Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ÉS MÉG FIZETHETEM A RÉSZLETEKET!!!!!!!

az de szopááááááss....
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Talán exta ismertetõ SKS krosszos sárvédõk, Kellys Nyeregtáska (kék), Qlite ledes lámpa (szürke), citromsárga kulacstartó, bbb pumpa a kulacs alá rögzítve...

Nem még nem sikerûlt összespórolni az újra! ÉS MÉG FIZETHETEM A RÉSZLETEKET!!!!!!!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
cozmo: részvét, tudom szar iet mondani: de 90% h nem lesz meg..túl kommersz bringa .. szóval ha egyben tekernek vele bárhol ott se tudod kiszúrni..
esetleg vmi ismertetõ jel? legalább egy matrica?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás

Vazz!!!!

ÉN rájöttem a megoldásra!Feltöltött kép
Egyetlen védekezés a bringatolvajok ellen, ha már most elkezdek gyûjteni a következõ bringára, ha ezt ellopják, tudjak venni másikat.
Így még hálás is lehetek, hogy az idejemúlt, ócska bringám, lecserélhetem újra. És nem kell azon törni a fejemet, hová tegyem a régit!Feltöltött kép
Csak az idõzítéssel lesznek problémák, hogy ne akkor lopják el amikor még nincs meg a lé az újra.Feltöltött kép

Másik alternatíva: Távirányítós pokolgépet szerelek a bringára, és ha zsebemben levõ jeladótól túl távol kerül a keró, mert mondjuk lopja valaki, akkor a gané elszál mint a takonyFeltöltött kép

Elõször is fogadd õszinte részvétem!
Látod pár nappal ezelõtt még viccelõdtünk és most bekövetkezett! Csupán az a kérdés, sikerült-e azóta összespórolnod a következõ árát. De gondolom nem volt jó az idõzítés. Csatlakoznék Kislust szavaihoz: minden egyes bringát amit utcáról, bolt elõl stb. lopnak el azt mind MI kínáljuk fel. Az naívság, ha azt hisszük majd a lakat megvéd, meg szem elõtt van, úgyse mernek hozzányúlni. Tévedés! 9 éve tekerek, mindjárt az elején megvolt az intõ jel és azóta még lelakatolva sem hagytam kint a verdát. Tudom nehéz, de ez van. Sajna ilyen világot élünk!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
részvétem.

de most mit mondjak..nem mondok semmit, megtanultad a leckét...sajnálom, hogy így alakult..

viszont mindenki más:
hányszor kell még elmondani, hogy ne hagyjátok kinn??? Fõleg egy bringabolt elõtt ,ahová be lehet vinni a kerót...
Van állásom...:bananadan

cozmo

cozmo

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
A mai napon 2005.10.04 ellopták lezárt bringám 15 órakor!!
1023 Árpád Fejedelem Út 8. Wilker bringabolt elõl!
Csak egy pillanatra mentem be!

A bringa adatai: Merida Matts Sport 500 KIRÁLYKÉK

alvázszám: -

Méret:18"
Váz: Matts MFS Sport Pro
Villa:RST GILA TL, 90 mm, LO
Kormány: IKE Lite Flat
Kormányfej: IKE Comp
Kormányfej készlet: Merida os Tower
Gumiköpeny: Maxxis Hard Drive 2.10
Felni: Alex T-Cell
Agy elsõ: Shimano Deore
Agy hátsó: Shimano Deore
Fogaskoszorú: CS-HG50-9
Hajtómü: Shimano M440
Pedál: alu
Váltó elsõ: Shimano Deore
Váltó hátsó: Shimano Deore XT
Váltókar: Shimano Deore Rapidfire
Fékkar: Avid FR-5
Fék: Avid Single Digit 3
Nyereg: IKE Comp
Nyeregcsõ: IKE

Alvázszámot sajnos csak késõbb tudok mondani!
Aki látja kapja el! ÉS verje agyon!
A képen látható a gép! + már van rajta SKS sárvédõ!

HIVJATOK!! 0620-3190455 BENCE

Feltöltött kép

billups

billups

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

tud valaki valami olyan zárat, ami viszonylag emberi áron kapható és amennyire lehet (a nagyfokú óvatosság mellett) megvédi a gépet legalább az eltulajdonítástól?

Most olvastam végig a topicot. Jó sok minden ki lett gyomlálva az elejérõl, a vége felé már nem annyira, de nem baj! ;)

Én egy Citadel láncot használok egy 60k-s bicajhoz, olyan mint a képen látható. Sztem ez elég megbízható, 3-4k körül mozog az ára, számos bicikliboltban kapható. Hátránya hogy cipelned kell azt a plusz 1,5-2 kg-ot, de nekem személy szerint ez nem probléma.

Feltöltött kép

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Már csak azt nem értem, hogy a melletted ülöö feleség miért nem elég tanúnak. Hiszen ha bíróság elöött tanúskodik, akkor ha nem mond igazat, hamisan tanúskodik, ezt meg nem szabad ugye.

Ergo biztosan igazat fog mondani. Ha ezt nem hiszi a biztosító, akkor cáfolja meg.
Vagy a feleségre nem vonatkozik az, hogy igazat kell mondania, akár a férj ellen, akár mellette szól az igazság???

A törvény úgy szól (saját szavaimmal megfogalmazva), hogy a vádlott közeli hozzátartozója nem köteles tanúvallomást tenni.

Ha ennek ekllenére mégis tanúskodni akar akkor kötelezõ rá nézve is az igazmondás.

A hazugságot csak a vádlottnak "nézi el" (külön nem szankcionálja) a bíróság.

Azt is csak addig amíg azzal más becsületét vagy érdekeit indokolatlanul nem sérti.
------------------------------------------------------------------
A biztosító más alapon mérlegel mert az egy külön "állat" fajta.
ott a káresemény jogosságának megítélésében saját belsõ szabályzatot követnek
(legjobb tudomásom szerint).

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
és ha a feleségem rendõr? :D /nem az/
akkor hisznek neki vagy nem?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Már csak azt nem értem, hogy a melletted ülöö feleség miért nem elég tanúnak. Hiszen ha bíróság elöött tanúskodik, akkor ha nem mond igazat, hamisan tanúskodik, ezt meg nem szabad ugye.

Ergo biztosan igazat fog mondani. Ha ezt nem hiszi a biztosító, akkor cáfolja meg.
Vagy a feleségre nem vonatkozik az, hogy igazat kell mondania, akár a férj ellen, akár mellette szól az igazság???

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

pl baleset, ripityára töri egy köcsög kamionos v mittomén ki a kocsidat, lefotózod, és mikor a biztosító igy pattog megmutatod neki.

A gond az, hogy ha a biztosító nem fogadja el - mert kötsögh - és bíróságra kerül a dolog, akkor a bíróság is szabadon mérlegeli az adott bizonyítékot, tehát ez sem biztosíték semmire. (A nyugdíjba elmenni nem akaró, vén, félhülye bíró otthonhagyta a szemüvegét és nem látja jól a képet. Ezt persze nem meri bevallani, inkább nem veszi figyelembe az adott bizonyítékot. Ne röhögj! A legutóbbi tárgyaláson, ahol voltam -mint hallgatóság - az egyik birónõ többször, láthatóan elszunyókált.) A rendõrségi helyszíni jegyzõkönyv azonban már általában elég - persze csak ha a te variációdat támasztja alá. :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
én a kétrendõr dologga se értek egyet.
és igen XXI. század. csalunk-lopunk-hazudunk.

buddha: énis csalónak vagyok kimondva végülis.
de lehetnének olyan visszaélések, hogy x és x-neka rokona állítanak valamit, holott.
és hiszem, hogy vannak is iylen visszaélések, csak azokkal pont nem geciznek. murphy törvény....

legközelebb csak úgy ülök be egy autóba, ha ül mellettem egy rendõr is. vagyis nem, kettõ, hogy izé legyen.
röhej.

amikor azt a szöveget elengedte, hogy "nem ült bent a rendõr az autóban" egész egyszerûen szemberöhögtem bazz.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Alapértelmezetten csaló, legalábbis a biztosító szerint. Gratulálok.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor kétrendõr is egyrendõr...
elfogultság lol.

röhejes a 21.ik században.
amúgy baleseti jegyzõkönyv oszt ANNYI nem?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a saját feleséged elfogultság miatt lehet nemjó tanúnak. /amiben azért van valami/

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Szerintem nem fogadják el azt sem... Nincs kétségem, hogy meg tudják magyarázni, miért nem. Gondold el, a saját feleségem nem elég tanúnak!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
öö franc tudja....
szerintem, ha szívozni akarnak, akkor találnak "hibát".
megaztán, amit írsz, az a tárgyi sérülésnél nem annyira pálya. Tehát mondjuk egy szakadt festményt, ami ér egy millát, ha lefényképezem a baleset helyszínén, szerintem elhajtanak a fenébe.
Olyan esetrõl meg még nem hallottam, hogy valakinek összetörték az autóját, aztán a biztosító azt mondta, hogy márpedig nem törték össze. autónál "*rendesebben szoktak fizetni". Legalábbis bátyámnak volt pár autótörés utáni afférja, és eddig mindig fizettek, igaz egyszer pofátlanul kevés összeget.

*keveset, de legalább..

jahogy a felsõ esetre gondolsz....
hááááááát.
mondjuk ilyen ügyeknél minnél több bizonyíték van, annál jobb.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
pl baleset, ripityára töri egy köcsög kamionos v mittomén ki a kocsidat, lefotózod, és mikor a biztosító igy pattog megmutatod neki.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

egy digitális fotógép bizonyíték ilyen esetekben vajon?

ezt hogy érted?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy digitális fotógép bizonyíték ilyen esetekben vajon?