogy ok, vállaljuk a cserét de vágd szét a vázadat és ezt fotózd le nekünk, akkor küldünk új vázat. (pl Canyon-nál így megy kb)
Kb így?
Írta 2022. március 05. - 21:05
Szoval, komolyan, errol irhatnal, mi tortent. Eltort?
Remelem a gyarto cserelte a vazat/kuldott ujat gariban.
AZert is kerdezem, mert tavaly ev vegen hatareset volt, hogy nem rendeltem egy L-es vazat magam is. Sot, ha lenne a piacon, lehet berendelnek 1 ilyet. ...mar ha birja a strapat, mert nalam kapna hideget-meleget.
Ha még ezek után is érdekel a váz...
https://bikemarkt.mt...5-yeti-arc-gr-l