Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás

Kicsit felhozva a topicot....

Ismeri valaki pro/kontra a fenti "lakatot"? Link

kz

fél éve használom a fixihez, és nekem bejött. Egy olcsóbb U-lakatnál (buffo (ezt cseréltem le...), citadel) meggyõzõbb a kialakítása, és a szegecsek is elég jól ki vannak képezve. Persze ennyiért már szuperjó és sokkal erõsebb U-lakatot kapsz, de ami miatt nekem bejött:

-nagyon jó a vázra szerelhetõ tartó ami jár hozzá, csörgés-zörgés nélkül ott marad a lakat. Az U-lakatot mindig a táskámban kellett hordani a zajongás miatt.

-olyan helyekhez is oda lehet kötni a bicajt ahova az U-lakat nem lenne elég, csak a lánc. Vastagabb villanyoszlop sem probéma.

-relatív könnyû, fõleg egy lánchoz képest.

persze a montit nem hagynám ott sehol még ezzel sem kikötve (meg úgy általában semmivel sem), de a fixi átlag minden második nap több órát álldogál ide-ode kikötve, és eddig még nem volt próbálkozásra utaló nyom.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Én is félek kicsit a collstok dizájntól, ami megfogott, az a praktikus tárolás. Jelenleg egyetlen bringám van minden feladatra, így nem válogathatok, hogy melyikkel megyek munkába. Valszeg haslánc lesz belõle.

köszi az észrevételeket,
kz

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
sztem a csukló részeknél a gyenge pont, és ebben az esetben olyanból van épp elég...
sztem egy jó u-lakat a király, bár nem a legpraktikusabb: nagy, órmótlan és nehéz, és nincs túl nagy kerülete. A vastag jó anyagból való lánc jobban használható, derékon szállítható, de sztem nem olyan biztonságos (+ gyengepont lehet a lakat).
Tavasztól lesz városi bicaj, majd addig gondeolkodom a lakattémán... (alap, hogy a másikat sehol nem hagyom ott!!!)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Luongóban láttam ilyet. Én nem bíznék benne. Voltak korábban is hasonló csuklós zárak, és tudtommal mindegyik elvérzett a kalapácsteszten. Persze biztos jobb, mint egy sodrony, csak gyengébb mint egy U vagy egy lánc. Szal ha nem olyan értékes a bicó...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Kicsit felhozva a topicot....

Ismeri valaki pro/kontra a fenti "lakatot"? Link

kz

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Én direkt nem is vettem komoly (drága, nehéz, stb) lakatot, nehogy a biztonság téves érzetét adja... van egy könnyû párszáz forintos záram, ami egyedül azt tudja, hogy szerszám nélkül nem tudnak elgurulni a bringámmal, de amúgy nem merem sehol otthagyni. a munkahelyemen szerencsére zárt tároló van, túránál meg nem megyek messze tõle.
nagy piszokság ez a lopási hullám, senkinek nem kívánom, hogy egyszercsak hûlt helyét találja az akármilyen olcsó vagy drága gépének :(

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

egy jobbfajta U lakatot egy nagyteljesítményû flex is fél óráig karistol

Sajnos messze nem ilyen jó a helyzet, de a többivel egyetértek.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem egy gépem van, ami elég drága, más közlekedési eszközön híján azzal járok mindenhova.

Sõt lehet jövõre én is a BME-en leszek. Úgy terveztem viszem magammal a gépet, de az olvasottak tükrében ez nem biztos, hogy így lesz.

Egy drága bicajom már ellpoták régen az én hibámból.

A mostanira vettem egy CITADEL láncoszárat, ami elég meggyõzõ (tömege is vagy 5 kg).

És láss csodát: bevált! A minap a suliban egy tolvajbanda garázdálkodott. Ugyan a gyors reakciónak köszönhetõen szerencsére nem sikerült gépet lopniuk, de három drága gép zárát már elkezdték elvágni, így csak szerencsével menekültek meg. Az én gépem is ott állt mellettük, de gondolom a lánc láttán meg sem próbálkoztak. Persze ettõl még ilyen olyan alkatrészt lelophatnak a gépekrõl (mint azt két hete megtették - avid féknyereg bánta), azt nem nagyon lehet bebiztosítani.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kommentálnám: ha 200e+ Ft-os bringád van, akkor azé' kéne valami megfelelõ lopás elleni védelem, nem? Sodrott acélszálas láncot - legyen az akármilyen vastag - vasfûrésszel 1-2 perc elvágni (egyesével elpattannak szépen sorjában a szálak). Erõvágóval még kevesebb. VISZONT: egy jobbfajta U lakatot egy nagyteljesítményû flex is fél óráig karistol, erõvágóval pedig elõbb törik le a kezed, mintsem eltörne a pánt. Emellé végy egy vastag láncot (figyelj a lánc ötvözetére, ne ilyen kínai "hárdened sztíl" legyen) egy bombabiztos lakattal. Na, ha ezek után is képes lesz valaki 1-2 perc alatt elvinni egy bájkot egy nagyforgalmú helyrõl, akkor a szitu valószínûleg egy film egyik jelenete lesz és éppen forgatnak.

Szerintem 200e-s biciklivel ne járjunk iskolába, boltba csak tisztán biciklizni. Én csak kerékpárboltba járok a drágábbik a gépemmel, a másikat is csak max. fél percre hagyom ott, de akkor is csak lezárva. Meg van egy egy rozsdás ronda tipikus boltbajáró gépem (most pont nincs összerakva), ami úgy néz ki, hogy ha ráülsz széttörik (egyébként városi tekerésre tökéletes), amit szerintem senki nem akar ellopni.

A sebesség mindent megold.

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Kommentálnám: ha 200e+ Ft-os bringád van, akkor azé' kéne valami megfelelõ lopás elleni védelem, nem? Sodrott acélszálas láncot - legyen az akármilyen vastag - vasfûrésszel 1-2 perc elvágni (egyesével elpattannak szépen sorjában a szálak). Erõvágóval még kevesebb. VISZONT: egy jobbfajta U lakatot egy nagyteljesítményû flex is fél óráig karistol, erõvágóval pedig elõbb törik le a kezed, mintsem eltörne a pánt. Emellé végy egy vastag láncot (figyelj a lánc ötvözetére, ne ilyen kínai "hárdened sztíl" legyen) egy bombabiztos lakattal. Na, ha ezek után is képes lesz valaki 1-2 perc alatt elvinni egy bájkot egy nagyforgalmú helyrõl, akkor a szitu valószínûleg egy film egyik jelenete lesz és éppen forgatnak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tán itt is érdemes:
"Péntek óta saját káromon megatnultam, a BME ben úgy lopják a bringákat mintha muszáj volna!

Enyémet pénteken 10-11 között lopták el, csütörtökön (elõzõ nap) megint 4 bejelentett lopás volt a 11.ker -i rendõrörsön, ma (hétfõ) megint olvasom az alleycat.hu-n hogy egy fasza kis GT-t loptak el (nem is egyetemistától)!!!

Bakker ez nem mehet így tovább!!

Ha bringával jársz:

1. bíráld felül lakatod/láncod megbízhatóságát. ha nem adtál ki érte-4-5eFtot, és nincs belõle kettõ, én a helyedben nem mennék biciklivel BME-re!
2. 3 órás rendõrségi várakozás és jegyzõkönyv felvétel után:
a, rendõrségnek NINCS kapacitása hogy lekezelje ezt a lopáshullámot
b, Buksi (Bálint nickneve, 3ad éves gépész, köszönet neki a kitartásért és segítõkészségéért!!!) példája mutatja, ha odafigyeltek tudtok segíteni, akár megakadályozni is a lopásokat (sajna õ csak személyleírással tudott hozzájárulni)! Ha gyanús alakokat láttok, akik lõdörögnek bringalerakó helyek körül, ne hagyjátok magukra a bringákat! Ha van lukas órád, a bringád (legalább a sajátod, ha nem is másé mellé) telepedj le olvasni vagy tanulni!
c, rendõrségi tanács, ha észreveszed hogy gyanús a fazon (enyém esetében két gyanúsított is van, ld késõbb), és egyedül vagy ne kezdeményezz nyíltan, inkább hívj rendészeti segítséget!
d, az egyetem NEM KÉSZÍT JEGYZÕKÖNYVET, MERT NEM A SAJÁT TULAJDONÁT VITTÉK EL, NEM A BME FELELÕSSÉGE a TE BRINGÁD!!
e, ha többen vagytok és elkapjátok, csak óvatosna a rúgkapálással
f, rengeteg helyen van a suliban kamera kirakva. Ez jó, mert láthatod a képét a mocsoknak. Szar, mert a kép több mint valószínû hogy homályos lesz. Még szarabb, hogy CSAK a rendõrségnek adják ia felvételeket. Feljelentés nélkül TE NEM nézhetsz bele (ha meg bepróbálkozol ezt úgyis elmondják neked).
3. ha fullos (50-10-200-... e Ft-os) géped van, invesztálj bele egy olyanba amit nem érdemes ellopni, és max 10-15eFtból kijön! egysebességes, rozsdás stb ...

ha nem bringával jársz:

1. ha van bringás GÓLYA ismerõsöd, SZÓLJ NEKI hogy tudja mi a pálya ... és ne ez maradjon meg neki mint keserû emlék az elsõ szemeszterbõl!!!!
2. ha biciklitárolók mellet cigizel, kajolsz, olvasol (pl R épület hátsó bejárat, a lengõfolyosó alatt), közösség érdekében vess néha pillantást a bringákra! és ne vedd alapul hogy ha valaki magabiztosan közelít egy bringához, akkor egybõl csak kulcs van nála és nem egy rövid erõvágó!!

mit tudok még mondani ... ne legyetk lámák, rászálltak a BME re :-((((

ha valaki fel tudja vállalni hogy szól a rendészetnek, BME-vel közösen hajlandó elejét venni a több milliós éves kárnak - amiért nem vállal felelõsséget a BME - én is szívesen támogatnám (erkölcsileg, anyagilag). Sajnos mivel dolgozom, egyedül a péntekem az amikor bringával akartam - és kellett volna - egyetemre járni.

Terjeszd a hírt, nem csak gépészes bringások vannak :-((

üdv,
Zsolti

u.i. alleycat.hu-n vannak fenn a legutóbbi BME-rõl lopott bringák adatai ... (5 nap, 6 lopott bringa ... gondoljátok meg)

u.u.i. a saját feljelentésem jegyzõkönyvébõl a két személyleírás (pusztuljon a férgese, ha meglátjátok õket, tudjatok róla ... ). tisztában vagyok hogy a leírás sokmindenkire igaz lehet, ennek ellenére leközlöm (mint mondtam, legfeljebb kimoderáljátok ... ). Érdemes figyelni hogy ha a két személyleírású egyén együtt mutatkozik, az extra gyanús ...

tehát ketten voltak:

public enemy nr. 1.:
25-30 év körüli, fehér bõrû (se tetkó, se szemüveg, se arcszõrzet), kb, 185 cm magas, hosszú göndör hajú (aznap kiengedve hordta a k*=/% anyjába... ) vékony testalkatú fazon.
aznap: zöld pólót, hosszúnadrágot és sötét kétvállas táskát viselt

public enemy nr. 2.:
25-30 éves, szintén fehér bõrû, kb 175cm, vékony testalkatú, olyan rövid haja volt hogy színét Bálint nem tudta kivenni.
Pólót, kék kopott melegítõnadrágot viselt, melyeken fehér csíkok voltak, piros színû kétvállas hátizsákot viselt.

segítsetek hogy ne legyen ez ennyire egyszerû a tolvajoknak!"

idézet gépészinfo levlist

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

ja... úgy tudom itt meghalt egy bicajos...

Ott a környéken? ..végülis nem az a lényeg, ez nagyon szomoru dolog.
A "kedvencet" nem úgy gondoltam... Feltöltött kép

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
ja... úgy tudom itt meghalt egy bicajos...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Raktak ki máshol is asszem ilyen bringákat. Megemlékezés talán a bringásbalesetekrõl vagy vmi hasonló.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Amíg motoros jogsira vizsgáztam, addig (2órán át) a rutin pályától két kilóméterre az autósiskola elõtt letámasztottam a bringát egy villanyoszlophoz, és semmi lekötés, semmi zár és két óra múlva megvolt még. Pedig ez Pécs és ráadásul a belvárosa és nem vitték el.

Itt is áll egy bringa a Tököly és Dózsa Gy.út sarkán már jóideje, (a kedvencem) azt sem viszi el senki!
IGAZ, LE VAN ZÁRVA !!!

Feltöltött kép
Itt minimum így kell kinéznie, hogy lakattal együtt megmaradhasson.
Nálunk itt BP.-n csak így megy ez...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nem tudom, hogy ide kell-e, de....

http://apro.bikemag....uct=30103&cat=8

A munkatársaimé volt.. :(

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Amíg motoros jogsira vizsgáztam, addig (2órán át) a rutin pályától két kilóméterre az autósiskola elõtt letámasztottam a bringát egy villanyoszlophoz, és sewmmi lekötés, semmi zár és két óra múlva megvolt még. Pedig ez Pécs és rráadásul a belvárosa és nem vitték el.
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
http://apro.bikemag....t=28387&cat=all

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Negyvenkilencszer láttam azt a videót... én linkeltem be ide elõször. Ettõl még jobb, ha szem elõtt van a bicó.
Az mondjuk sztem alap, hogy az utcán lezárt városi bringa lehetõleg egysebességes legyen, átfestett vázzal. Aki egy 27 sebességes össztelóst hagy kint minden nap a bolt elõtt, az magára vessen.

Nem is miattad linkeltem... tudom en, hogy postolsz ninjanal rendesen... :clap:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Negyvenkilencszer láttam azt a videót... én linkeltem be ide elõször. Ettõl még jobb, ha szem elõtt van a bicó.
Az mondjuk sztem alap, hogy az utcán lezárt városi bringa lehetõleg egysebességes legyen, átfestett vázzal. Aki egy 27 sebességes össztelóst hagy kint minden nap a bolt elõtt, az magára vessen.