Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2008. június 01. - 22:04
Írta 2008. május 12. - 01:17
Következõket nézegettem:
Abus:
-Abus Granit X-Plus 54
-ABUS GRANIT STRATO 61
-ABUS GRANIT FUTURA 64
Kryptonite: (mi a lényegi különbség a kriptolok és az evolution között?)
-Evolution 4.
-Kryptolok Mini
-Kryptolok series 2 STD
Írta 2008. január 31. - 14:29
Írta 2007. október 27. - 16:00
Jómultkor a verseny utai piacon a kissebség ott árulta a bringa mellett az erõvágót.csapszegvágó
nálunk most van a boltban egy 900mm-es. (~11ehuf) 16os tömör anyagot nyissz.
Biztosan felszámolta az "üzletét".
Valamit még meg is jegyeztem félhangosan a mellette állónak, "jó párosítás".
Mire a napozott színü emberünk, "Jáj de sép árány gyûrüd ván, gyere hádd vág'gyam le vele".
Aztán mentem tovább.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2007. október 27. - 15:12
csapszegvágó
azaz csak nem tuttam a pontos nevét
Írta 2007. október 27. - 14:30
nem feltétlen flex. osanban láttam egy nagyobb csípõfogót, igaz nem volt kicsi, de ott azt a rácsdobozt amibe ezek voltak(kb fél centi átmérõ) mint kés a vajat(), szal egy erõsebb lakat se lehet nagy akadály.
csapszegvágó
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. október 26. - 22:00
Ennyire:
szóval eddig tart egy lakat.lehet hogy nem az abus,de egy átlag eddig. és sztem ilyen esetbe mindegy hony hány lakat. alig volt 5mp mig elcsipte
Írta 2007. október 26. - 20:48
Ok, ezt én eddig is értettem.de értsd meg, nem irigységbõl mondjuk azt, hogy városba városi géppel járj, ne tárcsás fullyval.
Ellenben ti nem értitek a kérdésem - tisztelet a kivételnek - hogy az adott körülmények mellett "hogy lehet minél biztonságosabban".Legbiztonságosabban? Ha beleheggeszted a vázad egy épülõ 20emeletes alapzatának az acélszerkezetébe, és kiöntik szépen betonnal.
Illetve a konkrét eredeti kérdésem, hogy mennyire is számít biztonságosnak amit leírtam a nagyátlaghoz képest. De mind1, azért végülis néhányan már nagyjából megválaszolták.
Szal thnx, ennyi.
Írta 2007. október 26. - 20:37
hogyan lehet mégis a "legbiztonságosabban" otthagyni.
Legbiztonságosabban? Ha beleheggeszted a vázad egy épülõ 20emeletes alapzatának az acélszerkezetébe, és kiöntik szépen betonnal.
Sajnos, ugyanúgy, mint autók esetében, amit akarnak, azt elvisznek. Egyszerûbb, ha olyan bringával jársz, amit nem akarnak elvinni.
Nyilván ha teleaggatod mindenféle zárral, csökken az esélye a lopásnak. De minél drágább gépet hagysz kinn, annál csábítóbb, hogy elszöszöljenek vele.
Mindenesetre azzal jársz, amivel akarsz, de értsd meg, nem irigységbõl mondjuk azt, hogy városba városi géppel járj, ne tárcsás fullyval. Ebbe az idõben, pláne télen a sós latyakban egy fullos kis montit városban szétkoptatni meg vétek, szerintem.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2007. október 26. - 20:33
Írta 2007. október 26. - 20:31
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 26. - 20:29
Hát ne haragudj, azért az Abus U-lakatot nem nyitják ki ilyen módszerrel.az U-lakatot az elvágáson kivül ki lehet nyitni sajnos másképp is...
a leggyengébb része ezeknek a zár, teljesen mindegy milyen anyagból hajlítják a lakatot, nem elvágni fogják, hanem kinyitni
Olvastam errõl az U-lakatos botrányról, hogy egy tollal ki lehet nyitni, ez nagyon régen volt már, azóta a legtöbb U-lakat az ilyesmi ellen védett.
Írta 2007. október 26. - 20:26
Ez nem csak gyõzködésrõl szól, ez egy társalgás.Hogy téged meddig kell gyõzködni! Ha nem hiszel senkinek, akkor nem kell parázni, hanem odakötöd és majd kiderül, hogy meddig lesz meg!
Amúgy azt akartam az egésszel, hogy ha a másodbringát mint opciót elvetjük, akkor ilyen feltételek mellett - tehát picit drágább bicóval - hogyan lehet mégis a "legbiztonságosabban" otthagyni.
Írta 2007. október 26. - 20:24
a leggyengébb része ezeknek a zár, teljesen mindegy milyen anyagból hajlítják a lakatot, nem elvágni fogják, hanem kinyitni
meggyõzni téged úgy néz ki nem fogunk, vedd meg 15e Ft-ért a lakatot, hagyd ott és imádkozz, hogy ne a tied legyen a következõ
Írta 2007. október 26. - 20:22
Jogos, bár nem hiszem, hogy sok ilyen lenne nálunk, hisz akkor így még kevesebbet fog érni a lopósnak a bringa.egészen addig míg a portás nem kap egy jó ajánlatot.
sajnos ilyen világban élünk
Írta 2007. október 26. - 20:21
Ezekbõl egyedül a flex vinné az Abus U-lakatot.Ennyire:
MO-n meg tudtommal nem találni minden sarkon konnektort.
Oké, elemes flex, de a magyar tolvajok hány %-a mászkál elemes flex-szel?
Írta 2007. október 26. - 20:07
Elõször is, tudom hogy nem létezik 100% biztonság.
Szerintetek mennyire biztonságos így otthagyni a bringát?
Ennyire:
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 26. - 20:07
De azért az, hogy csak a portás nyithatja ki azt az ajtót, mert másnak nincs oda kulcsa, az csak ér valamit. Nem?
egészen addig míg a portás nem kap egy jó ajánlatot.
sajnos ilyen világban élünk
Írta 2007. október 26. - 20:04
Azt tutkó, hogy nem! jártam az ABUS-nál, láttam miket készítenek és hogy mibõl!Eredeti szerzõ: Fenyo1:
Azt azért kötve hiszem, hogy egy minõségi Abus U-lakatot is átvágnának vele.
Szal az erõvágó, vagy fémfûrész, esélytelen, a hidraulikus nyomató is megroggyant az Titan U-lakat alatt.
Írta 2007. október 26. - 20:03
Épp ebben a topicban a 27. oldalon van egy kolléga, aki írja, hogy ezen a helyen hagyja a bringáját minden nap már 1 éve, és megvan neki, pedig az a bicaj még az enyémnél is drágább.ELTE-rõl nincs infom, de pl BME szintén õrzött tárolójánál már volt para, ha jól rémlik. (valaki elhagyta a kulcsát)
De azért az, hogy csak a portás nyithatja ki azt az ajtót, mert másnak nincs oda kulcsa, az csak ér valamit. Nem?