Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2008. június 07. - 21:22
sajnos mainap reggelre elloptáka bringát a kerteslakásunkból, benyomták a bejárati ajtó kocsibehajtó részét, meg kiemelték a vasat és elgurították a bringámat, a kutya meg baszott házatõrizni
A részletek alant, bõvebben meg itt
Ma hajnali 1 és de 10 között, Újpesten a Türr István u. 25bõl eltulajdonítottak a saját kertünkbõl egy Neuzer Mistral Altrix D biciklit. A képtõl már kicsit eltérõen néz ki a járgány, BB króm kormányszarvak, Rockshox Judy ezüst teló rajta, aluminium színû pedállal, váztáska már nem volt rajta, elõl Avid BB7 tárcsafék, hátul avid single digit 7 vfék Piros BB fékpofákkal, critical mass matrica sárvédõn és a vázon.
Illetve aki tud infót adni, hogy hol érdemes körbenézni lopott bringák után azt szívesen veszem, akár e-mailben is: naekom@hotmail.com
Aki esetleg látná:
06709670508 - Orsi
Írta 2008. június 07. - 16:52
eszembejutott még valami.
lopták el már valakinek nem gyorszáras kerekét? mennyire járkálnak villáskulccsal a tolvajok? .p
Én gyorszárassal járok, és nem szoktam külön lakatolni a kereket(azért igyekszem legalább az egyiket lezárni), eddig még nem lopták el...kopp-kopp-kopp. Még annyit hozzátennék, hogy 7 hónapig voltam futár (annak a gépnek csak az elsõ kereke volt gyz-s), azalatt nem piszkálta senki a gépemet. Amikor valaki magához szólította a bringát, akkor elkövettem azt a hibát, hogy megbíztam a környezetben, és nem lakatoltam le [így utólag mégsem bánom a dolgot, mert amúgy eszembe se jutott volna oútival közlekedni városban].
Írta 2008. június 07. - 16:34
eszembejutott még valami.
lopták el már valakinek nem gyorszáras kerekét? mennyire járkálnak villáskulccsal a tolvajok? .p
Írta 2008. június 07. - 09:51
Nem tudom mennyire ellenálló, de a zárbetét már több mint egy éve bírja és sokat volt napi 8 órát az utcán kint a keró, a lánc meg éjjel nappal (õszi esõs, dzsuvás idõben) kint volt az utcán és az se szaródott el soha.
U lakat sokkal könnyebb, láncot vagy bent hagyod a melóhelyen és amikor odaviszed akkor kikötöd azzal is, vagy nagyon szenvedsz vele. A súlya 2-3 szorosa az u lakaténak. Használhatósága sem annyival jobb mint az u lakaté, u lakattal max kicsit többet nézelõdsz hová is kösd ki.
Lánc még esetleg akkor jön jól nekem, ha barátnõmmel megyünk valahová és az õ bringáját is le akarom zárni, mert így egy lánccal két kerót is átérek.
Ha városba megyek, akkor viszem mind a kettõt, de azért megizzasztanak alaposan (leginkább a lánc).
Írta 2008. június 06. - 17:44
citadel lakatok vajh mennyire megbízhatóak? gondolkodom hogy lecserélem kryptonite-ra. jobb annyival amennyivel drágább?
ha van fûrész teszt kryptoniteról szívesen megnézném
Írta 2008. június 06. - 17:33
azob fûzd át az U-t...
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. június 06. - 17:28
odaállítod a vasdarab mellé közvetlen a bicót és a hátsó felninél átdugva a lakatot simán odakötöd. a lánc elõnyét inkább abban látom hogy könnyebben bújtatod át, meg ha elég hosszu akkor az elsõkereket is ki tudod kötni..
Írta 2008. június 06. - 15:18
Ha kérdeznek, én az U-lakatra szavazok. Ugyanaz a biztonsági szintet drágább kihozni láncból. A bringát kikötni meg persze 1 lánccal egyszerûbb.
Az egyik boltos srác volt az Abus gyárban. Volt U-lakat gyilkolási bemutató. Õt meggyõzték.
Persze 100% biztonság nincs és csak idõ kérdése minden.
Egyértelmû hogy u lakat de a városban van e akkora elõnye mint a láncnak. Amit mondjuk letudsz láncolni szemelé mivel van hozáférhetõ felület...míg az u lakattal keresned kell a lekötést és még nem is biztos hogy rálát az ember...
Írta 2008. június 06. - 15:06
Az egyik boltos srác volt az Abus gyárban. Volt U-lakat gyilkolási bemutató. Õt meggyõzték.
Persze 100% biztonság nincs és csak idõ kérdése minden.
Írta 2008. június 06. - 14:54
nekem ilyen van
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. június 06. - 14:47
kryptonitenak ez a lánca http://www.kryptonit...d=1002&pid=1193
"10es" míg az u lakatjuk "9es".
Írta 2008. június 06. - 14:35
Írta 2008. június 06. - 14:29
hátul seggednél övbe befûz is full jó, kényelmes. van ilyen célra kitalált övre fûzhetõ u-lakat tartó is..
Írta 2008. június 06. - 14:26
A lánc elõnye, hogy hajlékonyabb. Haverom például a derekán hordja, úgy szállítja. Ott nem zavar, nem húzza a táskád.
Én vettem egy 11ezer Ft-os Abus U-lakatot, csak a hátsó kerekem vagy a vázam többe került. De még így sem merem sokáig ott hagyni, ha éppen kikötöm valahova.
Tavaly 1x nem kötöttem ki és egy kicsit elléptem a bringámtól kb. 7-8métert. Kb. 30mp múlva 1 cigó kérdezett valamit, tehát elterelte a figyelmem. Valami sugallat folytán odanéztem a bringámra - de már nem volt ott,1 másik cigó rajta ült és gurult el vele. Szerencsére ilyenkor az elsõ váltót mindíg elmozdítom + a patentpedálon sem tudott megmaradni a cipõjével. Megúsztam.
Nagyon vigyázzatok és ne sajnáljátok a pénzt egy drága U-lakatra !
Tehát TE U lakatra szavazol?!!!
Írta 2008. június 06. - 14:01
Én vettem egy 11ezer Ft-os Abus U-lakatot, csak a hátsó kerekem vagy a vázam többe került. De még így sem merem sokáig ott hagyni, ha éppen kikötöm valahova.
Tavaly 1x nem kötöttem ki és egy kicsit elléptem a bringámtól kb. 7-8métert. Kb. 30mp múlva 1 cigó kérdezett valamit, tehát elterelte a figyelmem. Valami sugallat folytán odanéztem a bringámra - de már nem volt ott,1 másik cigó rajta ült és gurult el vele. Szerencsére ilyenkor az elsõ váltót mindíg elmozdítom + a patentpedálon sem tudott megmaradni a cipõjével. Megúsztam.
Nagyon vigyázzatok és ne sajnáljátok a pénzt egy drága U-lakatra !
Írta 2008. június 03. - 14:10
Írta 2008. június 03. - 08:38
De konkretan en is jartam ugy egy haverommal, hogy mentunk a kerekparboltba meg gyerekkorunkban es a haver rozsdas tuto lakatja berohadt. Nem a bolt elott "parkoltunk", hanem a legkozelebbi villanyoszlopnal. Visszamentunk, kertünk a keroboltbol egy füreszlapot, es ott a piac elott, a hatalmas tömegben lefürészeltük a lakatot. A kutya se kérdezte hogy mit csinalunk vagy miert.
Tehat ha valaki megnezi hogy lerakod a bringat es te nem latod akkor nyugodtan nekiallhatnak fûrészelni vagy akarmit csinalni mert mas nem fog szolni.
Sajnos ez van :-(
Írta 2008. június 02. - 14:27
Írta 2008. június 02. - 13:08
a kommentekben említve volt hogy ABUS cuccot is levágtak. Milyen lánc volt és mivel szedték le?! A lényeg mindig lemarad:-)
Nem tudom, én is csak kaptam a linket...
Írta 2008. június 02. - 11:40
Törne le a keze... (ha magától nem törik segítünk)
a kommentekben említve volt hogy ABUS cuccot is levágtak. Milyen lánc volt és mivel szedték le?! A lényeg mindig lemarad:-)