tán itt is érdemes:
"Péntek óta saját káromon megatnultam, a BME ben úgy lopják a bringákat mintha muszáj volna!
Enyémet pénteken 10-11 között lopták el, csütörtökön (elõzõ nap) megint 4 bejelentett lopás volt a 11.ker -i rendõrörsön, ma (hétfõ) megint olvasom az alleycat.hu-n hogy egy fasza kis GT-t loptak el (nem is egyetemistától)!!!
Bakker ez nem mehet így tovább!!
Ha bringával jársz:
1. bíráld felül lakatod/láncod megbízhatóságát. ha nem adtál ki érte-4-5eFtot, és nincs belõle kettõ, én a helyedben nem mennék biciklivel BME-re!
2. 3 órás rendõrségi várakozás és jegyzõkönyv felvétel után:
a, rendõrségnek NINCS kapacitása hogy lekezelje ezt a lopáshullámot
b, Buksi (Bálint nickneve, 3ad éves gépész, köszönet neki a kitartásért és segítõkészségéért!!!) példája mutatja, ha odafigyeltek tudtok segíteni, akár megakadályozni is a lopásokat (sajna õ csak személyleírással tudott hozzájárulni)! Ha gyanús alakokat láttok, akik lõdörögnek bringalerakó helyek körül, ne hagyjátok magukra a bringákat! Ha van lukas órád, a bringád (legalább a sajátod, ha nem is másé mellé) telepedj le olvasni vagy tanulni!
c, rendõrségi tanács, ha észreveszed hogy gyanús a fazon (enyém esetében két gyanúsított is van, ld késõbb), és egyedül vagy ne kezdeményezz nyíltan, inkább hívj rendészeti segítséget!
d, az egyetem NEM KÉSZÍT JEGYZÕKÖNYVET, MERT NEM A SAJÁT TULAJDONÁT VITTÉK EL, NEM A BME FELELÕSSÉGE a TE BRINGÁD!!
e, ha többen vagytok és elkapjátok, csak óvatosna a rúgkapálással
f, rengeteg helyen van a suliban kamera kirakva. Ez jó, mert láthatod a képét a mocsoknak. Szar, mert a kép több mint valószínû hogy homályos lesz. Még szarabb, hogy CSAK a rendõrségnek adják ia felvételeket. Feljelentés nélkül TE NEM nézhetsz bele (ha meg bepróbálkozol ezt úgyis elmondják neked).
3. ha fullos (50-10-200-... e Ft-os) géped van, invesztálj bele egy olyanba amit nem érdemes ellopni, és max 10-15eFtból kijön! egysebességes, rozsdás stb ...
ha nem bringával jársz:
1. ha van bringás GÓLYA ismerõsöd, SZÓLJ NEKI hogy tudja mi a pálya ... és ne ez maradjon meg neki mint keserû emlék az elsõ szemeszterbõl!!!!
2. ha biciklitárolók mellet cigizel, kajolsz, olvasol (pl R épület hátsó bejárat, a lengõfolyosó alatt), közösség érdekében vess néha pillantást a bringákra! és ne vedd alapul hogy ha valaki magabiztosan közelít egy bringához, akkor egybõl csak kulcs van nála és nem egy rövid erõvágó!!
mit tudok még mondani ... ne legyetk lámák, rászálltak a BME re :-((((
ha valaki fel tudja vállalni hogy szól a rendészetnek, BME-vel közösen hajlandó elejét venni a több milliós éves kárnak - amiért nem vállal felelõsséget a BME - én is szívesen támogatnám (erkölcsileg, anyagilag). Sajnos mivel dolgozom, egyedül a péntekem az amikor bringával akartam - és kellett volna - egyetemre járni.
Terjeszd a hírt, nem csak gépészes bringások vannak :-((
üdv,
Zsolti
u.i. alleycat.hu-n vannak fenn a legutóbbi BME-rõl lopott bringák adatai ... (5 nap, 6 lopott bringa ... gondoljátok meg)
u.u.i. a saját feljelentésem jegyzõkönyvébõl a két személyleírás (pusztuljon a férgese, ha meglátjátok õket, tudjatok róla ... ). tisztában vagyok hogy a leírás sokmindenkire igaz lehet, ennek ellenére leközlöm (mint mondtam, legfeljebb kimoderáljátok ... ). Érdemes figyelni hogy ha a két személyleírású egyén együtt mutatkozik, az extra gyanús ...
tehát ketten voltak:
public enemy nr. 1.:
25-30 év körüli, fehér bõrû (se tetkó, se szemüveg, se arcszõrzet), kb, 185 cm magas, hosszú göndör hajú (aznap kiengedve hordta a k*=/% anyjába... ) vékony testalkatú fazon.
aznap: zöld pólót, hosszúnadrágot és sötét kétvállas táskát viselt
public enemy nr. 2.:
25-30 éves, szintén fehér bõrû, kb 175cm, vékony testalkatú, olyan rövid haja volt hogy színét Bálint nem tudta kivenni.
Pólót, kék kopott melegítõnadrágot viselt, melyeken fehér csíkok voltak, piros színû kétvállas hátizsákot viselt.
segítsetek hogy ne legyen ez ennyire egyszerû a tolvajoknak!"
idézet gépészinfo levlist