Galuska majd igazol - vagy cáfol.
de való igaz, az én szempontomból tök mindegy volt,
miután a 2 m magasságnak köszönhetõen
"a biztosító fizet" kategóriába esett a dolog
vendég_galuska_*
miller autó
te tényleg Idegen vagy...
miller autó = több millió pénzegység értékû (személy)gépkocsi
Ellsworth = kiváló minõségû (handmade) kerékpárokat gyártó cég from the UZA
a szervezettség témához még annyit tennék hozzá,
hogy nekem anno '99-ben lopták el a járgányomat az I. emeleti erkélyrõl. Ez több, mint 2 m magasságot jelent, ezáltal betörésnek számít (majd Galuska igazol), és a lakásbiztosítás fedezte a kárt. Ettõl persze még nem lettem happy.
Viszont aki elvitte (illetve akik elvitték), annak tudnia kellett, hogy ott tartom, fel kellett másznia, valami módon le kellett engednie a bringát, és mindezt akkora idõzítve,
amikor én éppen 3 héten át a Balatonnál nyaraltam.
vendég_galuska_*
vendég_galuska_*
vendég_galuska_*
vendég_galuska_*
vendég_galuska_*
kivéve amikor betörnek egy lakásba egy ellsworth dare-ért
amúgy igazad van.
a miller autókat is vagy 300ér adják el....
vendég_galuska_*
hát, fene tudja, azért szerintem él némi szervezettség kerékpártolvajlás ügyében.
Nem kell komlpetten eladni egy kerékpárt ahhoz, hogy komoly bevételre tégy szert.
Gondolj pl, egy "mindennapos" pl. deore-val szerelt meridára, ha lebontod az alkatrészeket, s a váz kukába kerül is, már lénél lehetsz. hátsóváltó használtan egy 5ös, fékváltókarok 10, stb...
agyak 10..
s ezeknek a daraboknak nincs gyári sorszámuk csak gyártmányjelzésük.
vendég_galuska_*
no ja.
de asszem, az már rablás, nem, ha egyszerûen lelöknek a kerékpárról.
azt, hogy egy kiemelkedõen nagy értékû kerékpárt emelnek el akár "megrendelésre" is hallottunk már. itt a fórumon volt róla szó, hogy egy sráchoz nagy valószínûség szerint csak a méregdrága elisworth-jéért törtek be.. ui, mást nem vittek el.
Lehet, hogy ezt találták és megelégedtek ezzel. Néha teljesen kiszámíthatatlan, mit visznek el. Egyébként, ha egy csöpp esze van, nem árulja el a felbujtóját vagy a bûnsegédet . . .
Az, hogy hány helyen irnak szerzõdést vásárlásnál, tök mindegy, csak nálad írjanak.
Szerintem, jó, ha minél több dokumentáció van a géprõl, adatok, fotók, sérülések, alkatrészlista stb.. adás-vételi szerzõdés, s a rendõrség valami csodával határos módon rábukkan a kecskére, legalább lefoglalhassa.
Errû' beszélek!!!!!!
Ha jól tudom, a törvény szerint, hiába voltál te jóhiszemû vásárló, akkor is viszik a vasat, ha bebizonyosodik, hogy a tiéd.. lé ugrik, legfeljebb megúszod a feljelentést orgazdaság ügyében, de gondolom, akkor jóhiszemûséged igazolni kell adásvételivel.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak