Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2012. december 09. - 12:15
De ha "nagy halakat" tudnának elkapni, akár a mûsorban lefilmezve, akár a rendõrök, az lenne az igazi, akik ezt üzemszerûen csinálják nagy tételben. Ugyanis az elõzõ csoportot vélhetõen egy rendes lakattal eliminálni tudod, de akik ténylegesen ezzel foglalkoznak, õket lehet nem riasztja vissza semmilyen zár.
A flexes, egyméteres erõvágó példája sajnos minden ilyen vitában elõkerül, mint megdönthetetlen érv, de elég demagóg. Kicsit olyan, hogy ne menj ki az utcára, mert a fejedre esik egy villamos.
A kockázatnak van egy józan, belátható szintje, amit vállalunk azzal, hogy kimegyünk, lezárjuk a bringát, és közben nem gondolunk ilyen extrém esetekre. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs ilyen, csak, hogy ritka és nem vág ide.
Írta 2012. december 09. - 11:35
Láttam egy vidót a neten,ahol a nyugatinál a vasútállomás kerítéséhez volt lakatolva a srác bringája,de elvesztette a kulcsot. A haverja kamerázta,ahogy fûrésszel szenvedi le a lakatot és csak kb 10 perc után kérdezte meg tõlük vki is,h mit is csinálnak,de miután annyit mondott,h elhagyta a kulcsot,már nem is foglalkoztak velük.
Volt egy angol video is,ahol a rendõröktõl pár méterre flexxel vágták az utcán a lakatot és ott se történt asszem semmi. Szóval én továbbra is azt mondom,h jó ez amit csinálnak. Tetszik az elgondolásuk,h terjedjen el a hír köztük,h GPS-es csali kerékpár van kint és mennek a dutyiba. És ne csak ez vagy az,hanem mindegyik aki lopott!
Nem értem,h mi bajod azzal,h sok kis halat kapnak el,hisz sok kicsi sokra megy!
Írta 2012. december 09. - 11:17
Egyebkent meg lockpick forumon meg lehet kerdezni hogy egy disc detainer zarzerkezetet amit az abusz bordo hasznal meddit tart pickelni.( eleg gyakorlas utan 3 perc)
Sot a toreshez hasznalt celszerszam kepes "beolvasni" a zarat minek segitsegevel kulcsot is lehet csinaltatni.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2012. december 09. - 11:15
Írta 2012. december 09. - 03:19
Írta 2012. december 08. - 22:30
Integrált záras kryptonite láncos-zárat hogy vágják ketté a méteres erõvágóval a tolvajkergetõk extrában Kiábrándító
Más, mi a véleményetek a zefal lock and rollról? Én nem akarom feszegetni a sajátom, de vajon mennyit bírhat ha valaki neki ugrik, illetve azon agyaltam hogy az anyát nem-e lehetne simán lelazítani egy fogóval?
Nekem voltak ilyen gyorszáraim. Egyszer gondolta magát a hátsó, és beragadt. A kart nem tudtam sehogy sem megmozdítani, akárhogy forgattam a bicajt. Viszont a túloldali anyát egy sima harapófogóval egy erõteljes tekeréssel lelazítottam 2 másodperc alatt. Ezután ment az egész a kukába az elsõ agyból is...
Írta 2012. december 08. - 20:58
kb o az elso akirol azt gondolom hogy nagyobb halacska es elkapasa valodi eredmeny lenne.(leszamitva a csecsemos tagot de o sem a bicikli lopas miatt veszelyes)
lehet itt folglalkozni piti tolvajokkal.de azok mindig is lesznek igy egy szelmalomharcba menne at az akcio.inkabb a nagyobb veszelyel fenyegeto embereket kellene lehalaszni.mint ez a 10. reszben.
remelem elkapjak es megy is a jo oreg seggbebaszodaba.
Írta 2012. december 08. - 20:33
Írta 2012. december 08. - 20:23
de a sorozatbol az is kiderul hogy a zarat legtobbszor kis csipofogoval vagjak le.
ebbol en arra kovetkeztetek hogy az atlag tolvajok (akiket ok is kergetnek) nem meteres elovagoval rohangalnak.
egyebkent a nagy lancot is csak a zold erovago vitte.tolvajok utcan max egy 50cm-s el lehetnek felszerelkezve.az meg csak ugy viszi a lancot ha letamasztjak a foldre.
ezert is mondja mindneki hogy magasra lakatolj.
az integralt zaras lancnak sehol sem latom az elonyet.sot a zarszerkezet boritasa legtobbszor rideg ontveny ami konnyen torik.es meg dragak is.
ajanlom a vateran arult mul-t-lock kengyelvedett lakatot egy bullit lancal.
nekem is bullit van.ha valakinek van erovagoja szivesen bealdozom eletszeru tesztre az utcso lancszemet.
Írta 2012. december 08. - 19:52
Más, mi a véleményetek a zefal lock and rollról? Én nem akarom feszegetni a sajátom, de vajon mennyit bírhat ha valaki neki ugrik, illetve azon agyaltam hogy az anyát nem-e lehetne simán lelazítani egy fogóval?
Írta 2012. december 08. - 17:00
Mikor indult az oldal, de még nem volt videó, gondoltam ez biztos érdekes lesz, de közben elfeledkeztem róla.
Szerintem elég vicces az egész, de nem hiszem, hogy éppen Tomcat miatt olyan amilyen, ez inkább ilyen trash realitynek látszik.
Ez most furcsa lesz, de én is azon a véleményen vagyok, hogy ez így hülyeség. Ez az egész dolog a lelakatolatlan bringákkal. Meg a Cannondale matricás csótánnyal (ami 200.000 felett van, persze), meg a lemerülõ technikai eszközökkel, stb.
Az, meg, hogy két cigánygyereket megtalálnak, aki elkötötte a verdát. Hát nem egy nagy szám.
Sokkal jobb, ha felhívják a rendes lakatolásra a figyelmet. Nekem az egyetemen egyszer egy srác elhelyezett egy ilyen kis tájékoztató cetlit a verdán, hogy szarul van kikötve. Vettem egy Kryptonite Series 2-t, meg odafigyeltem, hogy mihez, hova és hogyan kötöm ki és ezzel probléma megoldva.
Ami viszont hatalmas öngól, és nem is számítottam rá, hogy a lopott bicikli a Mûegyetem egyik mûhelyében kötött ki.
Szerintem meg teljesen korrekt a dolog. Úgy van megcsinálva a video,ahogy a jelenlegi divatnak megfelelõen kellõen érdekes legyen. Mivel most a reality a divat(sajnos),így ez is az,hisz így nézik meg többen.
Figyelj.Ha darabokban veszed meg azt a kerékpárt egy sima boltban(nuku webshop és kedvezmények),akkor simán 200 fölött lesz az értéke,ha canondale,ha nem. Mellesleg ez az érték egy érdekes dolog,mert egy lopott autónál katalógusból kinézik az aktuális értékét az autónak. De egy kerékpárnál milyen értéket mondasz? Ha mondjuk 200 ezer a rendes ára,de te év végi 50%-os leértékelésben vetted,akkor már csak 100-at ér attól? Bonyolult kérdés ez.
Az,h nem lakatolják le,nem jogosít fel senkit arra,h ellopja. Mellesleg talán 1 vagy 2 vidoban volt,h nem lakatolták le.
Nem nagy szám,h elkapták? Miért is? Szerintem meg igenis nagy szám. És örülök,ha minél többet elkapnak és annyival kevesebb tolvaj van az utcán.
Ez a rendes lakatolást hagyjuk már. Unokaöcsémnek is a pincébõl ellopták a gépét. A pince fõajtaján lakat volt, lent a mi külön részünkön megint lakat volt és ezen belül a bicaj is le volt lakatolva. És teljesen mind1,h mivel lakatoltuk volna oda. Megtanultuk,h a pincébe soha többet, hiába a 3 lakat. A kis 35 nm-es 1 szobás lakásban meg szûken vagyunk állandó tárolásra,de kénytelenek vagyunk ott tárolni.
Tomcat személyétõl meg vonatkoztassunk el jelen esetben. Bár én személy szerint szimpatizálok vele,de ez nem ebbe a fórumba tartozik.
Írta 2012. december 08. - 16:15
azt az erzetet gerjeszti az emberben hogy o egy gonosz, rossz ember.
Polgár Tamás - Wikipédia
nem tévedsz nagyot
Írta 2012. december 08. - 16:03
nem tartom onbiraskodasnak amit csinalnak.sot totalisan egyetertek azzal hogy a tolvajok/orvgazdak arca es neve nem maradjon titokban.
legalabb tiszta kepet kapnak a nezok hogy kiktol is kell felteni a bringainkat.es remelem sokakban eltorol egyes eloiteleteket is.
nem tudom ki ez a tomcat.de ahogy kommunikal az borzalmas.
azt az erzetet gerjeszti az emberben hogy o egy gonosz, rossz ember.es sajnos ezzel egyutt tudatalatt a musort is leirod vele egyutt.
sokkal szerenyebben!
az abus bordot meg remelem nem egy 2m-es erovagoval fogjak tonkretenni.arra felesleges lenne mert a jutub is tele van mar ilyen videokkal.
inkabb arra lennek kivancsi hogy realis eszkozokkel idoegyseg alatt milyen kart szenved.nem veletlen hogy a szefeket is ezzel jellemzik.
iu.:meg neha kitehetnek jobb lakatokkal is azt a szerencsetlen cdale-t mert eddig csak mazsolakat fogtak el.
Írta 2012. december 08. - 10:56
Szerintem elég vicces az egész, de nem hiszem, hogy éppen Tomcat miatt olyan amilyen, ez inkább ilyen trash realitynek látszik.
Ez most furcsa lesz, de én is azon a véleményen vagyok, hogy ez így hülyeség. Ez az egész dolog a lelakatolatlan bringákkal. Meg a Cannondale matricás csótánnyal (ami 200.000 felett van, persze), meg a lemerülõ technikai eszközökkel, stb.
Az, meg, hogy két cigánygyereket megtalálnak, aki elkötötte a verdát. Hát nem egy nagy szám.
Sokkal jobb, ha felhívják a rendes lakatolásra a figyelmet. Nekem az egyetemen egyszer egy srác elhelyezett egy ilyen kis tájékoztató cetlit a verdán, hogy szarul van kikötve. Vettem egy Kryptonite Series 2-t, meg odafigyeltem, hogy mihez, hova és hogyan kötöm ki és ezzel probléma megoldva.
Ami viszont hatalmas öngól, és nem is számítottam rá, hogy a lopott bicikli a Mûegyetem egyik mûhelyében kötött ki.
Írta 2012. december 07. - 21:47
amilyen produkciót megint elõadott a mûsorban nincs mit csodálkozni, hogy nem borul le mindenki a lába elé.
Írta 2012. december 07. - 17:05
Most hallgatom,h felhívást csináltak,h aki tud adni nekik egy abus bordo granit lakatot,h szétvágják,cserébe kap egy spybike nyomkövetõt.
27 perc körül mondják.
https://soundcloud.c...-k-a-tilos-r-di
Árulja már el nekem a sok jogbarát okos(mint akik betelefonáltak), hogy hol volt ebben az önbíráskodás? Hisz rendõrség lett hívva és eljárás lett indítva jogszerûen!
Mi is a problémájuk?
-Hogy letették a kerékpárt ott,ahol éppen és kamerával figyelték? Szerintem szabályos, hisz miért ne kamerázhatnád a saját vagyon tárgyadat?
-Hogy gyenge volt a lakat? Szerintem,ha le se lakatolom,akkor sincs joga senkinek elvinni onnan,ha nem az õ tulajdonát képezi!
-Hogy a tolvajok arca felkerül az internetre és ez személyiségi jogokat sért? Szerintem,ha bûnt követett el és törvényt szegett,akkor ez a jog nem jár neki. Örüljön,hogy csak le lett videózva,közszemlére téve és átadva a rendõrségnek. Egyes arab és afrikai országokban levágják a tolvajok kezét,ha elkapják és én ezt is támogatnám itthon. Bár akkor a parlamentbe és a bkv székházába és még nagyon sok helyre kéz nélküli emberek járnának "dolgozni",de ez most más tészta. A lényeg: Örüljön,h nem verik agyon a helyszínen.
Ki vagyok akadva,hogy vannak ilyen jogaktivista idióták,akik ezen fel vannak háborodva!
Az ilyen emberektõl se loptak még el semmit.
Besorolhatnak engem is akkor az önbíráskodók közé!Éljenek a tolvajkergetõk és köszönöm minden bringás nevében a munkátokat. Amint lehet én támogatom a szervezeteteket,ahogy tudom!
Írta 2012. december 07. - 14:04
Bringán az u-lakat vagy a Bordo összehajtható lakat szállítható nagyon jól, zavarás nélkül.
Írta 2012. december 06. - 22:31
Vettem egy ilyet KRYPTONITE KEEPER 1010 LÁNC + LAKAT (998921) - Bringa Butik Webáruház
és a kérdésem az hogy ki hogyan helyezi el a kerékpárján tekerés közben, igazából én a nyeregcsõre tekerem fel, de nem mindig sikerül úgy hogy a lakat ne koccanjon néha a támvillához. Szóval ezzel kapcsolatban várok tapasztalatokat, javaslatokat!
Köszi!
Írta 2012. december 03. - 13:23
eddig kibirt egy eloadasnyit a 8.ker tavaszmezo utcaban es fel orat a szenan.(ezzel a vassal:https://plus.google....CODo6qX8sMb64AE)
kb 3 kilo viszont vallon atvetve meglepoen kenyelmes pedig aznap 15 km-en vittem magammal.
orulok hogy nem u lakatot vettem mert a szenan tuti rovid lett volna.
Írta 2012. november 19. - 16:51
ime:Lakatolhat lnc
ennek a 10mm vastag 120cm hosszu valtozata szerintem eleg lenne a 15 rugos tanyabikeom vedelmere.(mar a lakat dragabb mint az egesz bringa )
unalmamban meg szetkaptam a lakatot:xxx at xxx in Budapest, Hungary - photo by agent-bikes - Pinkbike
a zarbetettel nem vagyok meggyozve.
elvileg egy sima es 5 gombafeju biztonsagi csap van benne.
igaz feltorni meg nem probaltam de tortem mar fel hasonlo zarat igaz volt vagy 15 perc.
egy profinak max 3 lenne.
jobban orulnek egy olyannak ahol a csapok ket sorban egymassal szemben vannak.
de kizart hogy arulnak hozza ilyet kulon is.
monjduk kis hazankban elobb esnek neki flexel minthogy zartorjenek.