Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

Kwilde

Kwilde

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hi,
sajnos mainap reggelre elloptáka bringát a kerteslakásunkból, benyomták a bejárati ajtó kocsibehajtó részét, meg kiemelték a vasat és elgurították a bringámat, a kutya meg baszott házatõrizni Feltöltött kép

A részletek alant, bõvebben meg itt

Ma hajnali 1 és de 10 között, Újpesten a Türr István u. 25bõl eltulajdonítottak a saját kertünkbõl egy Neuzer Mistral Altrix D biciklit. A képtõl már kicsit eltérõen néz ki a járgány, BB króm kormányszarvak, Rockshox Judy ezüst teló rajta, aluminium színû pedállal, váztáska már nem volt rajta, elõl Avid BB7 tárcsafék, hátul avid single digit 7 vfék Piros BB fékpofákkal, critical mass matrica sárvédõn és a vázon.

Illetve aki tud infót adni, hogy hol érdemes körbenézni lopott bringák után azt szívesen veszem, akár e-mailben is: naekom@hotmail.com

Aki esetleg látná:
06709670508 - Orsi

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

eszembejutott még valami.
lopták el már valakinek nem gyorszáras kerekét? mennyire járkálnak villáskulccsal a tolvajok? .p

Én gyorszárassal járok, és nem szoktam külön lakatolni a kereket(azért igyekszem legalább az egyiket lezárni), eddig még nem lopták el...kopp-kopp-kopp. Még annyit hozzátennék, hogy 7 hónapig voltam futár (annak a gépnek csak az elsõ kereke volt gyz-s), azalatt nem piszkálta senki a gépemet. Amikor valaki magához szólította a bringát, akkor elkövettem azt a hibát, hogy megbíztam a környezetben, és nem lakatoltam le [így utólag mégsem bánom a dolgot, mert amúgy eszembe se jutott volna oútival közlekedni városban].

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
strababíróságban nekem is jól vizsgázott az u-lakat eddig...

eszembejutott még valami.
lopták el már valakinek nem gyorszáras kerekét? mennyire járkálnak villáskulccsal a tolvajok? .p

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem van citadell u lakatom is, meg láncom is.

Nem tudom mennyire ellenálló, de a zárbetét már több mint egy éve bírja és sokat volt napi 8 órát az utcán kint a keró, a lánc meg éjjel nappal (õszi esõs, dzsuvás idõben) kint volt az utcán és az se szaródott el soha.

U lakat sokkal könnyebb, láncot vagy bent hagyod a melóhelyen és amikor odaviszed akkor kikötöd azzal is, vagy nagyon szenvedsz vele. A súlya 2-3 szorosa az u lakaténak. Használhatósága sem annyival jobb mint az u lakaté, u lakattal max kicsit többet nézelõdsz hová is kösd ki.

Lánc még esetleg akkor jön jól nekem, ha barátnõmmel megyünk valahová és az õ bringáját is le akarom zárni, mert így egy lánccal két kerót is átérek.

Ha városba megyek, akkor viszem mind a kettõt, de azért megizzasztanak alaposan (leginkább a lánc).

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nyilván ami szélesebb, mint az ulakat belsõ szélessége azon nem megy át, de soha nem lettem volna elõnyben amiatt hogy láncom van, lezárom máshova.

citadel lakatok vajh mennyire megbízhatóak? gondolkodom hogy lecserélem kryptonite-ra. jobb annyival amennyivel drágább?
ha van fûrész teszt kryptoniteról szívesen megnézném :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Matt, mutassak olyan oszlopot, aminél a méteres sodronyommal is megszenvedek? ;

azob fûzd át az U-t...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
ezt mondjuk nem értem miért lehet jobban szem elé kötni lánccal..

odaállítod a vasdarab mellé közvetlen a bicót és a hátsó felninél átdugva a lakatot simán odakötöd. a lánc elõnyét inkább abban látom hogy könnyebben bújtatod át, meg ha elég hosszu akkor az elsõkereket is ki tudod kötni..

orka

orka

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Ha kérdeznek, én az U-lakatra szavazok. Ugyanaz a biztonsági szintet drágább kihozni láncból. A bringát kikötni meg persze 1 lánccal egyszerûbb.
Az egyik boltos srác volt az Abus gyárban. Volt U-lakat gyilkolási bemutató. Õt meggyõzték.
Persze 100% biztonság nincs és csak idõ kérdése minden.

Egyértelmû hogy u lakat de a városban van e akkora elõnye mint a láncnak. Amit mondjuk letudsz láncolni szemelé mivel van hozáférhetõ felület...míg az u lakattal keresned kell a lekötést és még nem is biztos hogy rálát az ember...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Ha kérdeznek, én az U-lakatra szavazok. Ugyanaz a biztonsági szintet drágább kihozni láncból. A bringát kikötni meg persze 1 lánccal egyszerûbb.
Az egyik boltos srác volt az Abus gyárban. Volt U-lakat gyilkolási bemutató. Õt meggyõzték.
Persze 100% biztonság nincs és csak idõ kérdése minden.
Marci

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
de simerõs:D
nekem ilyen van

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
lehet.. sõt
kryptonitenak ez a lánca http://www.kryptonit...d=1002&pid=1193
"10es" míg az u lakatjuk "9es".

orka

orka

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Akkor egy komolyabb láncos is lehet olyan szintû mint az U lakat?!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
u-lakatot is lehet úgy hordani hogy ne zavarjon ;)
hátul seggednél övbe befûz is full jó, kényelmes. van ilyen célra kitalált övre fûzhetõ u-lakat tartó is..

orka

orka

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

A lánc elõnye, hogy hajlékonyabb. Haverom például a derekán hordja, úgy szállítja. Ott nem zavar, nem húzza a táskád.
Én vettem egy 11ezer Ft-os Abus U-lakatot, csak a hátsó kerekem vagy a vázam többe került. De még így sem merem sokáig ott hagyni, ha éppen kikötöm valahova.
Tavaly 1x nem kötöttem ki és egy kicsit elléptem a bringámtól kb. 7-8métert. Kb. 30mp múlva 1 cigó kérdezett valamit, tehát elterelte a figyelmem. Valami sugallat folytán odanéztem a bringámra - de már nem volt ott,1 másik cigó rajta ült és gurult el vele. Szerencsére ilyenkor az elsõ váltót mindíg elmozdítom + a patentpedálon sem tudott megmaradni a cipõjével. Megúsztam.
Nagyon vigyázzatok és ne sajnáljátok a pénzt egy drága U-lakatra !

Tehát TE U lakatra szavazol?!!!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A lánc elõnye, hogy hajlékonyabb. Haverom például a derekán hordja, úgy szállítja. Ott nem zavar, nem húzza a táskád.
Én vettem egy 11ezer Ft-os Abus U-lakatot, csak a hátsó kerekem vagy a vázam többe került. De még így sem merem sokáig ott hagyni, ha éppen kikötöm valahova.
Tavaly 1x nem kötöttem ki és egy kicsit elléptem a bringámtól kb. 7-8métert. Kb. 30mp múlva 1 cigó kérdezett valamit, tehát elterelte a figyelmem. Valami sugallat folytán odanéztem a bringámra - de már nem volt ott,1 másik cigó rajta ült és gurult el vele. Szerencsére ilyenkor az elsõ váltót mindíg elmozdítom + a patentpedálon sem tudott megmaradni a cipõjével. Megúsztam.
Nagyon vigyázzatok és ne sajnáljátok a pénzt egy drága U-lakatra !
Marci

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
sajnos az emberek közömbös magatartása megkönyiti a tolvajok dolgát én is vágtam már le a záramat és senkit nem zavart pedig jól eset volna magyarázkodni:( a jó minösségü lánc nem gyengébb viszont nehezebb de jobban használható ulakattal álltalában úgy zárok hogy elsö kerék kivesz hátsó mellé rak majd mindkét kereket,vázat a tereptárgyhoz kötöm igy nehéz vágásí felületet találni de a jó terep tárgy is ritka igy mostanában láncis van nálam:)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

hyperr

hyperr

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Szerintem a kis videon nem az volt szemleltetve hogy milyen konnyu levagni a lakatot, hanem az hogy mennyire lesz..jak az emberek, hogy te epp lopsz egy bringat.
De konkretan en is jartam ugy egy haverommal, hogy mentunk a kerekparboltba meg gyerekkorunkban es a haver rozsdas tuto lakatja berohadt. Nem a bolt elott "parkoltunk", hanem a legkozelebbi villanyoszlopnal. Visszamentunk, kertünk a keroboltbol egy füreszlapot, es ott a piac elott, a hatalmas tömegben lefürészeltük a lakatot. A kutya se kérdezte hogy mit csinalunk vagy miert.
Tehat ha valaki megnezi hogy lerakod a bringat es te nem latod akkor nyugodtan nekiallhatnak fûrészelni vagy akarmit csinalni mert mas nem fog szolni.
Sajnos ez van :-(

orka

orka

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Én is lakatt vásárlása elõtt állok és nem tudom hogy lánc vagy U lakat...Tudom hogy súly és használhatóságban térnek el. Egy komolyabb lánc mennyivel gyengébb mint az U lakat? Persze ABUS és Kryptonit termékekre gondoltam.

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

a kommentekben említve volt hogy ABUS cuccot is levágtak. Milyen lánc volt és mivel szedték le?! A lényeg mindig lemarad:-)

Nem tudom, én is csak kaptam a linket...

orka

orka

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Törne le a keze... (ha magától nem törik segítünk)

a kommentekben említve volt hogy ABUS cuccot is levágtak. Milyen lánc volt és mivel szedték le?! A lényeg mindig lemarad:-)