Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2005. szeptember 03. - 22:31
amúgy igazad van.
a miller autókat is vagy 300ér adják el....
vendég_galuska_*
Írta 2005. szeptember 03. - 22:29
Más: Elég sok büntetõüggyel találkozom, de higgyétek el, ezek a "szervezett" biciklitolvaj bandák inkább csak a bulvársajtóban és az urban legend-ben léteznek!
Bármennyire értékes is egy komoly Kona bringa, azt nem olyan egyszerû elsózni! Kinek? Hogyan? Annyira meg nem értékes, hogy kiépítsenek hozzá mûhelyeket, garázsokat, ahol "altatják" a gépeket, tippadókat, szállítókat, orgazdákat szervezzenek, stb. Kerékpárboltokban eladni kockázatos, mert egybõl megbuknak, meghirdetni szintén . . . Ennél kevésbé bonyolultan és eredményesebben szoktak bûnözni!
A biciklilopások jelentõs része - már amelyik kiderül - alkalom szülte és legfeljebb egy erõvágó a felszereles. Egy betörésnél persze elviszik a bringát is, de ez sem jelent megrendelést. A legutóbbi ugyben a zsákmány 4 db ipari sarokcsiszoló, 10 db CD, egy Blaupunkt mono rádiós magnó (velem egykorú) és egy 25 éves Csepel Kemping volt! Mert azt találták, azt lehetett elvinni! A csiszolók darabja 500 000 Ft-ot ért és a barmok a négyet eladták 20 000 Ft-ért. Egy eldurrantott Stab Supreme lehetséges, hogy 20 000 Ft-ért talál gazdára, pláne ha a tettes egy narkós barom, akinek már remeg a keze! Általában ne feltételezzetek túl sokat a bûnözõkrõl, a túlnyomó többségük (szerintem 96%) hihetetlenül buta és primitív. Az intelligens, több nyelven beszélõ számítógépzseni maffiózó a "Ronin" jellegû amerikai bárgyúságok világába tartozik!
Írta 2005. szeptember 03. - 22:25
de asszem, az már rablás, nem, ha egyszerûen lelöknek a kerékpárról.
azt, hogy egy kiemelkedõen nagy értékû kerékpárt emelnek el akár "megrendelésre" is hallottunk már. itt a fórumon volt róla szó, hogy egy sráchoz nagy valószínûség szerint csak a méregdrága elisworth-jéért törtek be.. ui, mást nem vittek el. Ezt szerintem teljesen kivédeni nem lehet. max, bebiztosítod a bicajt.
Az, hogy hány helyen irnak szerzõdést vásárlásnál, tök mindegy, csak nálad írjanak.
Szerintem, jó, ha minél több dokumentáció van a géprõl, adatok, fotók, sérülések, alkatrészlista stb.. adás-vételi szerzõdés, s a rendõrség valami csodával határos módon rábukkan a kecskére, legalább lefoglalhassa.
Volt egy-két szerencsés helyzet itt a bikkmakkosok között is, amikor egy fórumos pillantotta meg a verdát egy kiskölök alatt a téren... telefon ide-oda, ennek annak, mi van rajta, vázszám , rendõr hív..stb.. s a keró visszakerült jogos tulajdonosához.
Ha jól tudom, a törvény szerint, hiába voltál te jóhiszemû vásárló, akkor is viszik a vasat, ha bebizonyosodik, hogy a tiéd.. lé ugrik, legfeljebb megúszod a feljelentést orgazdaság ügyében, de gondolom, akkor jóhiszemûséged igazolni kell adásvételivel.
Írta 2005. szeptember 03. - 22:17
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. szeptember 03. - 22:10
Írta 2005. szeptember 03. - 21:11
nézek kukás osztrák dógokat, s ua. lesz mint galuska elvtársé...torx csavarokkal mindenhol, ha el is lopják a ci..tolvajok, legalább szopjanak:
dzsááá, rákba' kell esztet széjjelszenni' háéé'...
Írta 2005. szeptember 03. - 15:35
Ha valaki szerint ez sem biztonsagos lekotes, akkor mar tenyleg csak az atombunker johet :-)
itt az ész, pontosan!
aki meg kiköti a drágát...
hát az számoljon vele.
(ezért nem vettem kerékpárzárat, ha akarnám se tudnám kikötni a bringát)
Let the people speak
Írta 2005. szeptember 03. - 12:49
de 42/14-ben úgy megy hogy nah...ezzel lehet közlekedni
jó kis városi keró lett...ha meg ellopják, nem fogom könnyesre sírni a párnámat...
Írta 2005. szeptember 03. - 12:03
aki meg kiköti a drágát...
hát az számoljon vele.
(ezért nem vettem kerékpárzárat, ha akarnám se tudnám kikötni a bringát)
vendég_galuska_*
Írta 2005. szeptember 03. - 11:00
Én úgy oldottam meg a problémát, hogy egy kb. 15 éves, olasz gyártmányú, az egykor világhírû karatemester nevét büszkén viselõ „OYAMA” gépet átépíttettem városi közlekedésre. Vázról minden ledob, majd 1000 Ft-ért kapott egy matt fekete festést. (A selyemfényû, mindenütt kapható ún. szórólakkok kiválóan fednek, jól terülnek és nem folynak meg!) Váltó, gagyi V-fékek, kitámasztó, rücsök gumi, stb. kuka. Kapott egy kontrás hátsó agyat, aszfaltra való olcsó gumikat, új pedál, lánckerék, egy magasabb kormányt, elölre egy bontott Bike Positive V-féket és még egy csengõt is. Ez utóbbi nagyon is indokolt!
Az össz ráfordítás cca. 12 000 Ft volt (alkatrészek, munkadíj, festék) és egy meglepõen jól használható, olcsó kis bringa lett belõle. Az elsõ fék tökéletesen elegendõ, az igazság az, hogy a hátsót egyébként is alig használom, ez talán a motoros múltból maradt beidegzõdés. A váltó hiányát a konditeremben történõ, 300 kg-os lábtológépezéssel pótolom… J Javaslom kipróbálásra!
Nem örülnék, ha ellopnák, de hasonlítani nem lehet ahhoz, ha mondjuk a háromkilós vasat vinnék el. Természetesen egy jó minõségû lakatot (vastag sodrony acél ízekkel védve) még ez is kap ha valahol otthagyom, plusz a lánckerékre szoktam egy ultra brutál biztonsági lakatot rákattintani, ez gyakorlatilag levághatatlan, tûzoltó ismerõsöm mesélte, hogy ha ilyen lakattal találkoznak éles helyzetben akkor vagy az ablakon mennek be, vagy magát az egész ajtót zúzzák be…
A puritán külsõ szándékos, hiszen tudott, hogy a csillogó, színes dolgokat a szarkák és a ci… akarom mondani a tolvajok mindig el is lopják.
Írta 2005. augusztus 23. - 10:30
Szép is, gyors is, egyedi is, mégse kell senkinek (remélem). Viszonylag értékes gépet is kint lehet hagyni sztem, csak nem csilivili telós montit, és nem sodronnyal lezárva.
Írta 2005. augusztus 23. - 09:43
és akkro kilyukadunk oda hogy erre jobb egy olcsó, nem feltünõ, ám rendesen mûködõ bringa is.
persze ha nem így látod, akkor nem, szabad ország.
Thez,
jogos, de pont azzal kezdtem,
hogy ez egy olcsóbb SS járgány, direkt közlekedésre.
Nem 500 Ft-os tanyabike,
hanem egy "nem feltûnõ, de rendesen mûködõ bringa",
kb 30e. Ft-nyi értéket képviselve.
(de csak azért, mert az építéskor "becsúszott" egy 8 rugós nyereg, meg egy hasonló árú stucni )
Váltók meg hátsófék nélkül elég csupaszon néz ki,
kaptam már rá olyan bókot,
hogy "ez olyan, mint nagyapám bicaja" :cool2:
Remélem, minél többen látják ilyennek,
de ettõl még jól megy.
al01,
ok.
Írta 2005. augusztus 23. - 09:13
Én? Hát én kerülöm az ehhez hasonló arrogáns megnyilvánulásokat:
Mármint amikor beszélgetek. Amikor köcsögölök, akkor nem!
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 22. - 23:57
õ leírta, hogy ment neki eddig a dolog, én meg írtam hogy erre pont a kikötés miatt egy olcsóbb bringa jobb lenne
persze azzal meg nem élvezet annyira a menés...:-\ördögi kör
az elsõ lopásig pedig kockáztat az ember:-\
Írta 2005. augusztus 22. - 23:55
persze,h ha már lezárod akkor minél kevesebb idõre minél biztonságosabb helyre
persze,h eleve yobb olcsó kerékpárral közlekedni mert azt sokkal kevésbé lopják
Írta 2005. augusztus 22. - 23:47
persze ha nem így látod, akkor nem, szabad ország.
Írta 2005. augusztus 22. - 23:38
Mármint amikor beszélgetek. Amikor köcsögölök, akkor nem!Orulunk, hogy Te okos vagy. Mi nem.
Thez,
mondok egy példát. Egész télen bringával jártam melózni.
A munkahely megközelítése gyalog kb 45 percet vett volna igénybe, busszal meg körülményes, mindamellett, hogy idõben akig nyertem volna valamit. Bringával 10 perc.
A munkahelyemre be tudtam vinni a kerót, ott teljes biztonságban tárolhattam. Hazafelé viszont be KELLETT vásárolnom, és mivel pont zárás elõtt értem a boltba,
muszáj volt lezárni a bringát.
Nem tudtam volna hazamenni, majd visszabattyogni,
mert addigra bõven bezárnak.
Nem tudtam szabadnapon bevásárolni, mert nem volt szabadnap.
Ennyi.
Aki teheti, az ne zárja le, soha! Vigye magával mindig,
az a biztos. Én is ezt teszem, amikor van rá lehetõség.
De amikor nincs (és nálam van ilyen), akkor...
1. körültekintõen
2. a lehetõ legrövidebb idõre
3. a lehetõ legjobb helyre (forgalmas, én is rálássak, stb)
Írta 2005. augusztus 22. - 14:48
al01,
most akkor fórumozunk, beszélgetünk, vagy basztatjuk a másikat, amiért nem osztja a véleményünket?
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 22. - 13:30
de nyugodt szívvel sehol sem hagyom ott!!!
Írta 2005. augusztus 22. - 13:28
tehát kénytelen kelletlen sehol nem kell kikötnöd, hisz nincs is nálad zár....
ergó nem is tudod kikötni(én ezt alkalmazom)