Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

még szerencse, hogy itt nincs mindenhol konnektor az utcán:D

amúgy nálunk egy granit x-plus 54 és egy sodrony van az elsõ kerékhez, hát az u-lakat szállítása leginkább táskában, mert amúgy elég macera felszerelni, pedig arra a vázra, amire felraktam, nem a nagy átmérõjû csövek a jellemzõk (wheeler victor).
meg eléggé rontja a kanyartulajdonságokat, mert sacc 2-3kiló. tehát önvédelemre is alkalmas.
a sodrony meg jó arra, hogy az elsõ kereket ne vigyék el. ez így együtt 22ezer körül volt, de már egy 60-70ezres bringát megéri felszerelni ilyen lakatokkal, fõleg, ha szereted.

van akkus is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

sikitóval mindent el lehet vágni..

még szerencse, hogy itt nincs mindenhol konnektor az utcán:D

amúgy nálunk egy granit x-plus 54 és egy sodrony van az elsõ kerékhez, hát az u-lakat szállítása leginkább táskában, mert amúgy elég macera felszerelni, pedig arra a vázra, amire felraktam, nem a nagy átmérõjû csövek a jellemzõk (wheeler victor).
meg eléggé rontja a kanyartulajdonságokat, mert sacc 2-3kiló. tehát önvédelemre is alkalmas.
a sodrony meg jó arra, hogy az elsõ kereket ne vigyék el. ez így együtt 22ezer körül volt, de már egy 60-70ezres bringát megéri felszerelni ilyen lakatokkal, fõleg, ha szereted.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezek mind komoly lakatok,a Bordo is jó,sztem. nem kell elrettenni a flexelõs videóktól.

sikitóval mindent el lehet vágni..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Kosz.Mar csak elkell donteni melyikkel tudok tobb helyre parkolni kialakitas miatt mivel elobe meg nem nagyon lattam oket es hat kep neha csaloka

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Ezek a lakatok megfelelnek egy komolyabb bringa vedelmehez vagy valamelyiket jobb kihagyni?

ABUS POWER Steel-O-Flex 1250

Abus Bordo 75cm/90cm
Abus Granit X-Plus 108x230 USH54
KRYPTONITE Series 4 Evolution LS w/EZ-Mount bracket

Ezek mind komoly lakatok,a Bordo is jó,sztem. nem kell elrettenni a flexelõs videóktól.
www.sintesibikes.com

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Ezek a lakatok megfelelnek egy komolyabb bringa vedelmehez vagy valamelyiket jobb kihagyni?

ABUS POWER Steel-O-Flex 1250

Abus Bordo 75cm/90cm

Abus Granit X-Plus 108x230 USH54
KRYPTONITE Series 4 Evolution LS w/EZ-Mount bracket

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Elhangzott a lényeg.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
and/or !
Mennyibe kerül a biciglid ? És te 3000Ft-on gondolkozol ? Egy nem túl drága hátsó kerék többe kerül mint 1 Abus U-lakat. A bringád védelmén akarsz spórolni ? Te tudod.
Marci

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jó a Kryptonite és az ABUS is. A felsõkategóriás cuccaik szinte egyformán végeznek a teszteken, azaz gürcös velük elbánni, de ezért -anyagi- áldozatot kell hozni.
Én anno az ABUS mellett voksoltam - mert ezt gyorsabban tudtam beszerezni - U-lakat - abból is a legjobb - és Steel-O-Chain lánc. Ezzel elbíbelõdhetnek egy ideig. :) Ez utóbbi lánc mindig nálam van, ha városi "terepen" tekerek. (Legutóbbi éjszakai tekerésen is ez védte az én és PTomi bicóját a cukrászda elõtt!):D
Egyébként egyféle zárra nem érdemes bízni a bringát, mert ahhoz még lehet nála eszköz, és ha ideje is van, akkor megpróbálja... Ellenben, ha kétféle zárral is el kell bíbelõdnie, azt már nem próbálja meg, mert idõben is sok, és eszközbõl is többféle kellene neki, annyit meg nem cipelnek. (Néha futniuk is kell!)

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
rövid, tömör válasz. :) de én a miért-re vagyok kiváncsi.
Lehet hogy jobb ötvözetû láncokat használ?
Mert a Kryptonite az triplán edzett láncszemekbõl van meg lehet is látni a láncszemeken hogy valami brutál eljárást kapott, de az huszonvalamennyiezer:scratchhe

Szerintem is jobban cseng az ABUS neve és lehet hogy a tolvaj is kicsit elgondolkodik lopás elõtt hogy nekiálljon-e, de ha nem jobb akkor nem adnék ki fölöslegesen 3000 Ft-ot a név miatt. Nem high kategóriás cuccok ezek csak érdekelne hogy mondjuk a zára jobb-e amit nehezebben lehet kinyitni, vagy jobban megmunkátt láncai vannak... ilyesmi...

ABUS: http://www.abus.de/u...l=4003318257124 vagy http://ebike.hu/term...ancos-zar/2469/

CITADEL: http://www.bringabut...sarlas/152/632/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
sztem jobb

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Sziasztok,
Szerintetek érdemesebb az ABUS láncos zárat megvenni (Steel_o_Chain-810) vagy (CITADEL ZC13 CCH 40)?
Láncszemátmérõben ugyan az és szerintem mindkettõ kétoldalas kulccsal van.
Csak árukban nem egyeznek kb 3000-3500 a difi.
Annyival jobb az Abus mint amennyivel drágább vagy ez egy naiv kérdés volt? :D

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
100 km feletti túrákra is elviszem az u-lakatomat, igaz másfél kiló,de mit számít az már a kaja, pia, pumpa,tarcsibelsõ , napvédõkrém stbstbstb mellett :) A tarcsizáram egyébként nekem is sodrony.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Sodrony akkor jó ha kiegészítõnek veszed, mondjuk pont az elsõ kerékhez vagy nyereghez. Vagy akkor is ideális, ha csak fagyizni vagy sörözni mentek és egyszerûen csak nyugodtan akarsz ülni a teraszon pár méterre a bringától.

Koszi, akkor sodrony lesz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok.

Nekem is van egy dilemmam.
A fo lakat egy U lakat lenne, de az elso kereket is kell vedeni valamivel.
Illetve ha olyan helyen vagyok ahol az U lakattal nem lehet valamihez zarni a bringat akkor ezzel tennem meg.
Van ket lehetoseg:
- lanc: http://www.bikemarke...eszlet&tid=1217
- sodrony: http://www.bikemarke...eszlet&tid=1218

A lanc ellen az szol ami a hatranya, hogy nehez. Az U lakat se konnyu. Egy hosszabb turan meg lehet, hogy a sodronyt konnyebb lenne cipelni.
Szerintetek ?

U lakat városba mindehová jó, nagyon ritka, hogy nem tudtam használni. Ha kiveszed az elsõ kereket akkor azt is hozzá tudok lakatolni.

Láncot akkor használok ha barátnõm is jön bicóval, mert azzal két bicót is könnyen ki lehet kötni, de kb. 2-3 szoros súlya van.

Sodrony akkor jó ha kiegészítõnek veszed, mondjuk pont az elsõ kerékhez vagy nyereghez. Vagy akkor is ideális, ha csak fagyizni vagy sörözni mentek és egyszerûen csak nyugodtan akarsz ülni a teraszon pár méterre a bringától.

York

York

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok.

Nekem is van egy dilemmam.
A fo lakat egy U lakat lenne, de az elso kereket is kell vedeni valamivel.
Illetve ha olyan helyen vagyok ahol az U lakattal nem lehet valamihez zarni a bringat akkor ezzel tennem meg.
Van ket lehetoseg:
- lanc: http://www.bikemarke...eszlet&tid=1217
- sodrony: http://www.bikemarke...eszlet&tid=1218

A lanc ellen az szol ami a hatranya, hogy nehez. Az U lakat se konnyu. Egy hosszabb turan meg lehet, hogy a sodronyt konnyebb lenne cipelni.
Szerintetek ?

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Én pl. sokszor kikapom az elsõkerekem és magammal beviszem az egyetemre.

A kerék nélküli bringáról az juthat az ember eszébe, nini lomtalanítás!
Egészen jó vázat dobtak ki, csak az egyik kereke hiányzik. Majd szerzek hozzá..
Igaz, ha le van zárva akkor már más a helyzet.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

bé.

bé.

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Hali!
Egy kérdésem lenne: a kryptonite evolution mini u-lakat mennyire használható mondjuk egy masszívabb, 2,1-es külsõvel (mert ugye a kereket zárom le a lánc-, és a támvilla között.)? Egy hegyikerékpár lezárására mennyire alkalmas? Érdemesebb lenne egy nagyobb u-latatban gondolkodni? Elõre is kösz.
bé.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hát, idõnként látni lezárt bicókat elsõ kerék nélkül a városban, azoknak nyilván megfújta valaki az elsõ kerekét. Csavaros tengely v imbuszos "gyorszár" olcsóbb kerekeknél már viszonylag megnyugtató lehet, hacsak nem hagyod ott egész éjszaka.

Futárbringákon messzirõl látszik h jó eséllyel futáré, azokat sztem kevésbé baszogatják... bármikor visszajöhet a tulaj meg túl nagy a sansz h késõbb megismerik a lopott cuccot. Szal az nem mérvadó h Levié megmaradt, pláne ha vmi szakadt cucc volt.

Én pl. sokszor kikapom az elsõkerekem és magammal beviszem az egyetemre.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

strababíróságban nekem is jól vizsgázott az u-lakat eddig...

eszembejutott még valami.
lopták el már valakinek nem gyorszáras kerekét? mennyire járkálnak villáskulccsal a tolvajok? .p

Hát, idõnként látni lezárt bicókat elsõ kerék nélkül a városban, azoknak nyilván megfújta valaki az elsõ kerekét. Csavaros tengely v imbuszos "gyorszár" olcsóbb kerekeknél már viszonylag megnyugtató lehet, hacsak nem hagyod ott egész éjszaka.

Futárbringákon messzirõl látszik h jó eséllyel futáré, azokat sztem kevésbé baszogatják... bármikor visszajöhet a tulaj meg túl nagy a sansz h késõbb megismerik a lopott cuccot. Szal az nem mérvadó h Levié megmaradt, pláne ha vmi szakadt cucc volt.