Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2007. október 26. - 20:03
hiába írunk tele még 10 oldalt, ha nem akarod csak a magad igazát.
Írta 2007. október 26. - 20:01
Írta 2007. október 26. - 19:57
Azt azért kötve hiszem, hogy egy minõségi Abus U-lakatot is átvágnának vele.nem feltétlen flex. osanban láttam egy nagyobb csípõfogót, igaz nem volt kicsi, de ott azt a rácsdobozt amibe ezek voltak(kb fél centi átmérõ) mint kés a vajat(), szal egy erõsebb lakat se lehet nagy akadály.
Írta 2007. október 26. - 19:57
olcsó, rohangálós bicikli a legjobb megoldás. minden mással csak a kockázatot növeled.
Azért kíváncsi lettem volna, h ezekben az esetekben mi történt volna, ha úgy vannak rögzítve azok a bringák, amit én itt leírtam.
lehetsz Te a teszt alany, hajrá
Írta 2007. október 26. - 19:56
Nézz be a Piactérre! ott nézz körbe a használt bicó rovatban, keress egy olcsó országútit, vagy szimpla utcai gépet. tegnap lapozgattam ott,és még 1 forintért is kínáltak gépet, ami gurul! ,)
Hidd el, egy kopott "vacakot" pár rugóból összevarázsolsz, és azt még a család sem szólhatja meg! Csak bátran. Amúgy meg vésd a family eszébe, hogy melyik okoz nagyobb deficitet, ha a fullyt nyúlják le, vagy az ócsót?4
A bringaépítés örömébe ha egyszer belekóstolsz....nyam, nyam! Rákapsz az ízére!
Írta 2007. október 26. - 19:53
Ja az a másik topicban volt. Na szal konkrétan: ELTE lágymányos.melyik egyetem?
De nem kint a suli elõtt sima biciklitárolóban.
Hanem azon a részen, ahol van rendes õrzött biciklitároló: bilétával, aláírással, portás által nyitható ajtós belsõudvarral.
Értem én, de ha jól gondolom, minden ilyen esetben a bringa csak egyetlen valamivel volt odaerõsítve, és még csak nem is U-lakattal, hanem spirállal, sodronnyal, lánccal pld. Azért kíváncsi lettem volna, h ezekben az esetekben mi történt volna, ha úgy vannak rögzítve azok a bringák, amit én itt leírtam.nem egy olyan eset volt, hogy "csak beugrottam, csak 5 percre hagytam ott, csak suliba voltam vele" stb.
Azon is gondolkodtam, hogy elõlre is a lánc helyére U-lakatot teszek, de nem éri át az U-lakat az elsõ kereket és a vázat, a teló miatt olyan messze vannak egymástól.
Írta 2007. október 26. - 19:42
persze én is csak egy bizonyos bolba járok itt budaörsön mert egy az hogy nagy a forgalom kettõ a bejárattól(nagyon nagy üvegajtó) max 2 méterre le tudom kötni, tehát esélytelen nem észrevenni ha valaki piszkálná. szal a legegyszerûbb ha látható helyen hagyod.bár voltak itt videók amibe direkt látható helyen hagyta az ürge a bicóját aztán elkezte asszem fürészelni a lakatot.senkit nem zavart...
Írta 2007. október 26. - 19:40
sokszor veszélyesebb ilyen helyen otthagyni, mint ha csak boltba mennél. kifigyelik melyik nap hánykor mész-jössz, mikor van egyedül a bicó és kész is a baj. családnak meg kell értelmesen mondani, hogy a mi a szitu / le kell szarni, hogy cseszegetnek. pont az örömbringázásodat kockáztatod..
hidd el nem viccbõl mondjuk azt amit mondunk.
nem egy olyan eset volt, hogy "csak beugrottam, csak 5 percre hagytam ott, csak suliba voltam vele" stb.
ha önzõ lennék akkor örülnék hogy a mongoose-zal fogsz járni .) tegyük fel egymás mellé parkolunk, inkább a tiedet vinnék el.
persze lehet túl paranojás vagyok. mindenkinek magának kell tudnia mennyit ér neki az esetleges HA.
Írta 2007. október 26. - 19:36
Ja hát persze, flex. Tudom.na meg sztem ha odamegy egy komolyabb vágóval(tegük fel hogy nem forgalmas helyen hagyod) akkor mindegy hogy mien és mennyi lakat van rajta, csak egy nyisz
De az átlagos magyar tolvaj-viszonyokhoz szeretnék most elsõsorban viszonyítani.
Meg ahhoz, hogy csak az említett helyeken hagyom magára a bringát.
Írta 2007. október 26. - 19:32
Írta 2007. október 26. - 19:29
Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam.Nem akarok bölcselkedni, de nincsen tuti megoldás. Az tény, hogy nem kínálod fel így a "feltûnõ, menõ márkát" a tolvajnak, de aki bringát nyúl, annak már a váz is sokmindent elmond. Viszont egy ennyire "semleges" gépet nem lehet árában elpasszolni, és így nem biztos hogy megéri a kockázatot.
A zárakkal nincsen gond.
Viszont Lord_Leslienek abban igaza van, hogy érsemesebb a városi cirkálásra összerakni egy egyszerû, olcsó, nem feltûnõ kecskét, ert azt te sem sajnálod, ha itt ott összekarcolódik, vagy ha netán lenyúlják. (Bár ott száradjon le a keze annak aki lop!) Meg aztán az esõ, hólé sem gáz egy CroMo-váz számára annyira.
A tükör meg, .... hagyjuk!
"semleges" gép alatt azt érted, hogy se nem tesco-s, se nem ultra-hiper-szuper?
Úgy érted csak a formája, ha nincs rajta egy betû se, akkor is?már a váz is sokmindent elmond
Második bringát meg tényleg nem szeretnék összerakni, már csak azért se, mert akkor a családom azzal csesztet, hogy milyen jól megy nekem, hogy két bringát tartok, stb stb...
Hmm, akkor már inkább asszem azt fogom, hogy a legveszélyesebb esetekben Apám 20e-es vacakját viszem el, bár ilyen sztem nem nagyon lesz.
Tul.képp ha így végig gondolom, csak edzeni járni, egyetemre járni, meg örömbringázni szeretném használni a gépemet. Ezekbõl az elsõ kettõ lehet veszélyes, de azért talán mégsem annyira, mint beugrani boltba vele, a fent leírtak miatt. Errõl mit gondoltok?
Írta 2007. október 26. - 19:25
speciel én pont 15bõl raktam össze az aláírásomban szereplõ országútit, plusz vettem hozzá egy citadel u-lakatot. így kb 20ropit (+ugye a lelki dolgok.) ) bukok ha valami para lenne.
a mongoose-ra meg nem kell venned lakatot mivel azt SOHA SEHOL nem fogod ott hagyni. így tuti nem viszik el.
egyszerûen nem éri meg a kockázatot. ennyi. pont.
Írta 2007. október 26. - 19:21
Igen!mit írjunk? 96%-os, és akkor megnyugszol?
Legalább egy kicsit.
Azért mégis csak nyugodtabb vagyok, hogy - ha tudom, hogy - kimondottan sokat(és "szakszerûen") teszek az ellopásának a nehezítésére.vettél két jó zárat, jól lakatolod le, valószínû nem a Tieddel kezdenek el pöcsölni ha van könnyebb áldozat.
Írta 2007. október 26. - 19:18
A zárakkal nincsen gond.
Viszont Lord_Leslienek abban igaza van, hogy érsemesebb a városi cirkálásra összerakni egy egyszerû, olcsó, nem feltûnõ kecskét, ert azt te sem sajnálod, ha itt ott összekarcolódik, vagy ha netán lenyúlják. (Bár ott száradjon le a keze annak aki lop!) Meg aztán az esõ, hólé sem gáz egy CroMo-váz számára annyira.
A tükör meg, .... hagyjuk!
Írta 2007. október 26. - 19:14
És ha telematricázom?meg emiatt összefesetni a bicót, az ugyse változtat, tolvaj csak azt látja hogy "tárcsás fék meg 2 teleszkópos"
De amúgy azért is gondoltam a festésre, mert amúgy magamnak is jobban tetszene, ha teljesen fekete lenne az egész, nem lenne tele feliratokkal, meg most eleve az elsõ villa meg a hátsó keret zöld színû.
Amúgy mennyire számít vajon, hogy egy motoros visszapillantó nagyban ott figyel a kormányon?
Írta 2007. október 26. - 19:13
innentõl kezdve meg... mit írjunk? 96%-os, és akkor megnyugszol?
vettél két jó zárat, jól lakatolod le, valószínû nem a Tieddel kezdenek el pöcsölni ha van könnyebb áldozat.
Írta 2007. október 26. - 19:10
Nem éppen. 14600 Ft a két lakat.öszintén?
18ezer a két lakat.
annyiból egy (de akár 2-3db) városi rohangálóst is össze tudnál ütni.
És ha egy másik bringát összeraknék, akkor arra is kell lakat, ami szintén nincs ingyen.
És én amúgyse akarok két bringát.
Ha tehát mindenképpen ezzel akarok járni, és a leírtak szerint csinálom, akkor mennyire biztonságos?
Írta 2007. október 26. - 18:19
én valami 4es szintû dekatlonos sodrony lakattal zárom le.szerencsére még nem lopták el.csak simán a vázat kötöm oda valamihez mivel elõl átütõs hátul meg nem lehet olyaan egyszerüen kiszedni a 10es tengelyt mivel eredetileg nem fér bele a vázba szal oldalról kell erõsen húzni hogy kijöjjön.
Írta 2007. október 26. - 18:11
18ezer a két lakat.
annyiból egy (de akár 2-3db) városi rohangálóst is össze tudnál ütni.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. október 26. - 17:56
Elõször is, tudom hogy nem létezik 100% biztonság.
Adott egy XC össztelós bringa, Mongoose Wing Elite. Gyorszáras mindkét kereke, + a nyerge is.
Egy Abus Sinus 46 U-lakattal összekötöm a hátsó kereket + vázat + láncot egy bivajerõs valamivel - mondjuk egy nagyon masszív acélkorláttal ami le van betonozva, és tutira nem mozdítható. (mondjuk, hogy az U-lakatnál is nehezebb vele elbánni)
Aztán egy Abus Steel-O-Chain 810 láncos zár-ral összekötöm az elsõ kereket + a telós villát(a kerék fölötti közbensõ részen átbújtatva) + vázat ugyanezzel a bivajerõs lebetonozott valamivel.
A nyereg a nyeregcsövön belül fixen oda van láncolva a vázhoz.
És minden egyes csavar a bringán ragasztópisztollyal ki van öntve.
Továbbá az egész bringa le van festve koromfeketére, sehol semmi felirat nincs rajta. (még a fékkarokon+váltókon se) Így talán kevésbé olyan tolvaj-hívogató.
Viszont van egy visszapillantó tükör a kormányon, méghozzá egy olyan, amit motorokra szoktak szerelni, és - valljuk be - ezzel az egy alkatrésszel azért mégis csak kitûnhet. (jó, tudom, már azzal is kitûnhet, hogy XC össztelós)
Ja és a középsõ rugóstagra "ruhát" húzok, hogy ne látszódjon annyira.
A lámpát + sebességmérõt lekapom mielõtt otthagyom, viszem magammal.
Szerintetek mennyire biztonságos így otthagyni a bringát?