Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 posts
Sziasztok!

2006 Julius 7.-én pénteken az Újpesti Tesco kerékpár tárolójából a láncot elvágva ellopták a 2004-es évjáratu KONA DAWG tipusú bringámat.Kérek mindenkit,hogy aki látta vagy eladásra kínálják neki,NE vegye meg hanem legyenszives mihamarabb értesítsen!!
Elõl a vázon egy no fear,hátul pedig a láncvillán egy rusty matrica található.
A képen látható bringa,csak annyiban különbözik a LOPOTT bringától hogy,abban elõl egy Manitou black van.
Sajnos a vázszámot majd csak hétfõn tudom meg!

http://www.xfactorne...k/dawg/dawg.jpg

Tel.:06 20 3 147-103 Kocsis Sándor

A nyomravezetõnek vagy megtalálonak jutalom!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Képet sztem rakhatsz ide. Rendõrségen tegyél feljelentést fényképpel, vázszámmal (van, ugye?...). Keresni nem fogják, de ha véletlen találnak egy csomó bringát egy elkapott tolvajnál, akkor majd megnézegetik a számokat.

Jahh, elküldheted a képet meg a történetet az alleycat.hu-ra. Ott ki szokták rakni ezeket, és a futárok meg aki olvassa az talán felfigyelhet a bicódra az utcán Bp-en. Igazából csak akkor van esélyed, ha nagyon egyedi a bicó.

Soxerencsét!

GregorReti

GregorReti

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Most loptak el a ket bringankat (Julius 6): 1. Kettler Aluminium Touring (Ferfi) & 2. Canyon Kraft Aluminium (Noi bringa). Hova tudom a ketto bringa kepet posztolni (ha ne talan valakinek folajalnak, hogy vissza tudjam vasarolni)? Mi mast tudtok ajanlani mielott kimondjuk a vegleges "Good Bye-t"? email:generation2k@yahoo.com 30-594-0596

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
En a jobb vall felett, bal vall alatt atvetve szoktam vinni, meg a hatitatyo is elfer... ez pb 100 cm es motorzar (acel csovecskekbol, kb mint a Nokon bowden)

Mario: Lancot vehetsz a Korhaz utcai zarboltban. Master Lock van 6-8-10 mm vastag edzett acel lancszemekbol. 60-90 cm hosszban. Ezek ara 3-6E Ft. PLussz a zar min 5E. Eleg huzos. De az edzett acelt a boltos felajanlotta hogy probaljam meg elfureszelni....
A masik megoldas az acelhuzalos... ezt mar lehet el lehet vagni, en most vettem egy 120 cm hosszu Citadellt az atmeroje brutal kb olyan mint a bringan a kormany gumimarkolattal. sulya is van... ez 4300 Ft.
Vannak meg Abus, es akar B+ edzett acellancszemes kerozarak, vaszon huzattal... ez kicsit szerintem bantja a lakkot, es altalaban rovidek.

Letezik meg az ABUSnak egy hurokkabeles megoldasa, abbol van marha hosszu is. Boltban nem talaltam.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

erõs zár/lánc magaddalvitelének van egy nagyon zseniális módszere. befûzöd, akárcsak egy övet. futároknak, és kreatívoknak bevált.

Monjuk azért ezzel a felállással nem nagyon érdemes esni. Medencecsontod nem nagyon fog maradni, ha csúszol egyet a betonon egy vastag lánccal a derekadon.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
erõs zár/lánc magaddalvitelének van egy nagyon zseniális módszere. befûzöd, akárcsak egy övet. futároknak, és kreatívoknak bevált. így vastag, erõs láncban, és elemekbõl összerakott vastag zárban is gondolkodhatsz!
árral sajnos nem tudok szolgálni, csak ezzel az ötlettel.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
tudtok ajánalani valami normáls zárat ami egész hosszú,méter fölötti,erõs megbízható,U lakat nem jó mert nem tudom hogy magammal vinni,hiába a konzol.
Ha még kb árat írnátok rá az lenne még jó...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hát szerintem ha egy biciklit el akarnak lopni azt el is lopják, nekem nyáron a saját házunk tárolójából loptáûk ki két zárt ajtó mögül..:((
Ha drága a bico kell, olyan lakásbiztosítás ami azt is magában foglalja, és akkor utánna fizet a biztosító.. én így tudtam a hazsnált gépem helyett ujat venni:D

predom

predom

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Némelyik vasedényben is lehet. S ha a bp-nyugatitól elindulsz
a bajcsy-zs. bal oldalán, több lakatos bolt is van az eleje felé.

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
nekem van egy méter. kell? lakat is van hozzá. ezresért megkapod. OFF

ON

obi, praktiker, baumaxxxx. sok sikert!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts
Obi ?
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Hol lehet jó fajta láncot venni. Sima láncra gondolok, nem láncos biciklizárra.

predom

predom

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Egyetemekrõl már nem egy ismerõsömnek lopták el a biciklijét. Biciklitárolóban lezártat vagy máshol pillanatra lelakatoltat egyaránt. És még olyan nagyon olcsó darabot is, mint a Hervis Balance 1.0, talán mert még új volt. Ezen intézmények is veszélyeztetett területek.
Van, aki azóta anyukája bevásárlósbiciklijével jár be, van aki BKV-val, mert még nem tudott jó tanyabiciklit szerezni, õket otthon várja az "igazi" biciklijük. És van olyan (egyébként menõmacsó) srác, aki rászerelt az olcsóbb másodbiciklijére egy bazi nagy fémkosarat az elejére, ami szerinte az ellopás kedvét hivatott csökkenteni (tényleg, már ránézésre hat). :afro:

predom

predom

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Egyszer nyáron a római strand kocsiparkolójában két elvágott spirálzárat (vastagabbat) találtunk. Vajon két biciklirõl voltak? Gondolom csak késõbb dobták el, a kocsik között hajtva. Mivel siettünk, nem vittük be a strandra (túl sok értelme nem is lett volna), hanem megtartottuk mintapéldánynak. Azóta elõszeretettel mutogatjuk biciklis ismerõseinknek, hogy tanuljanak belõle. Azért más ilyet élõben látni; jobban hat rájuk, mint ha csak mondanánk..

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Anti theft device: fixi
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

A kérdés továbbra is adott.

Ne erõltesd! A kutyátsem érdekli:D
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
A kérdés továbbra is adott.
--
tocsa

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Jóemberek!

Elõzõ fórumban még a lopott részben volt egy topic, amiben fokozatosan kialakult egy mobilon alapuló kerékpár védõ kütyü készítésének ötlete. Végül 'maci' nevû jómunkásember meg is valósította, mobil társaságokat is megkeresett meg minden. Egy mesztelen mobil az egész, amit mondjuk belenyomsz a nyeregvázcsõbe. Érintkezik a vázzal, maga a váz az antenna. Aztán ha mozgatják, SMS-t küld, illetve ha bugázzak be lehet mérni, és remélhetõleg jól rábasz a tolvaj (letépem a karját és a hátába szúrom).

Tudtok-e errõl valamit? Lehet-e kapni ilyet most valahol? Mennyi? Stb.
--
tocsa

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 posts

én vettem egy 3kilós Master Lock robogó zárat. ?

Ez láncos lakat vagy mi az, hogy robogó zár:confused: Ha az elsõkereked gyorszáras akkor vedd ki és zárd a hátso mellé a vázhoz! És az egészet valami erõs oszlophoz!
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
teló váz elsõkerék ha rövid a zár

érdemes venni egy másikat a hátsókeréknek

de ne hagyd ott sehol, építs kukásbicót
Autist Team:)